EUROVISION 2007 Sonuçlandı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

thefirefox

New member
Reaction score
0
Birinci sırada yarışmaya ilk kez katılan Sırbistan varken diğerleri sırası ile şöyle

2.Ukrayna
3.Rusya
4.Türkiye
5.Ermenistan

Görüdüğü üzer türkiye 4. oldu ve 2008de direk finaldeyiz inşallah o sene birinci oluruz

Birinciyi tebrik ederiz İşte şarkısı

Dosyam.net http://getir.net/9vc
Rapidshare http://getir.net/9vb

maria erkek gibi kadın maşallah :) koduğunu oturtur tiplerden. tebrik ederim onları ama ;
Ermenistana oy atan türkler gitsin ermenistanda yaşasın, ellerim halen titriyor o oniki puanı görünce. milli duygularım olmasaydı hepsine beddualar yağdırırdım.

skysoul23' Alıntı:
maria erkek gibi kadın maşallah :) koduğunu oturtur tiplerden. tebrik ederim onları ama ;
Ermenistana oy atan türkler gitsin ermenistanda yaşasın, ellerim halen titriyor o oniki puanı görünce. milli duygularım olmasaydı hepsine beddualar yağdırırdım.

ne alakası var ya müzik kardeşliktir. müzik dostluktur bunda da milliyetçilik yaparsak var halimize.. zaten türkiye sizin gibiler yüzünden gelişemiyor.. zamanında televizyona gavur icadı diyen de bunlardan farksızdı.. ama şimdi bakıyoruz ki televizyon olmayan ev yok tükriyede

skysoul23' Alıntı:

alın işte ogün samast gibilerin arkasında da bunun gibi sahsiyetsizler var.. geleceğin ogün samstı karşınızda duruyor.

adam dedelerine yapılanları unutmuyorsa illa ogun samast mı olması gerek ..

ermenıstan bıze kac puan verdi peki

ermanistanın bize kaç puan verdiğini bilmiyorum türkiyenin de ermenistana kaç puan verdiğini bilmiyorum.. mesele burda puan değil, mesele burda şu adamın:

"Ermenistana oy atan türkler gitsin ermenistanda yaşasın, ellerim halen titriyor o oniki puanı görünce. milli duygularım olmasaydı hepsine beddualar yağdırırdım."

sözüne sinir olmamdır.. ne demek gitsin ermenistanda yaşasın? müzik kulağına hoş gelmiştir oy atmış olabilir.. oy attı diye ermenistana mı gitmesi gerekiyo illa? bu kadar ırkçı düşünmeyin.. lütfen yani.. biraz daha çağdaş, uygar düşünün lütfen.

eurovision da bili milliyetçilik yaparsak vay halimize. ya en nihayetinde müzik yarışması bu ya.. ne gerek var bu kadar strese, milliyetçiliğe?

ben arklar arasın da demiştim ilk 5 teyiz diye

ya ben bunun cok cıddı bısey oldugunuda dusunmuyorum we halkında oy verdıgını dusunmuyorum zaten..

sertap erener zamanındamı lılı lımi ley zamanında kuzenım ırlandadaydı bız dıyo aradık dıyo bu eurovısıon un telefon olayında sorun cıkmıs ırlandadakıler oy kullanamamıslar sistemden dolayı fakat canlı yayında mesela turkıyeye ırlandadan 4 mu ne puan gelmıs hanı bole durumlarda var...

devirsefa' Alıntı:
ne alakası var ya müzik kardeşliktir. müzik dostluktur bunda da milliyetçilik yaparsak var halimize.. zaten türkiye sizin gibiler yüzünden gelişemiyor.. zamanında televizyona gavur icadı diyen de bunlardan farksızdı.. ama şimdi bakıyoruz ki televizyon olmayan ev yok tükriyede

alın işte ogün samast gibilerin arkasında da bunun gibi sahsiyetsizler var.. geleceğin ogün samstı karşınızda duruyor.
1. si kardeş laflarına dikkat et ben senin hakkında herhangi bir kötü söz kullanmak istemiyorum sen kültür seviyeni benimkiyle yarıştıramazsın, asıl sizin gibiler yüzünden topraklarımız bir bir gidecek. arkandan kuyu kazan kişiye yalakalık yapmak için oy atıyorsan birşey demiyorum dediğimi ifade ettim. beni ülkücü olarak görmüş olabilirsin amadeğilim. ben vatanımı seven biri olarak başka ülkelere hiç bir alanda prim vermememizin gerektiğini belirttim

2. si onlar sana 1 puan bile vermemiş ve sen onlara 12 tam puan vermişsin söyledikleri parçada birşeye benzese ona yanmayacam.

biz ermenistana 12 yunanistana 4 puan verdik ama bu ülkelerden puan alamadık
bunlar müziğe puan vermiolar amac iyice saptı eurovisyonda
ayrıca hayatımda gördüğüm en sacma eurovisyondu ne sacma sarkılar puan aldı
always LORDI:):):)

skysoul23' Alıntı:

Böyle konuşmayın Türkiyeden ermenistana 12 puan gitmesine hepimiz şaırdık ama bi bakıma ben sewindim bu demektirki türkiyede siyaset deil müzik kazandı
kulağa hoş gelen her şey müziktir bırakın müzik kazansın siyaset yapmayalım ermenistan yada başka bi üşlke türkiyeden hangi ülkeye 12 puan gitmiş ne fark eder artık

siyaseti bırakp artık konuya dönsek nasıl olur

Çok Heycanlı İdi...

Türkiyeden giden oylar tamamen siyasi halkın oyları ile seçilme olayı hikaye ,gönderilen bin oydan 1 i bile ermenilere gitmemiştir ama biz nedense 2 senedir ermenilere tam puan veriyoruz alın size ermeniler sonra kendinizi azerilerin yerine koyun

HOCALI KATLİAMI

1991 yılında Azerbaycan Parlamentosu’nun halktan gelen baskılar karşısında Dağlık Karabağ’ın özerk bölge statüsünü ilga etmesine karşılık Dağlık Karabağ Parlamentosu bir referandum düzenleyerek cevap vermiştir. Çoğunluğu Ermenilerin oluşturduğu bölgede referandum sonucunda Dağlık Karabağ Parlamentosu bağımsızlığını ilan etmiştir. 1992’de Sovyet birlikleri de bölgeden çekilmiştir.

Hocalı’da gerçekleştirilen katliama giden süreçte, Ermenileri Rusların desteklediği yönünde ciddi bulgular bulunmaktadır. Ermeni gönüllülerden oluşan silahlı gruplar Karabağ’a yerleştirilmiştir. Ardından Gorbaçov, 25 Temmuz 1990’da yayımladığı bir kanun ile SSR (Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti) kanunları dahilinde olmayan silahlı grupların kurulmasını yasaklamış ve kanunsuz olarak saklanan silahlara el konulmasını sağlamıştır. Bu kanunla birlikte Azerbaycan’ın bütün bölgelerinde av silahları da dahil olmak üzere silahlar toplanmış, Dağlık Karabağ’da ise bu görev Rus askerleri tarafından yerine getirilmiştir. 1990 yılının Ağustos ve Eylül aylarında Ermeniler saldırılarını doğrudan Azerilere yöneltmeye başlamışlar, otobüs baskınları, yol kesme gibi terör eylemlerine kalkışmışlardır. 1990 yılı başlarında yaklaşık 186 bin Azeri, Ermenistan’dan Azerbaycan’a gitmeye zorlanmıştır. Ekim 1991’de ilk Azeri köyü Ermenilerce ele geçirilmiştir. Hocalı Katliamı, Rus askerlerinin desteğiyle 25–26 Şubat 1992’de Hocalı’ya ulaşan Ermeni kuvvetlerince gerçekleştirilmiştir. Rusya olaylarla ilgisinin olmadığını iddia etse de, Rus ordusuna ait 366. alayın 1991’in sonbaharından beri Ermenilerin safında savaştığı, alaydan kaçan dört askerce doğrulanmıştır.

10 bin nüfuslu Hocalı’da olaylar sırasında yaklaşık 3.000 Azeri bulunmaktaydı. Saldırıda ölenler hakkında verilen resmi rakam 613 kişi olmakla birlikte, katledilen toplam Azeri sayısının 1.300 kişi olduğu söylenmektedir. Saldırılar sırasında Hocalı’da yaşayan Ahıska Türkleri de evlerinde yakılarak öldürülmüştür. Kadın, çocuk ve yaşlılar da dahil olmak üzere siviller katledilmiştir. Katliamın ilk gecesinde sekiz aile bütün fertleriyle öldürülmüş, 700’den fazla çocuk anne ya da babasını kaybetmiştir. Yaralılar ise 1.000’in üzerindedir. Katliama tanık olan bir gazeteci, yaşananları şu şekilde aktarmaktadır:

“Dağlık Karabağ’ın Hocalı kentinin düşüşünü bir gün boyunca yaşadım. Görüntülerle belgeledim ve video çekimleriyle bir günde 1.300 Azerbaycan Türk’ünün Ermeni çetecilerce öldürülüşünü bütün dünyaya duyurdum. Hocalı katliamı anlatılamaz bir vahşetti. Azerbaycan yönetimi ve Cumhurbaşkanı Ayaz Mütellibov, olayı dört gün boyunca kamuoyundan gizlemeye çalıştılar. Bütün Azerbaycan şok olmuştu. Ermeni bıçaklarından, kurşunlarından kurtulmayı başaranlar; kadınlar, çocuklar, ihtiyarlar karlı dağlarda tipi altında Agdam’a gelmeyi başardıklarında çoğunun ayakları donmuştu. Bazılarının ayakları ise kangrenden dolayı kesilmişti. Ermeniler vahşetin her türlüsünü sanki ibret olsun, örnek olsun diye yapmışlardı. İhtiyar dedelerin, yaşlı anaların yüzleri jiletlerle doğranmış, genç kadınların göğüsleri peynir gibi kesilmiş, bebeklerin kafa derileri yüzülmüştü. Hocalı ile Agdam arasındaki 12 kilometrelik orman boyunca cesetler dizilmişti.”

Gelişmelere seyirci kalan BM ve Batılı devletler, Ermenilerin yaptıkları katliamlara ve işgal hareketlerine ciddi bir tepki göstermemişlerdir. Ermenilerin Mayıs 1992’de Nahçıvan’a saldırmalarından sonra Türkiye 1921 Kars Anlaşması çerçevesinde bölgeyi korumak için askerî müdahalede bulunabileceğini açıklamıştır. Uluslararası toplum, ancak Ermenilerin nüfusu 60 binden fazla olan Kelbecer’e saldırmasıyla harekete geçti. BMGK, 822 sayılı kararı ile Ermeni kuvvetlerinin işgal altındaki topraklardan çekilmesini istedi, ancak bu sonuç vermedi. Kararın ardından AGİT bünyesinde arabuluculuk çalışmaları başlatıldı.

1994 yılında iki taraf arasında ateşkes ilan edilmiştir. Savaş sonrası çözüme kavuşturulamayan bir diğer sorun da, ülke içerisinde yerinden edilen ya da sığınmacı durumuna düşen bir milyon civarı Azeri’dir. Bunların büyük bir çoğunluğu Azerbaycan sınırları dahilinde yaşamaktadırlar. Azerbaycan nüfusunun %10’undan fazlası ülke içinde yerinden edilmiş sığınmacılardan oluşmaktadır ki bu, kişi başına dünyada yerinden edilmiş en büyük nüfus hareketlerinden biri anlamına gelmektedir. Bu insanlar hâlâ Ermenilerce işgal edilen topraklarda bulunan evlerine geri dönmeyi beklemektedirler. Azerbaycan Cumhuriyeti’nde yaşadığı yeri terk etmek zorunda kalan veya başka ülkelerden Azerbaycan’a gelen Azerbaycan vatandaşları, Azerbaycan hükümeti tarafından “göçkün” olarak adlandırılmaktadır. Sorunlarına hâlâ kalıcı çözümler bulunamayan göçkünler; mesken, iş, yiyecek, sağlık, eğitim ve can güvenliği gibi birçok sorunla karşı karşıyadırlar. Bu kişiler Bakü ve çevresinde, zor koşullar altında çadırlarda, barakalarda, okul ve yurtlarda, pansiyonlarda, dükkanlarda, yük vagonlarında, hatta yol kenarlarında yaşam mücadelesi vermektedirler.

ya türkiyeden ermenıstan'a giden puanlar zaten türkıyedekı ermenılerden gitti hangi turk vatandası ermenılere puan gonderir ki yapmayın arkadaslar..
ayrıca bu yılki eurovısıon muzıge deıl siyasete puan vermıstır, kıbrıs'tan yunanıstana giden 12 puan da bunun kanıtıdır heralde..

müziğin kazandığını hiç boşuna düşünmeyin bir ermeninin öldürülmesinden sonra kendilerini ermeni olarak gören vatandaşımız yalakalık olsun diye o oylarıda atar.

müzik yada siyaset burda konumuz türkiye ermenistan meselesi deil

Eurovision konuyu daha fazla dağıtmayalım

Kolpadan bir yarışma kolpadan sonuçlar . Bol keseden komşularına giden oylar . Her sene bu böyle .
Geçelim boşverin böle işleri . Önümüzdeki maçlara bakalım .
:D

bence "kötü şarkıya" rağmen iyi yer aldık sıralamada
4. lük başarı

fakat Ermenistan a 12 puan vermek ne demek
şarkıları güzel diye verilmedi(zaten değildi)
umarım içimizdeki bazı tipler (hatırlayın: "Hepimiz Ermeniyiz" diyenler) vermiştir o puanları
yok eğer "oynama" varsa bu puanlarda ve devlet 12 puan verilme olayında aktörse
çok yazık çok!!!

bence 1.liği haketmeyen bir şarkı 1. oldu eurovision artık tamamen ülke siyesetlerinin etkisi altında kalıyor bence...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri