Erdoğan Cumhurbaşkanı olursa kaos çıkar

"... üstelik Allah kokusuda var ondan zarar gelmez"

işte bizi 100 yıl kimbilir belki de 200 yıl geriye götüren zihniyet budur!

size sorarım Allah'ın başka bir kulunda Allah korkusu olduğunu nasıl anlarsınız?
açıklama yapıp bende Allah korkusu var demesi yeterli midir?
bunu dedikten sonra herşey tamamdır yani???

peki bunu diyen kişinin yaptığı işlere bakılmasına gerek yok mudur???

durumun daha rahat kavranabilmesi için ufak bir soru:

içinde Allah korkusu gerçekten olan bir kişi kalkıpta ülkesinin çiftçisini
"ananı da al git burdan" diye azarlar mı?

Katılıyorum... zaten o kısımdan çoğu kişi dindar değil dikkatinizi çekerim... daha doğrusu din(ler)in onlara verdikleri "felsefeyi" ya yanlış anlamışlar, yada uymuyorlar...

hocalar o çiftçi dediğiniz adamı ben tanıyorum mersinde oturuyorum mersini bilenler bilir yeni pazardaki eylemlerde polislere taşla saldıran bi adamdan bahsediyoruz

ne olur

sayın başbakanımız cumhur başkanı olursa hiç bir şey olmaz olur diyenler o kaotik ortamdan nemalanıyor uyanık olalım başbakanımız bu ülkenin evladı yunanistandan gelmedi tahammmül edelim zaten aday da olmayacak

Ben açıkçası cumhurbaşkanı olmasında yana deilim çünkü akp köklü bir yapıya sahip deil içinde bir çok fikir ve zihniyete sahip insan var bunları arada tutan erdoğan olduğu için olmasın diyorum yoksa bence hiç bir sakıncası yok.Eşi başörtülü olsun ne çıkar..Bu ülkede başörtülü yok mu yada onların hakkı yok mu.Madem demokratik bi ülkeyiz buna katlanmasını da bilicez.. Bu ülkede kurtuluş savaşında başörtülüsü de mermi taşımadı mı..İş cumhurbaşkanlığına gelince ne değişiyor peki..

Bir kişiyi değerlendirirken bence yaptığı işlerin tümüne objektif olarak bakmalı ve ben akp iktidara gelemden önceki son duruma bakarak hükümetin iyi yolda olduğunu düşünüyorum.. Hataları yoktur demek ne kadar yanlışsa da bir hatadan dolayıda onları suçlamak yanlıştır...Son olarak şu an için elimizde bundan iyisi yok demek istiyorum :D

peki flax türkiyenin hangi döneminde bi çiftçiye gözünü toprak doyursun dendi.hangi vatandaşa al ananı git burdan dendi.bi şehit babasına tabiki ölücek oğlun askerlişk yan gelip yatma yeri değil dendi.yada sen ne mutlu türküm diyene dersen oda ne mutlu kürdüm diyene der gibi aşşağılık bi lşaf söyledi.söylermisin.

irfanfatih' Alıntı:
Yangına böyle körükle giderlerse kaos çıkar. Tayyip o kadar zeki bir insan ki, ordunun tepesine bineceğini gayet iyi bildiği için onların da beğenisini kazanacak bir adayı cumhurbaşkanı yapacak. Başka türlü çözümü yok bunun.
arkadaşa katılıyorum:clap :clap :clap :clap :clap :clap :clap :clap :clap :clap

Erdogan bu milletin oylarıyla o koltuga oturmustur ve cumhurbasknı olabilmesine anayasa izin vriyor asıl erdogan o koltuga oturtulmazsa ki anayasa ve demokrasi çiğnenmiş olur
flax' Alıntı:
arkadaşlar yapmayın ya türkiye hangi döneminde bu kadar iyiydi 3 yıla kalmadn hükümet devriliyordu ssk lıların eczane çilesini unutmadık hala 6 yıl öncesiyle şeker, yağ beyaz eşya, araba fiyatlarını bi kıyaslayın isterseniz.Türkiye hangi dönemde imf e borcunu 8 milyar dolara kadar düşürebildi faiz ler ve döviz ne zaman bu kadar düzenli bi seviyede kaldı ne zamn bu kadar ihracat yapabildik ne zman bu kadar düzgün yolları kullanabildik ama biz hala başörtüsü yasağına takılıp kalmışız müslümanlara karşı saldırı yapan amerikada bile baş örtüsü yasağı yokken %99'u güya müslüman olan bir ülkede böyle bir yasak var

O adamlar da laik ama meclisde yemini incille yapıyolar nikahlari rahipler kıyıyor papa nın iptan adam alma gibi bi yetkisi var bunlari yapan abd süper güç bizde güçmüyüz o bile tartısılır
Bizde laiklik denen bi din oluşturulmus kafanın içindeki deilde kafanın dışındakilerle ugrasır olmusuz avrupa ve amerikada laiklik gercek anlamda yasanırken bizde makyajlı bi laiklik var başortüsü mevzusu bazılarının agırına gidiyor bacısı başortülü die bi okula alınmayan adam askere isterse gitmesin sıkıyosa
Tutturmuşlar bi irtica korkusu bi başortüsü bi laiklik oyalnaıyorlar öte yandan israil kuyumuzu kazıyor hic gündeme bile gelmiyor
Tabi başörtüsü israilden daha tehlikeli bi şey ne olu ne olmaz yasaklamak lazım

neccko' Alıntı:
avrupa ve amerikada laiklik gercek anlamda yasanırken...

laiklik nedir?
inançlara saygı ve din ile devlet işlerinin birbirinden ayrılması
değil mi?

Avrupa'dan bir ülke
Almanya
bir parti adı
Hristiyan Demokrat Parti
bir ülke daha
Danimarka
yapılan
Hz. Muhammed 'e karikatürle hakaret

bunlara rağmen Avrupa laik,biz tam laik değiliz değil mi =)
kusura bakma ama
hangi laiklikten bahsediyoruz???

takım tutar gıbı partı tutmayı bırakmalıyız ulkenın ıyı yolda oldugunu herkes gormelı artık keske ıkı tane tayyıp erdogan olsada bırı cumburbaskanı bırı basbakan olarak kalsa

peki erdoğan olmasa kimin gecmesi lazım ? hem cumhurbaskanlıgına hem de basbakanlıga ?

neccko' Alıntı:
Erdogan bu milletin oylarıyla o koltuga oturmustur ve cumhurbasknı olabilmesine anayasa izin vriyor asıl erdogan o koltuga oturtulmazsa ki anayasa ve demokrasi çiğnenmiş olur

O adamlar da laik ama meclisde yemini incille yapıyolar nikahlari rahipler kıyıyor papa nın iptan adam alma gibi bi yetkisi var bunlari yapan abd süper güç bizde güçmüyüz o bile tartısılır
Bizde laiklik denen bi din oluşturulmus kafanın içindeki deilde kafanın dışındakilerle ugrasır olmusuz avrupa ve amerikada laiklik gercek anlamda yasanırken bizde makyajlı bi laiklik var başortüsü mevzusu bazılarının agırına gidiyor bacısı başortülü die bi okula alınmayan adam askere isterse gitmesin sıkıyosa
Tutturmuşlar bi irtica korkusu bi başortüsü bi laiklik oyalnaıyorlar öte yandan israil kuyumuzu kazıyor hic gündeme bile gelmiyor
Tabi başörtüsü israilden daha tehlikeli bi şey ne olu ne olmaz yasaklamak lazım

vallahi bende bunlardan bahsedecektim ama sen benden önce davranmışsın ayrıca çok güzel izah etmişsin tebrikler

Laiklik devletin din islerine para ayirmamasidir. Bunu halka birakmasidir. Bu anlamda tam laik oldugumuz söylenemez. Ancak bunun 1 zarari yok.

Önemli nokta su; Demokratik hukuk devletlerinde belli yasal kriterleri saglayan kimsenin cumhurbaskani olmamasi icin 1 neden yoktur. Sonraki asama meclisin cumhurbaskanini secimidir. Asil sorun bizim secim sistemimiz. Dogru düzgün bir secim sistemi olsa bugün bu konuyu tartisiyor olmazdik zaten. Su anda meclisteki partiler secmenin salt cogunlugunun oyuna bile sahip degiller. Iktidar partisinden bahsetmiyorum bile. Bu göz önüne alinirsa secim cogunlugun istedigi adayin degilde secim sisteminin izin verdigi ölcüde 1 cogulcu demokrasinin ürünü olan kisinin zaferiyle sonuclanacak gibi görünüyor.

Gönlümde yatan sayin basbakanin Cankaya dan uzak olmasi hatta Basbakanlik tan da uzak olmasidir. Ancak demokrasinin gereklerinden bahsedersek sayin basbakan Cankaya ya cikmalidir. Arka plana bakarsak tam anlamiyla demokratik denebilecek bir secimle secilmeyecektir. Nedeni secim sistemidir. Bu yüzden demokrasi catisi altina siginamaz. Yani onun anlayacagi dilden söylersem bizce CAIZ degildir.

Türkü' Alıntı:
Laiklik devletin din islerine para ayirmamasidir. Bunu halka birakmasidir. Bu anlamda tam laik oldugumuz söylenemez. Ancak bunun 1 zarari yok.

Önemli nokta su; Demokratik hukuk devletlerinde belli yasal kriterleri saglayan kimsenin cumhurbaskani olmamasi icin 1 neden yoktur. Sonraki asama meclisin cumhurbaskanini secimidir. Asil sorun bizim secim sistemimiz. Dogru düzgün bir secim sistemi olsa bugün bu konuyu tartisiyor olmazdik zaten. Su anda meclisteki partiler secmenin salt cogunlugunun oyuna bile sahip degiller. Iktidar partisinden bahsetmiyorum bile. Bu göz önüne alinirsa secim cogunlugun istedigi adayin degilde secim sisteminin izin verdigi ölcüde 1 cogulcu demokrasinin ürünü olan kisinin zaferiyle sonuclanacak gibi görünüyor.

Gönlümde yatan sayin basbakanin Cankaya dan uzak olmasi hatta Basbakanlik tan da uzak olmasidir. Ancak demokrasinin gereklerinden bahsedersek sayin basbakan Cankaya ya cikmalidir. Arka plana bakarsak tam anlamiyla demokratik denebilecek bir secimle secilmeyecektir. Nedeni secim sistemidir. Bu yüzden demokrasi catisi altina siginamaz. Yani onun anlayacagi dilden söylersem bizce CAIZ degildir.

bu bozuk sisteme göre gene rakamlara bakarak en caizidir...

Geri