Fan devir arttırma acill yardımm!!!!

akyüzldede

New member
Reaction score
0
ati sapphire hd 4730 ekran kartı fanı %15-20lik devirlerle çalışıyo onun devrini arttırmam lazım bi yardımcı olun arkadaşlar size zahmet..

neden artıracaksın otamatiktir. zaten ısınma oldumu kendi artıyor... ATİ ccc den yapabilirsin manuel ayar var orada... "ATİ Overdrive" seçeneği

ATİ catalyst programını indirip ordan yapacaksın.

neden artıracaksın otamatiktir. zaten ısınma oldumu kendi artıyor... ATİ ccc den yapabilirsin manuel ayar var orada... "ATİ Overdrive" seçeneği

şundan dolayı yapıcam
Gpu(DispIO) 55
Gpu(memIO) 68
Gpu(shader) 55
sürekli bu ayarlarda fan devrini arttırdım dediğiniz programlarla olmadı ati tray tool u indrip ordan yaptım ama sıcaklıklar düşmüyo bi türlü 750 lik psu taktım 10 derece düştü sadec önceden 78 lerdeydi bellek sıcaklığı ayrıca dedğin doğru kardeşim otomatik ama sürekli yüksek olduğu için ve %100 devirde çalışma potansiyeline gelmesi için sıcaklığın 95 derece olmasını bekliyodu oyüzden elimle bi 100 yapıp ne olucağını görmek istedim sonuç değişmedi maleseff..bunun için de belleklerine ramsink almayı düşündüm siz ne önerirsinizz ???

buarada beyler bu masaüstündeyken pc boştayken olan sıcaklık değerleri..

bilgisayarını kullanırken herhangi bir performans kaybı hissetmiyorsan gpu sıcaklığı normal çalışma sıcaklığıdır.. fazla kurcalama bence.. ramler için biraz yüksek gibi değerler ama gdr5 ramlar 3600 mhz hızlarında, haliyle sıcaklığın yüksek olması normal, ramler için ek soğutucu iyi olur...

bende öyle düşündüm ramsink alıcam belleklere termalyapışkanları warmış yapıştırıcam onlardan soğutsun işte..ama dostum hiç biyerde bulamıyorum ya ne vatan ne gold ne eksen ne exa v.s aramadığım yer kalmadı yok hiç biyerde :S

ilgilenenlere teşekkürederimm ramsinkleri sonunda buldum ve taktım sorunum çözüldüü..

Geri