Erken yaşta cinsel ilişki çok tehlikeli

peace_346

New member
Reaction score
0
12012.jpg

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aytekin Altıntaş, erken yaşta cinsel ilişkiye giren kadınların rahim kanserine yakalanma riskinin yüksek olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Altıntaş, ÇÜ Yaşam Boyu Öğrenme Programı kapsamında düzenlenen "Kadın Kanserlerinde Erken Tanı ve Koruma" konulu konferansta, genç yaştaki cinsel ilişkinin tehlikelerini anlattı. Erken yaşta cinsel ilişkiye giren kadınların rahim ağzı henüz gelişmediği için diğer hemcinslerine oranla kanser riskini çok daha fazla taşıdıklarını vurgulayan Altıntaş, "Eğer cinsel ilişki sonrası kanamanız oluyorsa ya da et suyu kıvamında akıntınız varsa mutlaka araştırmasını yaptırın. Kanser özellikle erken yaşta ilişkiye girmeye başlayan kadınların yüzde 80'inde kendini gösteriyor. Bunun nedeni cinsel ilişki döneminde de rahim ağzının gelişmeye devam etmesi. Hiç doğum yapmayan kadınlar rahim içi ve yumurtalık kanseri riski taşırken, çok doğum yapan kadınlar rahim ağzı kanseri riskini taşıyor" dedi.

Düzenli doktor kontrolüne giden kadınların erken tanıyla kanserden kurtulabileceğini belirten Altıntaş, en önemli kanser belirtisinin cinsel ilişki sonrası kanama olduğunu kaydetti.

profesör diyosa vardır bir bildiği sigara, alkol ,uyuşturucuya başlama yaşı nasıl düştüyse kızların cinsel ilişkiye başlama yaşı da düşmüş durumda ve bundaki risk diğerlerinden çok daha fazla

bide erken yaş dediği kaç mesela 13-14-15-....25..? prof bunu da belirseydi iyi olurdu

evet hocamız bir yaş söylese iyimiş hani :p

efet yani yaş söleseydi keşke.of ama çok üsüldüm. napalım kanser filan. hayatın tadını çıkarırım ben ::)

Önemli bir haber..TŞkLER ;)

artık yaş çok düştü yinede hoca da zaten belirtileri söylemiş jinekoşog dene biey var adamlar bu mesleği boşuna yapmıyorlar gitmek ayıp değil utanacak bişey yok bunda artık biraz bilinç taşımak lazım sağlığını düşünüyorsa

teşekkürler ama tam yaşı söyleseymiş hocamız iyi olurdu merak ettim

Geri