Ergani'de Petrol Bulundu

..єЯDєM..

Çǿκ کε√díκ طę ∂طí
Reaction score
0
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından Diyarbakır'ın Ergani ilçesindeki Güney Sarık-2 sahasında açılan kuyudan 36 gravitede kaliteli petrol bulundu.

TPAO Batman Bölge Müdürlüğüne bağlı sondaj ekibinin Ergani ilçesi yakınlarındaki Güney Sarık-2 sahasında 2 ay önce açtığı kuyuda 700 metreden sonra petrol emarelerine rastlandı.

Petrol emarelerinin bulunması üzerine verilen talimatlar doğrultusunda kule ekibi sondaj çalışmalarını hızlandırdı. Sondaj çalışmalarında 2 bin 126 metreden alınan testlerin değerlendirilmesiyle çıkan petrolün 36 gravitede olduğu belirlendi.

Daha önce aynı bölgede Güney Sarık-1 kuyusunu açan TPAO'nun buradan sonuç alamamasından sonra Güney Sarık-2 kuyusunda yüksek graviteli petrol elde etmesi sevinçle karşılandı. Sondaj kulesinin sahadan ayrılmasından sonra üretim ekibinin sahayı devralarak üretime başlayacağı bildirildi.TPAO yetkilileri, rezerv ve üretim konusunda bilgi vermenin henüz erken olduğunu belirterek, günlük üretim konusunda üretim ekibinin sonuç açıklayacağını söyledi.

Hurriyet

Ekli dosyalar

• 11612588.jpg
    11612588.jpg
    20.2 KB · Görüntüleme: 553
Tüpraşı sattık, artık çıkan petrolüde işleyecek yabancı dostlarımız var ne güzel ....

Ankarayı kazsan petrol çıkar bu ülkede ama abd gelip çıkaracağı için bekliyoruz az kaldı.

Amerikaya biyat eden gerici zihniyet ile soros vakıflarının güdümündeki avrupacı amerikancı liboşlar kına yaksın . Bu gidişle bir bağımsızlık savaşı daha vereceğiz...

Geri