Erdoğan'dan Obama'ya 3 şart

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

Başbakan, Seul'deki başbaşa sohbette ABD Başkanı'na, füze kalkanı şartlarını söyledi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, G-20 zirvesi için bulunduğu Güney Kore’nin başkenti Seul’deki COEX Kongre Merkezi’nde ABD Başkanı Barack Obama ile yarım saat baş başa görüştü. Erdoğan, “Obama ile görüşmenizde NATO Füze Kalkanı Sistemi gündeme geldi mi” sorusuna, “Hassasiyetlerimizi aktardım. Bu noktada ayrı düşüncesi yok. Üç şartımız var. Son kararımızı buna göre vereceğiz” dedi.

NİHAİ KARARI DAHA VERMEDİK

Başbakan Erdoğan şöyle devam etti: “Gördüğüm kadarıyla hassasiyetlerimiz noktasında herhangi bir farklı düşünceleri yok. Tabii hepsinden önemlisi bir NATO üyesi ülke olmamız hasebiyle her şeyin NATO çerçevesi içerisinde olması. Ve bu çerçeve içerisinde eğer bir adım atılırsa, bu adımı atabileceğimiz ki, bunun başında bir defa öyle bir anlaşma içerisinde herhangi bir ülkenin isminin kaydedilemeyeceği. Bunun yanında böyle bir balistik füze savunması nereye yerleştirilecek? Bu Türkiye’de böyle bir şey olduğu zaman Türkiye’nin genelini kapsaması lazım. Yani belli bir noktayı değil.

Ve tabii bunu kimin komuta edeceği hususları. Ondan sonra bunun tabi teknik olarak bazı izahları var ki bu teknik izahlar konusunda da yine taleplerimiz oldu. Bu taleplere de ben doğrusu olumlu baktıklarını gördüm. Lizbon görüşmelerine ki ben katılamayacağım, Sayın Cumhurbaşkanımız, Dışişleri ve Savunma Bakanlarımız katılacaklar, onlar o görüşmeleri yapacaklar. Ama şu anda ilk etaptaki yaklaşımlarımız bu bu yaklaşımlar çerçevesinde nasıl adım atılacağını artık NATO yetkililerinden göreceğiz. Ona göre de nihai kararı verilecek. Yani şu anda verilmiş olan nihai bir karar söz konusu değildir.”

KAHKAHALAR ÇINLATTI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, G-20 zirvesi için bulunduğu Güney Kore’nin başkenti Seul’de Rusya Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev ile de görüştü. Yarım saatlik görüşmeyi haber alan İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi koşarak toplantıya katıldı. Üçlünün kahkahaları toplantı salonunu çınlattı. Diğer dünya liderleri ise kapıdan kimin gülüştüğüne baktı.

kaynak

Yürü be külhan beyi kim tutar seni Hersene iznini almadan hareket edemediğimiz dünyanın dizginlerini elinde tutan ülkeye şartlarımızı belirtmişiz yoksa yapmazmışız daha kararımız belli değilmiş Şu milleti salak yerine koyuyorsun ya ona fitil oluyorum ucuz kahraman sanki imzalar atılmadı

Geri