Evren için inceleme başlatıldı

NoMaD1978

Banned
Reaction score
0
Eyalet sistemi öneren 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren için inceleme başlatıldı.

Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurtseven, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evrenin “Türkiye 8 eyalete bölünebilir” şeklindeki sözleriyle ilgili, “İlgili birimlere gerekli talimatı verdim, inceleme başlattık. Suç unsuru varsa gereği yapılır” dedi. Yurtseven, yaptığı açıklamada, konuyla ilgili araştırma başlattıklarını bildirdi. Başsavcı Yurtseven, şunları kaydetti:

“İlgili birimlere gerekli talimatı verdik. Araştırma aşamasındayız. Evren, bu sözleri dedi mi? Demedi mi? Kime, ne zaman konuştu, bu konuları inceliyoruz. İncelemenin ardından suç unsuruna rastlanırsa, yetkilerimizi kullanacağız. Konu inceleme aşamasında olduğu için bu konuda konuşmuyoruz. Ancak, açıklamalarda suç unsuru varsa gereği yapılır.”

Muğla Baro Başkanı Ayla Kara ise konuyla ilgili, “Ben, bu açıklamalarda suç unsuru görüyorum. Bu ayın 19'unda arkadaşlarımla yapacağımız toplantıda bu konuyu görüşeceğiz. Toplantıdan çıkan karar doğrultusunda Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunabiliriz” dedi.

Kara, “Geçmişte Cumhurbaşkanlığı yapmış, topluma önder olmuş kişinin açıklamaları birileri tarafından işaret olarak algılanabilir. Bu açıklamalar, toplumu, ülkeyi bölmek isteyenlerce yanlış yerlere çekilebilir. Açıklamalar son derece talihsiz” diye konuştu.

kaynak

Evren’e inceleme!

Eyalet sistemi konusundaki çıkışıyla tepki çeken 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren hakkında inceleme başlatıldığı bildirildi. Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurtseven, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evrenin "Türkiye 8 eyalete bölünebilir" şeklindeki sözleriyle ilgili, "İlgili birimlere gerekli talimatı verdim, inceleme başlattık. Suç unsuru varsa gereği yapılır" dedi.
118527.jpg
Başsavcı Yurtseven, şunları kaydetti:

"İlgili birimlere gerekli talimatı verdik. Araştırma aşamasındayız. Evren, bu sözleri dedi mi? Demedi mi? Kime, ne zaman konuştu, bu konuları inceliyoruz. İncelemenin ardından suç unsuruna rastlanırsa, yetkilerimizi kullanacağız."

Muğla Baro Başkanı Ayla Kara ise konuyla ilgili, "Ben, bu açıklamalarda suç unsuru görüyorum. Bu ayın 19'unda arkadaşlarımla yapacağımız toplantıda bu konuyu görüşeceğiz. Toplantıdan çıkan karar doğrultusunda Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunabiliriz" dedi.

Olayın geçmişi:

12 Eylül askeri darbesinin mimarı olan ve 1982 Anayasası'na koydurduğu geçici 15. Madde sayesinde dokunulmazlık zırhına bürünen 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, Türkiye'nin 8 eyalete bölünebileceğini savunmuş, konuyla ilgili olarak, "Böyle bir açıklama yapmaktan çekinmediniz mi? şeklindeki soruya ise; "Bulunduğum konum ve yaptıklarım, bu konuda konuşma rahatlığını veriyor" şeklinde cevap vermişti.

Kackar TV

yine kim güdümledi adamı acaba :)

bunamış heralde paşamız. bence tehditler aldıgı için böyle cesur ve hainlik kokan yorumlarda bulunmuştur.
yakışmadı.

yaş gelmiş bunaklık alametidir. yada ömrün son baharında reklam yapmak istedi heralde :)

kim gazladı buadamı diye düşünmeyin arkadaşlar! 30 yıl önce kim gazladıysa bu adamı şimdide onlar gazlıyor..bu adamın yargılandığını görmeden gözüm açık giderim

ne bunaması be bu herif varya hepimizi mezara sokar

aynı haberin devamı
Benmi İşkence Yaptım
Efendim ben resim yapmalıymışım,bu işlerle uğraşmamalıymışım.
Lafa bak.Ben bölemeye çalışıyormuşum.Amerika ile temas halindeymişim ve onlar istediği için bunu yapıyormuşum(sadece abd ise iyi -benim yorumum).
12 eylülü ben türkiye bölünmesin diye yaptım.Darbeci olan kişi bunu yaparmıymış.
Benmi yaptım işkenceyi (yok hocus tuttu reac işkence yaptı bende bayılanın üzerine su döküyodum ).12 eylülden önce işkence yokmuydu.

Kaynak
Mustafa Sarıipek
DHA

Geri