[me|2wi$]
H & M

Tam mevsimi… Tezgahlar eriklerle doldu bile… Bünyesinde B1, B2, B3, B6, A, C ve E vitaminleri, protein, karbonhidrat, selüloz ve mineral olarak da kalsiyum, sodyum, demir, potasyum ve magnezyum bulunur.
Yani lezzetli olmasının yanında bir o kadar da faydası var…
İşte eriğin faydaları….

İştah açıcı bir meyve olan erik; hazmı kolaylaştırıyor.

Vücuttaki zararlı maddeleri dışarı atmaya yardımcı olarak, böbrekleri dinlendiriyor. İdrar söktürür ve vücudun rahatlamasını sağlar.

Romatizmaya da iyi geliyor.

Regl düzenleyici, idrar söktürücü ve terleticidir.

Şiddetli öksürük şikayetlerinde eriğin kurusunu kaynatıp içebilirsiniz.

B vitamini ihtiva eden erik bu özelliği sayesinde sinir sistemini takviye ediyor.

Kanı temizleme ve kansızlığa da çare olma özelliği ile erik yaz meyvelerinin en cana yakın olanlarından
Ateş düşürücü etkisi de olan erik diş temizliği ile de bize yardımcı olur.
Sindirim sistemi üzerinde de olumlu etkisi vardır. Ancak ölçülü yenmelidir
Erik çekirdeği aç karnına yutulursa bağırsak kurtlarını düşürür
Sinirleri kuvvetlendirir.
Zihin yorgunluğunu giderir.
Kabızlığı giderir.
Karaciğer şişliğini giderir.
Kalbi kuvvetlendirir
100 gr taze erik; 66 kalori, 17.8 gr karbonhidrat, 299 mg potasyum, 17 mg fosfor, 2mg sodyum, 18 mg potasyum, 0.5 mg demir, 0.4 mg lif içeriyor. Ayrıca A, B1, B2, B3, B6, C, E vitamini içeriyor. Kuru eriğin besin değerleri tazesine göre daha fazla ve pişirilmeden yenmesinde yarar var.
ee daha ne oLsun