Esas Sorun!!!

Terörün ekonomiyle eğitimle filan alaksı yok. Din bağıyla da yok. Tarihe bakın. Aynı dinden olduğumuz Araplar bize isyan etti. Eğitim ve ekonomi açısından Osmanlının en gelişmiş bölgelerinde isyan çıktı ve yunanlılar, bulgarlar vb. bize ihanet etti. İngiltere de IRA , İspanya da ETA. Bunlar refah içinde yaşayan halklar ve mezhep farklarını gözönünde bulundurmazsak aynı dine mensuplar. Ama gene de isyan ediyorlar. Edecekler , bizde de edecekler onlardan farklı birşey beklemeyin bugün isyan etmeyenler yarın edecekler , bu kaçınılmaz. Onlar isyan edecek biz de ezeceğiz . Bu arada , 'biz isyan etmeyiz' diyen Kürt kardeşlerim kusura bakmasınlar. Gönül barış içinde yaşamayı ister ama gereken de yapılır....

Arkadaşlar, pkk yı yaratan ABD,
ABD binlerce kilometre öteden gelip yalnızca petrol içinmi Irak'ı işgal ettiğini zannediyorsunuz? Arkadaşlar uyanın lütfen benzinin litresi bizde 3ytl iken Amerikada litresi 1 dolardı. Abdnin petrole çok fazla ihtiyacı yok, onun asıl ihtiyacı Ortadoğu ve Ortadoğuyu elegeçirmek için yıkması gereken iki ülke var İran ve Türkiye, çok fazla askeri gücü ve milliyetçi ruhu olan bu iki ülkeyi işgal etmenin ne kadar zor olduğunun farkında, direkt açılacak sıcak savaşla vereceği kayıpların telafi edilemeyeceğinin farkında, işte pkk ABD tarafından bu yüzden yaratıldı, Türkiye ve İran'da bölünmeye sebebiyet verdirmek için...
ABD binlerce kilometre öteden geldi
çokta umrundaydı Irakın özgürlüğüne kavuşması,
çokta umrundaydı kürtlerin bağımsız devlet kurması,

pkk ABD nin ortadoğu oyununda kullandığı bir kukladan başka bir şey değil,

Esas sorun bu... Amerika Birleşik Devletleri

Cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim.
Arkadaşlar hepiniz yazdıklarınızda (kendinize göre) haklısınız ve yazdıklarınızın hiçbirine itirazım yok...

Ama istediğim birşey var sizlerden; hepimiz Türk'üz veya Kürt'üz sorun değil. Benim yapmak istediğim (ki zaten forumun bazı yerlerinde yapılmış) etnik kökenimizi ve hatta mümkünse bütün siyasi bilgimizi bir kenara bırakarak ''neden oldu bütün bunlar?'' sorusunun cevabını bulabilmek.

Şuan hiçbirşey bilmediğimi farz ederek kendime soruyorum: İki insan topluluğu, halk, ırk ne derseniz diyin yıllarca beraber yaşadığı topraklar üzerinde neden birbirine düşman olur ve hatta neden birbirinden nefret eder?

Bu şartlarda aklıma gelen tek cevap kan davası veya birbirlerine karşı kışkırtılmalarıdır.

Şimdi bu cevabı yorumlarsam bu kadar büyük iki insan topluluğu arasında kan davası olduğuna dair elimizde herhangibir delil yok. (varsa da benim haberim yok).
E o zaman ne kalıyo elimizde kışkırtma.
Mümkün müdür?
Evet mümkündür ama çok küçük bir olasılıktır. Bir insanı kışkırtabilmek için düşman olarak gösterdiğiniz öbür insanın öyle kötü yanlarını göstermeli ve o insanı öyle güzel karalamalısınız ki kişinin beynini yıkayabilesiniz. Ama burada konuştuğumuz iki insan değil koskoca iki halk.
E o zaman ya bizimde alet olduğumuz çok büyük bir oyun oynanıyor yada Türk halkı Kürt halkına gerçekten çok büyük bir kötülük yaptı.
Yapmışmıdır böyle bir kötülük?
Tek yapılan (bence) sanayi devrimini devlet olarak Ankaranın doğusuna taşıyamamızdır.
Bu böyle bir ayrılığa yol açacak kadar büyük bir sorun mudur?
Ne yazıkki bu konuda da kesin bir cevap veremiyorum. Sanayisini yeni kalkındırmaya başlamış olan bir ülke ve tam o anda Büyük Buhran(1929) oluyor ardından ikinci dünya savaşı çıkıyor(1 eylül 1939) ve sanayi hamlesi sekteye uğruyor, hatta duruyor. Ardından yıkıcı emperyalizm'in (kapitalizmin) etkileri tüm dünyayla birlikte Türkiyede de görülüyor.
Ne yapıyor bu kapitalizm?
Tüm dünyayı legal biçimde sömürmek ve gelişmiş ülkelerin pazarı haline getirmek için kalkınamamış yada kalkındırılmamış ülkelerin iç sorunlarını körüklüyor (ABD gizli örgütleri ve SOROS vakfı gibi vakıflar eliyle). Böylece ülkerlin kalkınmasını ve sanayileşmesini engelliyor.
Aslında cevabı bulduk! Zamanın elverişsiz koşulları sebebiyle yarısından çoğu kalkınamamış ve dış güçler tarafından kışkırtmalar ile ayrımcılığa itilen, ikiliğe sürklenen bir ülke.
Peki ne yapmalıyız? Ne yapılmalı?
1)Gerçekten ülkesini seven siyasi liderler yetiştirmeli ve her ne koşulda olursa olsun onlar desteklenmeli.
2)Gerçeğin ne olduğunu bilen siyaseten beyni yıkanmamış düzeyli ve nitelikli Öğretmenler, Bireyler yetiştirmek.
Bu ikinci şıkkı ne yazık ki okullarda yetiştiremiyoruz. Çünkü (bence) okullar sadece sisteme uygun insan (kuzu) yetiştirir. Yada Pink Floyd'un dediği gibi 'Another Brick İn The Wall''
E o zaman ne yapacağız?
Siyasi ideolojileri bir yana bırakıp bilinçleneceğiz, etrafımızdakileri bilinçlendireceğiz, çocuklarımızı bu gerçekler ışıgında yetiştireceğiz.

+Çok uzun bir cevap oldu ama maalesef bence bu bile çok kısa bir cevap!!!
++Konu biraz dağılmış gibi görünsede aslında işin özünü anlatıyor. Okuyan Herkese Tekrar TEŞEKKÜR EDERİM
+++Özellikle yapılabilecekler kısmına yapmak istediğiniz eklentiler varsa çok sevinirim.

1-güneydoğu ve doğu anadoluda farklı bir eğitim sistemiyle insanlar küçük yaşta bilinçlendirilmeli.
2-buna paralel olarak burda eğitim gören insanlar burda iş sahibi yapılıp burda kamu ve özel teşebüslerle yatırımlar yaygınlaştımak.(yani batıdaki doktoru, polisi, öğretmeni getireceğimize bunları orda yetiştirip orda hizmet etmelerini sağlayalım böylece kimse doktor polis öğretmen öldüremez)
3-burdaki ekonomik faliyetler gelişene kadar teşvikler yapılmalı(ama 1980-1990 daki hatalar yapılmamak kaydı şartıyla).
4-medyada kürtleri aşağlıyan bu nerdeki olursa olsun hiç bir haber, görüntü, filim veyahut dizi yayınlanmıycak(terörüstleri kastetmiyorum kastettiğim ordaki insanların bazı örf ve adetlerine ve düşünce ve yaşam tarzlarına saygı gösterilmesidir).
5-en önemlisi toplumsal sosyal alanda işte okulda hayatın her yerinde türkiyenin hiç bir m2 de hiç bir kardeşimiz ayrı bir mumamele(sen kürtsün sen teröristsin gibi damgalar vurmamak)görmemeli buna müsade edilmemeli.
6-avrupa ve amerkaya ciddi bir şekilde tavır alınmalı ve burdan elini ayağını çekene kadar bu sürmeli(yani artık kimse çıkıp onlar bizim müttefiğimiz dememeli fayda vermesse karşı misilleme yapılmalı)

1-güneydoğu ve doğu anadoluda farklı bir eğitim sistemiyle insanlar küçük yaşta bilinçlendirilmeli.
2-buna paralel olarak burda eğitim gören insanlar burda iş sahibi yapılıp burda kamu ve özel teşebüslerle yatırımlar yaygınlaştımak.(yani batıdaki doktoru, polisi, öğretmeni getireceğimize bunları orda yetiştirip orda hizmet etmelerini sağlayalım böylece kimse doktor polis öğretmen öldüremez)
3-burdaki ekonomik faliyetler gelişene kadar teşvikler yapılmalı(ama 1980-1990 daki hatalar yapılmamak kaydı şartıyla).
4-medyada kürtleri aşağlıyan bu nerdeki olursa olsun hiç bir haber, görüntü, filim veyahut dizi yayınlanmıycak(terörüstleri kastetmiyorum kastettiğim ordaki insanların bazı örf ve adetlerine ve düşünce ve yaşam tarzlarına saygı gösterilmesidir).
5-en önemlisi toplumsal sosyal alanda işte okulda hayatın her yerinde türkiyenin hiç bir m2 de hiç bir kardeşimiz ayrı bir mumamele(sen kürtsün sen teröristsin gibi damgalar vurmamak)görmemeli buna müsade edilmemeli.
6-avrupa ve amerkaya ciddi bir şekilde tavır alınmalı ve burdan elini ayağını çekene kadar bu sürmeli(yani artık kimse çıkıp onlar bizim müttefiğimiz dememeli fayda vermesse karşı misilleme yapılmalı)

1)''Türkiye Cumhuriyeti Devleti bölünmez bir bütündür.'' Bu bölünmezliğe eğitim sistemi de dahildir.
2)Her Türk vatandaşının eğitim görme ve istediği alanda çalışma özgürlüğü vardır bu Anayasa ve yasalarda belirtilmiştir.
3)Devlet zaten yatıya yatırım için teşvik vermekte fakat özel sektörü bölgeye çekememektedir.
4)Ülkemizde medya tekel konumunda ve dış güdümlüdür. Ayrıca en etkili kitle iletişim aracıdır. Dış güdümlü medya halkı ilgilendirme amacını ne kadar güder?
5)Bu maddede saydığının olbilmesi için bilinçli nesiller yetişmelidir. Ancak bizde hala futbol müsabakalarında ''Ver silahı biz girelim'' pankartları görülmektedir.
6)Bu dediğin zaten yapılmakta R.T.Erdoğanın dünkü(30.10.2007) konuşması.

Her söylediğine karşı çıkar gibi oldu ama aslında öyle değil. Bu saydıklarının 1. ve2. maddesi hariç hepsine katılıyorum özünde. Çünkü farklı eğitim yapmak ''Sen benim doğrularımda yaşamıyorsun bu doğrular doğrultusunda yaşamalısın'' demektir buda açıkca ayrımcılık yapmaktır kitlelerin ayrımcılığını ve karşı duruşlarını arttırabilir.

İsyan edenin başını ezeceksin zaten o Allahın emri ama bu halk neden isyana teşvik ediliyo teşvik edenler hangi propagandaları yürütüyo bunları doğru tespit edip bir an önce önlem alınmalı yoksa bu terör olayı biz 30 bin şehit daha versek bitmez.Yalnızca askeri müdahale tek başına yeterli değil,eğitimle, ekonomik önlemlerle,psiikolojik savaşlarla desteklenmeli.Sen el atmazsan başkaları gelir o halkın akıllarını bulandırır.

Geri