Erdoğan'dan Bahçeli'ye 'One minute' cevabı

-HaKiKaT-

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
"Biz zamanlar Çin seyahati yaptığınızda orada bir şeyler olmuştu..."

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Canlara kıyarak, insan haklarını ihlal ederek, masum sivilleri haklarından mahrum ederek hiçbir ülke, hiçbir toplum huzura, istikrara, güvene kavuşamaz. Böyle bir asimilasyon peşinde koşan Çin yönetimine biz diyoruz ki: Bu asimilasyon bir şey kazandırmaz, bunlardan vazgeçin'' dedi.

Erdoğan, Cemal Gürsel Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Erzurum 3. Olağan Kongresine katıldı.

Kongrede yaptığı konuşmada, hükümet olarak gece gündüz çalıştıklarını vurgulayan Erdoğan, Erzurumluların Alvarlı Efe, Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri, Kazım Karabekir ve Nene Hatun'a mahkum olmadıklarını, bundan sonra da mahkum olmayacaklarını söyledi.

Alvarlı Efe'nin ''sakın incitme bir canı, yıkarsın arşı, rahmanı'' dediğini hatırlatan Erdoğan, bir cana kıymanın bütün insanlığa kastetmek olduğuna inandıklarını ifade etti.

İnsanın önemine vurgu yapan Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Yeryüzündeki tüm insanların, tüm canların, tüm canlıların hakkını, hukukunu muazzez ve mukaddes görüyoruz. Etnik kökeni, milliyeti, dini, mezhebi, dili, rengi her ne olursa olsun, her bir insanın insanca yaşamaya, ihtiyaçlarını gidermeye, huzur, barış ve emniyet içinde yaşamaya hakkı olduğuna inanıyoruz.

Dünyanın her neresinde olursa olsun, herhangi sebeple olursa olsun, masum insanların katledilmesinden dolayı bizim yüreğimiz sızlıyor. Gazze'de katledilen masumlar için yüreğimiz sızlıyor. Irak'ta katledilen masumlar için bizim yüreğimiz sızlıyor. Çin Halk Cumhuriyeti'nde Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin başkenti Urumçi'de katledilen 150'den fazla insan, yaralanan binden fazla insan için de yüreğimiz sızlıyor ama biz, Türkiye olarak, bu acıları yüreğimize gömmüyoruz. Elimizi, kolumuzu bağlayıp tüm dünya gibi gelişmelere seyirci kalmıyoruz. Hakkı her zeminde, her fırsatta cesaretle dile getiriyor, insanlık adına üzerimize düşeni tüm gerekçeleriyle ve gereğiyle yapıyoruz.

Urumçi'de 5 Temmuzda meydana gelen olayları Dışişleri Bakanlığımız çok yakından izliyor, gerekli açıklamaları yapıyor. Ankara'daki Çin Büyükelçiliği Maslahatgüzarı'nı Dışişleri Bakanlığımıza çağırdık, kaygılarımızı, endişelerimizi dile getirdik. Olayların bir an önce sonlandırılmasını, sorumluların derhal adalete teslim edilmesini istedik. Çarşamba günü Körfez ülkelerinin dışişleri bakanları İstanbul'da yayımladıkları bildiride, Uygur Türklerine yönelik saldırılara ilişkin endişelerini ifade ettiler. Perşembe ve Cuma günü İtalya'da katıldığım G-8 zirvesinde meseleyi gündeme taşıdım. Görüştüğüm liderlere kaygılarımı anlattım. BM Genel Sekreteri'ne, ABD Başkanı Sayın Obama'ya, Rusya Federasyonu'nun Başkanı Sayın Medvedev'e, aynı şekilde AB Dönem Başkanı'na, Libya Lideri Sayın Kaddafi'ye, hepsine bunları anlattım. Neler yapılması gerekir, neler yapmamız gerekir, bunun için hep beraber bazı adımların atılması gereğini anlattım.

Fakat bakıyorum ki MHP lideri, kalkıp diyor ki: 'Burada da Sayın Başbakan one minute derse yanında oluruz'. Sayın Bahçeli, sanıyorum siz, bir zamanlar Çin seyahati yapmıştınız. O Çin seyahatini yaptığınız zaman orada da yine bir şeyler olmuştu. Şimdi bol keseden atıp tutuyorsunuz. Şöyle bir çıkartayım dedim ve Uygur Üniversitesinde 50 yıldır Uygur Türkçesiyle eğitim yapılırken, tam siz oraya seyahat ettiğiniz zaman ne yazık ki Uygur Türkçesi o dönemde yasaklandı. Soruyorum, ne yaptınız? O zaman Başbakan Yardımcısı'ydınız. Sesiniz çıktı mı?''

Konunun araştırılması talimatı verdiğini ve o dönemde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin nasıl bir tavır takındığını araştırdığını anlatan Erdoğan, ''Ama şimdi kalkmışsın, hamaset yapıyorsun. Sayın Bahçeli, bize hamaset yapma. İcraat yap icraat, icraatını göreyim'' diye konuştu.

MHP liderine, ''O dönemde o bölgede kitaplar yakıldı. Ne yaptınız?'' diye soran Erdoğan, böyle basit hamasetler, gösteriler yaparak siyasi rant peşinde koşulmaması gerektiğini dile getirdi.

Kendilerinin kuru hamaset peşinde koşmadıklarını vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:

''Canlara kıyarak, insan haklarını ihlal ederek, masum sivilleri haklarından mahrum ederek hiçbir ülke, hiçbir toplum huzura, istikrara, güvene kavuşamaz. Böyle bir asimilasyon peşinde koşan Çin yönetimine biz diyoruz ki: Bu asimilasyon bir şey kazandırmaz. Bunlardan vazgeçin. Bizim Çin yönetiminden talebimiz bu. Böyle bir vahşete, ister Uygur Türkü olsun, ister Çinli olsun hiçbir zaman müsamaha ile bakamayız. Uygur Türklerinin yaşadığı acı, acımızdır. Oradaki akrabalarımız, oradaki kardeşlerimiz için diplomasi içinde uluslararası hukuk çerçevesinde ve var olduğumuz her platformda üzerimize düşeni yapacak, tüm insanlığı, tüm dünya ülkelerini, bu meseleye duyarlı olmaları noktasında aydınlatmaya devam edeceğiz.''

hahahah hiç gülecegim yoktu. bahçeli seçim meydanlarında başbakana ip atmıs as apoyu erkeksen demişti erdoganda apo senin zamanında yakalansı elindeydi ip o zaman niye asmadın demiştide bahçelinin sesi kesilivermişti yine aynı durum sözkonusu bahçeli hep bindigi dalı kesiyor. hep koftiden bagırıyor. Danışmanları yanlış yonlendiriyor galiba sayın bahçeliyi.

Bende Erdoğana one minute'ün cevabını vereyim o zaman.

294439f.jpg

BahçeLi çine gittiğinde Doğu Türkistan'ı unutmamıştır.

Sadece tayyip iki laf etti diye eski dosyaLarı pişirip pişirip adamın üstüne gitmeyin ;

''Asla biz Çin'in toprak bütünlüğü üzerinde bugüne kadar hiçbir farklı yaklaşım içerisinde bulunmadık. Tam aksine Çin'in toprak bütünlüğünden yana olduğumuzu Çin'e bizim de gidişimizde, Sayın Cumhurbaşkanı'nın da gidişinde bütün bakan arkadaşlarımız hepsi bu şekilde bu açıklamalarını yapmışlardır. Bundan yana olduğumuzu hep söylemişlerdir.'' Recep Tayyip Erdoğan

BahçeLi son zamanlarda böyle bir açıklamada yapmadı ama ;)

Muhatap alıp niye cevap veriyor ki?
Çapı ne Bahçeli'nin..Başörtüsü konusunda kumpas yapıp
kendi kız kardeşi bile üniversitelerde karşı çıkmadı mı.
Bırakın ya şu fuzuli adamları.

MHP li dindarlar maşallah gene konuşuyorlar..

Ama sadece konuşuyor...

Allah affetsin ama adamın mtingleri bile çekilmiyor.Bağırınca çok itici bir ses çıkıyor:D

hahahah hiç gülecegim yoktu. bahçeli seçim meydanlarında başbakana ip atmıs as apoyu erkeksen demişti erdoganda apo senin zamanında yakalansı elindeydi ip o zaman niye asmadın demiştide bahçelinin sesi kesilivermişti yine aynı durum sözkonusu bahçeli hep bindigi dalı kesiyor. hep koftiden bagırıyor. Danışmanları yanlış yonlendiriyor galiba sayın bahçeliyi.

sen önce kulaktan dolma bilgilerle değil araştırıpta gel. apo bahçeli hükmeti zamanında asılmamaış mış.. nie acaba.. syn Bahçeli ve 117 milletvekili (hiç firesiz) idamın kaldırılmasına ret oyu vermiştir, su anda akp ninde içinde bulunan bazı milletvekileri o zaman kaldırılsın diye oy vermiştir. MHP kualisyonu zamanında asılmadı diyecegine apoyu bahçeli hükümetinin ve askerin sabrı taştıgı için suriyeye bile girecek konuma geldiklerinden dolayı apo teslim edilmek zorunda kalmıstır demiyosun. peki akp bir karayılanı bir osman öcalanı yakalmaısmı onu söle.....

BİZİM VERİLEMEYECEK HESABIMIZ YOK.. OLANLAR DÜŞÜNSÜN...

Ama sadece konuşuyor...

Allah affetsin ama adamın mtingleri bile çekilmiyor.Bağırınca çok itici bir ses çıkıyor:D

tayyip erdoğan ; ananıda al git derken
tayyip erdoğan ; apoya sayın derken
tayyip erdoğan ; ATA ya dinsiz derken
tayyip erdoğan ; ŞEHİT cenazesinde askerlik yan gelip yatma yeri deil derken
tayyip erdoğan ; Irak ta ki amerikan askerleri için dua ediyorum derken
tayyip erdoğan ; bop eş başkanıyım derken
tayyip erdoğan ; papa heykeli önunde foto cekilip milleti selamlarken
tayyip erdoğan ; çiftçiye gözünü toprak doyursun derken
tayyip erdoğan ; 1 mart teskeresi gecmesse memura zam veremeyiz derken

SESİ YETERİNCE GÜZEL GELİYORMUYDU....

kapak dedikleri böyle bişey olsa gerek..

incirlik hava üstünden kalkan amerikan uçakları Iraktaki müslümanları bombalarken de sesi çıkmıyodu birilerinin..........

sayi ya incirlik hava üssünü kim verdi abd ye :durdurun:durdurun

al birini vur ötekine bunlar kayıkçı ederken milletin anası aglıyor ikisininde umurunda degil.yazık bu ülkeyi siyasetçiler degilde tiyatrocular yönetiyor gibi

Muhatap alıp niye cevap veriyor ki?
Çapı ne Bahçeli'nin..Başörtüsü konusunda kumpas yapıp
kendi kız kardeşi bile üniversitelerde karşı çıkmadı mı.
Bırakın ya şu fuzuli adamları.

Öncelikle, MHP'li değilim, yanlış anlaşılmasın...

Bahçeli'nin çapı ne diyorsun da, Bahçeli senin desteklediğin adamdan bin kat daha çaplıdır...

sen önce kulaktan dolma bilgilerle değil araştırıpta gel. apo bahçeli hükmeti zamanında asılmamaış mış.. nie acaba.. syn Bahçeli ve 117 milletvekili (hiç firesiz) idamın kaldırılmasına ret oyu vermiştir, su anda akp ninde içinde bulunan bazı milletvekileri o zaman kaldırılsın diye oy vermiştir. MHP kualisyonu zamanında asılmadı diyecegine apoyu bahçeli hükümetinin ve askerin sabrı taştıgı için suriyeye bile girecek konuma geldiklerinden dolayı apo teslim edilmek zorunda kalmıstır demiyosun. peki akp bir karayılanı bir osman öcalanı yakalmaısmı onu söle.....

BİZİM VERİLEMEYECEK HESABIMIZ YOK.. OLANLAR DÜŞÜNSÜN...

CEVAP VERSENİZE BUNA DA SAYIN akpliler? Aaaa, size sayın dememeliydim ya, siz apo köpeğine de sayın diyorsunuz, sizin sayınlık anlayışınızın içine girmemem lazım...

Ama sadece konuşuyor...

Siz de dindar değil misiniz? Kapanma yanlısı değil misiniz? Eee, o zaman, niye bu insanlara dindar diyorsunuz, bir yandan da Din yönetimini savunuyorsunuz...

Adamın mitingi sesinden çekilmiyormuş, bak hele büyük üstat konuştu yine, varsın çekilmesin, sizin mitingleriniz yalandan geçilmiyor yalandan!

Hayatımda BaykaL'dan sonra BahçeLi kadar boş konuşan adam görmedim ben =)
Her seferinde mitingine geLen insanLarı uykusuz bırakan sesiyLe gürLemeye devam ediyor =)
Hadi hayırLısı bakaLım,Tekrar'dan taş çaLar çıkarır ortaya BahçeLi efendi =)

Hayatımda BaykaL'dan sonra BahçeLi kadar boş konuşan adam görmedim ben =)
Her seferinde mitingine geLen insanLarı uykusuz bırakan sesiyLe gürLemeye devam ediyor =)
Hadi hayırLısı bakaLım,Tekrar'dan taş çaLar çıkarır ortaya BahçeLi efendi =)

bana bitane boş sözünü sölermisin?

bana bitane boş sözünü sölermisin?

Şimdi Başbakana '''Apo'yu As,Neden Asmıyorsun ? '' diye nağraLar atıyordu !
Başbakanda ''Sen niye zamanında asmadın,Senin zamanında da yatıytordu !'' dedi,

Artık buna boş mu dersin kapak mi dersin,Foseptik ağzı kapağı mı dersin bunu sana bırakıyorum kardeşim,
Bu sadece akLıma iLk geLen,

anlata anlata bıktık siz anlamamkta ısrar ediyrsunuz.tek basşına iktidar deildi mhp ve idamın kaldırılmasına ret oyu veren tek partiydi. syn bahceli diyoruki biz asamadık millet vekilimiz yetmedi ama genede ugrastık siz tek partisiniz neden asamıyorsun millet vekilinizde yeterli ipmi kalmadı diyor. önce arastır mho zamanında neler olmus diye.... basbakanın her dediğine inanma....

koalisyon hükümeti ile tek başına iktidarın arasındaki farkı biLen insanLar bence böyle söylemlerin peşine düşmez ;)

foseptikten bahseden arkadaş ak partinin geçen dönemde tam manasıyla foseptik kadar dosya geçti ama başörtüsü ve apo kavramları ağza alınmadı cevapLar mısın ?

şu bahçeli bile bu ülkede siyaset yapıyoya...

Şimdi Başbakana '''Apo'yu As,Neden Asmıyorsun ? '' diye nağraLar atıyordu !
Başbakanda ''Sen niye zamanında asmadın,Senin zamanında da yatıytordu !'' dedi,

Artık buna boş mu dersin kapak mi dersin,Foseptik ağzı kapağı mı dersin bunu sana bırakıyorum kardeşim,
Bu sadece akLıma iLk geLen,

Benim aklıma da o başbakanın apo itine sayın dediği geldi aklıma...

Geri