Eskinin komünistleri, şimdinin kemalistleri..

Ben Perinçek'i apo şerefsizi ile görüştüğü için methetmedim.Ülkeme yamanmaya çalışılan bir ermeni soykırım yalanına karşı verdiği mücadeleyi savundum.Perinçek'in dünya görüşü beni ilgilendirmez.Öyleyse iktidarda olupta apoyu asmayıp meydanlarda Tayyipe ip atanlar için ne demeli.Ucuz polemiklerle bu hallere düşmüşüz farkındamısınız?.

Ben Perinçek'i apo şerefsizi ile görüştüğü için methetmedim.Ülkeme yamanmaya çalışılan bir ermeni soykırım yalanına karşı verdiği mücadeleyi savundum.Perinçek'in dünya görüşü beni ilgilendirmez.Öyleyse iktidarda olupta apoyu asmayıp meydanlarda Tayyipe ip atanlar için ne demeli.Ucuz polemiklerle bu hallere düşmüşüz farkındamısınız?.

Mesajı almışsın.Şimdi bu şerefsizlerin resmini kaldırarak bir önceki postu edit yapıyorum.Çünki bu iki kankayı yanyana değil tek tek bile görmek mide bulandırıcı.Mesajının sonunda sorgulanması gereken kişileride belirtmişsin.Bu fikirde aynı yerdeyiz.Evet tüm siyasetçiler önce kendileri hesap yapsın,zaten eninde sonunda halk derslerini verecektir.

Şimdi burada bir mesele var adam hızlı sosyalist, yıllar sonra kapitalizmin nimetlerinden faydanan hızlı bir kemalist oluveriyor, yazarın merakında bu var bunu irdeliyor

Acaba bu dönekler gerçekten kominizm veya marksizm yanlışmış en doğrusu kemalizmmiş mi demeye başladırlar, yoksa günün konjüktörü bunu gerektiriyor diyerek takiyyemi yapıyorlar? Hatta şuda olabilir milli ve manevi fikriyata düşman olunsunda düşmanımın düşmanı benim dostumdur düşüncesiyle en güçlü grubun yanında olmak hissiyatı ilemi hareket ediyorlar. İslami düşünceyi dezanformasyonda komünizm ters tepince kemalizme çare olarakta başvurulmuş olunabilir. Tabi bunu yaparken gerçek atatürkçülük düşüncesiyle hareket edilmeyip, marksizmi terketmeyip marksizmin kendilerine bahşettiği materyalist ve inkarcı felsefeyle hayata bakmaya devam ediyorlar Atatürkçülüğüde böyle yorumluyorlar, böylece kraldan daha kralcı hale geliyor laikliği despot bir zorbalık, devletçiliği faşizm gibi sunuyorlar.

Böyle bir yaklaşım tarzı ilede gerçek Atatürkçülüğe zarar veriyorlar, burda bu duruma aslına Karakoç değil hakiki Atatürkçülerin müdahale etmesi gerekmektedir. Deniz Som, Doğu Perinçek, İlhan Selçuk gibilerine Atatürkçülüğe soyunurken eski komünist felsefenizi bir kenara bırakınız demek gerekmektedir. Yoksa bu tür eleştiriler ve kafa karışıklıkları olması son derece normaldir.

Atatürkçülüğü Sosyalizm amaçları doğrultusunda kullanıp İslama zarar verdiklerini mi düşünüyorsun?

Bak asıl doğrular

İslamı kullanıp Terör doğrultusunda Türkiye Cumhuriyetine zarar veriyorlar.
Fethullahçılığı kullanıp Kapitalizmin doğrultusunda yine Türkiye Cumhuriyetine zarar veriyorlar.
Türbanı kullanıp partiler doğrultusunda yine Türkiye Cumhuriyetine zarar veriyorlar.

İnsanlar iyi ve kötüyü ayırabiliyorlar. Eski hiçbir şey Kemalist olamaz.

Mustafa Kemal, toplum ve yönetim ilişkilerini tanımlarken, ulusal egemenlik gibi ortak öğeleri içeren bir toplum, dinle devlet işlerinin ayrılması, pragmatik akılcılık ve milliyetçilik gibi ilkelere sahip bulunan bir devlet yapısını söylevlerinde ve Nutuk'ta iletmektedir. Atatürk kullandığı bu olgular bütünlüğünü modern devletlerin temel karakteri olarak adlandırmaktadır. Bu yapıları içeren devlet görüşüne Kemalizm denmektedir. Kemalizm, Türk ulusunun çağdaşlaşma ideolojisi ve aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin değişmez resmi ideolojisidir.

tek kelime ile mükemmel biR yazı ...
aslında sıkı bir zaman okuyucusuyum ama vakit gaztesni alkışlıyorum..

Kod:
# Tahrik edici,yerici,uzlaşma zemini arama kaygısından uzak,yıkıcı yorumlarda bulunmak yasaktır.

yalan mı artık öyle bir noktaya getirdiniz ki kemalistlik denilen şeyi komünizmle bir farkı kalmadı.. Emeğine sağlık güzel arkadasım.

yalan mı artık öyle bir noktaya getirdiniz ki kemalistlik denilen şeyi komünizmle bir farkı kalmadı.. Emeğine sağlık güzel arkadasım.

E yalan. Bunu sende biliyorsun nedendir söyleyemiyorsun.

O zaman bana (gerçek) Kemalizm ile Komünizm arasında benzerlik göstereceksin.

Gösteremiyorsan evet sen yalancısın.

Ne Derseniz Diyin Be Alayına İsyan Tek Yol Devrim Yoksa Sizin Gibi Dar Görüşlüler Dahada Çoğalcak Bu Dünyada !!!

nasıl görmek istoyasanız öle bakıyosunuz.

bence çok doğru bir şeye parmak basılmış. Örnek vermek gerekir diye düşünüyorum benim arkadaşımın dedesi eski komunistlerden ancak şu anda chp'de bu perhiz bu ne lahana turşusu eski sosyalistler eski komunistler Atatürkçü olmuş çıkmışlar başımıza cidden sağlam bi fırıldak dönüyor ortalıkta

Millet kavga etsin diye açılmış,karacahil,Sosyalizm hakkında hiçbir bilgisi olmadığına inandığım bi adamın yazısını bize kanunmuş gibi göstermeye çabalamış arkadaşımız.

Bırakın bu işleri!

Ben bu konuya tamamen katıldığım bir alıntıyla cevap vermek istiyorum
KEMALİZM

1-Kemalizm bir devrimdir.
2-Kemalizm yenileşme ile gelişen sürekli akla-bilime dayanan bir ideolojidir.
3-Kemalizm; Faşizm,Komünizm,Liberalizm gibi bir doktrin değil prensiplere dayanan bir ideolojidir. 4-Kemalizm toplumun mutluluğunu hedef alan gerçekçi,dinamik,hürriyet ve hukuk düzenini koruyan,özgürlük isteyen medeniyetçi aydınlık bir yoldur.
5-Kemalizm tam bir otoriter ideoloji değildir.Devletin otoritesi kadar yönettiği toplumun da otoritesi,iradesi Kemalizm’in en vazgeçilmez prensiplerindendir.Kemalizm yarı otoriter bir rejimdir.
6-Kemalizm’in önderi Atatürk der ki; ‘Ey millet Allah bir ve şanı büyüktür.Bu büyüklük kişilerin düşünüşlerine göre değişebilir ama benim duam Allah’ın sevgi,şefkati ve hayrı üzerinize olsun’ diyerek kendi dinsel görüşünü belirtmiş fakat bunu insanların duygularını sömürme amacı olarak kullanmamış farklı görüşlere de saygı duymuştur.
7-Kemalizm laiklik esasına dayanır.Prensiplerinin kitaplarda ki dogma (kurallarla) alakası yoktur.Kemalizm prensiplerini gökten veya tanrıdan değil önderinin yaşamından ve görüşlerinden oluşturmuştur.
8-Kemalizm; radikal sağ-sol gruplarla bir bağlantısı olmadığı gibi Komünizm ve faşizm gibi dikta sistemlere de karşı durur.Kemalizm şu anda ulusal konjektürün tek ideolojisidir.
9-Kemalizm;ulusal çıkarların tüm çıkarlardan üstün tutulmasını,milli şuuru hedefler.
10-Kemalizm; istiklal-i tam prensibine göre bir devletin siyasi,ekonomi,hukuk,askeri gibi alanlar da her konuda bağımsız olması gerektiğini savunur.
11-Kemalizm,gücünü halktan alır.Hakimiyet-i milliye esasıyla hareket eder.Halkın hakimiyeti ile her türlü zorluğa karşı konulabileceğini ve ancak halk sayesinde kurtuluşa ulaşılacağını savunur.
12-Kemalizm;değer verdiği halkına sonsuz bir güven duyar.Sonuna kadar da devletin halkı değil halkın devleti yönetmesi gerektiğini,halkın yönetim de söz sahibi olması gerekliğini savunur.
13-Kemalizm de hükümetin iki görevi vardır.Birinci görev; Halkın güvenliğini sağlamak.İkinci görev ise halkın refahını sağlamaktır.
14-Kemalizm;yabancı yardımları,tavsiyeleri bunların karşısında yabancılara tarihte verilmiş olan kapitülasyonların verilmesine karşı çıkar.Siyasal ve ekonomik bağımsızlık en az vatan bayrağının ve toprağının bağımsızlığı kadar önem taşır.
15-Kemalizm;ulusal çıkarların tehlike de olmadığı durumlar da savaşmayı en büyük insanlık suçu ve vahşet sayar.Barışın temsilcisi olarak milletler arası barışa önem veren hümanist bir yapıya sahiptir.
16-Kemalizm;vatan müdafaası yapılması gerektiğinde bazı önemli şehirlerin,bölgelerin değil tüm yurdun bütün köylerine kadar savunulması gerektiğini ve son yurttaş canını vermeden al sancağı teslim edilmesinin ‘vatan hainliği’ olarak nitelendiren son er ölene kadar sancağı bırakmayacak vatanseverler tarafından kurulmuştur.Bu ideoloji KEMALİZMDİR.
17-Kemalizm; her alanda olduğu gibi eğitimde de yabancı misyoner okullarını reddeder.Milli eğitimden yanadır.Eğitim de körelmiş zihniyetler,ezberci eğitim yerine sürekli yenileşen güncel olan ve araştırmacı eğitimi tercih eder.Bu misyonerlik faaliyetleri tarikatlar,localar ve liderleri taraflarından açılan okullara yöneliktir...
18-Kemalizm de en kötü durum milletin cahil kalmasıdır.Milleti oluşturan hiçbir şahıs cahil kalmamalıdır.Eğitimini alıp milletine hizmet etmelidir.Bu hizmet vatan savaşa girdiği zaman askerin ettiği hizmetten daha değerli olur.Çünkü vatanı savaşa sokan,milletin cahilliği,geri kalmışlığı,güçsüz durumda olmasıdır.
19-Kemalizm esaslarından biri ise bayrağı bayrak yapan nasıl üzerindeki kansa,milleti millet yapan da konuştuğu dildir.Devlet resmi dilini milletine kesin olarak öğretmesi gerekir.Millet ilk önce resmi dilini öğrenmeli,bilip konuşmalı.Sonra eğer istiyorsa ana dillerini veya uluslar arası dilleri de öğrenmelidir.Burada 1. görev devletindir.2. görev ise halkındır..
20-Kölelik,yobazlık aşılayan sistemi reddeder.Bu sistemin verdiği manevi terbiye ve ahlak milli şuuru yok eder.Kemalizm vatan sevgisi aşılayan,milli şuuru sürekli canlı tutan zincir altında olmayan özgür ve hür bir sistemdir.
21-Kemalizm; milletin bütünlüğünü,rejimi bozan,bozma amacı taşıyan veya tehlikeye sokan şeyhler,dervişler,sahte hocalar,kendini din uleması sananlar,masonlar,misyonerlerin tüm faaliyetlerine karşı çıkar.Bu tür kesimlerin önderleri medrese,okul,dershane,fakülteler yaptırarak şirin gözükmeye ve halkın sempatisini kazanmaya uğraşırlar ve halkı kendi yanlarına çekme çabası gösterirler.Fakat bu şahısların kurdukları okullardan,medreselerden,fakültelerden çıkan gençler tamamıyla bu adamların sempatizanı olup,milli şuurdan uzaklaşmış,yozlaşmış adeta hocaların kulu haline gelmiş bireyler oluyorlar.Rejimin ve rejimi kurup yaşatmaya çalışan Ataların ve rejime sahip çıkan mevcut gençlerin düşmanı oluyorlar.Kemalizm bu türlü faaliyetlerin softa zihniyetinin sürekli karşısında durmuştur ve duracaktır.
22-Kemalizm’in milli hissiyatı çok büyük ve hassastır.Bir devlette yaşayan tüm insanların aynı ırka mensup olmaları beklenemezdir.Fakat aynı amaca hizmet edip devletin,rejimin bekasını,ilerlemesini isteyen tüm halkımıza ‘TÜRK’ adı verilir.Mustafa Kemal’in bu konuyla ilgili iki sözünü yazayım:
‘Türkiye Cumhuriyet’ini kuran Türkiye Halkına Türk Milleti denir’
‘Aynı ortak geçmişe,ahlaka,tarihe,hukuka,yaşamaya sahip olan,ortak yada benzer kültürlere sahip,aynı idealleri benimseyip kaderlerini kendi istekleriyle her türlü koşulda Türk Milletine bağlamış olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına Türk adı verilir’
23-Kemalizm’de kadına en az erkek kadar değer verilir.Hatta erkeklerden daha fazla kadınlara saygı gösterilmesi gerekliliğini savunur.Türk kadınları bilimin hiçbir nimetinden uzak kalmamalı medenileşmeli,eğitim ve kültürel alanda her türlü fırsattan faydalanmalıdır.Türk anaları daha bir çok Mustafa Kemal doğuracaktır.Saygıları en yücesi Kemalist Türk bayanların hakkıdır...
24-Kemalizm’e göre bilim ve modernleşme yolunda asla ödün verilemez.Milleti çağdaş seviyeye çıkarmak için bilim ve eğitim mutlak bir ihtiyaçtır.
25-Kemalizm’in ilk maddeden devrim olduğunu söylemiştim.Türk Devrimidir.Bir millet bütün olarak deri değiştirmiş softa zihniyeti yerine hedefini çağdaş yola doğru çevirmiş,padişahın kulu olmak yerine ülkenin herkes gibi eşit hakkı olan bir vatandaşı olmuştur.Ama Kemalizm’de devrim bitmez.Devrim yolunda durmak olmaz.Dünya ilerlerken devrimci ruh sayesinde devrimlerle,yenileşme ile bilim ile eğitim ile onlara yetişmeli hatta onları geçmeliyiz.Onlarla başa çıkmanın yolu budur.Aksi takdirde kendi devrimlerle geliştirmeyen,çağdaş düzene ayak uyduramayan bütün devletler ilerleyen dünyanın ve kuduran emperyalizmin altında ezilip yok olur.
26-Kemalist gençlik vatanın bağımsızlığı ve refahı için sonuna kadar yanlışlara karşı muhalif tavrını koruyacaktır.Sınırlar içerisinde ateşli bir muhalefet olmasına rağmen Kemalist gençlik sınırlarımızın dışından yabancılardan gelen bir tehlikeye karşı sonuna kadar mücadele edecektir.Sınırlarımız içerisinde birbirimizi sevmesek de farklı görüşlere sahip olsak da dışarıya karşı tek yumruk olmak gerekir.Kemalist Gençlik Türk Milletine bunun yakıştığını savunur.
27-Kemalizm sadece siyasal bir ideoloji değil yaşamsaldır.Bir ideolojiye gönül veren bir insan ideolojisini hayatına yansıtmalıdır.İdeoloji ile hayatını ayrı tutmamalıdır.Her hareketinin ideolojik olarak kendi fikirlerine uyması gerekir.İdeolojisine ters düşen bir hareket yaptığı zaman ‘siyasi ideoloji(görüş) ayrı’ ‘hayat görüşü ayrı’ diyen bir insan ideolojik olarak bir şey bilmiyor demektir.
Evet Kemalizm yaşamsaldır.Hayatın her alanındadır.

O yüzdendir ki Kemalizm Kemalizm 'dir...Kemalist'lerde Kemalist'tir..

Geri