Estonya 0-0 TÜRKİYE (TEK BAŞLIK)(2010 Dünya Kupası ELeme Grup Maçı)

• Konbuyu başlatan SiR ReaLiST
  • Başlangıç tarihi
S

SiR ReaLiST

Guest
Terim'in 81. Milli Heyecanı!!!

A Milli Futbol Takımı, teknik direktör Fatih Terim yönetiminde bugüne kadar oynadığı 80 maçta 38 galibiyet, 23 beraberlik ve 19 yenilgi aldı.

32165.jpg

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, A Milli Futbol Takımı'nın yarın Estonya ile deplasmanda yapacağı 19. Dünya Kupası eleme grubu maçıyla birlikte 81. milli sınavına çıkacak.

A Milli Futbol Takımı'nın başında ilk maçına 11 Nisan 1990 tarihinde Kopenhag'da Danimarka'ya 1-0 kaybettiğimiz özel maçta çıkan Fatih Terim, daha sonra 1993-1996 yılları arasında görev yaptığı milli takımı, 17 Ağustos 2005'de Sofya'da Bulgaristan ile yapılan özel karşılaşmadan bu yana çalıştırmaya devam ediyor.

Ay-yıldızlılar, takımın başında en çok maça çıkan teknik adam unvanını açık ara elinde bulunduran Fatih Terim yönetiminde yaptığı toplam 80 maçta, 38 galibiyet, 23 beraberlik, 19 yenilgi alırken, 118 gol atıp, kalesinde 89 gol gördü.

FATİH TERİM'İN İKİNCİ DÖNEMİ

Türk Milli Futbol Takımı, Fatih Terim'in ikinci döneminde yaptığı 25'i resmi, 21'i de özel toplam 46 maçtan 21'ini kazandı, 15'inde berabere kaldı, 10'unu ise yitirdi.

TERİM'İN DEPLASMAN KARNESİ

Türk Milli Takımı, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in ikinci görev süresi içinde Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası elemelerinde rakip sahalarda yaptığı 10 maçın 6'sını kazanırken, 2'sini yitirdi, 2'sinde de berabere kaldı.

6'sı Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu, 3'ü Dünya Kupası Eleme Grubu, 1'i de Dünya Kupası elemeleri baraj maçı olmak üzere, elemelerde rakip sahalardaki son 10 maçında toplam 16 gol atan milliler, kalelerinde ise 10 gol gördü.

Ay-yıldızlı ekip, elemelerde rakip sahadaki son 10 maçından 9'unda rakip fileleri en az 1 kez havalandırırken, bu süre içinde sadece İsviçre ile yapılan 2006 Dünya Kupası Avrupa elemeleri baraj ilk maçında gol yollarında sessiz kaldı. Milliler ayrıca, deplasmanlardaki bu son 10 maçın 4'ünü gol yemeden tamamladı.

NTVSPOR ve Ajanslar
14 Ekim 2008 Salı

walla inşallah bu maçtan rehavete girip beklenmedik bir sonuçla ayrılmayız...

Türkiye Estonya'ya konuk oluyor!!!

A Milli Takım, Dünya Kupası elemeleri 5. Grup'taki dördüncü maçında bugün Estonya ile deplasmanda karşılaşacak. Karşılaşma saat 21.30'da başlayacak.

36268.jpg

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 19. Dünya Kupası Avrupa elemeleri 5. Grup'taki 4. maçında bugün deplasmanda Estonya ile karşılaşacak.

Başkent Tallinn'deki A. Le Cop Arena'da saat 21.30'da başlayacak ve TRT-1'den canlı yayınlanacak maçı Polonya Futbol Federasyonu'ndan Robert Malek yönetecek.

Malek'in yardımcılıklarını Krysztof Myrmus ve Konrad Sapela yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Tomasz Mikulski.

MUHTEMEL 11

A Milli Futbol Takımı'nın Estonya karşısına bugün Volkan Demirel, Sabri, İbrahim Kaş, Servet, Hakan Balta, Kazım Kazım, Ayhan, Mehmet Aurelio, Arda, Nuri Şahin, Halil Altıntop 11'i ile çıkması bekleniyor.

Grupta geride kalan 3'er maç sonrası 2 galibiyet ve 1 beraberliği olan Türkiye, gol averajıyla 3. sırada yer alırken, bütün maçlarını yitiren Estonya ise averajla son sırada bulunuyor.

5. Grup'ta bugün akşam ayrıca Belçika-İspanya ve Bosna Hersek-Ermenistan maçları yapılacak.

71sn68.jpg

Terim: Müthiş bir ekip haline geldik!!!

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, hiç pes etmeyen, en zor anlarda yeteneklerini ortaya koyan müthiş bir ekip haline geldiklerini belirterek, ''Karakterimizi göstermenin tam zamanıdır'' dedi.

36264.jpg

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Dünya Kupası Elemeleri 5. Grup’ta Estonya’yla yapacakları maç öncesinde bir basın toplantısı düzenledi.

Fatih Terim, Tallin'e geldiklerinde 11 ay önce buradaki kamplarını anımsadığını söyledi.

Burada yaptıkları çalışma sonrası Norveç'i geçerek Avrupa Şampiyonası'na katıldıklarını anımsatan Terim, ''Güçlü bir futbol ülkesi olduğumuzu biliyordum. Elimizde yetenekli oyuncular olduğunun bilincindeydim. Kimse gruptan çıkacağımıza inanmıyordu ama birbirimize kenetlenerek çıktık. Hiç pes etmeyen, en zor anlarda yeteneklerini ortaya koyan müthiş bir ekip haline geldik'' diye konuştu.

Estonya maçına ilişkin bir soru üzerine Terim, her maçın kendine göre zorluğu olduğunu, ancak bu maçın zor geçmeyeceğini ümit ettiğini söyledi.

Estonya'nın sahasında ciddi bir rakip olduğunu düşündüğünü kaydeden Terim, ''Zirveye tırmanmak için yetenek, zirvede kalmak için karakter gerekir diye bir söz var. Şimdi bizim karakterimizi gösterme zamanı. Eğer Bosna maçındaki oyunu sahaya koyarlarsa sanıyorum aynısını tekrarlayabiliriz. Puanımızı 10'a çıkarabiliriz. Rakibimiz henüz grup maçlarında puan almamış olabilir. İki gol atıp 13 gol yemiş olabilir. Ama şunu unutmamalıyız, Belçika maçında 75. dakikaya kadar oyun berabereydi, İspanya maçında da Estonya'nın 5 tane net pozisyonu var. O yüzden demin de söylediğim gibi, bizim karakterimizi gösterme zamanımızdır'' şeklinde konuştu.

''BAHANELERİ GERİDE BIRAKACAĞIZ''

Terim, sakat futbolcuların çokluğunun anımsatılması üzerine, alınacak her galibiyetin öneminin büyük olduğunu kaydederek, ''Tarih sakatları yazmaz. Bizimki bahaneyi geçti belki ama buna rağmen bir başka oyuncunun bu fırsatı yakalaması diye düşünüyorum. Ağlamanın çok fazla faydalı olacağını düşünmüyorum. O yüzden böyle bir bahaneyi ne ben ne oyuncularım kullanmıyor. Sevindirici olan artık sürpriz sonuçlarla anılan bir Türkiye değil, ekolü olan, oynayan bir Türkiye'ye doğru gidiyoruz. Hedefimiz orasıdır. O yüzden bir takım bahaneleri geriye bırakacağız. Oynayanın fırsat kabul ettiği ve sistemin belirlediği bir ortamı yakaladığımızı düşünüyorum. Bunu da bırakmamaya özen göstereceğiz'' dedi.

Terim, 4 maçta ulaşılacak 10 puanın önemli olduğunu, bu puanın kendilerini grupta en kötü ikinci yapacağını söyledi.

Estonya'da havanın soğuk olduğunun anımsatılması üzerine Terim, oyuncuları korumaya çalıştıklarını, bunun için iki gün önce Estonya'ya geldiklerini söyledi.

Terim, ''Estonya'da bulabileceğimiz en güzel zaman ve zemin'' dedi.

Terim, görev süresinin uzatılması ile ilgili bir soru üzerine, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'in gerekli açıklamaları yaptığını belirterek, ''Bu konuları tekrar tekrar konuşmanın anlamı yok. Ben burada işimin başındayım. Aylar önce bir söz verdim, sözümü de tutmaya devam ediyorum. Büyük kulüplerde işler biraz kötü gidince bu tür spekülasyonlar olabilir. Dünyada da böyledir, Avrupa'da da böyledir. Arayışlar başlar, ortaya pek çok isim atılır. Ben de bu tip söylentileri duyuyorum. Şu an gündemimizde tek maç var. O da Estonya. Benim dışımda gelişen spekülasyon için bir şey yapamam. Kimsenin de ağzı torba değil ki büzesin. Şimdi maç öncesinde bunları konuşmayalım rica ediyorum. İşimize bakalım'' diye konuştu.

''CİDDİ OLMAYAN HİÇ BİR MAÇ YOKTUR''

Fatih Terim, bu maçta oyun felsefelerinde bir değişiklik olmayacağını, milli takımdaki amaçlarının beceriyi disipline edebilmek olduğunu anlattı.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Terim, Estonya'nın Bosna-Hersek'e 7-0 yenildiğinin anımsatılması üzerine, ''Karşımızda agresif bir takım bulacağız. Muhakkak ki becerili, muhakkak ki favoriyiz. Ona itiraz yok ama bunu ancak sahadaki eylemlerinizle, yani dışarıdaki söylemlerinizle değil sahadaki eylemlerinizle ispat edebilirsiniz. O yüzden söylemle eylemi karıştırmayalım. Ciddi olmayan hiç bir maç yoktur'' dedi.

Terim, oynadığı oyundan zevk alan, zevk veren bir takım hedeflediğini sözlerine ekledi.

Rüütli: Rakibi oynatmamalıyız!!!

Estonya A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Tarmo Rüütli, Dünya Kupası Elemeleri 5. Grup'ta Türkiye'yle yapacakları maçta ay-yıldızlıları oynatmayarak kontrataklarla sonuca gitmek istediklerini söyledi.

36253.jpg

Estonya A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Tarmo Rüütli, İspanya maçında olduğu gibi Türkiye'yi de oynatmamaları gerektiğini belirterek, ''Kontratak şanslarını iyi değerlendirip sonuca gitmeliyiz'' dedi.

Tarmo Rüütli, 19. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'ta Türkiye'yle yapacakları maça ilişkin düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin de cumartesi günü karşılaştıkları İspanya gibi güçlü olduğunu ve iki ülkenin karakteristik olarak birbirlerine benzediklerini söyledi.

Türkiye'ye karşı da İspanya maçındaki gibi benzer taktiklerle oynamayı planladıklarını anlatan Rüütli, ''Oyunu kontrol altında tutmamız gerekli. İspanya maçı gibi rakibimizi oynatmamamız lazım. Kontratak şanslarını iyi değerlendirip sonuca gitmeliyiz'' diye konuştu.

Türk Milli Takımı'nda çok sayıda sakat futbolcu bulunduğunun anımsatılması üzerine de Rüütli, ''Ben güç kaybettiklerini düşünmüyorum. Yedekler kendilerini ispatlamak için daha iyi oynayacaklardır'' karşılığını verdi.

Tarmo Rüütli, 7-0 kaybettikleri Bosna-Hersek maçının Türkiye karşılaşmasına etkisinin ne olacağı sorusunu da ''Biz onu unuttuk. O İspanya maçından önceydi. Bu maçta bizi olumsuz etkileyeceğini düşünmüyorum'' diye yanıtlarken, ''Bu avantaj mı, Türkler sizi küçümser mi'' sorusu üzerine de ''Umarım böyle olur, böyle olursa bunu geri çevirmeyiz'' dedi.

NTVSPOR ve Ajanslar
15 Ekim 2008 Çarşamba

ALICaz inşaLLah maCI :goz:

walla hiç zevk almaz oldum milli takımın son zamanlardaki maçlarından
hep düşük performans hep tatsız,tutsuz ataklar
bakalım nereye kadar gider bu düzen böyle

yaw biri çıksın bu kalitesizliğin hesabını versin ? eksik meksik diye bahaneler bu oyunu örtbas edemez. 11 kişi çıkıyorsa oraya oynayacaksın işi bitiricksin. bu nedir şimdi böyle oyun mu olur? 2.
ligden rastgele adam seçip o formayı giydirsen daha hırslı ve güzel olynarlardı.

yazık oldu walla
adam gibi 2 top çeviremedik sahada
ne beklenir ki böyle bir takımdan dünya kupasında falan
balon gbi söneriz zaten oraya gidebilceğimiz de meçhul...

Bosna 7 atmıs baska yoruma gerek yok.

Lafım sana estonya afedersin ama o 1 puanı alsan ne almasan ne üstüne mi oturcaksın bırak gitsin işte macı

Elemelerın En Cok Gol Yiyen Ülkesi Estonya yı Da Yenemıyorsan Git Gazoz Kupasında Oyna !!!

Bu kadar Acık ve Net

Bosna Bıle 7 attı bızımkılerın Ruhu kalmamıs...

Evet arkadaşlar bu konuda çok sinirliyim.Ben olsam utancımdan dağa çıkar bir daha aşağı inmezdim. Rezil adamlar aldıkları paranın hakkının 10 da birini vermediler.Estonya kim ya Allah aşkına biri bana anlatsın yeter ya. Bosna maçıda aynı ne bu takım ya artık rahat maç seyretmek istiyorum ya. Bu takıma bosna 7 attı. Yazıklar olsun ne diyeyim. Uğur BORAL denen artistide hem milli takımdan hem fenerbahçeden sürmek lazım 2.l ligde bile oynayamaz o.Anca bıt bıt konuşur....

herkesın fark attığı takımla gol atamadan berabere kal şaka gibi oyuncular tümden saftirik kacırdıkları golleri bebekler kacırmaz

şaka gißi ya :S

Fatih Hocanın AkLı Fikri GaLatasaray'da MiLLi Takım Onun İçin OLsada OLur OLmasa Da OLur Konumunda Euro 2008 Başarısı Sonrası...

Geri