Erdoğan Ne Diyor Ben Anlayamadım

AntidepresaN

New member
Reaction score
0
Erdoğan Ne Diyor Ben Anlayamadım

Terör Türkiye’nin başkenti Ankara’yı vuruyor. PKK’nın intihar eylemcisi altı kişiyi canından ediyor, yüzlerce insanımızı yaralıyor, kollar bacaklar havalarda uçuşuyor.
Güneydoğu’dan her gün altı yedi şehit haberi geliyor. Barzani, “Kerkük’ü ağzına alırsan Diyarbakır’ı elinden alırım!” türünden meydan okumalarda bulunuyor. Talabani, Irak’ın kuzeyi ile ilgili Türkiye’nin dile getirdiği endişelere, “Elimde harita var, Kerkük eskiden beri Kürt şehriydi!” türünden cevaplar veriyor ve böyle bir Türkiye’de Başbakan Erdoğan terörle ilgili açıklamalarda bulunurken lafının bir yerine aşağıdaki cümleyi sıkıştırıveriyor:
“-Eğer ordudan bir talep gelirse Kuzey Irak’a girmek için TBMM’den karar çıkartırız!”
İşte ben bu Erdoğan’ı anlayamıyorum ve birileri nasıl anlıyor gerçekten onlara imreniyorum. Beyefendi bu Genelkurmay en az üç defa PKK’nın Irak’ın kuzeyinde Barzani ve Amerikan güçleri tarafından himaye edildiğini söylemedi mi? MGK’da PKK’ya Barzani ve Amerika’nın yaptığı yardım ve verdiği desteğin belgeleri önünüze konmadı mı? Bizzat Genelkurmay Başkanı PKK’nın arkasında ABD’nin olduğunu, Barzani’yi konuşturanın Amerika olduğunu, Irak’ın kuzeyine girilirse netice alınabileceğini ama bunun için “siyasi irade gerekeceğini” söylemedi mi? Her şey bu kadar ortada iken hâlâ, “Ordu isterse!” demenin âlemi ne? Hem daha iki hafta önce siz değil miydiniz, “Genelkurmay Başkanı bana bağlı!” diyen? Şimdi ne oldu da sanki, “Ben (en azından terör konusunda) Genelkurmay Başkanına bağlıyım!” diye yorumlanabilecek, “İsterlerse TBMM’den karar çıkartırız!” diyor, diyebiliyorsunuz?
Velhasıl sizin hükûmet olarak Türkiye’nin milli bütünlüğünü tehdit eden ve başkent Ankara’yı bile kan gölüne çeviren PKK terörü bahsinde bir programınız yok mu? Siz, böylesine ciddi ve çaplı bir meselede Genelkurmay’ın iki dudağı arasına bakmak zorunda mısınız? Yahut kimi gün “Irak’ın kuzeyine girmek için siyasi irade istiyorum!” diyen Genelkurmay Başkanı’nı duymazlıktan gelecek, kimi gün de, “Ben her şeye hazırım yeter ki Genelkurmay sınırı geçmeye cesaret edebilsin!” diyerek terörden bunalan millete, “Top bende değil, askerde!” mesajı
vereceksiniz, yani bir öyle bir böyle hareket
edeceksiniz, bu icraat!

Biliyorum, çaresizsiniz!
Çünkü bugün “Irak’ın kuzeyi” diye bir ‘realite’ varsa ve bugün Irak’ta bir kaos mevcutsa ve bugün Irak fiilen üçe bölünmüşse ve bugün Irak’ın kuzeyinde PKK gayet rahat bir şekilde barınabiliyorsa bu, ABD/Siyonist ittifakın “Büyük Ortadoğu Projesi” neticesidir. ABD Büyük Ortadoğu Projesi gereği Irak’ı işgal etmeseydi, Irak’ta 750 bin Müslüman’ı katletmeseydi ve Irak’ı fiilen üçe bölüp Barzani’yi azdırmasaydı, PKK’yı Irak’ın kuzeyine yerleştirip ve bu terör örgütünün bir kolunu İran’ın bir kolunu da Türkiye’nin üzerine çullandırmasaydı, Güneydoğu’dan her gün altı yedi Mehmetçik tabutlar içersinde baba ocağına dönmeyecek ve bugün Ankara kan gölüne çevrilmeyecek, çevrilemeyecekti.
Bütün bunlar Büyük Ortadoğu Projesi’nin neticeleridir ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Erdoğan işte bu Büyük Ortadoğu Projesi’nin “Eş Başkanı” dır ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 24 ülkenin sınırlarını değiştirecek olan işte bu Büyük Ortadoğu Projesi için, “Amerika ile birlikte hareket ediyoruz!” demektedir. ABD, “Büyük Ortadoğu Projesi stratejisi” gereği, Irak’ın kuzeyinde Barzani’ye Türklerin nüfus ve tapu dairelerini talan ettirdi, Mehmetçiğin başına çuval geçirdi, Kerkük ve Telafer’de Türk katliamı yaptı, yapıyor ve Irak’ta bu “strateji gereği” her gün yüzlerce Müslüman katlediliyor, PKK’ya C4 patlayıcılar sağlanıyor, bu patlayıcıları bellerine sarmış intihar bombacıları Ankara’da infilak ediyor, İzmir, Konya, Mersin ve İstanbul’da serseri mayın gibi dolaşıyor.
Durum bu kadar aşikârken Erdoğan-Gül ikilisi hâlâ “Eş Başkan” olmaktan gurur duyuyor ve hâlâ, “ABD bizim stratejik ortağımız!” diyor, diyebiliyor. Türkiye vallahi iyi ayakta duruyor
!

Hasan Demir

Gerçekten çok komik bir olay madem bu kadar hazırdınız zamanında niye izin vermediniz? Bu izin nedense niye seçim zamanı aklınıza geliyor :=)

Erdoğanın bu Tavırna uyuz oluyorum ama yapıcak bişey yok adam gibi adam yok Chp iktidar olsa daha kötüsü olur buna %1000 eminim çürüklerin arasında az çürüğü seçicez yine

Gelinen durum ortada Kuzey Irak için yürütülen yada yürütülemeyen demem daha doğru olacak galiba politikalar iflas edeli çok oldu arkadaşlar
Sadece kısa bir hikaye anlatmak istiyorum okuyun olayı çözeceksiniz:
Kalabalık bir inek sürüsü vardır ve bu sürüye bir kurt sürüsü musallat olmuştur fakat inekler kalabalık ve güçlü olduklarından yaklaşamamaktadırlar. Kurtlar bir plan yaparlar ve ineklerin başkanına giderek
:: bak inek bizim sizle derdimiz yok ama sizin şuu sarı inekğe biz gıcık olduk onu bize verin size bir daha musallat olmayalım der
Bunun üzerine inekler toplanır içlerinden bir inek haricinde herkes sarı ineğin verilmesini ister. Sonunda sarı inek kurtlara yemek olur.
Kurtuldupunu sanan inekler bir süre sonra kurtalrın başka bir ineği istemesiyle şaşırlar ama yine verirler ve yine sadece bir inek karşı çıkar.
Aradan geçen zaman içinde bu böyle devam eder fakat sonunda kurtlar kibarlıktan çıkmış asıl yüzlerini göstermiş ve artık emirvaki yapmaya başlamışlardır çünkü ineklerin sayısı azalmış ve zayıflamışlardır.
İneklerin başı sorar biz nerede hata yaptık ve işte o hep karşı çıkna inek çıkar ve şunları söyler:
:: BİZ HATAYI SARI İNEĞİ VERMEKLE YAPTIK EĞER O GÜN HAYIR DESEYDİK VE O TAVİZİ VERMESEYDİK BUGÜN HALA GÜÇLÜ OLAN BİZ OLACAKTIK DER

Arkadaşlar biz tavizi ilk bu heriflerin o konuşmalrından sonra gerekeni yapayarak verdik yumruğumuzu vuramadık liderler bizi temsil edenler aciz kaldı olay budur
sürçü lisan ettiysem affolaa

NOT:Hikayedeki hayvanlarla insanları lütfen eşleştirip gereksiz tartışma yaratmayalım LÜTFEN

tek bıldıgım bısı var erdoganla bu ıs olmaz...bu kac oldu artık adamlar baskentımızın gobegın kendılerını patlatıolar sehıtlerımızıın naaşlarını kaldırıorz hergun..bu kadarı yeter artık Genelkurmaylık basbaskanın gorev alanlarından alınmalı cunku burayı ıdare edemıor kendısı..

terör olayları "siyasal istikrarsızlığın" açık bir göstergesidir
eğer ki mevcut tek başına iktidar istikrarlı olsaydı sadece Türkiye yi değil
Kuzey Irak ı bile yönetirdi
Genelkurmay istedi de biz mi izin vermedik diye ortalıkta dolaşmazdı

Evet AKP her şeyi mükemmelleştiremiyor. Çözemiyor bütün bu sorunları. Tıpkı diğer partilerin çözemeyeceği gibi.
Başka partilerin döneminde terör olayları vardı hatta daha beterlerinin olduğu zamanlar da vardı . Terörün sorumlusu hükümet değildir. Örgüt ne zaman güçlenirse o zaman terör olayları artar. Hükümet terör artsın diye n yapmış da ona mal ediliyor?

Ülke karış karış satılıyormuş. Sen cebinden öde nakit ihtiyacını satılmasın arkadaşım. Dış borçlarımızdan haberdar olmayan insanların siyasi politikasını beğenmediği partiye alternatif olarak ileri sürdüğü parti genelde CHP'dir. Bu partinin politikası nedir acaba bir söylesinler? Zengin mi edecekler bizi? Ya da şöyle sorayım bir politikaları var mı? Yoksa tek politikaları laiklik mi :) :) :D

Diğer partiler***************** zamanında bu kadar terör olayı oluyormuydu, yada ülke karış karış satılmışmıydı, hayali kürdistanı kurmak için doğuda ayklanma çıkmışmıydı, BİR ÜLKENİN NAMUSU OLAN BAYRAĞI en büyük şehirlerinden birinde yerlerde sürüklenip ayaklar ALTINA ALINMIŞMIYDI, apoya destek vermek için türkiyenın her yerinden katılımı olan bu kadar geniş çaplı gösteriler yapılmışmıydı, polis kendi aradaşlarını şehit eden bu şerefsizlere gösterlerde ancak eli kolu bağlı vaziyette bakıyormuydu?

------------------------------------HAYIR-------------------------------------------------------------

hala mi ayni sorun
Erdogan ve Gul genelkurmay toplantilarinda resmi bir teklif gelmedigini elli kere dile getirdiler..
genelkurmay basin toplantisinda soylemis de....soylemek ile olmuyo bu isler
boyle bir harekata gec bile kalindi hayirlisi olsun

Erdogan sımdıye kadar sadece bunu solemedı... *ananı da al gıt*---*senın oglun da işşiz kalsın ne olmus otur yerıne*----kahraman sehıtlerımıze soledıgı *kelle* sozcugu,*vatan haınınınden bahsederken kullandıgı *sayın* sozcugu bız bunlardan hangı bırıne anlam verebıldık kı bunu anlamaya calısıyoruz.... sonucta (tayyıptır ne solese ayıptır):durdurun

Kuzey ırak girdik yerle bir ettik taş üstünde taş bırakmadık diyelim,peki sonra güney kıbrısamı girces sonra avrupaya sonra amerikaya..silahla çözülmüyor çözülse şimdiye kadar çoktan çözülürdü.Şehitlerimizi kullanarak siyaset yapmayın saygılı olun biraz lütfen.

tayyip ve ekibinin harekete geçmesi için genelkurmaydan resmi teklif gelmesi GEREKMİYOR. genelkurmay başbakana BAĞLI. başbakan ve ekibi emir verir genelkurmay da yerine GETİRİR. anlaşılmayan bir nokta varmı hala kayıtsız şartsız akepe yi destekleyenler.
tatlı su aydınları gibi akepe her eleştirildiğinde sanki önceki iktidarlarda olmuyormuydu diyenler, eleştiriye verecek mantıklı cevabınız yoksa konuşmayın.

evet tuh yazıklar olsun erdogana :) bırakın arkadaslar bu işleri adam gecmişte butun partilerin bıraktıkları pisliklerle ugrasıyor onları temizleyebilirse baska bişilerde yapacak ama bitmiyoki :)

herikisi topu birlerine atıyor genel kurmay hazirim diyo ama bunu hükemte degil basınla paylaşıyor ...gercek olan şu ABD izinvermeden yapılması imkansız ....

Ben şahsen Ülkemizin k.ırak politikasını beğenmiyorum. Başbakanın talep gelirse meclisten karar çıkartırız demeside yanlış. Bence hükümetin askerden talep etmesi gerekir.

Ben yinede herşeye rağmen hükümetin elinden geleni yaptığını düşünüyorum. Sınır ötesi operasyon konusunda kimlerin ülkemizi nasıl engellediğini sizin taktirlerinize bırakıyorum.

AA - LONDRA - Britanya Başbakanı Tony Blair, Türkiye'nin Kuzey Irak'a girmesine karşı çıktı. Blair, Avam Kamarası'nda, "Türkiye'nin Kuzey Irak'a müdahalesi kabul edilemez ve bunu da gerek Türk hükümeti ve gerekse Türk askeri makamlarına ilettik, sükûnet tavsiye ettik. Bunun iyi anlaşıldığına inanıyorum. Bunu sadece biz değil, ABD makamları da söyledi" diye konuştu.
Diğer tepkiler ise şöyle:
ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Richard Myers: ABD'nin politikası, Türk güçlerinin Kuzey Irak'a, mülteci akınını önlemek dışında girmemesi. Şimdiye kadar mülteci akını görülmedi, Türkiye'nin girmesine gerek yok.
ABD Savunma Bakanlığı Başdanışmanı Richard Perle: Türk güçlerinin agresif eyleme girişmesinin muhtemel olmadığını düşünüyorum. Her zaman yanlış hesap tehlikesi var, ama ben Türkiye'nin, Musul ve Kerkük'ü ele geçirmek gibi insanları üzecek bazı şeyleri yapacağına inanmıyorum.
Almanya Savunma Bakanı Peter Struck: Ortadoğu'daki istikrarın tehlikeye girmemesi için Türkiye Kuzey Irak'ta başka önlemler almamalı.
AB Ortak Savunma ve Dış Politika Yüksek Temsilcisi Javier Solana: Türkiye'nin sınırı geçmesi için bir neden yok. Irak'ın bütünlüğünün korunması gerekir. Türkiye'nin AB'ye girme çabaları ise bu bağlamda değerlendirilmemeli.
Avrupa Komisyonu: Türk ordusunun Kuzey Irak'a girmesi, Türkiye'nin AB üyelik sürecini olumsuz etkiler.
Fransa'da iktidardaki UMP sözcüsü Renaud Donnedieu de Vabres:
Irak'ın toprak bütünlüğünün korunması konusunda ciddi endişemiz var. Türkiye'nin Kuzey Irak'a olası bir müdahalesi de önemli bazı riskler taşıyor

KAYNAK

ordu-muhalefet-anayasa mahkemesi-yök hepsi bileşmiş aman yav şu bizim kurduğumuz yalandan dolandan rejimi yıkmaya çalışıyorlar hemen indirin ordan oni bakalım

Geri