Erdoğan'dan sürpriz öneri

zerkli

New member
Reaction score
0
faşizm uygulayandan uygulanana bulaşan bir hastalı
Başkanlık sistemi gündeme gelebilir'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ATV’de katıldığı Başbakan ile Gündem programında Başkanlık sisteminin Türkiye'nin gündemine gelebileceğini ve kendisinin de bu sisteme olumlu baktığını açıkladı.

İşte Başbakan’ın açıklamalarından satır başları:Erdoğan, ATV'de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Anayasa değişikliği:
Başbakan Erdoğan, "Bülent Beyin (Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın) bir ifadesi oldu. 'CHP eğer Anayasa Mahkemesi'ne gitmeme garantisi verilirse bir uzlaşma kapısı açılır' dedi. Tam böyle tartışmalar devam ederken, sanki CHP ile uzlaşma gündemden kalkmış gibi görünürken, Bülent beyin bu açıklaması ile gerçekten bir kapı açılabilir mi? Eğer CHP'nin tavrı böyle olursa?" sorusu üzerine şunları söyledi:

"Konuya şöyle girersek isabetli olur, diye düşünüyorum. Bu işin bir süreci var. Olaya başlarken hatırlarsanız, geçici 15. Madde'den başladık. Genel başkan, 'geçici 15. madde sadece oylamaya gelsin, diğerlerini asla görüşemeyiz' dedi. Süreç böyle başladı. Daha sonra 3 madde diye bir süreç gündeme geldi, daha sonra da bize bir yazı geldi. Bu gelen yazıda ise 3 ana konu başlığı şeklinde geldi. Bu 3 ana konu başlığı ise malumunuz 11 artı 3 geçici maddeyi kapsıyor. Ben de bunu 'şark kurnazlığı' olarak ifade etmiştim.

Çünkü ABD seyahatine çıkarken eğer bu konuda...O zaman daha komisyonda da şeyleri tartışmaya başlamadığımız süreç. Dedik ki 'bu konuda samimi iseler grup başkanvekillerini görevlendirebiliriz'. 'Grup başkanvekilleri otursunlar konuyu değerlendirsinler. Yasal alt zemini varsa bu işin gereğini yapalım' dedik. Tabi şimdi köprünün altından çok sular aktı, gitti. Şu saate, bakıyorsunuz 2-3 gün önce böyle bir teklifle yine karşımıza çıktılar. Bir taraftan 3 madde, bir taraftan ana konu başlığı, yani kimin ne dediği belli değil. Grup başkanvekilleri farklı, kendileri farklı konuşuyor."

Erdoğan'dan sürpriz öneri

ABD deki gibi uygulanabilirse ülkemiz için hayırlı olacağına inanıyorum.
ilk önce bi Cumhuriyetinize sahip çıkın,ardından etiğiniz otursun ondan sonra başkanlık sistemi düşünlür..bu adamlar şu düzende bile %47 aldılar diye etmediklerini bırakmadılar..şimdi de tek başlı sistem olsun diyorsunuz!O zaman sömüremedikleri ücra köşeleri de sömürsünler..Yahu sizin kafanız basmıyor mu?ilk önce bi başkanlık sistemini öğrenin de ondan sonra katılıyorum deyin..aa bak ABD ne güzel uyguluyor deyip de hemen atlamayın!kimin amerikancı olduğunu görüyoruz!inşallah böyle birşeye kalkışırlar da tepetaklak gelirler.İnşallah!Bu millet koyun değil sizin gibi tayyip ne derse arkasından gidecek!sizin neyinize başkanlık sistemi!

ilk önce bi Cumhuriyetinize sahip çıkın,ardından etiğiniz otursun ondan sonra başkanlık sistemi düşünlür..bu adamlar şu düzende bile %47 aldılar diye etmediklerini bırakmadılar..şimdi de tek başlı sistem olsun diyorsunuz!O zaman sömüremedikleri ücra köşeleri de sömürsünler..Yahu sizin kafanız basmıyor mu?ilk önce bi başkanlık sistemini öğrenin de ondan sonra katılıyorum deyin..aa bak ABD ne güzel uyguluyor deyip de hemen atlamayın!kimin amerikancı olduğunu görüyoruz!inşallah böyle birşeye kalkışırlar da tepetaklak gelirler.İnşallah!Bu millet koyun değil sizin gibi tayyip ne derse arkasından gidecek!sizin neyinize başkanlık sistemi!

Ben kendi görüşümü belirttim. Sen çıkıp neden sevmediğini savunacağına hükümeti asıp kesiyorsun. Bu adam dediği için karşıyım demiyorsun da. Erdoğan bugün var yarın yok. Ben Abd' deki uygulanışını gördüğüm için daha bizim için hayırlı olabilir dedim. En azından adamlarda bir karar alınıyor ve bu uygulanıyor. Cumhuriyetciler kendi arasında yarışıyor demokratlar kendi arasında ve bunların birincilerini tüm cumhuriyetciler ve demokratlar destekliyor.
Bu benim görüşüme göre gayet güzel bir sistem.
Cumhuriyetinize sahip çıkın derken? Etmediklerini bırakmadılar tamamen senin siyasi görüşün bana göre gayet güzel işler yaptılar ve yapmayada devam ediyorlar.

Adama sorarlar senin kafan basıyor da ne yapıyorsun?

ilk önce bi başkanlık sistemini öğrenin de ondan sonra katılıyorum deyin.

Sanane kardeşim derim demem. Varsa eksisi çıkar yazarsın. Sen böyle konuştukca kimseyi kazandıramassın.

kimin amerikancı olduğunu görüyoruz!

O kadar saçma bir yorum ki. Abd de güzel yapılıyor bizde de olur dedim. Amerikancı oldum o zaman ABD de üretilen teknolojileri de kullanma. Ne kadar salakça değil mi?
Aynısı.

Bu millet koyun değil sizin gibi tayyip ne derse arkasından gidecek!

Evet koyun olmadığı için AK parti iktidarda ya zaten. Ben de buna katılıyorum. Siz derken %47 ? Ben de onlardanımda. Erdoğan ne derse arkasından giden olmadım. Onu savunmadığım ve hata yaptı dediğim konular forumda mevcut. Körükörüne iftira atıyorsun.

sizin neyinize başkanlık sistemi!

Senin neyine demokrasi daha insan gibi tartışmaya giremiyorsun. Anca köpürüyorsun. Gayet güzel bir biçimde kendi düşencemi yazdım. Ama daha saygı seviyesinde yorum yazamıyorsun.(demokrasi karşıtı değilim ama senin gibilere fazla)

Cumhuriyet le kimsenin alıp veremediği bişi yok ...
Halkın kendi kendini yönetmesi cumhuriyet deilmidir ...
Sürekli referandum u gündeme getiren bu hükümet deilmidir ...
Referandum cumhuriyet olmuyormu ....
Cumhuriyeti yıkanlar bu gün referanduma hayır diyen zihniyetlerdir ...
Bir hükümetin bi takım kararlarda referanduma gitmesi kadar doğal bişi olabilirmi ...
Adam ülkesine milletine güveniyor ...
Bu ülkeden bu vatan evlatlarından nasibi olmayan lar da kabak gibi meydana çıkıyor ısrarla referanduma hayır diyor ...
Başkanlık şeklide bana göre olumlu bir karar olur ...
Onuda referanduma götürürler ...
Siz deilmisiniz avazı yırtarcasına cumhuriyet diyen
Alın size Cumhuriyet hükümet halka açılıyor ey yüce TÜrk halkı buyrun bu konuda kararınızı verin diyor çıkan sonuca göre olumlu yada olumsuz adım atılıyor gereken yapılıyor ...
Cumhuriyetçi ler neden rahatsız olursunuz bilmem ...
Yada sizin bilipte bizim tarfini bilmediğimiz başka bir cumhuriyet dahamı var ???

kaç eyalete bölünelim...eyaletlerde yasama yürütme hiyerarşisini töre veya feodalizmemi endexliyelim...yahu bırakın bu boş martavallarıda ekonomiye sıcak likit akışlarını engellemeyin...yeterli...gölge etmeyin bu memlekete başka ihsana gerek yok...UYANIN....

Ben kendi görüşümü belirttim. Sen çıkıp neden sevmediğini savunacağına hükümeti asıp kesiyorsun. Bu adam dediği için karşıyım demiyorsun da. Erdoğan bugün var yarın yok. Ben Abd' deki uygulanışını gördüğüm için daha bizim için hayırlı olabilir dedim. En azından adamlarda bir karar alınıyor ve bu uygulanıyor. Cumhuriyetciler kendi arasında yarışıyor demokratlar kendi arasında ve bunların birincilerini tüm cumhuriyetciler ve demokratlar destekliyor.
Bu benim görüşüme göre gayet güzel bir sistem.
Cumhuriyetinize sahip çıkın derken? Etmediklerini bırakmadılar tamamen senin siyasi görüşün bana göre gayet güzel işler yaptılar ve yapmayada devam ediyorlar.

Adama sorarlar senin kafan basıyor da ne yapıyorsun?

ilk önce bi başkanlık sistemini öğrenin de ondan sonra katılıyorum deyin.

Sanane kardeşim derim demem. Varsa eksisi çıkar yazarsın. Sen böyle konuştukca kimseyi kazandıramassın. Ağzındaki köpükleri sil.

kimin amerikancı olduğunu görüyoruz!

O kadar saçma bir yorum ki. Abd de güzel yapılıyor bizde de olur dedim. Amerikancı oldum o zaman ABD de üretilen teknolojileri de kullanma. Ne kadar salakça değil mi?
Aynısı.

Bu millet koyun değil sizin gibi tayyip ne derse arkasından gidecek!

Evet koyun olmadığı için AK parti iktidarda ya zaten. Ben de buna katılıyorum. Siz derken %47 ? Ben de onlardanımda. Erdoğan ne derse arkasından giden olmadım. Onu savunmadığım ve hata yaptı dediğim konular forumda mevcut. Körükörüne iftira atıyorsun.

sizin neyinize başkanlık sistemi!

Senin neyine demokrasi daha insan gibi tartışmaya giremiyorsun. Anca köpürüyorsun. Gayet güzel bir biçimde kendi düşencemi yazdım. Ama daha saygı seviyesinde yorum yazamıyorsun.(demokrasi karşıtı değilim ama senin gibilere fazla)

Sen ilk önce tayyip efendin istiyor diye kabul ediyorum desene!Bu başkanlık işini akp dışında kimse kabul etmez,bu 1!edilince ortaya eyaletleştirme de çıkar, bu 2!eyaletleştirme olursa kürtler devlet kurar,bu 3!

onca uğraşıp yazı yazmışsın ama içi boş,fos!lagaluga!

şimdi de tayyip çıkmış ntv ye konuşuyor!herkes bizim çalışmamızı,özelleştirmelerimizi engellemye çalışıyor diyor!neden acaba?özelleştirme engelleyince ne menfaat kazanacak bu partiler!?bi de israile sallıyor ya o komiğime gidiyor!İsrail=ABD!abd ye laf yok,israil üzerinden oy toplama politikası!Bunu anca aptallar yutar tayyip!

Bizim uğraşımız vatan için,halk için!parti marti işi boş iş!benim gibi düşünenler vatanperver insanlar!çok,satılıkların sonu bizim elimizden olacak!biriniz çıkın, sadece kendim ve ailem için yazı yazmıyorum,akp ye çıkarım için oy atmıyorum deyin!onu bile yapamazsınız siz!yok biz onun için değil çok dinine saygılı ondan veriyoruz diyorsanız bi de şu videoyu izleyin!Sanki biz ateistiz!çaldığınızı Allah görmüyor ya nasıl olsa!kuzu sürüsü sizi!

http://www.youtube.com/watch?v=vxNZ31DIPnM

Sen önce Türkçe ne özen göster , x vs yok bizim dilimizde ...
Kimsenin de cumhuriyete kastı yok , hatırlatayım 4 halife dönemi de seçimle olmuştur , bir yönüyle başkanlık sistemine benzer , hatta islamda cumhuriyet dönemi de denir...
Tayyip bugün var yarın yok , biz kişilere değil fikirlere oy veririz...
Ben hep derim AKP yi eleştirenler sade ve sadece ideolojiden dolayı eleştiriyorlar...
Gerisi traş...

Sen ilk önce tayyip efendin istiyor diye kabul ediyorum desene!Bu başkanlık işini akp dışında kimse kabul etmez,bu 1!edilince ortaya eyaletleştirme de çıkar, bu 2!eyaletleştirme olursa kürtler devlet kurar,bu 3!

şimdi de tayyip çıkmış ntv ye konuşuyor!herkes bizim çalışmamızı,özelleştirmelerimizi engellemye çalışıyor diyor!neden acaba?özelleştirme engelleyince ne menfaat kazanacak bu partiler!?bi de israile sallıyor ya o komiğime gidiyor!İsrail=ABD!abd ye laf yok,israil üzerinden oy toplama politikası!Bunu anca aptallar yutar tayyip!

Bizim uğraşımız vatan için,halk için!parti marti işi boş iş!benim gibi düşünenler vatanperver insanlar!çok,satılıkların sonu bizim elimizden olacak!biriniz çıkın, sadece kendim ve ailem için yazı yazmıyorum,akp ye çıkarım için oy atmıyorum deyin!onu bile yapamazsınız siz!yok biz onun için değil çok dinine saygılı ondan veriyoruz diyorsanız bi de şu videoyu izleyin!Sanki biz ateistiz!çaldığınızı Allah görmüyor ya nasıl olsa!kuzu sürüsü sizi!

YouTube - AKP ve Misyonerlik

Deniz Baykal da dese Bahçeli de dese gene kabulümdür. Ben fikirlerimi savunurum kimseden kişisel bir çıkarım yok. Hea çıkarım var nasıl var. Hastane'de kuyruk beklemiyorum mesela. Bunun gibi çok örnek var sen şimdi çıkıp bunun zıttınıda bulup yazarsın ama karalamak kolay yapmak zordur. Eyalet sistemi istendiği zaman konusursun. Bir şey yapılmadan önce bunun kötü sonuçlar doğuracağını söyleyenler hep olur. Geçmiştede oldu. Bunlar dinleyseydi Dünya bugün böyle mi olurdu? Hea eyalet dediler o zaman çıkıp halka kötü yanlarını anlatırsın. Halkın takdirine kalır o zaman.

Ay ne kadar dolu ne kadar dolu. Gına geldi o kadar dolu dolu bilgiler var ki.

Özelleştirmelerden önce Türk Telekom'dan ne kadar iyi hizmet alıyordun? Sınırsız internetin 256 kb den verildiği zamanlar fazla uzak değil.
Ayrıca Türk Telekom'da satılmış değil kiralandı.

Ben özelleştirmelerin devletin yükünü hafiflettiği ve vatandaşa daha iyi bir hizmet sunduğuna inanıyorum. Bunu aldığım hizmete bakarak söylüyorum. Sen neye göre karalıyorsun? Tuttuğun partinin sözcülerine göre mi? Ayrıca merak ettim siyasi görüşünü. Bu kadar dolu dolu konuşan insanın kendine en yakın bulduğu parti hangisidir acaba? Genelde de bu sorulara bana uyan bir parti yok ama senin partin hiç değil diye cevap gelmez mi. Hastasıyım.

Bunu anca aptallar yutar tayyip!

Bak konusmalarında hakaret ediyorsun. Yukarıda sen Tayip taraftarsın diyorsun bana altında da senin dediklerine inanlar aptaldır diye yorum yazıyorsun. Kendine gel haddini bil.

"kuzu sürüsü sizi!" Kuzu bir hayvandır. Kuzu denilince hakaret olmuyorsa ben de bizi kuzu sürüsü lakabını takanlar,it sürüsüdür desem yakışık olur mu? Tekrar ediyorum insan gibi tartış.

Son olarak verdiğin linkten bahsedeyim. Öncelikle bazı fotoğraflar yer alıyor. Bunun adı hoşgörüdür bu videoyu yapanlar onun ne demek olduğunu bilmez. Sonrasında ise Ak parti ve din düşmanlığı var. Şimdi bir kesim diyor ki: Bunlar irtica getirecek şeriat istiyorlar. Sen de diyorsun ki: Bunlar misyoner.
Adamı nasıl karalayacağınıza karar veremediniz. Din üzerinden siyaset yapmayın dersiniz ama dini konularda kötü davrandıklarına dair belge çıkıncada burdan adamı vurmak istersiniz ki ortada belge yok. Kişilerin kendi görüşleri din değiştirmişler. Neymiş kilise açmış. Diğer ülkelerde müslüman kardeşlerim rahat rahat ibadet yapsın ama benim ülkemde olmasın. Yok ya. Herkes karşısındakinin dinine saygı duymak zorunda.

Ayrıca konuyu saptırıcı linkler verme. Konumuz din değil. Bende sana yığarım bin türlü dini belge ama konu bu değil.

Geri