piken
New member
- Katılım
- 5 Eki 2005
- Mesajlar
- 2,622
- Reaction score
- 0
- Puanları
- 0
Erkek Ağzından Yemek Tarifleri
Domatesli Biberli Yumurta
Buyukce bir tavaya yag domates ve biber koyup bir sigara yakiyoruz.
Sigaranin kulu yere dusmek uzereyse yumurtalari eklemenin zamani
gelmis
demektir. Yumurtalari kirip sigaramizi bitiriyoruz. Pismistir
herhalde
ocagin altini kapatiyoruz.
Biberli Domatesli Yumurta
Her gun domatesli biberli yumurta yemekten sikildigimizda
yapabilecegimiz
bu enfes yemek tipki biberli yumurtali domates gibi pisiriliyor.
Makarna
Bir tencere dolusu sicak suya makarna posetini bosaltip mac
izlemeyebasliyoruz. Ilk yarinin ortalarina dogru kalkip altini
kapatiyoruz. Tencerenin icinden sectigimiz makarnayi fayansa
firlatiyoruz.
Yapisirsa pismis demektir. Devre arasinda hala icinde su kaldiysa
tencerenin kapagini kapatip lavabodaki en kirli tabagin uzerine dogru
dokuyoruz. (o zaman hem tabak temizleniyor hem de makarnalar catalla
yenebiliyor) Uzerine ketcap sikip yiyiyoruz.
Not: Fayansa firlattiginiz makarnayi bi ara oradan alin. Sayica
fazlalastiklarinda bazen hangisini firlattiginiz karisiyo.
Tuzlu Makarna
Yapilisi ayni makarnaya benziyor. Tek farki bu kez makarnalari suya
atmadanonce tuz koymayi akil ediyoruz ..Oyle daha guzel oluyor.
Pilav
Pilav aslinda basit bir yemek degil. Aranan kriterler var. Tuzlu
yumusak
ve tane tane olmasi gerekiyor. Sonuncusu kolay. Pirincleri tek tek
pisirdiginizde tane tane oluyorlar ama uzun suruyor. Maharet hepsini
bir
arada pisirebilmekte; ama cok da sorun etmeyin. Nasil olsa icine
yogurt
koyup bulamac haline getirdigimizde hepsi birbirine yapisiyor. Kisaca
yag
koyup uzerine pirinc ekliyorsunuz. Sonra da su ve tuz koyup
pisiriyorsunuz. Hem bunu suzmeye de gerek yok.
Patates Kizartmasi
En kolay islerden biri. Patatesleri soyup parmak gibi kesiyorsunuz ve
kizgin yaga atiyorsunuz. Tek yapmaniz gereken altini zamaninda
kapatmaniz.
Yoksa tencere alev alabiliyor. Bu yuzden sadece tvde pembe dizi
varken
yapin.Bir de diger yemeklerin aksine bunu tencereden yiyemiyoruz.
Mutlaka
tabaga koymak gerekiyor. Onun disinda cok kolay.
ORTA ZORLUKTAKI YEMEKLER
Hazir Pizza
Pizzamizi firinimiza atip pismesini bekliyoruz daha sonra firindan
cikarip
yanik yerlerini bicakla kaziyoruz. Dikkat edilmesi gereken tek sey
kazirken uzerindeki malzemeleri mutfak tezgahina yapistirmamak.
Hazir Kofte
Bu da nispeten zor bir yemek. Bir miktar sivi yagi teflon tavaya
koyup
kofteleri icine diziyoruz. Kofteler tavayla ayni renk olmadan altini
kapatmak gerekiyor. O yuzden basinda beklemek lazim.
ZOR YEMEKLER
Konserve Turlu
Bir miktar yag ve salcayi tencereye koyup konservenin icindekileri
dokup
uzerine su koyuyoruz. Pismesi cok uzun suruyor. O sebeple basinda
beklemiyoruz. Gidip tv izliyoruz. Her seferinde yandiklari icin henuz
tadina bakamadim ama konservenin uzerindeki resme bakilirsa guzel bi
seye
benziyor.
Tavuk
Yapilisi makarna gibi. Sicak suyun icine atiyoruz arada pisip
pismedigine
bakmak icin hayvanin kaba etine catal sapliyoruz. Bu yemek pistikten
bir
iki gun sonra uzeri jelibon gibi oluyor. Bu yuzden pisirirken istege
bagli
olarak bolca toz seker eklenebilir.
ULTRA ZOR YEMEKLER
Kiymali Bamya
Konserve turluye benziyor ama icine daha onceden kavrulmus kiyma
konulmali. Kiyma kavurmak cok zor ve zahmetli bir is. Bu yuzden
makarna
pisirmeyi oneriyorum.
PUF NOKTALAR
1-) Yemekleri daima tencerenin icinden yiyin. Boylelikle tabak
kirletmemis
olursunuz.
2-) Asla sade pilav yapmayin. Domatesli pilav yaptiginizda altini
tuttursaniz bile renginden anlasilmaz.
3- ) Mutlaka soganli bir yemek yapacaksaniz asla sogana dokunmayin.
Ozellikle rendelediginizde elleriniz cok kotu kokuyor. Bunun yerine
sogana
ekmek tahtasiyla bes alti kez vurmayi deneyin, ayni isi gorur.
4-) Patates kizartacaksaniz soydugunuz patatesleri asla yikamayin.
Kizgin yaga attiginizda cok kotu patliyorlar.
5-)Yemekler asla kendi baslarina hareket etmezler. Sayet gecen ay
yaptiginiz tavuk kendi kendine kimildamaya basladiysa kurtlanmis
demektir.
Sakin yemeyin.
6- ) Sebzeleri pisirdikce vitamin degerleri duser. Mumkun oldugunca
cig
tuketin.
7-) Karpuz tabaga koyulmamasi gereken bir meyvedir. Ikiye ayirip
ortasindan kasikla yiyebilirsiniz.Tencere kapagi en mukemmel
tabaktir.
Buzdolabinin sebzelik olarak adlandirilan kismi yemeyi
dusunmediginiz
seylerin saklanmasi icin idealdir. Bu bolume konan seyler nasil olsa
bir
sure sonra unutulur.
9- ) Sebzeligin kapagini sikikapatirsaniz curuyen seylerin kokusu
dolaba
daha az yayilir.
10-) Spagetti pakedini acmak icin pakedi ortasindan sikica kavrayin
ve
altini tum gucunuzle fayansa vurun. Pakedin ust tarafi yirtilacaktir.
Belki bu islem sirasinda makarna unufak olabilir ama risk almaya
deger.
Ozellikle misafirlerin yaninda yaparsaniz tavsiye ediyorum. Oyle daha
guzel, bu size cok maco bir hava verir.
11-)Sagda solda kulagima caliniyordu. Mutfak robotu denen bisey
varmis.
Birden icimi bir heyecan kapladi. Ulan madem bu isin robotu var ben
niye
kosturuyorum yillardir diye sinirlendim. Hemen gidip aldim bi tane.
Eve
gelip kutusundan cikardigimda itiraf etmeliyim ki hayal kirikligina
ugradim biraz. Ben acikcasi ufo gibi bisey bekliyodum, bu bildigimiz
tencerenin plastigi. Icindede vantilator gibi bisey var. Bununla
birlikte
bi ton plastik zimbirti daha cikti icinden ama bi ise yarayacaklarini
sanmiyorum.
Neyse fisini taktim denemek icin bi tane sogan attim icine. Bakalim
ne
yapacak diye bekledim. Kabuklarini bile soyamadi essogluesek.
Paramparca etti birakti. Sinirlendim attim bi kenara yazdan beri
duruyo
orda. Bir ara yikayip vantilator gibi olan seyi bilgisayarima takmayi
dusunuyorum. Belki fan olarak is gorur. Onun disinda tamamen para
tuzagi.
Ilerde cikarsa mutfak androidi almayi dusunuyorum
alıntı
aradaım ama bulamadım umarım verilmemiştir
Domatesli Biberli Yumurta
Buyukce bir tavaya yag domates ve biber koyup bir sigara yakiyoruz.
Sigaranin kulu yere dusmek uzereyse yumurtalari eklemenin zamani
gelmis
demektir. Yumurtalari kirip sigaramizi bitiriyoruz. Pismistir
herhalde
ocagin altini kapatiyoruz.
Biberli Domatesli Yumurta
Her gun domatesli biberli yumurta yemekten sikildigimizda
yapabilecegimiz
bu enfes yemek tipki biberli yumurtali domates gibi pisiriliyor.
Makarna
Bir tencere dolusu sicak suya makarna posetini bosaltip mac
izlemeyebasliyoruz. Ilk yarinin ortalarina dogru kalkip altini
kapatiyoruz. Tencerenin icinden sectigimiz makarnayi fayansa
firlatiyoruz.
Yapisirsa pismis demektir. Devre arasinda hala icinde su kaldiysa
tencerenin kapagini kapatip lavabodaki en kirli tabagin uzerine dogru
dokuyoruz. (o zaman hem tabak temizleniyor hem de makarnalar catalla
yenebiliyor) Uzerine ketcap sikip yiyiyoruz.
Not: Fayansa firlattiginiz makarnayi bi ara oradan alin. Sayica
fazlalastiklarinda bazen hangisini firlattiginiz karisiyo.
Tuzlu Makarna
Yapilisi ayni makarnaya benziyor. Tek farki bu kez makarnalari suya
atmadanonce tuz koymayi akil ediyoruz ..Oyle daha guzel oluyor.
Pilav
Pilav aslinda basit bir yemek degil. Aranan kriterler var. Tuzlu
yumusak
ve tane tane olmasi gerekiyor. Sonuncusu kolay. Pirincleri tek tek
pisirdiginizde tane tane oluyorlar ama uzun suruyor. Maharet hepsini
bir
arada pisirebilmekte; ama cok da sorun etmeyin. Nasil olsa icine
yogurt
koyup bulamac haline getirdigimizde hepsi birbirine yapisiyor. Kisaca
yag
koyup uzerine pirinc ekliyorsunuz. Sonra da su ve tuz koyup
pisiriyorsunuz. Hem bunu suzmeye de gerek yok.
Patates Kizartmasi
En kolay islerden biri. Patatesleri soyup parmak gibi kesiyorsunuz ve
kizgin yaga atiyorsunuz. Tek yapmaniz gereken altini zamaninda
kapatmaniz.
Yoksa tencere alev alabiliyor. Bu yuzden sadece tvde pembe dizi
varken
yapin.Bir de diger yemeklerin aksine bunu tencereden yiyemiyoruz.
Mutlaka
tabaga koymak gerekiyor. Onun disinda cok kolay.
ORTA ZORLUKTAKI YEMEKLER
Hazir Pizza
Pizzamizi firinimiza atip pismesini bekliyoruz daha sonra firindan
cikarip
yanik yerlerini bicakla kaziyoruz. Dikkat edilmesi gereken tek sey
kazirken uzerindeki malzemeleri mutfak tezgahina yapistirmamak.
Hazir Kofte
Bu da nispeten zor bir yemek. Bir miktar sivi yagi teflon tavaya
koyup
kofteleri icine diziyoruz. Kofteler tavayla ayni renk olmadan altini
kapatmak gerekiyor. O yuzden basinda beklemek lazim.
ZOR YEMEKLER
Konserve Turlu
Bir miktar yag ve salcayi tencereye koyup konservenin icindekileri
dokup
uzerine su koyuyoruz. Pismesi cok uzun suruyor. O sebeple basinda
beklemiyoruz. Gidip tv izliyoruz. Her seferinde yandiklari icin henuz
tadina bakamadim ama konservenin uzerindeki resme bakilirsa guzel bi
seye
benziyor.
Tavuk
Yapilisi makarna gibi. Sicak suyun icine atiyoruz arada pisip
pismedigine
bakmak icin hayvanin kaba etine catal sapliyoruz. Bu yemek pistikten
bir
iki gun sonra uzeri jelibon gibi oluyor. Bu yuzden pisirirken istege
bagli
olarak bolca toz seker eklenebilir.
ULTRA ZOR YEMEKLER
Kiymali Bamya
Konserve turluye benziyor ama icine daha onceden kavrulmus kiyma
konulmali. Kiyma kavurmak cok zor ve zahmetli bir is. Bu yuzden
makarna
pisirmeyi oneriyorum.
PUF NOKTALAR
1-) Yemekleri daima tencerenin icinden yiyin. Boylelikle tabak
kirletmemis
olursunuz.
2-) Asla sade pilav yapmayin. Domatesli pilav yaptiginizda altini
tuttursaniz bile renginden anlasilmaz.
3- ) Mutlaka soganli bir yemek yapacaksaniz asla sogana dokunmayin.
Ozellikle rendelediginizde elleriniz cok kotu kokuyor. Bunun yerine
sogana
ekmek tahtasiyla bes alti kez vurmayi deneyin, ayni isi gorur.
4-) Patates kizartacaksaniz soydugunuz patatesleri asla yikamayin.
Kizgin yaga attiginizda cok kotu patliyorlar.
5-)Yemekler asla kendi baslarina hareket etmezler. Sayet gecen ay
yaptiginiz tavuk kendi kendine kimildamaya basladiysa kurtlanmis
demektir.
Sakin yemeyin.
6- ) Sebzeleri pisirdikce vitamin degerleri duser. Mumkun oldugunca
cig
tuketin.
7-) Karpuz tabaga koyulmamasi gereken bir meyvedir. Ikiye ayirip
ortasindan kasikla yiyebilirsiniz.Tencere kapagi en mukemmel
tabaktir.
dusunmediginiz
seylerin saklanmasi icin idealdir. Bu bolume konan seyler nasil olsa
bir
sure sonra unutulur.
9- ) Sebzeligin kapagini sikikapatirsaniz curuyen seylerin kokusu
dolaba
daha az yayilir.
10-) Spagetti pakedini acmak icin pakedi ortasindan sikica kavrayin
ve
altini tum gucunuzle fayansa vurun. Pakedin ust tarafi yirtilacaktir.
Belki bu islem sirasinda makarna unufak olabilir ama risk almaya
deger.
Ozellikle misafirlerin yaninda yaparsaniz tavsiye ediyorum. Oyle daha
guzel, bu size cok maco bir hava verir.
11-)Sagda solda kulagima caliniyordu. Mutfak robotu denen bisey
varmis.
Birden icimi bir heyecan kapladi. Ulan madem bu isin robotu var ben
niye
kosturuyorum yillardir diye sinirlendim. Hemen gidip aldim bi tane.
Eve
gelip kutusundan cikardigimda itiraf etmeliyim ki hayal kirikligina
ugradim biraz. Ben acikcasi ufo gibi bisey bekliyodum, bu bildigimiz
tencerenin plastigi. Icindede vantilator gibi bisey var. Bununla
birlikte
bi ton plastik zimbirti daha cikti icinden ama bi ise yarayacaklarini
sanmiyorum.
Neyse fisini taktim denemek icin bi tane sogan attim icine. Bakalim
ne
yapacak diye bekledim. Kabuklarini bile soyamadi essogluesek.
Paramparca etti birakti. Sinirlendim attim bi kenara yazdan beri
duruyo
orda. Bir ara yikayip vantilator gibi olan seyi bilgisayarima takmayi
dusunuyorum. Belki fan olarak is gorur. Onun disinda tamamen para
tuzagi.
Ilerde cikarsa mutfak androidi almayi dusunuyorum
alıntı
aradaım ama bulamadım umarım verilmemiştir