Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Marmara bölgesini vuran sel felaketi ile ilgili açıklama yapan Başbakan Erdoğan, Baykal'ın, Mimar ve Mühendisler Odası'nın ve Bahçeli'nin öneri ve iddilarını eleştirdi.
Başbakan Erdoğan, Marmara bölgesini vuran sel felaketi ile ilgili açıklama yaptı. Erdoğan'ın açıklamaları şöyleydi:
"Bu konuyu siyaset malzemesi yapmayı doğru bulmuyorum. Siyaset malzemesi yapanları da kınıyorum. Felaket üzerinden siyaset yapılamaz.
Geçmişte 'bunlar gelip evlerinizi ve fabrikalrınız yıkacak' diyerek halkı bize karşı kışkırtanlar bugün 'buralar niye yıkılmadı' diyorlar.
Dere yatağında akmazsa intikamı ağır olur. Dün gezerken felaket bölgelerinde gördük. Bolluca deresine tecavüz edilmiş dere yatağı ciddi manada daraltılmış. Silivri'de Mimar Sinan'ın köprüsünün iki gözü kapatılmış.
Vatandaşın bizi anlaması lazım. Zarar görebileceği yerlerden çıkarılırken yardımcı olmalı. Biz kendileri için gerekli her türlü çalışmaları yapıyoruz. Yapısal değişim yapmanın önünde engeller var. Sorunlar vatandaşla anlaşarak çözülmeli.
Gerekirse afet bölgesi ilan ederiz anacak...
Benim başkanlığım dönemimde Ayamama deresi bölgesinde herhangi bir imar çalışması yapılmamıştır. Vatandaşım benim nasıl bir başkanlık yaptığımı iyi biliyor. Biz bunlarla mücadele ederek bu günlere geldik. Herkes dürüst davransın. TMMOB ideolojik yaklaşımdan vazgeçsin. Bunların da bazı şeylerin içinde olduğunu biliyoruz. İdeolojik yaklaşımdan vazgeçilsin. Bütün bunlar yapılırken Mimar Mühendisler Odası nerede?
Askeri alanda bulunan İkitelli göletinin taştığı ve TIR garajının bastığı iddiası doğru değil. Ben havadan gördüm. Olan her şeyde askeri suçlamak yanlış.
Bir lider İstanbul afet bölgesi ilan edilsin diyor. Afet bölgesi ne demek bunu bilmiyor. Başbakan yardımcılığı yapmış biri çıkıp bunu söyleyebiliyor. Afet bölgesi ne demek? Afet bölgesi demek oradaki bütün yaşam unsurlarının ortadan kalkması demek. Oradaki bütün yapılaşmayı durdurmak demek. Bu İstanbul için nasıl mümkün olabilir. İstanbul'un tamamını yıkıp park bahçe mi yapacaksınız? Bunlar doğru tespitler değil. Böyle bir şey söz konusu olamaz.
iktidarı eline geçiren hep dalavere ile laga luga yapıyor. ya kardeşim 16 yıldır İstanbulu, 7 yıldır Ülkeyi yönetiyorsunuz. daha pişkin pişkin geçmişi suçluyorsunuz . hakikaten ya siz o koltuklarda niye oturuyorsunuz merak ettim doğrusu. Oturduğunuz o koltuklar birilerini karalama yada şikayet etme yerimi yoksa çözüm bulma yerimi acaba. bira evvel bir karar verinde felaketler en aza insin. olmaza mı
15 Senedir İstanbul'un Sahibisin Neden Yıkmadın... Düzce'de Depremzedeleri Çıkarmayı Biliyorsun.. Toki Yapcaz Diye.. Neden Çıkarmıyorsun Yoksa Oruç Tutmadıkları İçin Mi Öldü Diye Düşünenlerdensin :goz:
Biz insanoğlu hep böyleyiz.Her gelen hükümet kötü.Biz seçiyoruz ama sonra elim kırılaydıda vermeseydim.Ülen salak neden verdin ama olmaz muhalefet kanımızda var sanki. Bence bırakalım bu hükümet fişleme işlerinide birazcık neler yapabiliriz fikir üretelim.Bana dokunmayan yılan bin yaşasın prensibini bırakalım biz yılanı tutup atalım.Yoksa denize düşersek çok yılan ararız sarılacak.Başbakan çıkmış bizi engellediler diyor dere yatağını temizşeyemedik diyor bir başkası çıkmış neden su bastı hükümet neden önlem almadı diyor.Alibeyköy her yıl sular altında kalırdı neden orada sel yok bu defa yoksa orada radikal kararlar etkili mi oldu biraz düzen gelmiş sanki.Neden bu ikitellide de olmaasın yada başka bir semtte.Orada izinsiz ce memleketimin toprağını zapteden imarsız tapusuz konuşlanan gene bizim halkımız değilmi...Dere yatağını yurt edinmiş ev yapmış fabrika yapmış yapmış ta yapmış.Haketmiş abi uyarılara kulak asmamış...İzin verenler varsa onlarda cezasını haketmiş ama bence düzen yanlış hükümetlerin hepsinde göz yumulmuş bu olaylara. Şimdi çözüm aranıyor tabi her zamanki gibi can kaybından sonra...Geçmiş olsun herkese akıllılara ve akılsızlara...