Etli Rezene (Arap Saci)

HAKAN

YalnıZ Kurt
Katılım
12 Şub 2009
Mesajlar
1,922
Reaction score
0
Puanları
0
Konum
Kürşat'ın narasıyla indik Tanrı Dağı'ndanruhumuzu
agustos2007+008.jpg

Ilk defa denedigim yemeklerden biri rezene. Anason kokusunu sevenler bu yemegi de seveceklerdir. Yemek cok guzel oldu etler yumusacik ve rezene yapraklari cok guzel pismisti. Ama ben anason kokusunu cok sevmedigim icin hayal kirikligina ugradim. Tabiki herkesin zevki farklidir. Sevenlerde olacaktir elbette. Tarifime geciyorum;

* 250 gr kusbasi et
* 1-2 yemek kasigi sivi yag
* 1 kok rezene
* 1 kucuk sogan
* 1 domates
* 1 yesil biber
* 1 yemek kasigi salca
* tuz

Etleri tencerede iyice yumusayana kadar az suda haslayin. Ayri bir tencereye sivi yagi koyup incecik dogradigimiz soganlari kavurun. Biberini ve domatesini ilave edin. Iyice kavurup salcasini ilave edin. Rezeneyi irice dograyip sosa ekleyin, rengi biraz degisince suzdugumuz etin suyunu koyun. Kaynayinca etlerini ve tuzunu ekleyin. Kisik ateste rezene iyice ymusayana kadar pisirin. Sevenlere Afiyet olsun.
 
Geri
Üst