Facebook paralı olmayacak

1001Design

330i ///M3 Design
Katılım
28 Eki 2006
Mesajlar
25,561
Reaction score
0
Puanları
0
Konum
Shut up and train!
Ünlü teknoloji blogu Techcrunch’ın yazarlarından Michael Arrington’un yaptığı “Facebook zor durumda” yorumları kullanıcıların yanlış yönlendirilmesine yol açıyor...

20sy6vd.jpg


TechCrunch‘ın yazarlarından Michael Arrington‘un yıl sonu değerlendirmesi olarak yayınladığı “Facebook tahmin edilenden hızlı büyüyor gibi görünüyor, bu durum sermaye piyasasına düşmesine neden olabilir.” başlıklı yazısından hareketle yapılan haberler, gerçeği yansıtmıyor.

Michael Arrington’un 2008 yılı içerisinde kullanıcıların katkısıyla farklı dillere çevirilmesi sayesinde beklenenden çok hızlı bir şekilde büyüdüğünü belirttiği yazıda yürüttüğü tahminler, birçok internet günlüğünde çığ gibi büyüyünce, fısıltı gazetesi Facebook’un paralı olacağını duyurdu.

Silikon vadisinin en çok kazanan şirketlerinden biri olan Facebook, halka açılmamış özel bir şirket olduğundan Google, Microsoft vb. halka açık şirketler gibi finansal bilgisini açıklamak zorunda değil, bu yüzden olmayan bilgi üzerinden yapılan tahminler gerçeği yansıtmıyor. Facebook yazılımının çalıştığı sunucuların güvenilirliğinden sorumlu ancak isminin gizli tutulmasını isteyen bir mühendisin verdiği bilgiye göre, Facebook’un ücretli ve ücretsiz üyelik seçenekleri sunma gibi bir planı bulunmuyor. Aynı kaynağın ve internet dünyasını yakından tanıyanların fikriyse, şimdiye kadar ücretsiz olarak kullanılan bir servisin ücretli hale getirilmesi durumunda kullanıcı kaybından başka hiçbir şeyle ödüllendirilmeyeceği.

Bilinen gerçek ise, kullanıcıların başından beri ücretsiz olarak kullandığı ICQ, Windows Live Messenger, Google Talk, MySpace vb. sosyal paylaşım uygulamaları hakkında sürekli çıkarılan “paralı olacak” söylentilerinin, dönem dönem ortaya çıktığı ancak yıllar geçtiği halde bu servislerin ücretsiz kullanım politikalarının değişmediği.

4 Şubat 2004 yılında Harvard öğrencileri Mark Zuckerberg ve oda arkadaşı Dustin Moskowitz tarafından kurulan Facebook, yalnızca Harvard öğrencilerine hizmet etmek için çıktığı yola, 4. ayında 30 Üniversiteyi daha bünyesine katarak devam etti. Aradan geçen süre boyunca sürekli popülerleşen Facebook, Ekim 2007’de Microsoft’tan aldığı 240 milyon dolarlık yatırımla büyük patlamasını yaşadı.

2007 yılında haftada 1 milyondan fazla kullanıcının kayıt olduğu site, 2008 yılının son çeyreğinde 140 milyondan fazla kullanıcıya hizmet veriyordu. Kullanıcılarının %11’i 35 yaşından büyük olan sitede ortalama bir kullanıcı günde en az 19 dakika zaman geçiriyor. Amerika’nın en değerli 5. internet firması olan Facebook’un 2008 yılında ivmelendirdiği reklam faaliyetlerinden elde ettiği gelir 140 milyon dolar. Şirkette 750 çalışan bulunuyor.
 
isterse olsun üyeliğimizi sileriz olur biter bu kadar derdin içinde birde orayamı para ayırıcaz nete bile zor para buluyoruz
 
Geri
Üst