Ezana Saygi

streetboy

New member
Reaction score
0
Ezana Saygı
mekkede hatice adında bir kadın çok zengmekkede hatice adında bir kadın çok zeng
inmiş.ayrıca çok iyi biriymiş.bu kadın çöllerin yeşermesi için ALLAH'ın rızasını kazanmak ve cennete girmek amacıyla mekkeden medineye ağaç diktirmiş.birçok kimsenin hayır dualarını almış.bu kadın öldüğünde mekkenin evliyalarından bir zaat onun cennete mi cehenneme mi gireceğini görmek istemiş. cennette büyük bir derece kazanmış olduğunu görünce bunun sebebinin ALLAH rızası için mekkeden medineye ağaç diktirmesinden mi olduğunu sormuş.hatice ona hayır ben ağaç diktirdiğimde herkesin dilinde idim ve kendimce çok övündüm.ALLAH bana zerre kadar sevap vermedi demiş.bunun üzerine evliya neden bu kadar derecesinin yüksek olduğunu sorunca hatice ben ezan okunduğunda bütün işimi bırakır,sadece ezan dinlerdim bu ezana saygımdan dolayı büyük derece sahibi oldum demiş

Ezanın yeri gerçekten çok önemli bu bir kez daha hatırlattığın için sağol ALLAH razı olsun

Allah'ın yoluna davet eden bir derya, bir tufanı görmezden gelip, duymuyormuş gibi davranabilmek ve saygıda kusur edebilmek mümküün mü..En katısı, en bozulmuşu dahi ezandan kendine bir pay çıkarır ve bir kez de olsa kulak verip dinler..Şüphesiz bunu yaptıran Allah'tan başkası değildir...

Paylaşım için Allah razı olsun....Çok güzel bir konuya temas etmiş vesselam..;)

Ezan sesi VATANIMIZDAN eksik olmasın:clap

amin ark. çok saolun allah hepimizn yardımcısı olsun allahın selameti üzerinizden hiç eksik olmasın

Allah kuluna rahmet için nasıl bahane arıyor değil mi? Böyle küçük görünen şeylerle hemen nasıl dereceler yükseltiyor. Allah bize de nasip etsin

yer yüzünde ezan hiç susmuyor burda susar yan köyde başlar bu bile Allah ın mucizesi bence...

nerde görsem bi toprak kulağım ezan sesi gözüm bayrak arar...

Geri