FAS'ın Adalet ve Kalkınma Partisi - Party Justice and Develop

AngeL Of Death

Wishmaster
Reaction score
0

Fas'ta bir parti:justice and develop party

Bu rumuz size bir şey çağrıştırmayabilir, Türkçe karşılığı şöyle:

- Adalet ve Kalkınma Partisi!..

Faslı şeriatçıların 1967 yılında kurdukları parti, 1999 yılında adını Adalet ve Kalkınma Partisi olarak değiştirdi.. Bünyesinde ağırlıklı olarak her renkten şeriatçı grupları barındıran AKP, 2002 yılındaki seçimlerde büyük bir atak yaparak oylarını tam üç kat arttırdı ve ülkenin üçüncü büyük partisi konumuna geldi... Anketlere göre gelecek yıl yapılacak seçimlerde iktidara gelmesine kesin gözüyle bakılıyor. Siyaset bilimciler, iktidarda bulunan Sosyalist Halk Birliği'ndeki yıpranma ile merkez sağ ve soldaki bölünmelerin AKP'ye büyük avantaj sağladığı konusunda birleşiyor...

Fas'ın AKP'sinin çok açıkça, gayet net biçimde dile getirdiği amacı ise şöyle:

- Yeşil devrim!..

Henüz iktidarda değiller ancak bu hiç önem arz etmiyor; AKP son yıllarda rejimi adım adım değiştirme hedefini başarıyla gerçekleştiriyor!.. Beş yıl önce nüfusunun yüzde 98'i Müslüman olan bu ülkenin sokaklarında türban takan kadın parmakla gösterilecek kadar azınlıktayken, bugün her üç kadından biri türban takıyor. Başı açık olanlar partililer tarafından ''sert ikna'' yöntemleri kullanılarak takmaya zorlanıyor. Erkeklerin durumu da pek farklı değil; sinemaya gidenler, kültür ve sanat faaliyetleri düzenleyenler dinsizlikle suçlanıyor!.. AKP'li şeriatçıların bir sloganı da şöyle:

- Ülkedeki her bara karşı 10 cami açacağız!..

Henüz iktidara gelmeden rejimi değiştireceğini ilan eden AKP'nin önde gelen yetkilileri için en büyük hedef, kötülüklerin kaynağı olarak niteledikleri, 1999 yılında Fas Kralı 6. Muhammed tarafından çıkarılan bir yasa...

- Kadın Hakları Yasası!..

Şimdi Fas'ta neler olduğunu çarpıcı biçimde anlatan şu örneklere göz atalım:

- Prof. Sukayna: Üniversitede göreve başladığımda yalnızca bir öğretmen türban takıyordu. Bugün ise durum tersine döndü... Küçük tacizlerin ve baskıların birikmesiyle kendinizi bir anda dışlanmış bulursunuz. Örneğin önce kısa kollu gömleğiniz veya ruj sürmeniz konusunda uyarırlar. Dolabıma üç kez başörtüsü bıraktılar.

- Gazeteci Hasan Zeruki: Aşırı İslamcılar okullarda öğrencilerin beyinlerini yıkıyor. Sevmedikleri her şeyi yasaklıyorlar. Sinemaları, kültürel faaliyetleri, kadınların havuza gitmesini... 5 yıl önce bu ülke böyle değildi. Sessiz ve derinden yapılan bu baskı yüzünden birçok kişi ülkeyi terk ediyor, özellikle de kadınlar...

- Memur Saadia: Ben çalışan bir kadınım. Türban takmıyorum, çünkü çağdaş tarzda giyinmeyi seviyorum. Geçen hafta bir grup genç bana bıçak çekip türban takmamı istedi, çok korktum... Ülkem yakında İslamcı militanların üssü haline dönüşecek...

- Öğrenci Emine Maadi: Sessiz ve hissettirmeden şeriat amaçlarına ulaşmak için yoksul, hasta, işsiz, öğrenci gibi kesimlere iyilik meleği gibi yaklaşıyorlar... Militan gibi çalışan dinciler üniversite öğrencilerine çok cazip olanaklar sunarak gençleri kendi saflarına çekmeye çalışıyorlar. Gezilere götürüyor, özel parasız dersler veriyorlar. Amaç bizi kendi davalarının bir parçası haline getirmek...

- Adını saklayan bir memur: Hasta, dul, işsiz, yetim gibi kesimlere cömertçe yardım ediyorlar. Yoksulların cenaze törenlerini düzenliyor, hatta ziyafet günleri tertipleyip et ve yemek dağıtıyorlar...

Ne kadar tanıdık geliyor, değil mi?!..

Le Monde gazetesinin bu araştırması da yeterli gelmediyse AKP Genel Sekreteri Saadine Osmani 'nin Vatan gazetesi yazarı Ruşen Çakır 'a verdiği demeci okuyun:

- Seçimi kazandığımızda ABD bize 'ikinci Hamas' olarak bakarsa onlara 'Hamas değil, Türkiye'deki AKP'yiz' diyeceğiz. Hamas'ı değil, Türkiye'nin AKP'sini referans alıyoruz...

Ben de aynen öyle düşünmüştüm!!!

ÜMİT ZİLELİ-2006

Kaynak

Belki ikisinin arkasında da abd vardır kim bilir...(bilen bilir)

ne anlatmaya calısmıs yani?bende gitsem bu partiyle aynı sloganları kullansam ama cumhuriyet halk partisi olsa partmi adı o zmn ne dicenis?

ne anlatmaya calısmıs yani?bende gitsem bu partiyle aynı sloganları kullansam ama cumhuriyet halk partisi olsa partmi adı o zmn ne dicenis?

aynı sloganları kullansan isminde cumhuriyet kelimesi geçmez..işi paranoyaya vurma.

Ne saçma iş bunun AKP ile ne alakası var. İngiliz The Times tan alıntı yaparken de Zaman gazetesi dersin o zaman. Milletin beynini bulandırıp bilinçaltına bunları yerleştirme. Ne yani AKP'nin bu ülkede asıl amacı bu mu yani??

Ne saçma iş bunun AKP ile ne alakası var. İngiliz The Times tan alıntı yaparken de Zaman gazetesi dersin o zaman. Milletin beynini bulandırıp bilinçaltına bunları yerleştirme. Ne yani AKP'nin bu ülkede asıl amacı bu mu yani??

fas'taki 1999 da kurulmuş,türkiyedeki 2001 de kurulmuş..kurulduğu yıllar ve gelenekleri itibariyle ikisi de aynı özelliklere sahip..ne diye beyin bulandıralım?oy verdiğin partinin dünyadaki benzerini görüyorsun..bunda zoruna giden ne anlamadım yani??yoksa ak partinin bizim bilmediğimiz bir cumhuriyetçi geleneği mi var?

:clapSenin bildiğin birşey yok zaten merak etme...devam et böyle... :clap

yazıda bol bol şeriat ve şeriatçı kelimesi geçiyor bol bol.Şeriat Kur'an la yönetmek demek,kötü birşeymiş gibi yutturmayın millete.

:clapSenin bildiğin birşey yok zaten merak etme...devam et böyle... :clap

Senin gibi aklını akp ye devremülk olarak kiralamış,gaza gelen adamlardan daha çok şey biliyorum.rahat ol :smile:

yazıda bol bol şeriat ve şeriatçı kelimesi geçiyor bol bol.Şeriat Kur'an la yönetmek demek,kötü birşeymiş gibi yutturmayın millete.

Haklısın rainx dostum..ama birşeyi unutuyorsun.şeriatte demokrasi yoktur,laiklik ve cumhuriyet kavramı yoktur,başbakanlık yoktur,cumhurbaşkanlığı yoktur ama yinede ne hikmetse bugünkü devleti yöneten milli görüşçülerde bu kavramlar mevcut..hatta bu adamlara demokrasi adına senin gibi oy verenler adamlar var..şeriatın güzel birşey olduğunu söyleyenler neden bu koltuklarda oturuyorlar?ya da neden demokrasiden bahsediyorlar?bi acayiplik yok mu?:001_rolleyes:

Aynı partinin İngiliz MI6 teşvikleriyle kurulduğunu okumuştum bir yerde ama uzun zaman oldu.

Kaynak gösteremeyeceğim.

Amacın çarpıtılmış bir islam olduğu açık.
Yani Kur'an - Kerim den ve peygamberin sünnetinden uzak bir islam anlayışı.

Senin gibi aklını akp ye devremülk olarak kiralamış,gaza gelen adamlardan daha çok şey biliyorum.rahat ol :smile:

Haklısın rainx dostum..ama birşeyi unutuyorsun.şeriatte demokrasi yoktur,laiklik ve cumhuriyet kavramı yoktur,başbakanlık yoktur,cumhurbaşkanlığı yoktur ama yinede ne hikmetse bugünkü devleti yöneten milli görüşçülerde bu kavramlar mevcut..hatta bu adamlara demokrasi adına senin gibi oy verenler adamlar var..şeriatın güzel birşey olduğunu söyleyenler neden bu koltuklarda oturuyorlar?ya da neden demokrasiden bahsediyorlar?bi acayiplik yok mu?:001_rolleyes:

Sanırım yaşın çok genç. Neyi ne kadar bildiğini ".... daha çok şey biliyorum.rahat ol" bu cümlen ortaya koyuyor. Seni tanımlayan bir çok atatsözü var, sen kendini anlatamasanda onlar seni anlatır. Herşey bir yana dahah öğreecek çok şeyin var, iyi bir başlangıcı hakkında konuşup yazdığın konular hakkında araştırma yapmakla yapabilirsin. "Oku" diye emreden sureden başlayabilirsin. Belki demokrasi laiklik şeriat gibi kavramlar hakkında biraz daha fazla yazıp çizebilecek bilgiye erişmeni sağlayabilir.

Sanırım yaşın çok genç. Neyi ne kadar bildiğini ".... daha çok şey biliyorum.rahat ol" bu cümlen ortaya koyuyor. Seni tanımlayan bir çok atatsözü var, sen kendini anlatamasanda onlar seni anlatır. Herşey bir yana dahah öğreecek çok şeyin var, iyi bir başlangıcı hakkında konuşup yazdığın konular hakkında araştırma yapmakla yapabilirsin. "Oku" diye emreden sureden başlayabilirsin. Belki demokrasi laiklik şeriat gibi kavramlar hakkında biraz daha fazla yazıp çizebilecek bilgiye erişmeni sağlayabilir.

bence sen türkçeyi öğren..söylediklerinden hiçbirşey anlaşılmıyor..

bence sen türkçeyi öğren..söylediklerinden hiçbirşey anlaşılmıyor..

Evlat, bence biraz kitap oku istersen. Çünki verdiğin cevap utanılacak cinsten. Belkide utanılacak bir şey yokda anlamak istemedin. O ayrı tabi.

iyi bişeymiş gibi sölüosun bide şeriatla yönetilen hangi ülkede insanlar mutlu ?? mutlu olanlar sadece şeriattan rant saglayanlar..

єℓ_мαяια¢нι;5081009' Alıntı:
iyi bişeymiş gibi sölüosun bide şeriatla yönetilen hangi ülkede insanlar mutlu ?? mutlu olanlar sadece şeriattan rant saglayanlar..

Aynen katılıyorum.Ve merak ettiğim bir soruda bu şeriat kurallarını kim yorumluyor? neye göre yorumluyor?Kuranın temeli nedir Hak hukuk eşitlik adalet Allah(c.c) bağlılık değilmi?Bunlar olduktan sonra Ha laiklik ha şeriat ne fark eder? Nedir bu kuyruk acısı?Ancak şeriatçılar ve bunlardan nemalananlar oldugu sürece bu hep olacaktır.Ve şeriat kuralları kadına neden zulum ediyor?Allah(c.c)Kuran da Kadına nefes aldırmayın mı demiş? Birisi vardı forumda Allah kadına çalışmayı yasaklamış diye.Şeriat yani kadını erkeğin cinsel ihtiyacını karşılasın diye mi yaratıldıgını savunur?Madem uçkurunuzu giederecekti kadına Alalh(c.c) neden zeka verdi ve verdiği zeka ve hafıza tutma ezberleme kabiliyetini erkekten üstün kıldı?

Yazık gerçekten çok yazık Yüce islam ne hale geldi ayakları altına alındı bu geri man kafalılar yuzunden.Merak ediyorum Bunlar Allah(c.c) nasıl hesap verecek ?İslam ile insana zulum etmeyi başaranlar bunuda Allah(c.c) adına yaptıgını söyleyenler hiç mi korkuları yok

Zaten mesih geldiğinde en büyük ve çetin mücaadeleyi bunlara karşı verecegını okumuştum.İslam a bak 10 parçaya bölünmüş mezhepler yuzunden.İşibitmiş saçma hristiyanlık bile bir arada tutabilmek için harcadıgı çabanın onda birini islam alimleri göstermiyor Hatta sürekli birbirleriyle didişip ayrılıkalrı dahada keskinleştiriyor Hangi profesore inanacagımı şaşırdım Fikir birliği yok hep ayrı telden.diyanet işleri başkanlığı başka tel çalışıyor Cubbeli Ahmet hoca başka çalıyor zekeriya beyaz Yaşar Nuri hoca başka çalıyor ve adını sayamadıgımdaha birçokları başka telden notalara basıyor kimiside çıkıp bunların hepsi islamı çarpıtıyor dıyor.Yahu çarpıtıyorda adamların başına Profesor yazıyor arkadaş.Ben caminin hocasına mı inanacam yoksa önunde profersor yazan adamamı? Birir Alalh(c.c) aşkına bir yol göstersin desinki şu adam dostogru ok gibi islamı anlatır bende onun goruslerini benimseyeyim ama nerde.......Aradan 1000 yılı aşkın zaman geçmiş hala emeviler abbasilerden bahsediliyor.Onların kuralları benımsenmeye çalışıyor?.Peki osmanlının islam anlayısı neden hiç dillendirilmiyor?

Fas'ta yaşayan birisi olarak bu yazıyı yazan sayın ümit zileli önce fas'a gitsin gezsin insanlarla konuşsun neler olup bittiğini bir anlasın sonrada bu yazıyı yazsın. Uydurmacadan ibaret bir yazı. Ülke zaten krallıkla yönetiliyor yönetimde fransızların elinde sen bu ülkeye nasıl şeriat getirebilirsin.
Ayrıca Şunuda bilmenizi isterim,
bu ülkede olan demokrasi dünyada hiçbir ülkede olduğunu sanmıyorum Hani sizin demokrasi dediğiniz parası olan yaşar parası olmayan eşşek gibi çalışır ya.
Bu ülkede başı açık kapalı faketmiyor heryerde isteyen istediği gibi geziyor. Ne bir baskı gördüm ne bir zulüm. Zaten fakir bir ülke.
Bu yazı tamamen AKP'yi hedef alınarak yazılmış bir Yazı.
7 Yıldır iktidarda olan AKP şeriat getirecekmiş
Hani nerede Şeriat Kim kime karışıyor allah aşkına arkadaşlar.
Eğri oturup doğru konuşalım....
Böyle gereksiz yazılara itimat etmeyin derim

Fas'ta yaşayan birisi olarak bu yazıyı yazan sayın ümit zileli önce fas'a gitsin gezsin insanlarla konuşsun neler olup bittiğini bir anlasın sonrada bu yazıyı yazsın. Uydurmacadan ibaret bir yazı. Ülke zaten krallıkla yönetiliyor yönetimde fransızların elinde sen bu ülkeye nasıl şeriat getirebilirsin.
Ayrıca Şunuda bilmenizi isterim,
bu ülkede olan demokrasi dünyada hiçbir ülkede olduğunu sanmıyorum Hani sizin demokrasi dediğiniz parası olan yaşar parası olmayan eşşek gibi çalışır ya.
Bu ülkede başı açık kapalı faketmiyor heryerde isteyen istediği gibi geziyor. Ne bir baskı gördüm ne bir zulüm. Zaten fakir bir ülke.
Bu yazı tamamen AKP'yi hedef alınarak yazılmış bir Yazı.
7 Yıldır iktidarda olan AKP şeriat getirecekmiş
Hani nerede Şeriat Kim kime karışıyor allah aşkına arkadaşlar.
Eğri oturup doğru konuşalım....
Böyle gereksiz yazılara itimat etmeyin derim

Şeriat dedikleri de aslında şeriat mıdır?

Zina nın cezası Nisa suresinde açıkça 100 sopa olarak belirlenmiştir.
Bu gün şeriat kanunları geçen ülkelere bakın, neredeyse tamamında ölümdür.
Üstelik en az 2 şahit gerekir.

Bütün bildiklerimizin kontrollü bir şekilde içi boşaltılıyor.
Sarfettiğimiz kelimeler kendi anlamlarını taşımıyor artık günümüz dünyasında.

iranda vinçle asılan insanlar her ne suçu olursa olsun etraftaki çoluk çocugun pskolojisini bozuyor.

biyerde okumustum Birlesik Arap Emirliklerinde bi erkekle dans etti diye kızı döverek öldürmüşlerdi bu insani bi olaymı ??

ne saçma, ne saçma, ne saçma. zaten işinize gelmeyen birşey okudunuz mu ne saçma. rainx arkadaşım sen git kendine şeriat ile yönetilen bir ülke seç orada yaşamaya devam et ve de her cevabın Kuran da yazıyor Kuran da yazıyor papağan gibi tekrarlama. Kuran da her yazana uyulsaydı, senin savunduğun akp yolsuzluk yapmazdı öyle değil mi?

Geri