ErkekLer neden konusmaz ?

MaYdOnOz

New member
Reaction score
0
ErkekLer neden konusmaz ?

Konuştukça konuşası gelen bir kadın ve suskunluğa gömüldükçe gömülen bir erkek... Bu çift size pek yabancı gelmiyordur herhalde.

Kadın - erkek ilişkilerinin çoğunda durum aynıdır, hatta o kadar aynıdır ki kadının erkekten çok daha fazla konuştuğu saptaması bilimsel araştırmalara bile konu olmuştur.

Bir kadının ağzından günde 23 bin kelime çıkarken (ki hiç fena bir rakam değil!), erkeğin ağzından en iyi ihtimalle bunun yarısı kadar kelime çıkar, tabii eğer avukat değilse... Dolayısıyla birlikte olduğunuz erkeğin az konuşmasına, özellikle de kritik durumlarda sessiz kalmayı tercih etmesine aranızdaki bir sorun olarak değil, erkek doğasının kabul edilmesi gereken bir parçası olarak bakmaya başlasanız iyi olur.

Zamanlamaları farklı

İşten eve yorgun argın dönen bir kadın oturup gününün nasıl geçtiğiyle ilgili sohbet etmeyi bir yorgunluk olarak görmez. Oysa erkek o esnada tek bir kelime etmeyi bile büyük bir külfet sayar. Yani kadınla erkeğin sohbet konusundaki zamanlaması farklıdır. Aynı şey kavgalar için de geçerli... Kadın olayı patlak verdiği yerde ve zamanda çözmek ister, bunun tek yolunun ise konuşmak olduğunu düşünür. Oysa erkek olayın üzerinden biraz vakit geçmesini, yani ateşin küllenmesini beklemeyi tercih eder.

Bu durumda kadının yapabileceği en iyi şey, duyarlılığını kullanarak, ne zaman karşısındaki erkeğin üzerine gidip onu konuşmaya zorlamasının, ne zaman onu bir müddet rahat bırakmasının daha doğru olacağını kestirmektir.

Toplumsal roller gereği

Erkeklere küçük yaştan itibaren 'erkek adamın' az ve öz konuşması gerektiği öğretilir ve bilinçaltına işleyen bu öğreti çoğu erkeği ileri yaşlarda suskunluğa iter. Erkeğin toplumsal rolünde 'kan gibi konuşup karı gibi gülmeye' yer yoktur. O her zaman soğukkanlı ve kontrollü olmak, sorunlar karşısında tepeden bakan bir tavır takınmak zorundadır.

Kısacası cinslerinin toplumsal tanımına uygun hareket etmek durumunda kalan erkeklerimiz, zaman içinde rollerini benimseyerek konuşmayı sevmez hale gelirler.

Biz kadınlar konuşma konusundaki önceliği hiç kimseye kaptırmak, lafı kimseye bırakmak istemeyiz. Bu da karşımızdaki erkeklerin zaman zaman duygu ve düşüncelerini ifade etmeyi isteyip de buna fırsat bulamamalarına neden olur. Aceleci davranmak, bir kadının yapabileceği en büyük hatadır. Mesela yeni bir ayakkabı aldınız ve sevdiğiniz erkeğin bu ayakkabıyı nasıl bulduğunu öğrenmek için yanıp tutuşuyorsunuz. Sabırsızlık edip sorarsanız kısacık bir cevapla yetinmek zorunda kalırsınız, oysa sabırla beklerseniz o kendi kendine fark edip 'Ayakkabıların ne kadar güzel hayatım, yeni mi?' diye soracaktır.

hmm,ayrıntılara çok dikkat eden erkeklerin sayısı azdır ;p (me)

Bir kadının ağzından günde 23 bin kelime çıkarken (ki hiç fena bir rakam değil!), erkeğin ağzından en iyi ihtimalle bunun yarısı kadar kelime çıkar, tabii eğer avukat değilse... Dolayısıyla birlikte olduğunuz erkeğin az konuşmasına, özellikle de kritik durumlarda sessiz kalmayı tercih etmesine aranızdaki bir sorun olarak değil, erkek doğasının kabul edilmesi gereken bir parçası olarak bakmaya başlasanız iyi olur.

yaa bendendee bu kadar çok kelime cıkıyomu yaaaaaaaaa :eek:

aşkımm ben bu kadar cok konusuyomuyumm hııı ???

konuşmaz değil boş konuşmaz bence :D

bu konuyu benımkıne okutmam şart .... tek kelıme ıle mukemmel bır yazı ....

Barbazula' Alıntı:
bu konuyu benımkıne okutmam şart .... tek kelıme ıle mukemmel bır yazı ....
siz ters dusmedınzmı yani bnm bildgm sen coq konusuosn o az dimi puhaha... :D :D

qyner' Alıntı:
siz ters dusmedınzmı yani bnm bildgm sen coq konusuosn o az dimi puhaha... :D :D

yok beee ben suskunum o konuskan..... bazen konusmaya dermanım yok gıbı gelıyor :D

yo bence cok sacma eger karsımdaki bayan beni etkiliyorsa ben cok rahat konusurum hemde cok konusurum yannız soyle bir durum var eger kız cok guzel olursa nevrim donuyor ve konuşamıyorum aceba yannıs anlarmı herseyi diye :)

kadınların cenesinden vakit bulamazlar

mahseryerindeyaralıkurt' Alıntı:
kadınların cenesinden vakit bulamazlar

arkadasım konu takıbınde bır hata yaptın galıba maydonozda aynısını soluyor .. :) neyse soledıklerının bır kısmına katılıyorum erkeklerde de bayana benzeyen tıpler var .... avrat gibi erkek denıyor bızım oraalarda bu tıp erkeklere .. :)

biz konuştukça sizinde çenenis düşüo nepalım :) susup vazgeçirmeye çalışıoz..

theozy' Alıntı:
biz konuştukça sizinde çenenis düşüo nepalım :) susup vazgeçirmeye çalışıoz..

:D katılıyorum kuzen ama onuda anlamıyorlarkı daha cok konusuyorlar bee...

Bence tek sorun kadıınları konuşma sırsında daldan dala atlaması. tam konuya gircen hop konu başka yere atlıyo. ee bizde zaten güzel kız karşısında hafifden afalladığımız için konuyu takip etmek daha zor oluyo eee b yüzdende susmak zorunda kalıyoz...

RivoLLi' Alıntı:
Bence tek sorun kadıınları konuşma sırsında daldan dala atlaması. tam konuya gircen hop konu başka yere atlıyo. ee bizde zaten güzel kız karşısında hafifden afalladığımız için konuyu takip etmek daha zor oluyo eee b yüzdende susmak zorunda kalıyoz...
gercekten daldan dala atlıorz ya ogn farkettm ben bunu ama bılınclı bsy deıl aklımsda coq sey war solemek ıstedgmz hepsı bır anda cıkamayacagına gore ole oluor...:D

benim sorunumda buya nedense cok azz konusurum ama gereksiz konsmaktan ve konusanlardan nefret ederim belki ben yanlıs düşünüyorumdur doğru ben yanlıs düşünüyorum yoksa 2 sene peşinden deli divaneler gibi koştuğum birinin ardından bir cift laf söyleyemeden sonradan onu baskasıyla görmeye baslamının acısını sanırım biraz tahmin edersinniz ama ben ne yapıyorum onu hala deliler gibi seviyorum işte benim sorunum bu......... :( :( :(

ahhh kardeş ahhh aynı dert bendede war ben üstelik 2.5 sene koştum halada koşuyorum ama şimdiye kadar sadece bi kere konuşa bildim oda ayak üstü işi warmış :( ama asla waz geçmicem.... elbet bi gün doğru dürüst konuşacam eee tabi onunda işinin olmaması lazım :)

yüreğindekini aktaracak kuvveti-dayanağı karşı cinste bulamıyorsa an-la-ta-maz

aynen abi walla ağzına sağlık bende bu cümleyi arıyodum heheheh :)

Geri