Erdoğan KAHRAMAN

TuğяuL

Banned
Reaction score
0
Ne gülüyorsun bu anlattığım senin hikayen!
2czewza.jpg

Demokratik açılımı başlattığı için Başbakan'ı kahraman olarak görüyorum

Demokratik açılıma sanat camiasından destek gelmeye devam ediyor. Ünlü yönetmen Sinan Çetin, "Açılımı başlattığı için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kahraman olarak görüyorum." diyor.

Türkiye'nin, köklü sorunlarını çözme iradesi gösterdiğini savunan Çetin, sorunun her halükarda yakın zamanda çözüleceğine inanıyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül gibi, "Kürt, Ermeni, Kıbrıs meselesi de bu yıl çözülecek. Eğer biz çözemezsek bunu dünya çözecek." ifadelerini kullanıyor.

TERÖRE HARCANAN PARAYLA DOĞUYA DÖRT PARİS KURULURDU
Akan kana artık dur denilmesi gerektiğine dikkat çeken Çetin, teröre harcanan 420 milyar doları 'korkunç' olarak niteliyor. "Bu parayla dört tane Paris, iki tane Chicago inşa edilirdi" diyen yönetmen, ardından sert ifadeler kullanıyor: "Bu "Doğu'da birilerinin cebini doldurmak uğruna, orada silah satmak ve eroin trafiğini kontrol etmek için yapılan bu zulmün artık sürmemesi gerekiyor."

'Vatandaşının üstüne bomba atan değil, sorun çözen devletin büyük olacağı' yorumunu yapan Çetin, Milliyetçi Hareket Partisi'nin açılıma karşı tepkisini anlamakta güçlük çektiğini söylüyor. "MHP, şehit analarının acısının durmasını istemiyor mu, her gün yeni bir şehit anası çıkmasından rahatsız olmuyorlar mı?" sorusunu yöneltiyor.

TÜRK HALKI KENDİNE İLK DEFA BİR BAŞBAKAN SEÇTİ Sinan Çetin, Ergenekon soruşturması ile ilgili yorumlar da yapıyor. Silivri'de devam eden davanın çok önemli olduğunu vurgularken hükümetin sağlam duruş gösterdiğini ve geri adım atmaması gerektiğini savunuyor. Artık sivil iradenin hakim olması gerektiğinin altını çizerek, "Bazı masalarda görüşmeler, bazı kahramanların masaya yumruk vurması ile ilerler. Bu Türk halkı ilk defa kendisine bir başbakan seçmiştir. Menderes, Turgut Özal geleneği devam etmeli. Sivil irade hakim olmalı. Asker kışlasına çekilmeli, kendi işini yapmalı." görüşlerini dile getiriyor..

Çetin, ayrıca JİTEM'in Güneydoğu'da işlediği cinayetleri anlatanların itiraflarını okuduğunda dehşete kapıldığını söylüyor ve ekliyor: "Adam diyor ki; 'en az bin kişi öldürdüm'. Bu söz Genelkurmay tarafından da, Bahçeli ve Deniz Baykal tarafından da normal sayılmamalı." İSTANBUL ZAMAN

BEN KAVGA EDECEĞİM DERSE DEVLET BÜYÜK OLMAZ
Bu problem yeni bir problem değil ki. Büyük bir devlet bu problemi çözer. Eğer 'Ben kavga edeceğim' derse o zaman büyük devlet olmaz. Şöyle bir şey düşünsek, dünyanın bir yerinden Türkiye'ye bakıyorsun; burası Türkiye, ne görüyorsun? Kendi dağlarını bombalayan, kendi vatandaşları üzerine bomba atan bir devlet görüyorsun, resim bu. 25-30 yıldır oraları bombalıyorsun, bu bir zaaf değil mi? Böyle güçlü devlet mi olur? 'İç düşmanlar' kavramının hapse atılması, bir dolaba kilitlenip bir daha açılmamak üzere üstünün kapatılması gerekiyor.

SAĞCILAR DAHA ÖZGÜRLÜKÇÜ
Ünlü yönetmen, çok tartışılacak bir tespit daha yapıyor: "Sağ görüşlü entelektüeller, sol entelektüellere göre daha özgürlükçü, demokrasi yanlısı. Sağ görüşlü aydınlar, insan hakları açısından daha yetkin."

Kaynak

Sinan Çetin Ülkemizin son yıllarda yetiştirdiği en kaliteli yönetmendir. Yönetmenliği kadar siyasi fikirleri ile de kalitesini ortaya koymuştur.

tarihte bir çok kahraman daha sonra hain diye asılmıştır..

Haklısın Kardeşim. Ama Tarih her seferinde esas Hainlerin Kahramanları asanlar olduğunu ortaya çıkarmıştır. 20-25 yıl önce vatan haini dediğimiz Rahmetli Turgut Özal'ı bugün çoğumuz rahmetle anıyoruz ve seni anlayamamışız diye itiraflarda bulunuyoruz. Bu günden 20-25 yıl sonrada Tayyip Erdoğanın kabri başında aynı serzenişlerde bulunmamız birşey ifade etmez. En iyisi bu adamı anlamaya çalışalım.

adam eline silah alıp dağa çıkacak
askere kurşun sıkacak
köy basıp beşikteki bebeye bile acımayacak
sonra...
benim aydın geçinen kesimim paristen bahsedecek
sonra eli kanlı terörist
demokrasi insan hakları vs. vs. diyecek
türk olduğunu kabul etmeyip
önce hep illaki kürdüm diyecek
sanki bu topraklarda yaşayan tek farklı ırk o
lazı çerkezi tatarı ve diğerleri yok
bir milleti ülkeyi bölmenin en kolay yolu dilini bölmek olduğunu bildikleri için anadilde eğitimle başalyıp devlet dairelerinde bile benim dilim konuşulsun diyecek
istekte çok masum anadilim
türkçeyi niye öğrenmiyorsun okulu yakarken öğretmeni vururken düşmanı yok ediyordun değilmi
sonra federasyona kadar bir dizi istek sıralayacak
tüm bunları yaparkende hep terörü kullanacak
ve dayatacak tehdit edecek
küstahça şerefsizce adice kahpece hemde
masum binlerce insanın kanına girdiniz
hadi mehmetçikler zaten yan gelip yatmaya gelmediler oralara
beşikteki çocuktan öğretmenden masum vatandaştan ne istediniz
sizi kullanan emperyalist güçler nede güzel yıkamış beyninizi
sanıyorsunuzki kürdistan kurulacak
o topraklarda ayrı devlet kuramazsınız
kim hangi devlet desteklerse desteklesin
utanmadan arsızca daha geçen ay neyi kutladınız
hemde tüm şehir hep birlikte
mehmetçiğe kurşun sıkışınızın yıldönümünü
neyse ya...

benim güya sözde aydınımda çıkıp dört tane paristen bahsedecek
ya hiçmi akıl izan vicdan yok sizlerde
devlete neden karşı geliyorsunuz
masum insanları neden katlediyorsunuz diye sorsanıza
adamların derdi üzüm yemek değil kardeşim
hiçmi akıl yok onlarda
terörü yaratan onlar
çözümü dayatan gene onlar
eline silah alıp devlete karşı gelmeseydi o dört paris zaten olacaktı
ama yakıp yıktıkları masum vatandaşını öldürdükleri yer paris değil sinan bey
şehit kanlarıyla sulanmış Türkiye Cumhuriyeti devletinin toprakları hatırlatırım

Siz'de Mi Kürt Açılımıyla O Çok Eleştirdiğiniz Solculuğa Soyundunuz O Zaman =))

biz zaten müslüman solcuyuz :D

İslamiyetle sol düşünce İnanç dışında birbirine çok uzak değiller

aradaki fark sadece Allah inancı

zaten tarihtede en sağlam solcular daha sonra müslüma olmuşlardır

biz zaten müslüman solcuyuz :D

İslamiyetle sol düşünce İnanç dışında birbirine çok uzak değiller

aradaki fark sadece Allah inancı

zaten tarihtede en sağlam solcular daha sonra müslüma olmuşlardır

Daha Dün'e Kadar Her Solcu Kominist Allahsızdır Diyen Sizler Şimdi Aynı Role Soyundunuz Cidden Komiksiniz Ya..=))

Trt ye dizi yapıcak herhal.Önce Bağdat caddesinde yarış eden oğlunu adam etsin.

Daha Dün'e Kadar Her Solcu Kominist Allahsızdır Diyen Sizler Şimdi Aynı Role Soyundunuz Cidden Komiksiniz Ya..=))

Arkadaş yazımı okumadın herhalde

solcu düşünceyle islamiyet arasında en büyük ayrım zaten Allah inancı olduğunu söylemiştim

Ayrıca "her solcu kominist Allahsız dır "lafı Türkiye ye has bir kavramdır

Türkiyede kendini solcu zanneden guruh solculuğu sadece dine hakaret etmek olarak anladığı için böyle bir ifade yerleşti

oysa dünyada ol düşünce " eşitlik ,özgürlük, adalet " temelleri üzerinde oturmuştur.

Türkiye deki gibi sadece din düşmanlığı üzerine değil

Geri