Ergenekon küresel oyun mu?

Yeniden söylüyorum Danistay cinayetinin ergenekoncular tarafindan islendigini bilmeyen birisi var burada. Bana akil yürütme falan yapmayin. Ben nasil bir sey söylediginizde direk belgesini cikariyorsam sizden de onu istiyorum. Danistay cinayetini Ergenekonun islediginine dair mahkeme kararini getirin. Getiremiyorsaniz bu konuyu iki de birde yazip sulandirmayin.

Bide ben söyleyim danıştay cinayeti ergenekonun işi değilse kimin işidir vakit yaptırdı deme mısıçtı bi gazetenin ne işi olur öldürmekle kaldırmakla.Sende buna cevap ver kim öldürttü bu adamları töre cinayetin mi yoksa.

Yeniden söylüyorum Danistay cinayetinin ergenekoncular tarafindan islendigini bilmeyen birisi var burada. Bana akil yürütme falan yapmayin. Ben nasil bir sey söylediginizde direk belgesini cikariyorsam sizden de onu istiyorum. Danistay cinayetini Ergenekonun islediginine dair mahkeme kararini getirin. Getiremiyorsaniz bu konuyu iki de birde yazip sulandirmayin.

ortada okadar belge varki aslında şimdi seni inadırmak için okadar uğraşmama değmez

dolayısı ile mahkeme kararı falan hikaye

herşeyi mahkeme karaına bağlayan sizler

H.üzmez içinde kesinleşmiş mahkeme kararı olmamasına rağmen burada ben dahil herkes onu tacizci ilan ettik ve arkasından onlarca yorum yaptık

ve ben mahkeme kararı olmamasına rağmen H.Üzmez hakkındaki düşüncem hala aynı

mahkeme kararından önce aplaslan arslan ile sizin ergeneoncuların ilişkise bak anlarsın

şayet anlamak istiyorsan ki sanmıyorum

Bide ben söyleyim danıştay cinayeti ergenekonun işi değilse kimin işidir vakit yaptırdı deme mısıçtı bi gazetenin ne işi olur öldürmekle kaldırmakla.Sende buna cevap ver kim öldürttü bu adamları töre cinayetin mi yoksa.

ortada okadar belge varki aslında şimdi seni inadırmak için okadar uğraşmama değmez

dolayısı ile mahkeme kararı falan hikaye

herşeyi mahkeme karaına bağlayan sizler

H.üzmez içinde kesinleşmiş mahkeme kararı olmamasına rağmen burada ben dahil herkes onu tacizci ilan ettik ve arkasından onlarca yorum yaptık

ve ben mahkeme kararı olmamasına rağmen H.Üzmez hakkındaki düşüncem hala aynı

mahkeme kararından önce aplaslan arslan ile sizin ergeneoncuların ilişkise bak anlarsın

şayet anlamak istiyorsan ki sanmıyorum

Ya benim sizden istedigim basit birsey kesinlesmis mahkeme karari. O kadar söylüyorsunuz ergenekon danistayi yapti falan diye ama ortada iddianame disinda yapilan yandas medya haberleri disinda birsey yok. Konuyu baska yerlerede cekmeye calismayin. Acikca mertce kesinlesmis karar yoksa yok diyin ve bunu ikide birde sanki kesinleymis gibi ortaya cikarmayin ya da kesinlesmis karar varsa cikarin gösterin bana.

Ya benim sizden istedigim basit birsey kesinlesmis mahkeme karari. O kadar söylüyorsunuz ergenekon danistayi yapti falan diye ama ortada iddianame disinda yapilan yandas medya haberleri disinda birsey yok. Konuyu baska yerlerede cekmeye calismayin. Acikca mertce kesinlesmis karar yoksa yok diyin ve bunu ikide birde sanki kesinleymis gibi ortaya cikarmayin ya da kesinlesmis karar varsa cikarin gösterin bana.
O kadar söylüyorsunuz ergenekon danistayi yapti falan diye ama ortada iddianame disinda yapilan yandas medya haberleri disinda birsey yok.

sen uzayda yaşıyorsan orası başka .

olay iddianameyi aştı senin haberin yok.Biz yargıtay kesinleşmiş davayı bozdu diyoruz sen hala iddianame ve yandaş medyadan başka bir bilgi yok diyorsun

eğer yargıtayı ve danıştayın bu yönde aldığı kararlara bakarak onları da yandaş yargı sayıyorsan ona bir şey diyemem.

sahi merak ediyorum

eğer bu davanın sonucunda danıştayın ergenekon tarafından işlendiği hükmü çıkarsa ozaman nereye kaçacaksınız yada hangi yüzle çıkıp burada yorum yapacaksınız çok merak ediyorum

Bence bu son dalganın amacı yazıda belirtildiği gibi sadece gündemdeki Gazze tepkisini dağıtmaya yönelik olamaz.Yani bu kadar basit açıklanamaz bu gözaltılar.Sonuçta sıradan birilerini gözaltına almıyorsunuz.Bu kişiler zamanında askeriyede önemli görevlerde bulunmuş kişilerdir ki dediğim gibi gözaltına alınmaları bu kadar basit olamaz..

Gel gelelim bu da ergenekon planının "planlanmış" devrelerinden biriydi ve gerçekleşti/gerçekleştirildi..Hee işte gündemin biraz yoğun olduğu zamana geldi orası ayrı..

iyi forumlar..

Ayrıca danıştay davası kişisel bi dava değil ki adam mahkeme kararını alıp kendi sitesinde yayınlasa bizde burda versek..

Kılıcdaroğlunun sitesine girip belge yayınlamaya benzemez bu iş.

Ama danıştayın kararı bozması elinde belgelerin olduğunun zaten ispatıdır ama o belgeleri alacak kadar geliştiremedik işimizi kusura bakma

Zaten bu ergenekon yalaksı medyanın olayı sulandırmasının en büyük sebebi

danıştay cinayetini örtbas etmeye çalışmak

ama bu cinayet bunların sonu olacak

892376297 kere söylendi yeniden söyleyim bir de ben danistay cinayeti hakkinda kesinlesmis bir yargi karari yok. Bu da Ergenekon'a yüklenmeye calisan suclamalardan birisi.

Zaten ben bu ergenekonu anlamiyorum. Cok genis tabanli bir örgüt ama her nasilsa herkesin kolayca girdigi akpye bir tane bile ergenekoncu girmemis. Her partiden her görüsten ergenekoncu var akpli yok.

Allah Allah bak sen su Allah'in isine.

Akp nin misyonu bu zaten!Gömleksiz dört yapraklı uşak!görevi bitince kabuğuna çekilecek yerine yenisi çıkacak aynı anap gibi...

Ayrıca danıştay davası kişisel bi dava değil ki adam mahkeme kararını alıp kendi sitesinde yayınlasa bizde burda versek..

Kılıcdaroğlunun sitesine girip belge yayınlamaya benzemez bu iş.

Ama danıştayın kararı bozması elinde belgelerin olduğunun zaten ispatıdır ama o belgeleri alacak kadar geliştiremedik işimizi kusura bakma

1- bi kere kararı bozan danıştay değil yargıtay

2-altta altı çizili yerde görüldüğü üzere dava yargıtayın elinde belge olduğu için değil iki davanın ilişkili olmasının iddia edilmesinden dolayı bozulmuştur .

3-sen , serdengeçti , malcom , kelkitli ve benzerleri ....

belgeleri bulacak kadar kendinizi geliştirmemiş olabilirsiniz ama benim yaptığım şu alıntıyı yapacak kadardamı kendinizi geliştiremediniz . yada işinize gelmediği zaman araştırıp kaynak eklemek yerine mokmu atarsınız siz hep ? bumu tartışma adabı, üslubu ve beceriniz ? buysa üstü kalsın biraderlerim ..

4- yarın bu dava alakalı çıkarsa ne yüzle buraya gireceksiniz diyorsunuz . peki bu ergenekon çıktığından beri sizler daha sonucu belli olmayan bir mahkeme ile ilgili yandaş ve yobaz medyaların yazılarını foruma ekleyip sahiplenmedinizmi . o yazıların hepsinde ergenekoncu denilenler terörist ilan edilmiyormuydu ve sizde onaylamıyormuydunuz . peki suan da bazıları salındı ve yine salınanlar oluyor olacak peki siz burda birilerine hangi yüzle foruma gireceksin derken bu soruyu önce kendinize soruyormusun yorum yazmadan yada konu açmadan evvel . sormuyorsanız neden bu tür konular açıyor ve destekliyorsunuz . yoksa soruyorda ben zaten böyle bir insanım amannn diyip devammı ediyorsunuz .

bu yorumdan sonra cevap yazarsanız yani yazabilirseniz o soruyu sormuyor yada artık alıştığınız cevabı alıyorsunuz demektir . :D

yani bazuka iyi atıyorsunuz da sizin daha iyi atış yapmanız için sizin bir arpacık ayarına ihticanız var :D

bir ergenekoncu komutan bulunda sizin arpacık ayarınızı yapsınlar :D

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Danıştay 2. Dairesi üyelerine ve Cumhuriyet gazetesine yapılan saldırılarla ilgili davanın temyiz incelemesini tamamladı.

Daire'nin kararında, “tüm dosya kapsamına göre sanıkların mensubu bulundukları iddia edilen örgütün niteliği, atılı suçların vasfının belirlenmesi ve delillerin birlikte değerlendirilmesi yönünden İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne açılan (Ergenekon) davası ile bu dava arasında hukuki ve fiili irtibat bulunduğunun iddia edilmiş olması karşısında öncelikle davaların birleştirilmesinde zorunluluk bulunduğuna” işaret edildi.

kaynak

bazı arkadaşlar danıştay olayınıda ergenekoncular yaptı diyor. kanıt olarakta iki davanın birleştirilmesini ve yargıtayın bu kararını öne sürüyor. önce şunu hatırlatayım, yargıtay biten davalarda son kararı veren mercidir. ne olmuşta danıştay saldırısının kararını bozup ergenekon davasıyla birleştirme kararı almıştır yargıtay. basit cevabı, çünkü savcılık makamı böyle bir iddiada bulunmuştur ve iki davanın birleştirilmesini istemiştir. yargıtayda ortada bir iddia olduğu için vermesi gereken normal kararı verip iddia makamının isteğini kabul etmiştir. şimdi sonuç nedir? sonuç şudur, iddia makamı bu iki dava arasındaki organik bağı kanıtlamakla yükümlüdür. varmı anormal bir durum yok. yani iki dava birleşti diye danıştay saldırısını ergenekoncular yaptı savı eksik ve önyargılı bir bakış açısıdır. ha unutmadan birde sormuş arkadaş, dediği gibi çıkarsa ergenekonu savunanlar hangi yüzle çıkıp forumda savunacaklarmış. tersi olursa ne olacak onuda sorayım.

bazı arkadaşlar danıştay olayınıda ergenekoncular yaptı diyor. kanıt olarakta iki davanın birleştirilmesini ve yargıtayın bu kararını öne sürüyor. önce şunu hatırlatayım, yargıtay biten davalarda son kararı veren mercidir. ne olmuşta danıştay saldırısının kararını bozup ergenekon davasıyla birleştirme kararı almıştır yargıtay. basit cevabı, çünkü savcılık makamı böyle bir iddiada bulunmuştur ve iki davanın birleştirilmesini istemiştir. yargıtayda ortada bir iddia olduğu için vermesi gereken normal kararı verip iddia makamının isteğini kabul etmiştir. şimdi sonuç nedir? sonuç şudur, iddia makamı bu iki dava arasındaki organik bağı kanıtlamakla yükümlüdür. varmı anormal bir durum yok. yani iki dava birleşti diye danıştay saldırısını ergenekoncular yaptı savı eksik ve önyargılı bir bakış açısıdır. ha unutmadan birde sormuş arkadaş, dediği gibi çıkarsa ergenekonu savunanlar hangi yüzle çıkıp forumda savunacaklarmış. tersi olursa ne olacak onuda sorayım.

ah be güzel arkadaşım anlamazlar dinlemezler araştırmazlar anca böyle karalarlar işte . ben yazdım bir umut belki anlarlar diye ama işlerine gelmez . çaktırmaa :durdurun :goz:

Zaten o kadar mahkeme karari istedim bir tanesi de cikip yazamadi. Dedigin gibi yarin bir gün bu olaylar alakasizmis diye karar ciksa bakalim bunlar ne yapacaklar. Daha iddianame ile kararin arasindaki farki bilmiyorlar.

sen kimsin yya kimi kovuyorsun
asıl sen ve senin gibi darbeci çetler defolup gideceksiniz

ya adam gibi yaşamayı öğreneceksiniz yada def olup gideceksiniz

bak senin abilerin silivriye çoktan yerleşti bile

dikkat st senin yolunda oraya düşmesin

ben kim miyim?bakınız:eek:smanlı tarihi..bide suna bakınız:cumhuriyet tarihi(özellikle sen daha dikkatli bak)

benim kimseyi kovdugum yok..zaten ööyle bir yetkim de yok..ama yargının ve yüce divanın var buralarada yargılanıp def olup gideceksiniz..ama eminim..yok oluverirsiniz bi anda..fetoş gibi amerikaya sıgınırsınız...

ben adam gibi yaşıyorum..ülkemi seviyorum..ama en önemliside sizler gibi PADİŞAHIM COK YAŞA demiyorum(bi çuval kömüre,2paket makarnaya)

Neden özür dilemiş vakit gazetesini hangi mantıkla koyduysa o nedendendir işte ortalığı karıştırmak dindar kesimi suçlamaktır ne olacak.

Sence fethullah tan özür dilemesi deli saçması gelmiyor mu..Bağlantıyı bu kadar çabuk yapmanız önyargıdan ibaret..

Işıkevlerine gelince bende atatürk düşünce derneğinde(ADD) çok bulundum yarın bi pisliğe bulaşsam suçu ADD ye atabilecek misiniz.

bak sadece muhalefet yapmış olmak için muhalefet yapıyorsun ve komik duruma düşüyorsun ayrıca ışıkevleri ile ADD leri bir tutmak kadar abesle iştigal bir olay olmaz herhalde ADD lerde insanların beyinlerini yıkayamazsın ama Işıkevlerinde ise insanların dna larını bile değiştirirsin ADD lerin çoğu ise maalesef birbirlerine hava atmak için gelen 3-5 ahmaktan ibarettir diğer aklı başında olan üyeler ise derneğin kirasını nasıl ödeyeceklerini kara kara düşünüp o ahmaklara sinir olurlar öyle geçinip giderler ama ışıkevlerinde öylemi ya birkere muazzam bir finansal destek leri olduğu için gelen insalar üstünde daha rahat otorite kurarlar hatta bir süre sonra o insanlar öyle bir hale geliyorlarki babalarını bile tanımıyorlar o yüzden yaptığın kıyaslamalarda denklik ölçüsüne göre davran tabii bu daha fazla okuman daha fazla araştırman demek belki bunlar sana sıkıcı gelecek ama inan bana bir süre sonra buna değdiğini görürüsün

bir şey dikkatimi çekiyor, ergenekoncu diye tabir edilenler sürekli gündemde tutulup dünyadaki her nedameti onlar yapmış havası estirilirken, pkk hiç yokmuş bu ülkede böyle bir vaka yaşanmamış yada yaşanmıyor havasının yanı sıra abd yada israili hiç hedef göstermeyen dinin arkasına mevzilenmiş faşist bir kürtçülük seziyorum. BOP yokmuş gibi israil filistinlileri katletmiyor gibi hatta dahada ilginci hiç birimiz bu ülkede yaşamıyoruz gibi bir havaya bürünmüş bazı kesimler. boş şova dönük bir kaç kedi miyavlamasınıda bize tepki diye yutturmaya çalışan süper kul medya ne yazıkki bana ağır bir aziz nesin sözü hatırlatıyor. saygılarımla.

1- bi kere kararı bozan danıştay değil yargıtay

2-altta altı çizili yerde görüldüğü üzere dava yargıtayın elinde belge olduğu için değil iki davanın ilişkili olmasının iddia edilmesinden dolayı bozulmuştur .

3-sen , serdengeçti , malcom , kelkitli ve benzerleri ....

belgeleri bulacak kadar kendinizi geliştirmemiş olabilirsiniz ama benim yaptığım şu alıntıyı yapacak kadardamı kendinizi geliştiremediniz . yada işinize gelmediği zaman araştırıp kaynak eklemek yerine mokmu atarsınız siz hep ? bumu tartışma adabı, üslubu ve beceriniz ? buysa üstü kalsın biraderlerim ..

4- yarın bu dava alakalı çıkarsa ne yüzle buraya gireceksiniz diyorsunuz . peki bu ergenekon çıktığından beri sizler daha sonucu belli olmayan bir mahkeme ile ilgili yandaş ve yobaz medyaların yazılarını foruma ekleyip sahiplenmedinizmi . o yazıların hepsinde ergenekoncu denilenler terörist ilan edilmiyormuydu ve sizde onaylamıyormuydunuz . peki suan da bazıları salındı ve yine salınanlar oluyor olacak peki siz burda birilerine hangi yüzle foruma gireceksin derken bu soruyu önce kendinize soruyormusun yorum yazmadan yada konu açmadan evvel . sormuyorsanız neden bu tür konular açıyor ve destekliyorsunuz . yoksa soruyorda ben zaten böyle bir insanım amannn diyip devammı ediyorsunuz .

bu yorumdan sonra cevap yazarsanız yani yazabilirseniz o soruyu sormuyor yada artık alıştığınız cevabı alıyorsunuz demektir . :D

yani bazuka iyi atıyorsunuz da sizin daha iyi atış yapmanız için sizin bir arpacık ayarına ihticanız var :D

bir ergenekoncu komutan bulunda sizin arpacık ayarınızı yapsınlar :D

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Danıştay 2. Dairesi üyelerine ve Cumhuriyet gazetesine yapılan saldırılarla ilgili davanın temyiz incelemesini tamamladı.

Daire'nin kararında, “tüm dosya kapsamına göre sanıkların mensubu bulundukları iddia edilen örgütün niteliği, atılı suçların vasfının belirlenmesi ve delillerin birlikte değerlendirilmesi yönünden İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne açılan (Ergenekon) davası ile bu dava arasında hukuki ve fiili irtibat bulunduğunun iddia edilmiş olması karşısında öncelikle davaların birleştirilmesinde zorunluluk bulunduğuna” işaret edildi.

kaynak

Arkadaş san ki çok önemlii bir buluş bulmuşcasına aklınca kendi çapında bilmişlik taslıyor

Tabiki mahkemece hakkında kesin hüküm verilmemiş bir olay İDDİA dır.

Yargıtay , ortaya çıkan bilgi ve belgelere dayanarak daha önce yerel mahkemenin verdiği "danıştay cinayeti türban sebebiyle işlendi" hükmünü bozarak bu cinayetin Ergenekonla birleşmesine karar verdi. hemde oy birliği ile

Bu arkadaş yargıtayın bu kararını sanki sıradan ve önemsiz bir karar mış gibi göstermeye çalışıyor aklınca

Mehkemelerin hükme bağladığı helde daha önce "Türban için işlenmiş olduğu kesin hükme "bağlanan bir dava öyle kolay kolay bozulmaz.

Bu uyanık arkadaş basit bir İDDİA lar diyerek geçştirmeye çalışmış ama eğer bu iddilar öyle sıradan ve basit mahkeme bu bu davayı bozup ergenekonla birleştimezdi

Ayrıca Bu davanın bozulup Ergenekon Terör Örgütüne bağlanması müracaatını yapanlar başta Danıştay saldırısna kurban giden Mustafa Yüzel Özbilgin eşi ve çocukları dır.

Yani Daha önce Atatürkçü ve Kemalist olduğunu söylediğiniz Mustafa Özbilginin eşi ve çocukları bile bu olayı Ergenekoncuların işlediği ne inandıkları için ilk itirazları onlar yapmışlar

Ayşe Sema Özbilgin, Serkan Özbilgin, Gökhan Özbilgin vekilleri ve Cumhuriyet Savcılarının temyiz itirazları bu itibarla yerinde görülmüş olduğundan anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, nitelikli kasten öldürme ve nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs suçlarından resen de temyize tabi olan hükmün sair yönleri incelenmeksizin öncelikle bu sebeplerden dolayı bozulmasına oy birliğiyle karar verildi” denildi

http://www.turuncutime.com/news/129/ARTICLE/6896/2008-12-16.html

"tüm dosya kapsamına göre sanıkların mensubu bulundukları iddia edilen örgütün niteliği, atılı suçların vasfının belirlenmesi ve delillerin birlikte değerlendirilmesi yönünden İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne açılan (Ergenekon) davasıyla bu dava arasında hukuki ve fiili irtibat bulunduğunun iddia edilmiş olması karşısında öncelikle davaların birleştirilmesinde zorunluluk bulunduğuna" işaret edildi.

birileri yargıtayın normal görevini yerine getirmiş olmasını ve gereğini yapmasını anında yargılayıp infaza çevirmiş. gördünüzmü burda ne demiş yargıtay, ergenekon terör örgütü danıştay saldırısını gerçekleştirdi demiş. dememişmi yoksa. yoksa birileri böyle dedirtmeye böyle algılatmayamı çalışıyor. iddia edilmiş olması karşısında diyor. ama birileri gayet net bildiği halde hala insanlara anlamazsınız muamelesini reva görüyor. herkes hakettiği değeri alır. kim suçluysa cezalanacak mutlaka. ama şimdilik at izi it izine karışmış. saygılarımla.

Geri