Ey samimi müslüman!

Yazinin icerigiyle ilgilenip mantikli bir cevap yazacak varmi?

Mesela karsit dusunceler icin :

Yoo benim ulkemde kimse ac degil,
Amerikan uslerini ben seviyorum :)

der gibi..

Yazinin icerigiyle ilgilenip mantikli bir cevap yazacak varmi?

Mesela karsit dusunceler icin :

Yoo benim ulkemde kimse ac degil,
Amerikan uslerini ben seviyorum :)

der gibi..

:) iste olay bu aslında süper bir noktaya deyinmişsin kardeş

buna herkes karşı ama tüm fikirler sagcı solcu dinci kemalist vs herkese göre cözüm kendi fikrinde ve diger fikirleri savunan dinsiz veya vatan haini veya insanlıktan uzak kavramlarına sürüklüyor ki buna sepel olan kendi fikrinin dogrulugu oldugu ve cözümünde bundan geçtigi zannedilmesidir şöyle bi şeyde varlı kitleleri bir fikre kanilize etme veya kitlesen beyin yıkama ve yönlendirme bu metot şuna dayalıdır dogru bir sorunu kendi fikriniz yada sizin istediginiz cözümü insanların benimsemesi yada secenekleri kısıtlıyıp istediginiz seceneklerin secilmesi nasıl oluyor bu olay şu şekilde

sorun +biz karşısındayız+ çözümler(ama bizim istedigimiz çözümler)

örnek bir ingiliz iş adamı hem avrupada hem bazı islam ülkelerinde baş örtüsü veya kadın papazların örtünme bicimi sorununu koyu bir bicimde dillendirerek bunu medya gazete vs basın organlarında desteklerek kişilerin dogru olarak kabul ettikleri bir çok dini simge üzerinde tonla para kazandırmıştır tabi bu tonla para bu örtünme araçlarını üretimi yoluyla olmuştur .
Aynı olay kitle leri bir birne düşürme yolu ilede yapılmatadır aynı olay üretimde aile yapısında vs bir çok durumda söz konusudur ki sizi neye inandırmak istediklerine baglıdır.
işelyiş formulu şu şekilde

sorun +biz karşısındayız+ çözümler(ama bizim istedigimiz çözümler)

yazıyı ele alalım hemen

(sorun )+(biz karşısındayız)
ABD’bilmenne bilmen ne yapmasına karşıyım !
Ya sen Müslüman?(burada seni tahrik ediyor)

son olarakta çözüm ha bü çözümü dogru bulmadınmmı ayvayı yedin
sen o kişinin savundugu fikrin düşmanısın artık mesela bunu yazan kemalist devrimci sen
artık onun için kemalizim ve devrim düşmanısın çünkionun fikirlerini kabul etmiyorsun

bunu yazan dindar ve kabul etmemiş olsaydın dinsiz olacaktın
komik ama gerçek o yazılanlara herkes karşı ama herkes sizin çözümünüzü kabul etmek zorunda degilki
bunu din,kemalizim ülkücü solcu vs zırhlar altında savunmakta ayrı bi dengesizlik olsa gerek.

öyle dinsizler tanıdım ki...çoğu dindardan daha namuslu ve şerefliydiler..üç kuruşluk haksız kazanç yemeden bu dünyadan göçüp gittiler.

Önemli olan tanrı ölüm ve cehennem korkusu olmadan iyi olmaktır sırf insan olduğun, düşünen bir mahlukat olduğun için iyi olmaktır...öyle olursan eğer her zaman iyisin ve iyilerdensin...tarih inanmış delilerin, gözü dönmüş dindarların yarattıkları katliamlar ve kötülüklr ile doludur.

Allaha bin kere hamdolsun.

Sonra, ben cemiyetin îman selâmeti yolunda âhiretimi de feda ettim.

Gözümde ne Cennet sevdası var, ne Cehennem korkusu.

Cemiyetin, yirmi beş milyon Türk cemiyetinin imanı namına bir Said değil, bin Said feda olsun.

Kur'ânımız yeryüzünde cemaatsiz kalırsa Cenneti de istemem; orası da bana zindan olur.

Milletimizin îmanını selâmette görürsem, Cehennemin alevleri içinde yanmağa razıyım.

Çünkü vücudum yanarken, gönlüm gül-gülistan olur.

(Tarihçe-i Hayat-Eşref Edip ile mülakattan)
Beediüzzaman Said Nursi

Hz.Muhammed(sav) sevgilisinden korktuğu için mi gece gündüz onun dünyaya hakimiyeti için savaştı alıştı didindi...
Fatih Dostundan(cc) korktuğu için 7 cihanı dize getirdi sevgi dağıttı....

Sana yanlış anlatmışlar kimsenin cehennem korkusu yüzünden iyilik ettiği yok bu ancak münafıkların zannıdır.Münafıklar böyle söyler ve insanları buna ikna eder...
Hepimiz Sevdiğmizi üzmek istemediğimizden kötülük yapmayız cehennem bizim için mi yaratıldı ki korkalım.Cehennem münafıklar kafirler ve müşriklr için yaratıldı ben bunlardan biri olduğumu düşünmüyorum...

Müslüman olmadıklarını nereden çıkardın.
Gazetecimizin burada çok büyük araştırmalar yapmasına gerek yok maalesef dini istismar eden,layıkıyla yaşamayan çok insan var bu ülkede.

En sonunda vatanını korumak namusunu korumaktır demiş.
Namus olmadanda din olmaz demiş çokta doğru demiş gerçekten bravo keşke herkes bunu yapabilse.

Gemar'a:
Burada İsa diyerek gidin o zaman hristiyanlarla birlik olun demek istemiş gazetecimiz.

Hiç kimse kendi yazısında kendisine gerizekalı-cahil demez ;)

Sen nasıl biliyorsan öyle yap ama sana o duyguları veren dindir istersen dinsizere sor var mı onlarda namus...
Vatanımı terk ederim bayrağımı terk ederim tıpkı Peygamberler gibi dyardan uzak yaşarım ama dinden asla.Şeref namsu din oldukça vardır veda hutbesini oku ne demek istediğimi anlarsın...

yorumlarını artık kaygıyla okuyorum. senin namus kavramın nedir merak ediyorum. ve bırak tanımayı yüzünü bile görmediğin insanları namussuzlukla suçlamak ne kadar namuslu ve şerefli bi davranıştır sorarım sana.

yorumlarını artık kaygıyla okuyorum. senin namus kavramın nedir merak ediyorum. ve bırak tanımayı yüzünü bile görmediğin insanları namussuzlukla suçlamak ne kadar namuslu ve şerefli bi davranıştır sorarım sana.

1.si niye alındın.
2.si genelleme yapmadım yani herkes anlamında ama şu da bir kesin iffet kavramının islamdaki olduğunu düşünmüyorum adamlar ne için iffetli olsun ki mesela zina yapmak bizde haram ama onların kısıtlayan bişi yok varsa söyle şu neden de yok he dersin ki evine bağlı o başka kişinin kendisine bağlı ama ksıtılama yok orası kesin ve daha onlarca şey...

Onları koruyacaksan gel seninle masonların özellikle ateist sinonist masonların 250 milyon insanlnı nasıl katlettiğini kitaplar dergiler medyayla nasıl şaşırttığını şeytanı bile insanlara iyi gösteridiğini hayal kahramanı yaptığın9ı konuşalım milletimizi nasıl katlettiğini konuşalımda şereften bashsederiz sonra...

1.si niye alındın.
2.si genelleme yapmadım yani herkes anlamında ama şu da bir kesin iffet kavramının islamdaki olduğunu düşünmüyorum adamlar ne için iffetli olsun ki mesela zina yapmak bizde haram ama onların kısıtlayan bişi yok varsa söyle şu neden de yok he dersin ki evine bağlı o başka kişinin kendisine bağlı ama ksıtılama yok orası kesin ve daha onlarca şey...

Onları koruyacaksan gel seninle masonların özellikle ateist sinonist masonların 250 milyon insanlnı nasıl katlettiğini kitaplar dergiler medyayla nasıl şaşırttığını şeytanı bile insanlara iyi gösteridiğini hayal kahramanı yaptığın9ı konuşalım milletimizi nasıl katlettiğini konuşalımda şereften bashsederiz sonra...

insanlar cidden sana yazıcağına pişman oluyolardır. adam ne yazıyo sen ne çıkartıyosun. dostum sakin olmazsan ciddiye alınmamaya başlıcaksın.

Evet..Gemar kardeşimin savunduğu iffet tartışması tuhaf gelebilir ama olan durum bu.

Ateistlerin açtığı forumda "aşk" üzerine konuşuluyordu. Konu aşık olup ayrılmaya gelmişti. Ben "Aşk güzel bir duygudur ancak zamanımızda sevişmek, öpüşmek, koklaşmak ve dahada ileriye gidip daha sonra ayrılmak olarak algılanıyor." dedim. İçlerinden biri "Evet. Aşk budur zaten." dedi ve diğerleri de istinasız kabul ettiler ve hararetle desteklediler.

Tabii ki genellemek yanlış olur ama buradaki bazı arkadaşların "Müslüman ama yemediği halt yok." düşüncesi ile Gemar'ın düşüncesi aynı. Hatta o arkadaşlar çok daha vahim durumdalar. Çünkü İslamiyet'te o yapılan kötülüğe/kötülüklere yer olmamasına rağmen böyle bir savunma yapıyorlar. Böylesine yapılan bir savunmada, şahsi düşüncem, ya cahilliktir ya da art niyettir.

bir müslüman dan cok akepe ye yazılmış
bunu açıkça söylemeyip bu kadar dil dökmüş..
İslam akepenin tekelinde olamayacak kadar büyüktür...

Anlamadım İsa şimdi babasının oğlumu?

Yoksa koskoca Hz.Muahmmed(sav) Alemin efendisi reisi bile onu saygıyla çok derin bir üslüpla bahsediyorda bu Peygamberlerden üstün mü ki İsa diyor haşa.

Müslüman Hz.İSa(as) der derin saygı için...
Hz.İSa dersin Hz.İSa(as) desin ama babanın oğluymuş gibi alaylı bir şekilde kaleme alamazsın.

Bugün Müslümanlar ve Hristiyanlar Hz.İSa(as) ümmetidir.
Ümmeti en çok olan Peygamberdir önce bunu öğrensin bey efendi sonra din dersi akıl versin bi zahmet...

en azından hristiyanlar gibi onların peygemberini terörist ilan etmemiş dimi abartmaya gerek yok bence:001_rolleyes:

en azından hristiyanlar gibi onların peygemberini terörist ilan etmemiş dimi abartmaya gerek yok bence:001_rolleyes:

Hristiyanlarla Peygamberimiz bir e biraz cesaret ister.Bak Bediüzzaman'a Belaiüzzaman dediler harbide Bela oldu Bediüzzaman bu ülkede dindarlar hakim sesi çıkan isterse ateist komunist olsun...
Bu herkes için mükemmel bişi.Onun için Burası Türkiye ve en ngüzel ülke tabi bence...

gene taraf toplamaya yönelik bir yazı.. her maddesine cevap vereyim..

Ey Müslümanlar; memleketinize sahip çıkın; yoksa İsa size sahip çıkacak.
Aklınızı başınıza alın!

Peygamberlere (tümüne) iman , İmanın 6 şartından biridir.. Hepsi Allah'tandır.. Biz İsa'ya da inanıyoruz, Musa'ya da daha binlercesine de.. Hepsi Allah'tan başka ilah olmadığını ümmetine anlatmıştır.. (la ilahe illallah--İlah yoktur, allah! vardır) .. Ancak Allah'ın KULU ve ELÇİSİ dediği bir insanı (peygamber) halkın daha sonradan ilahlaştırmasına karşı çıkıyoruz.. malesef yerel halk eski yunan kültüründeki çok tanrılı anlayışı (--savaş tanrısı, ateş tanrısı, aşk tanrısı vb.) kullanarak tek olan Allah'ı; baba,oğul ve kutsal ruh gibi üçlemeye tabi tuttup bozmuştur..Bu nedenle her kim olursa olsun Allah'tan başka bir düşünceyi , bir insanı ,ilahlaştırma eğilimine karşı çıkıyoruz..

EY SAMİMİ MÜSLÜMAN!

Eee, çakal şehre indi artık! Bundan sonra olacakları kimse tahmin edemez. Ama buradan kendini Müslüman diye tanımlayanlara (sözde Müslüman) birkaç sözüm olacak.

Ben bir Kemalist devrimci olarak…

ABD’nin ılımlı İslam denen zırvalarına karşıyım!
Ya sen Müslüman?

Ilımlı islam diye bişey yoktur.. Buna ilk karşı çıkanları zaten halk bilir.. Kuran bir bütündür.. Bir kısmını kabul edip bir kısmını kabul edememezlik yapamazsın.. ya hep ya hiçdir.. Kuran TÜMÜYLE ne diyorsa o'dur.. Ancak şu devrimci Kemalistler tümünü kabul ediyor mu? bir sormak lazım..Bir de ben şu devrimci kemalist lafına da takıldım.. eski solcular komunist doktrini dünyada çökünce Atatürkçülüğe sığındı.. bakın tüm eski solcular şimdi SÖZDE Atatürkçü'dür..

Ben; tüm Amerikan üslerine karşıyım!
Ya sen Müslüman?

Dünya siyaseti bir satranç oyunu gibi.. ABD, rusya, avrupa,iran, uzakdoğu ilişkileri..vs hep satranç tahtasındaki piyonlar, filler, kaleler.. bunları iyi irdeleyip strateji geliştirmek lazım.. karşıyım demek yetmez, uygun strateji uygulamak lazım.. yoksa karşıyım'ın K sını söyleyemeden mat olursun..

Ben; Irak’ta milyonlarca Müslümanı katleden ABD’ye dümdüz gidiyorum!
Ya sen Müslüman?
Aynı ABD bosna'da Kosava'lılara karşı da savaştı.. derdim ABD değil..ABD s.kimde bile değil.. ancak ABD nin derdi savaştığı ülke halkının müslüman veya hristiyan olması değil... Komunist sistemden yana olup olmaması.. Afganistan rusya ile savaşırken afganları destekledi.. daha sonra desteklediği unsurlar rus tarafına geçince işgal etti.. ırak-iran savaşında ırak ı destekledi daha sonra saddam karşı politika izleyince işgal etti... bosna'da ise sırplar rus tarafında idi bu sefer müslüman boşnakları destekledi, sırpları bombaladı.. kısaca burda olay müslüman vs değil..Tabii hiç kimsenin bir müslüman kanı akmasına tahammülü yok..
Ben; memleketimi peşkeş çekenlere de dümdüz gidiyorum!
Ya sen Müslüman?

peşkeş çeken falan yok...Ekonomik darvanizm var dünyada..eğer senin milli şirket veya kitlerin iyi organize edilemezse küreselleşen dünyada yok olur gider.. iyi organize edebilmek için bunların "zamanında" , "düşük maliyette" "yüksek kalitede" iş, mal üretebilir hale gelmesi lazım.. bu da devlet burokrasisinde çok zor..hatta bu hızlı çağda imkansız.. o nedenle bizim Türk milletinin eline vermek lazım.. bizim insanımız kıvrak, iş bitirici.. insanımızın zekası, kıvraklığı bürokraside (KİT) kaybolmasın.. dersen ki yabancıya satılmasın evet ona katılıyorum..

Ben; AB denen zırva birlikteliğe sonuna kadar karşıyım!
Ya sen Müslüman?
keşke tek başımıza dim dik olabilsek...ama dünyada herkes bir birliğin içinde.. rusya bile belki nato'ya gircek vs... B

en; etrafında binlerce aç varken hacca gidenlere de karşıyım!
Ya sen Müslüman?
o ayrı, hac ayrı.. hac islam'ın 5 şartından biridir.. zekat vermek de dini emridir..

Ben; onurlu yaşamayı tam bağımsızlık olarak alıyorum!
Ya sen Müslüman?
öle atıp tutmayla tam bağımsız olunmuyor.. üretmek, teknoloji,iş üretmek lazım.. şu devrimciyim diyenlerin ülkede dikili ağacı yok.. iş üretenleri de baltalıyorlar..şu mahkeme bu mahkeme..

Ne diyorsun?
Sessiz kaldın…

Ben; NATO üslerine de karşıyım!
Ya sen Müslüman?
yukarıdakilerden cevabını bulabilirsin..

Ben; Türkiye Cumhuriyeti’ne ilelebet bağlı kalacağıma ant içtim!
Ya sen Müslüman?
Egemenliğin halk'ta , millette olmasına (cumhuriyet) ben de ant içtim.. ya sen devrimci? millet egemenliği ablukaya alınırken, buna karşı çıkanlarla mı, almaya çalışanlarlamıydın?

Ben; Hz. Muhammed’e küfredenlere küfürlerini iade ettim!
Ya sen Müslüman?
bu yazının başında sen de isa'yı psikolojik olarak aşağılar gibi konuşmuşssun..orda da burda da böyle densizler var malesef..

Sen değil belki; ama senin adam sıfatı verdiğin ağababaların hemen ertesinde Papa’nın elini öptüler… Ben “lanet olsun” dedim!
Ya sen Müslüman?
el öpme değil o...burda uzun yazmayayım ama google'dan ehl-i kitap diye yazarsan (hristiyanlar ve yahudiler) ile bir müslüman'ın ilişkisinin nasıl olması gerektiğini (Kuran ayetlerini) öğrenirsin..
tabii cahillik diz boyu...

Bu ülkede yaşayanlara tek bir sözümüz var: “Herkes ayağını denk alsın!” Türkiye Cumhuriyeti’ne kastı olan her kim ise bilmelidir ki; mevkii ve konumu ne olursa olsun, ister Müslüman, ister Hıristiyan fark etmez, herkesin inancı kendine… Ama herkes bilmelidir ki; bu ülkenin sahipleri bir gün hiç umulmadık bir anda çıkagelir ve ihanetin hesabını sorar!

Cumhuriyet Atatürk'ün de tarif ettiği gibi "cumhuriyet: egemenlik kayıtsız şartsız milletindir " ise ben de katılıyorum..
Buradan alenen söylüyorum; Anadolu’daki Müslümanlığı Haçlılardan koruyan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e dil uzatan her kim olursa olsun şerefsizin önde gidenidir ve kesinlikle Müslüman değildir.

Atatürk değil de onu kafalarında farkında olarak veya olmayarak ilahlaştırıp islam'a hucum edenlere anlat sen bunu..

Aksini iddia eden varsa alnını karışlarım!

:)

Ey samim i Müslüman!

Biz devrimciler öyle yalvarmayı filan beceremeyiz. Ama şimdi kendimle çelişip sana yalvarıyorum; ne olur şu din bezirgânlarından kurtar kendini!

Bak benim için değil ve hatta ülken için de değil!

Allah için…

Allah ile aldatanlardan kurtulduğun gün, gerçek Müslüman olduğun gün olacaktır.

İşte o gün ne mutlu sana…

Bugün bu ülkede dini inançlarının gereklerini yerine getirenlerle kimsenin bir alıp veremediği yoktur. Yalnız gerçek Müslümanlar anlamalıdır ki; bu günler itibariyle onların yanındaymış izlenimi veren eski dönme dolaplar, aslında İsrail uşağı ajanlardır. Bunu benim söylüyor olmam bazılarına tuhaf gelebilir belki, ama durum tamamen budur. (Ulusal Sol İsrail’in ne mal olduğunu çok iyi bilir…)

Dini paraya tahvil eden bezirgânlar ortaklığının ulaştığı çıkar birlikteliği aslında dinler üstü bir yapılanmanın ürünüdür. Sözün özü; dini ne olursa olsun tüm insanlık aynı takiyye ile karşı karşıyadır. Allah ile aldatılmak! Yaşar Nuri Hoca’nın dediği gibi…

Siz sanıyor musunuz ki Amerikalı bir Katolik aldatılmıyor?
Ya da Yunan Ortodoks!..

Bu şeytan ortaklığının temelinde yatan tek şey var; o da para!
Yani güç.

Dinde tartışma yoktur!

Bunu iyi bilen sahtekâr ve işbirlikçi taife cahil halkın dini duygularını öyle güzel okşuyor ve ona öyle samimi bir görüntü çiziyor ki, bu yanlıştır ya da böyle bir şey yoktur dediğinde din düşmanı oluyorsun onların gözünde. (Orta Doğu kökenli dinler)

Amerika’larda saltanat süren bir hacı efendiye sen Müslüman olarak; “Ey hacı efendi, onca Müslüman ülke dururken Müslüman katili bir ülkede ne arıyorsun?” diye soramıyorsan, kalkıp bana veya bir başkasına ahkâm kesmeye çalışma! Onca Iraklı yetim hesap soracak günü geldiğinde, sakın unutma!

Bu olacak, bundan kaçış yok. İnsanlık onuru bir gün tüm bunların hesabını soracak.

Bakalım o zaman ey Müslüman; sen ne cevap vereceksin?

Cumaları hiç kaçırmadan, en öndeydin!
Beş vakit namaz da kıldın!
Bağıra çağıra hacca da gittin!
Yetmedi bir daha gittin!

Başını mı?
Rahibeleri kıskandırırcasına örttün!

Yetim sana soracak: “Ey benim dinimden olduğunu söyleyen sahtekâr, bu zulme neden göz yumdun? Neden seyirci kaldın? Ve neden Müslüman katilleriyle aynı sofrada yer aldın?”

Aynı sofradaydın ama içki değil portakal suyu içtin değil mi?
Bravo sana büyük Müslüman!
Zaten Müslümanlık da bu olsa gerek!
Sen yemene içmene devam et.

Beğenmediğin devrimciler, sindiremediğin Kemalistler yine ezilenlerin yanında, yine işgallerin karşısında. Katline göz yumduğun Müslüman kardeşlerini biz savunuruz, sen de haccına gidersin paşa paşa.

Ya soruyorum sana ey ahmak: “Kimi kandırıyorsun, söyler misin bana? Onca Müslüman kanı akarken…”

Yatacak yeriniz var mı acaba sizin?

Tarihe bakıyorum, yoksunuz!
Söyler misiniz bana, kimsiniz siz?
Kimsiniz siz?

Müslüman olduğunuzu söylüyorsunuz, eyvallah! Peki sizinle aynı dini paylaştığını söyleyen insanlar birer birer değil milyon milyon katledilirken siz ne yapıyorsunuz a kuzum?

Onca aç varken soruyorum size: “Ey kendini bilmez ama kendini evliyagillerden sayan sahte molla kılıklı şeytan taşlayıcıları, bela mısınız siz bu milletin başına?”

İşte tüm bunların farkına varmak için tek bir şeye ihtiyaç var: Bilinç!

Çok şey bilmenize, yüzlerce kitap okumanıza gerek yok. Şayet biri gelip en değer verdiğiniz şeyi satmanızı söylüyorsa, bilin ki o kişi sizin dostunuz değildir. İşte bilinç tam da budur.

Köyünüzün meydanını satmaya kalksalar, kıyameti koparırsınız.
Koca memleketi sattılar, kılınız kıpırdamadı.
Kitaba baktım, böyle bir şey yazmıyor!
Vallahi de billahi de yazmıyor.

Sizi her zaman Mustafa Kemal kurtaramaz, azıcık da siz gayret edin artık!

Yani demem o ki; işbirlikçilerden uzak durun yeter, gerisini biz hallederiz, her zamanki gibi…

Sonra yine bizim için ileri geri konuşursunuz, yeter ki memleket bize kalsın…

Canımız acıyor, bilmem anlatabiliyor muyum?

Ey halkım, bizim tek bir düşmanımız var; o da işbirlikçi vatan hainleridir. Bunu iyi belleyin.

Bugün bu ülkede laik-Müslüman diye bir ayrım yoktur. Olduğunu iddia edenler, bizi AB’ye şikâyet eden işbirlikçilerdir. Aldanmayın onların sahte gözyaşlarına; timsah kadar acımasız oldukları, yaptıkları kan ortaklıklarıyla tescil edilmiştir.

Ama inanın bana, bir gün öyle bir balyoz inecek ki tepelerine, olmayan feleklerini bile şaşıracaklar…

Ey Müslümanlar; memleketinize sahip çıkın; yoksa İsa size sahip çıkacak.
Aklınızı başınıza alın!

Bir devrimci size ancak bu kadar tüyo verir; kıymetini bilin.

Vatan nedir bilir misiniz?
Sizin namusunuz!
Namus olmadan ne din olur ne de başka bir şey.

Aklınızı başınıza alın!

son kısım Allah ile aldatmanın güzel bir örneği...

Anlamadım İsa şimdi babasının oğlumu?

Yoksa koskoca Hz.Muahmmed(sav) Alemin efendisi reisi bile onu saygıyla çok derin bir üslüpla bahsediyorda bu Peygamberlerden üstün mü ki İsa diyor haşa.

Müslüman Hz.İSa(as) der derin saygı için...
Hz.İSa dersin Hz.İSa(as) desin ama babanın oğluymuş gibi alaylı bir şekilde kaleme alamazsın.

Ümmeti en çok olan Peygamberdir önce bunu öğrensin bey efendi sonra din dersi akıl versin bi zahmet...

şİMDİ BİZ HZ İSA NIN ÜMMETİMİYİZ

ÜMMETİ ÇOK OLAN PEYGAMBER AZ OLAN DEĞİL Mİ ?

HRİSTİYANLAR BİZDEN ÇOK PEYGAMBER İSA BİZ DE ONUN MU ÜMMETİYİZ.

ÇİNLİ LER ÇOCUK SAYISINA KISITLAMA GETİRMESE VAR YA YAKINDA BİZ KESİN

BUDA NIN ÜMMETİ OLURUZ

SENİN BU MANTIĞA GÖRE

şİMDİ BİZ HZ İSA NIN ÜMMETİMİYİZ

ÜMMETİ ÇOK OLAN PEYGAMBER AZ OLAN DEĞİL Mİ ?

HRİSTİYANLAR BİZDEN ÇOK PEYGAMBER İSA BİZ DE ONUN MU ÜMMETİYİZ.

ÇİNLİ LER ÇOCUK SAYISINA KISITLAMA GETİRMESE VAR YA YAKINDA BİZ KESİN

BUDA NIN ÜMMETİ OLURUZ

SENİN BU MANTIĞA GÖRE

İMANIN ŞARTLARI
1-Allah'ın birliğine inanmak.
2-Meleklere inanmak.
3-Kitaplara inanmak.
4-Peygamberlere inanmak.
5-Ahiret hayatına inanmak.
6-Hayır ve şerrin Allah'dan geldiğine inanmak.​

Kİtaplar:İcil Tevrat Zebur ve Kur'an hepsine iman ederiz.
PeygamberLER:Hz.Yunus(as) Hz.İlyas(as) Hz.Musa(as) Hz.Davud(as) hepsine iman ederiz ne derlerse kabuldur çünkü hepsi müslmandır.
Hz.İSA(as) da müslümandır ve Peygamberimizdir dolayısıyla diğerleri gibi onunda ümmetiyiz..
Bu imanın şartıdır bunuda ben mi öğreteyim yani onu mu diyorsunuz....

inanmak ile itaat etmek farklı şeylerdir...
beni incile inanıyorum ama onların elindeki değişmiştir, ben tevrata inanıyorum ama onların elindeki değişmiştir, ben zebura inanıyorum ama kitap kayıptır demek nedir....

peygambere ünvanlar verirken adının başına hazret ifadesi koymadan hitaplar ederken onu gönderene sadece ismi ile hitaop etmek nedir? onu gönderenin yol gösterici kitabına sadece ismi ile hitap nedir? peygambere Allah'ın emirlerini indiren baş meleklerden birine ve hatta meleklerin hepsine sadece adı ile hitap etmek nedir?

Siz Allahın emirlerini size ulaştırdıktan sonra ölmüş gitmiş olan peygambere bu kadar takıldığınız için belkide Allah'a ulaşamıyorsunuzdur kim bilir. Belkide onun sözlerini kuran ayetleri ile eş tutmanızda bu takıntının eseridir. kim bilir.

beni incile inanıyorum ama onların elindeki değişmiştir, ben tevrata inanıyorum ama onların elindeki değişmiştir, ben zebura inanıyorum ama kitap kayıptır demek nedir....

cevap: inanmak ve itaat etmek müslüman olmak demektir.. "müslüman" kelimesi arapça bir kelime olup "itaat eden, teslim olan" demektir.. neye? Allah'ın SON teorisini Kuran'da verdiği; Hz. Muhammed'in de uygulamalarla labaratuar dersini verdiği İLAHİ (yani dünyevi bir kafadan, düşünce sisteminden..vs çıkmamış) bir din'e: İslam. Allah, la ilahe(ilah yoktur!) illalah (Allah vardır) diye ilk insandan itibaren binlerce kez peygamberlere insanları uyarması için bildirmiştir.. Hz. Musa tevratla firavunun karşısına, Hz İsa incille inanmayanlara, teslim olmayanlara, itaat etmeyenlere (=müslüman olmayanlara=ilah yoktur Allah vardır demeyenlere) karşı çıkmıştır..Bu karşı çıkışların hikayelerini EN DOĞRU şekilde Kuran'da bulabilirsin..buradaki ilah kimi zaman bir kişi (firavun) kimi zaman da insanları Allah yolundan alı koyan bir düşünce sistemi olmuştur.. Kimi peygamber bu karşı çıkışında çarmıha gerilmiş, kimisi kuyulara atılmış, kimisi ise türlü türlü zorluklara karşı koymak zorunda kalmışlardır.. Her peygamber hitap ettiği dönemdeki kitleye yani ümmetine (bir sonraki peygamber gelene kadar) Allah'ın varlığını ve birliğini ve Allah'ın bunu test etmesi için inanan veya inanmayan insanları ayırt edebilmesi için yapın veya yapmayın dediği kuralları insanlara bildirmişlerdir.. Örneğin Allah Katında ne içki, ne domuz ne de eti vardır..Ancak Allah bizim dönemimizde (Hz.Muhammed'in ümmetine) örneğin içkiyi domuz etini, haram kılmıştır vs.. içkinin faydası vardır veya yoktur ama inanıyorsan buna uyacaksın..vs vs..Bu nedenle İslamda Allah'ın ümmetlerine "ilah yoktur Allah vardır" diye bildirin dediği tüm peygamberlere ve onlara bildirilen vahiylere (kitaplara=Allah'ın emirlerine) iman , imanın 6 şartından bir tanesidir.. Ancak Hz. Muhammed ile birlikte son versiyon emirler Hz.Muhammed dönemi (Hz.Muhammed ümmetine) aktarılmıştır.. ve bunlar kıyamet kopana kadar İNANANLAR İÇİN GEÇERLİ EMİRLERDİR.Zaten sorun bu emirleri yaşamak isteyenler ile İlahlarının (düşünce sistemi, kişiler vb.) emirlerine uymak isteyenler arasında çıkmaktadır.. tarihte olduğu gibi de çıkacaktır..niye İslam en güzelidir, çünkü bunun bozulmayacağı Allah tarafından garanti edilmiştir.. Ama örneğin hristiyanlık bozulmuştur.. tek olan Allah inanacını baba,oğul, kutsal ruh gibi 3'lemeye gitmiştir..

peygambere ünvanlar verirken adının başına hazret ifadesi koymadan hitaplar ederken onu gönderene sadece ismi ile hitaop etmek nedir? onu gönderenin yol gösterici kitabına sadece ismi ile hitap nedir? peygambere Allah'ın emirlerini indiren baş meleklerden birine ve hatta meleklerin hepsine sadece adı ile hitap etmek nedir?

cevap: Allah'ın başına hazret koymak gereksizdir.. Allah kelimesi Allah'ın 99 sıfatının tamamını içine alan bir kelimedir ki bu 99 sıfatın ne olduğunu google'dan öğrenebilirsin.. Ama insanlar saygı olsun diye Peygamberimiz hz. Muhammed'in başına Hazret kelimesi koyabilirler.. Ama bu saygı ÇOOOOOK büyük olmasına karşın onu ilahlaştıracak kadar olmamalıdır.. neden? İlah yoktur Allah vardır , Hz. Muhammed de onun KULU ve ELÇİSİDİR.. kul ve elçi o kadar yani (la ilahe illalah muhammeden resulullah) hristiyanların boyunlarına haç yapıp ilahlaştırdığı hz.isa 'nın durumu gibi değil yani.. O nedenle ilahlaştırma eğiliminin önüne geçmek için peygamberimizin bir resmi vs camide orda burda yoktur.. tabii bunu gerikafalılar onu portreye karşı olmakla suçladılar.. tabii Allah'ın elçisi olmak çoooook büyük bir olaydır ki hazret kelimesi yakışır..hatta biz türkler ona saygımızdan muhammed ismi yerine mehmet ismini çocuklarımıza veriririz ve bu çocuklardan kurduğumuz ordudaki askere de bağrımıza bastığımızdan mehmetçik deriz.. Ama bırakın Allah Peygamberleri bile ilahlaştırmayı yasaklamış sırf bu nedenle hristiyanlık dini bile off'a çıkmışken insanlar kimi kimi ilahlaştırıyor.. İnandıkları dünyevi düşünce sistemlerinden Allah'a kafa tuttuğunu sanıyor..ahhhh ha firavun dönemi ha şimdi .. herşey mevlanın da döndüğü gibi aynı şeyler dönüp dönüp duruyorr..neyse..

Siz Allahın emirlerini size ulaştırdıktan sonra ölmüş gitmiş olan peygambere bu kadar takıldığınız için belkide Allah'a ulaşamıyorsunuzdur kim bilir. Belkide onun sözlerini kuran ayetleri ile eş tutmanızda bu takıntının eseridir. kim bilir.

cevap: : yeryüzünde yaptığı ettiği düşündüğü söylediği (gerçek hadis ve sünnetler) doğru olduğu Allah tarafından garanti edilen tek insanlar peygamberlerdir..Bunun dışında her kimin yaptığı doğru bile olsa bir ömrü vardır.. son kullanma tarihi gelince kaybolur gider, geçerliliğini yitirir.. ama son kullanma tarihi olan o düşüncenin peşinden gidenler , onu ilah edinenler ahh aahh. işte onlar için de şeytan görevini çok düzgün bir şekilde yapmaktadır, böyle düşünceler çıkarmaktadır.. zaten ne diyor Allah 'a karşı : ben insanları yoldan çıkarayım demiyor mu? Hz. İsa'yı bile insanların ilahlaştırmasına yardımcı olarak en temel dim emrini (ilah yoktur Allah'tan başka) kırdırmadı mı...

neyse ilk ayet: oku!!!

cevap: inanmak ve itaat etmek müslüman olmak demektir.. "müslüman" kelimesi arapça bir kelime olup "itaat eden, teslim olan" demektir.. neye? Allah'ın SON teorisini Kuran'da verdiği; Hz. Muhammed'in de uygulamalarla labaratuar dersini verdiği İLAHİ (yani dünyevi bir kafadan, düşünce sisteminden..vs çıkmamış) bir din'e: İslam. Allah, la ilahe(ilah yoktur!) illalah (Allah vardır) diye ilk insandan itibaren binlerce kez peygamberlere insanları uyarması için bildirmiştir.. Hz. Musa tevratla firavunun karşısına, Hz İsa incille inanmayanlara, teslim olmayanlara, itaat etmeyenlere (=müslüman olmayanlara=ilah yoktur Allah vardır demeyenlere) karşı çıkmıştır..Bu karşı çıkışların hikayelerini EN DOĞRU şekilde Kuran'da bulabilirsin..buradaki ilah kimi zaman bir kişi (firavun) kimi zaman da insanları Allah yolundan alı koyan bir düşünce sistemi olmuştur.. Kimi peygamber bu karşı çıkışında çarmıha gerilmiş, kimisi kuyulara atılmış, kimisi ise türlü türlü zorluklara karşı koymak zorunda kalmışlardır.. Her peygamber hitap ettiği dönemdeki kitleye yani ümmetine (bir sonraki peygamber gelene kadar) Allah'ın varlığını ve birliğini ve Allah'ın bunu test etmesi için inanan veya inanmayan insanları ayırt edebilmesi için yapın veya yapmayın dediği kuralları insanlara bildirmişlerdir.. Örneğin Allah Katında ne içki, ne domuz ne de eti vardır..Ancak Allah bizim dönemimizde (Hz.Muhammed'in ümmetine) örneğin içkiyi domuz etini, haram kılmıştır vs.. içkinin faydası vardır veya yoktur ama inanıyorsan buna uyacaksın..vs vs..Bu nedenle İslamda Allah'ın ümmetlerine "ilah yoktur Allah vardır" diye bildirin dediği tüm peygamberlere ve onlara bildirilen vahiylere (kitaplara=Allah'ın emirlerine) iman , imanın 6 şartından bir tanesidir.. Ancak Hz. Muhammed ile birlikte son versiyon emirler Hz.Muhammed dönemi (Hz.Muhammed ümmetine) aktarılmıştır.. ve bunlar kıyamet kopana kadar İNANANLAR İÇİN GEÇERLİ EMİRLERDİR.Zaten sorun bu emirleri yaşamak isteyenler ile İlahlarının (düşünce sistemi, kişiler vb.) emirlerine uymak isteyenler arasında çıkmaktadır.. tarihte olduğu gibi de çıkacaktır..niye İslam en güzelidir, çünkü bunun bozulmayacağı Allah tarafından garanti edilmiştir.. Ama örneğin hristiyanlık bozulmuştur.. tek olan Allah inanacını baba,oğul, kutsal ruh gibi 3'lemeye gitmiştir..

cevap: Allah'ın başına hazret koymak gereksizdir.. Allah kelimesi Allah'ın 99 sıfatının tamamını içine alan bir kelimedir ki bu 99 sıfatın ne olduğunu google'dan öğrenebilirsin.. Ama insanlar saygı olsun diye Peygamberimiz hz. Muhammed'in başına Hazret kelimesi koyabilirler.. Ama bu saygı ÇOOOOOK büyük olmasına karşın onu ilahlaştıracak kadar olmamalıdır.. neden? İlah yoktur Allah vardır , Hz. Muhammed de onun KULU ve ELÇİSİDİR.. kul ve elçi o kadar yani (la ilahe illalah muhammeden resulullah) hristiyanların boyunlarına haç yapıp ilahlaştırdığı hz.isa 'nın durumu gibi değil yani.. O nedenle ilahlaştırma eğiliminin önüne geçmek için peygamberimizin bir resmi vs camide orda burda yoktur.. tabii bunu gerikafalılar onu portreye karşı olmakla suçladılar.. tabii Allah'ın elçisi olmak çoooook büyük bir olaydır ki hazret kelimesi yakışır..hatta biz türkler ona saygımızdan muhammed ismi yerine mehmet ismini çocuklarımıza veriririz ve bu çocuklardan kurduğumuz ordudaki askere de bağrımıza bastığımızdan mehmetçik deriz.. Ama bırakın Allah Peygamberleri bile ilahlaştırmayı yasaklamış sırf bu nedenle hristiyanlık dini bile off'a çıkmışken insanlar kimi kimi ilahlaştırıyor.. İnandıkları dünyevi düşünce sistemlerinden Allah'a kafa tuttuğunu sanıyor..ahhhh ha firavun dönemi ha şimdi .. herşey mevlanın da döndüğü gibi aynı şeyler dönüp dönüp duruyorr..neyse..

cevap: : yeryüzünde yaptığı ettiği düşündüğü söylediği (gerçek hadis ve sünnetler) doğru olduğu Allah tarafından garanti edilen tek insanlar peygamberlerdir..Bunun dışında her kimin yaptığı doğru bile olsa bir ömrü vardır.. son kullanma tarihi gelince kaybolur gider, geçerliliğini yitirir.. ama son kullanma tarihi olan o düşüncenin peşinden gidenler , onu ilah edinenler ahh aahh. işte onlar için de şeytan görevini çok düzgün bir şekilde yapmaktadır, böyle düşünceler çıkarmaktadır.. zaten ne diyor Allah 'a karşı : ben insanları yoldan çıkarayım demiyor mu? Hz. İsa'yı bile insanların ilahlaştırmasına yardımcı olarak en temel dim emrini (ilah yoktur Allah'tan başka) kırdırmadı mı...

neyse ilk ayet: oku!!!

İşte kör inanç bunu böyle açıklardı...Sende öyle açıkladın.

Geri