Erzurum'da Bir Vatandaş, Sel Sularını Aşıp Evindeki Atatürk'ün Resimlerini Kurtardı

1001Design

330i ///M3 Design
Reaction score
0
Erzurum'un Tortum İlçesine Bağlı Pehlivanlı Beldesinde Yaşanan Sel Afeti Sonrasında Bir Vatandaş, Su Altında Kalan Evinden Kıymetli Eşyaları Yerine, Can Tehlikesine Aldırış Etmeden Atatürk Resimlerini Kurtardı.

Erzurum'un Tortum ilçesine bağlı Pehlivanlı beldesinde yaşanan sel afeti sonrasında bir vatandaş, su altında kalan evinden kıymetli eşyaları yerine, can tehlikesine aldırış etmeden Atatürk resimlerini kurtardı.

İçindeki Atatürk sevgisini anlatan vatandaş, "Ulu önder Atatürk gibi bir insana bugün de çok ihtiyaç duyuyoruz" dedi. Yaşanan sel felaketiyle birlikte beldede büyük zarar meydana gelirken, sel sularını aşarak, dün evindeki Atatürk resimlerini kurtaran 55 yaşındaki eski güreşçi Mustafa Tosun, "Çocuklarım evdeydi, onları kurtardım. Daha sonra buzdolabı, televizyon vesaire eşya benim için çokta önemli değil. Benim için Atam'ın resimleri ve dede yadigarı kalan bir kaç eşya önemliydi. Ben de her Türk vatandaşın yapacağı gibi Atatürk'ün resimlerini kurtardım" diye konuştu.

Atatürk sevgisini anlatırken gözleri dolan Mustafa Tosun, "Çanakkale'yi görmeyen, bilmeyen Atatürk sevgisini anlayamaz. Ulu önder, binlerce şehidimizin bulunduğu Çanakkale'de merminin, cephanenin bittiği, kıtlık zamanında milletimize süngüyle çarpışma talimatı vermiş ve kimsenin inanamayacağı zaferler kazanmıştır. Türk milleti her zaman düşmana karşı koymuş, Atatürk önder olmuştur. Kimseye, düşmana boyun eğmemiştir. Böyle bir komutan sevilmez mi? Türkiye'nin tam bu günlerde birlik ve bütünlüğe ihtiyacı

var. Türkiye hep bir bütün olmalı. İktidarıyla, muhalefetiyle. Yaşadığımız bu süreçte bütün partiler, yetkililer bunu iyi düşünmeli" şeklinde konuştu.

(AA-İRT-OM-Y) (İhlas Haber Ajansı)​

haberlerde izledım anadolu ınsanı nekadar sewdıgını gösterıyor atasını dunya'ya...

gerçek Atatürk çü böyle olur...paylasım için saol b.ende bunu arıyordum..hayatından vazgeçip bunu yapan kişiye daha ne denir yüreğine sağlık o adamın...

O Amcaya Devlet Maaş Bağlamalı İşte Gerçek Bir Vatansever Atatürkçü...

helal olsun ne denebılırkı

Geri