Ezan Okunurken

1001Design

330i ///M3 Design
Altın Üye
Reaction score
0
ezanokunurkenyt9vo2.jpg

Hocam kaynak verebilecen mi...Bekliyorum..Aksi halde konuyu kapatmama ız gerekicek...

Allah razı olsun..

Ravi: Abdullah İbnu Amr İbni'l'As

Tanım: Resulullah (sav)'ın şöyle söylediğini işitmiştir: "Ezanı işittiğiniz zaman müezzinin söylediğini aynen (kelime kelime) tekrar edin. Sonra bana salat u selam okuyun. Zira kim bana salat u selam okursa Allah da ona on misliyle rahmet eder. Sonra benim için el Vesile'yi taleb edin. Zira o, cennette bir makamdır ki mutlaka Allah'ın kullarından birinin olacaktır. Ona sahip olacak kimsenin ben olmamı ümid ediyorum. Kim benim için Allah'tan el-Vesile'yi taleb ederse, şefaat kendisine vacib olur." [(Hadisin ilk cümlesi Buhari'de de rivayet edilmiştir (Ezan 7)]

Kaynak: Müslim, Salat 11, (384); Ebu Davud, Salat 36, (622); Nesai, Ezan 33, (2, 23); Tirmizi, Salat 154, 2

Ravi: Ömer

Tanım: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Müezzin, "Allahu ekber Allahu ekber" deyince sizden kim samimiyetle, "Allahu ekber Allahu ekber" derse; sonra müezzin: "Eşhedu en la ilahe illallah" deyince, "Eşhedu en la ilahe illallah" derse; sonra müezzin: "Eşhedü enne Muhammeden Resulullah" deyince, "Eşhedü enne Muhammeden Resulullah" derse; sonra müezzin; "Hayye ala's-salat" deyince "La havle vela kuvvete illa billah" derse; sonra müezzin: "hayye ala'l-felah" deyince, "La havle vela kuvvete illa billah" derse; sonra müezzin: "Allahu ekber Allahu ekber" deyince, "Allahu ekber Allahu ekber" derse; sonra müezzin: "Lailahe illallah" deyince "Lailahe illallah" derse cennete girer."

Kaynak: Müslim, Salat 12, (385); Ebu Davud, Salat 36, (527)

ŤêΧâŠ;2318158' Alıntı:
yeni öğrendiğim bi bilgi, Allah razı olsun.

Bende bilmiyordum işte paylaşmanın güzelliği
Allah razı olsun verendende
kaynağını gösterenden de

Geri