Fare Mİ-siÇan Mi? ///))))

FARE mi-- SIÇAN mı??))))

• fare ...:))

Kullanılan: 53 63.9%
  • sıçan...:))

Kullanılan: 30 36.1%

• Kullanılan toplam oy
    83

LOOPUSED

Altın Üye
Reaction score
0
ARKADAŞLAR ! ister yerel dil alışkanlığı ister zamanında öğrendiğiniz şekilde olsun bildiğimiz şu fareye yada sıçan a sizin muhitte ne denir..yada siz ne dersiniz sıçanmı faremi...:)

bencede fare..bizim evde öyle en azından.. saçma bir konu bir yönüyle..

Fare, kemiriciler (Rodentia) takımının Myomorpha alt takımından, başta ev faresi (Mus musculus) olmak üzere çok sayıda küçük memelinin ortak adı.

sican aslen bir fare değildir.deney hayvanları arasında farklı bir yeri vardır ayrıca.ısırgan olduklarından kuyruklarından tutularak kaldırılırlar.özellikle kuduz ve veba yaymak konusunda emektar dırlar.hayatta kalma gayretleri ve yaratıcı zekaları takdir edilmelidir

Fare Diyorum Sıçanın KibarLaşmışını SöyLiyim Bari :D

Fare, kemiriciler (Rodentia) takımının Myomorpha alt takımından, başta ev faresi (Mus musculus) olmak üzere çok sayıda küçük memelinin ortak adı.

sican aslen bir fare değildir.deney hayvanları arasında farklı bir yeri vardır ayrıca.ısırgan olduklarından kuyruklarından tutularak kaldırılırlar.özellikle kuduz ve veba yaymak konusunda emektar dırlar.hayatta kalma gayretleri ve yaratıcı zekaları takdir edilmelidir

bu latince isimleriyle bilgiler için tşkrler..bak fare ile sıçanın farklı olduğunu bende yeni duydum..saol.

ikisinin arasında fark oldugunu biliyodum ama tam bilmiyordum bilgi için tşk

evt saol bilgi için

bence hocam fare siçan geme (gelo) bunlar versiyonları :) siçan yavrusu fare az orta büyük en büyük geme yani ogle biliyorum .

fare ditoruz biz.:):):):)

kesinlikle sıçan bitane manyak sıçan alışkanlık edinmişti her gece manyak gelip benim masaya sıçıyordu ama intikamım acı oldu :) hayatını aldım elinden

KaranLık;3698728' Alıntı:
buna fare_07 cvp versin bence

tabi memnuyetle =)

bizim burda fareye fare sıçanada sıçan denir...ikisi çok farklı şeyler zaten..

ama ikisinide küçümsemeyin :goz:

Farenin ısırması ile meydana gelen hastalığa fare ısırığı humması denir. Hastlık, ateş, kırıklık ve lenfanjit gibi belirtitere neden olan ısırık yarası biçiminde başlar. Sinir bozukluklarına, kırıklığa ve eklem ağrılarına da neden olur. ,

. Hastalık başladıktan sonra zaman zaman ateş yük­selir. Ciltte kaşıntı başlar, daha sonra ya­ra şankr çıkar. Haverhi hummasının kuluçka devri ise daha kısa, 1-3 gündür. Fare humması gibi, ateş bir gidip bir gel­mez.

başka kaşıntısı olan bilinki sebebi benim..... sebep oldugum gibi kaşımasıda biliris :goz:

Farede diyorum Sicanda, ama Sican demek daha cok hosuma gidiyo : )

Geri