Moku$La
M * S = Lowe

Eriğin yararları
Erik bol miktarda B vitaminleri içeriyor. Uzmanlar eriğin bağırsakları yumuşatıcı bir etkiye sahip olduğunu söylüyorlar. Erik ayrıca potasyum ve magnezyum minerali açısından da zengin bir meyve. Uzmanlar; karaciğer, kalp ve böbrek hastalıklarına, sindirim rahatsızlığı çekenlere, tuzsuz rejim yapan ve romatizma rahatsızlığı olanlara da öneriyor.
100 gr taze erik; 66 kalori, 17.8 gr karbonhidrat, 299 mg potasyum, 17 mg fosfor, 2mg sodyum, 18 mg potasyum, 0.5 mg demir, 0.4 mg lif içeriyor. Ayrıca A, B1, B2, B3, B6, C, E vitamini içeriyor. Kuru eriğin besin değerleri tazesine göre daha fazla ve pişirilmeden yenmesinde yarar var.
Erik bol miktarda B vitaminleri içeriyor. Uzmanlar eriğin bağırsakları yumuşatıcı bir etkiye sahip olduğunu söylüyorlar. Erik ayrıca potasyum ve magnezyum minerali açısından da zengin bir meyve. Uzmanlar; karaciğer, kalp ve böbrek hastalıklarına, sindirim rahatsızlığı çekenlere, tuzsuz rejim yapan ve romatizma rahatsızlığı olanlara da öneriyor.
100 gr taze erik; 66 kalori, 17.8 gr karbonhidrat, 299 mg potasyum, 17 mg fosfor, 2mg sodyum, 18 mg potasyum, 0.5 mg demir, 0.4 mg lif içeriyor. Ayrıca A, B1, B2, B3, B6, C, E vitamini içeriyor. Kuru eriğin besin değerleri tazesine göre daha fazla ve pişirilmeden yenmesinde yarar var.
not = şimdi nerden çıktı bu derseniz
annem bana hamileyken ağaçtaki bütün erikLeri yemiş :utan
o yüzden ekledim
oLsada yesek
annem bana hamileyken ağaçtaki bütün erikLeri yemiş :utan
o yüzden ekledim