'Evet'çilere "umreye gitmeyin" uyarısı

1001Design

330i ///M3 Design
Altın Üye
Reaction score
0
akp-umre.jpg

Ramazan umresi için 80 bin kişinin başvuru yapması AKP'yi hareketlendirdi.

AKP Genel başkan Yardımcısı Haluk İpek, MKYK'da parti yönetimini şöyle uyardı: Ramazan umresi için 80 bin kişi başvurdu. Büyük bölümü 'evet' oyu verecek kitleden. Bayramı da Mekke'de geçerecekleri için referandumda oy vermezler. İpek'in görüşleri doğrultusunda AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'da teşkilata 12 Eylül'e kadar yurtdışına çıkış yasağı getirdi: Umreyi başka dönem yapın..

Habertürk gazetesinin haberine göre; Kabe'nin etrafindaki inşaatlar nedeniyle hac kontenjanının bu yıl sınırlı tutulması, umre talebinde patlamaya neden oldu. Umre ziyaretini ramazanda yapmak isteyen 80 bin kişi Diyanet ve özel tur firmalarıyla irtibata geçti. İşte yaklaşan 12 Eylül referandumu öncesinde umreye olan bu yoğun ilgi AKP yönetimini de harekete geçirdi. Konu, AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda (MKYK) gündeme geldi.

YURTDIŞI ÇIKIŞLARI 12 EYLÜL'E KADAR ERTELENDİ

Konuyu gündeme getiren seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek "Ramazan umresi için 80 bin kişi kayıt yaptırdı. Bu vatandaşların tamamına yakını 12 Eylül'de 'evet' oyu kullanacak kitleden. Ancak bayramı da Mekke'de geçirecekleri için 12 Eylül'de oy kullanamayacaklar" dedi. Umreye gidecekler arasında belediye başkanı, belediye meclis üyesi, teşkilat başkanı ve teşkilat yöneticisi gibi isimlerin de bulunduğuna dikkat geken Ipek, bu durumun referandum kampanyasını olumsuz etkileyeceği uyarısında bulundu. Bunun üzerine Basbakan Tayyip Erdogan, AKP'li teşkilatlara ve belediye meclis üyelerine ramazan umresi programlarına dahil olmamaları uyarısı yapılmasını istedi. İl teşkilatlarına gönderilen genelgeyle de "yurtdışına çıkışların" 12 Eylül'e kadar kaldırıldığı vurgulandı. Genelgede "Tüm büyükşehir, il, ilçe, belde belediye başkanlarımızın, il genel ve belediye meclis üyelerimizin 12 Eylül 2010 tarihine kadar yurtdışı, yurtiçi tüm program ve izinleri ertelenmistir" ifadelerine yer verildi.

1505 BELEDİYE AKP'Lİ

Türkiye genelinde 2 bin 949 belediye bulunuyor. Bunlardan 1505'i AKP'li. Ayrıca 33 bin 777 belediye meclis üyeliğinin toplam 14 bin 772'si AKP'li. Türkiye'de 3 bin 284 il genel meclis üyesinin de 1892'si AK Partili. AKP'nin Türkiye genelinde büyükşehir il, ilçe, belde olarak toplam 3 bine yakın teşkilatı bulunuyor. Her teşkilatta ortalama 20 kişinin görev yaptiği kabul edilirse, yaklaşık 60 bin teskilat yönetim kurulu üyesi bulunuyor. AKP yönetimi, yaklaşan halkoylamasi öncesinde, kampanyayı taşrada yürütecek bu kitleyi sahada tutmak istiyor.

Kaynak

80.000 kişi ha. Bu kadar sıkıştığını tahmin etmezdim Erdoğan'ım :D

bu benum hemşerum varya işuni bilir he

Bir de umreye giden kesimden " Evet diyecekler " olanlar diye bahsediyor. Onlar Evet diyecek olanlar değil Erdoğan , sen ne dersen onu yapacak insanlar. Umre'ye giden ekibin yaş grupları belli. Gidip de 60-65 yaşındaki teyzeden anayasa maddelerini tahlil etmesini bekleyemezsin. Bu kadar sıkıştığını beklemezdim , fakat bu kadar düşeceğini de hiç beklemezdim. İyi yoldayız demek...

yazıklar olsun...............

tayyip in paçalar tutuştu =) aman tayyip im bi hayır çıkarsa refarundumdan bi daha ki seçimde de

seçilemezseniz,seni değil akp ve yandaşları,abd bile kurtaramaz =)

onun için sen ne yap et ümreye gidenleri engelle,yurt dışı yasağı koy bişiler yap.

her yol senin için mübah,yeter ki şu sandıktan evet çıkar demi =)

Akp takiyyecidir dediğimiz zaman bize kızıyordunuz.ALın size on numara takiyyecilik..

80bin kişilik kitlenin "evet" oyu kullanacagını tahmin edebilen son derece yetkili şahış, şu habere verdiği malzemeden sonra pişman olmuşmudur acaba...

Onda pişmanlık ne arar...

Umreye Gitmeyin…

AKP’yi referandumda “hayır” çıkacak korkusu sardı. Genel merkezden, teşkilatlara Ramazan umresine gitmeyin talimatı verildi.

Hazırladığı pakete toplumun hiçbir kesiminden destek bulamayan AKP “hayır” telaşı içinde. Parti teşkilatlarına talimat veren AKP, üyelerinden Ramazan umresine gitmemelerini istedi. AKP Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, Ramazan’ı Mekke’de geçireklerin oy veremeyeceklerini MKYK’da gündeme getirince, Tayyip Erdoğan AKP teşkilatına referandum döneminde yurtdışına çıkış yasağı getirdi.

Bu arada Fethullah Gülen’in “imkan olsa mezardakileri bile kaldırarak referandumda evet oyu kullandırmak lazım. Ben zannediyorum kalkarlar da.” açıklaması AKP döneminde yapılan seçim hilelerini akıllara getirdi.

AKP döneminde en fazla tartışılan ve kuşkuları artıran olay, seçmen sayılarındaki artış oldu. Yüksek Seçim Kurulu, önceki seçimlerin aksine 29 Mart 2009 seçimlerinde yapılan yerel seçimlerde seçmen kütüklerini Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’ne göre hazırladı. YSK 22 Temmuz 2007 genel seçimlerinden önce seçmen sayısını 41 milyon 465 bin kişi olarak ilan etmişti. 2008 yılında seçmen sayısı ise 48 milyon 265 bin kişi olarak açıklandı. YSK Başkanı Ali Em’in açıklamasına göre de 49 milyon 446 bin 269 seçmen 12 Eylül’de oy kullanacak.

Yüksek Seçim Kurulu’nun kullandığı “Bilgisayar Destekli Merkezi Seçmen Kütüğü Sistemi” SEÇSİS de bilgisayar üzerinden mühahaleye açık olduğu gerekçesiyle güvenilir bulunmuyor.

28 Mart yerel seçimlerinde oy sayımı sırasında Ankara ve İstanbul’da elektrikler kesilmiş ve AKP adaylarının oylarına kaydırma yapıldığı ifade edilmişti. Konya’da ev diye gösterilen bir adreste 360 seçmenin kaydedildiği ortaya çıkmıştı.

AKP PANİKTE: Umreye Gitmeyin… - İlk Kurşun Gazetesi

"Konya’da ev diye gösterilen bir adreste 360 seçmenin kaydedildiği ortaya çıkmıştı."

Hey maşallah :D:D

bu referandum da da evet çıkacak !!!!
kim nereye giderse gitsin kalbimden inanıyorum evet çıkacak ...
cuntalar ve yandaşları içindizdeki pisliği anca kendize kusarsınız da sonradan bu koku tayip tenmi geliyo diye sağda solda koku sahibini ararsınız ... Koyunla keçinin hesabı

hiç olmazsa tuncelili kemal gibi hadi camileri boş bırakmayın demiyor .
evet oyu beklediklerinden bir ricada bulunuyor .

takiyyecilikle evet vereceklerin oyunu hayıra çevirmeye çalışmıyor :goz:

80bin değil 180bin gitsin yine Evet çıkacak yine Evet çıkacak =)

düne kadar hayır diye inleyenler bile dua etsin de Evet çıksın diyor , demek ki herkese malum oluyor =)

bu referandum da da evet çıkacak !!!!
kim nereye giderse gitsin kalbimden inanıyorum evet çıkacak ...
cuntalar ve yandaşları içindizdeki pisliği anca kendize kusarsınız da sonradan bu koku tayip tenmi geliyo diye sağda solda koku sahibini ararsınız ... Koyunla keçinin hesabı

Ya geç evet mi hayır mı çıkacağını da Tayyip niye böyle dedi bir mantığını buraya bevl et. Evet ya da hayır çok da tın. Konu ne senin yazdığın ne. Doğrudan Tayyip böyle dememiştir dese bile bunu kastetmemiştir diyemiyorsun kıvırıyorsun. Aklınca Tayyip'e toz kondurmuyorsun.

Umre'ye gitmeyin , Hacc'a gitmeyin , Namaz vakti referandum vaktine denk gelirse namaza bile gitmeyin.Evet oyunu verin sevaplarınız bizden

İmza : Ahiret Turizm Genel başkanı tayyeap ersoyan :)

Geri