Erdoğan ; '' pkk`yı Vurmaya Hazırız Ama... ''

yi6it

New member
Reaction score
0
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin terör örgütü PKK'yı vurmaya hazır olduğunu, ancak Irak'ın bunu engellemesinin hala mümkün olduğunu belirtti. Erdoğan, Türkiye'nin PKK'ya karşı verdiği mücadelede yalnız bırakılmaması gerektiğini kaydetti.

İtalya'daki günlük gazetelerden La Repubblica ve La Stampa, İtalya ziyareti öncesinde Erdoğan ile yaptıkları özel söyleşiyi okurlarına ilk sayfadan duyurdular. Erdoğan, La Repubblica'daki demecinde, "11 Eylül sonrasında terörle mücadele konusunda sergilenen uluslararası dayanışma açısından da, Türkiye PKK'ya karşı verdiği mücadelede yalnız bırakılmamalıdır. Terörün tümüyle yenilgiye uğratılması, bu belaya karşı ancak topyekun mücadeleyle mümkündür" dedi.

Hükümetin tezkereyi kullanmamayı yeğlemesinin, ancak Kuzey Irak'taki PKK varlığının ortadan kaldırılmasıyla mümkün olabileceğini belirten Erdoğan, konuya ilişkin yaklaşımını La Stampa'ya şu sözlerle özetledi:

"Türkiye, Irak'ın ulusal egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygılıdır. Bizim hedefimiz, 2003'ten beri Kuzey Irak'ta rahatça faaliyet gösteren PKK'nın terör saldırılarını önlemektir. TBMM'de ezici bir oy çokluğuyla kabul edilen tezkerede de temel noktalara işaret edilmektedir. Eğer Irak hükümeti, topraklarındaki PKK faaliyetlerine karşı acil ve kalıcı önlemler alırsa, Türk hükümetinin tezkereyi kullanmasına gerek de kalmayabilir. Türkiye, Irak ile siyasi ve diplomatik müzakereleri asla kesmemiştir. Ama buna rağmen, her gün yeni cenazeler oluyor. Türk halkının sabrı artık sınır noktasına ulaşmış durumdadır".

Erdoğan, La Repubblica'daki demecinde de, Türkiye'nin Irak'ın yanı sıra ABD ve Irak'taki çokuluslu güç nezdinde bulunduğu girişimlere rağmen sorunun varlığını koruduğunu anımsatarak, "Ama şu ana dek bu konuda hiçbir somut adım atılmadı. Bu sorun ortadan kaldırılmak zorundadır. Irak, bu terör saldırılarını engellemekle yükümlüdür. Aramızdaki pek çok anlaşma da bunu gerektiriyor" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, La Stampa'daki değerlendirmesinde ise Kuzey Irak'taki PKK varlığına son verilmemesi durumunda, Türkiye'nin "vatandaşlarının hayatını koruma amacıyla terörizme mücadeleyi hedeflemiş bir ülke" olarak, askeri harekat seçeneğine yönelebileceğini belirtti. Erdoğan, "PKK'yı vurmaya hazırız, ama Irak'ın bunu engellemesi hala mümkün" dedi.

Kuzey Irak'ta barınan 3 bin 500 PKK'lının Türkiye'yi hedef alan terör eylemlerine seyirci kalınamayacağına işaret eden Erdoğan, PKK'nın ABD, AB ve Avustralya tarafından da terör örgütü olarak ilan edildiğini hatırlatarak, "PKK bir terör örgütüdür ve de hiçbir şekilde bizim Kürt kökenli yurttaşlarımızı temsil etmemektedir" diye konuştu.

PKk yı vurmaya hazırız ama önce onlar biraz daha vursun.

Klasik bir laf varya hani;

Turk'un Turk'ten baska dostu yoktur dıye,gun gectıkce buna kanaat getırıp daha ıyı anlıorum.

korkaksınız hepiniz!!!!
sanane abd den bilmem neden. adamlar sana soruyo mu? biz ırağa girecez acaba amerikan askerleriyle karşılaşır mıyız? ne güzel işte müttefik kuvvetler yardım eder? E seninle savaşacağından mı kokuyorsun? demek ki düşmandır saldırırsın. Değilse orda ne işi var? eğer oraya demokrasi getirdiyse orda teröristin dev gibi kamplarının ne işi var? teröristi temizlemeyi düşünüyorlarda biz girince mi teröristlerin varlığından haberdar oluyorlar? bırakalım bu işleri yaa korkakları seçiyoruz. korkak bir şekilde yaşıyoruz .

arkadaşlar ben haberi buldum sizlerle paylaşmak istedim bana bağırmayın yaf :D

hıı oke ii :D kardeş :D

korkaksınız hepiniz!!!!
sanane abd den bilmem neden. adamlar sana soruyo mu? biz ırağa girecez acaba amerikan askerleriyle karşılaşır mıyız? ne güzel işte müttefik kuvvetler yardım eder? E seninle savaşacağından mı kokuyorsun? demek ki düşmandır saldırırsın. Değilse orda ne işi var? eğer oraya demokrasi getirdiyse orda teröristin dev gibi kamplarının ne işi var? teröristi temizlemeyi düşünüyorlarda biz girince mi teröristlerin varlığından haberdar oluyorlar? bırakalım bu işleri yaa korkakları seçiyoruz. korkak bir şekilde yaşıyoruz .

sayın arkadaşım çok doğru kanı seni tebrik ediyorum
bu ülke özgür kendi kararlarını kendisi verebilir bende aynı senin gibi düşünüyorum
:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap

ya saçmalıyorsunuz türkiye ırağa biraz zor girer ırak artık america kürt birlikleri gibi bir yer o kadar çok adam varki orda amerikalı bazılarıyla online oyunlar oynuyoruz o kadar yani herifler yerleşmiş artık kuzey ırakı unutun

Kerkükte Musulda üç milyon Türkmen var ve bizim oradaki politikamız aman barzani kızmasın aman talabani darılmasın... alayına kibrit...
81 Düzce, 82 Kerkük, 83 Musul.

eeee kırmızı halıyla karşılarsan barzani ve talabani köpeklerini ankarada şimdide ırak bizi engeller diye tırsarsın .sana değil de seni basımıza getirenlere kızıyorum tayyib .hadi sen birileri tarafından oraya getirtildin .senin sucun yok .sana değil milletimize kızıyorum

ha bide yardım istediğin ülkeler senelerdir pkk yı destekleyen ülkeler değilmi .kimden yardım istediğini ya şaşırdın yada avrupadan kapatma davasında yardım istemekten alıştınız ondan yardım istiyorsun galiba .

ya deli olmamak elde değil arkadas .bir basbakan bir ülkeyi bu kadar mı küçük düşürebilir .yazıklar olsun

yahu arkadaş on yıl önce bu sabıkalı başbakanın kirli çamaşırları haber yayınlarının en önemli malzemesiydi. peki ne değiştide geri zekalı birinin bile yapmayacağı bir açıklamadan sonra, kelimeleri süsleyip püsleyip; sanki akp ve o tayfanın ülkemizin menfaati için çalışıp çabaladığı başka bir kaygısı olmadığı izlenimini vermeye çalışıyorlar anlamış değilim.

mehmetlere teskere vermişler

yusuflar savaşacak

o iş biraz zor

abim ööööle diyor

Geri