Erdoğan: İşgaL KaLksın KapLları AçaLım.

muratcolez

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
Erdoğan: İşgaL KaLksın KapıLları AçaLım.​

2ufziuf.jpg

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Ermenistan sınırına ilişkin, ''Biz kapıları kapattık. Sebep işgal, netice kapıları kapatmamız. O zaman sebep kalksın, biz kapıları açalım'' dedi.

Erdoğan, TRT Türk'ün canlı yayınına katılarak, gündemdeki konularla ilgili soruları yanıtladı.

Azerbaycan ile ilişkilerde sorun bulunmadığını belirten Erdoğan, oluşturulan dezenformasyon ortamından rahatsızlığını dile getirdi.

Erdoğan, Ermenistan'la ilişkiler konusunda da tarihsel iddiaları kabul etmelerinin mümkün olmadığını ifade ederek, ortak sınır kapısının açılmasının ön koşulunu tekrarladı. Başbakan Erdoğan, ''Burada bir sebep-netice ilişkisi var. Bu ilişkiye gelince kapılarla ilgili konuda bir defa Dağlık Karabağ, Ermeniler tarafından işgal edilmiştir. Sonra 1 milyon Azeri tehcire zorlandı. Biz kapıları kapattık. Sebep işgal, netice kapıları kapatmamız. O zaman sebep kalksın, biz kapıları açalım'' şeklinde konuştu.

Filistin'in kapıları bir an önce açılsın

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Filistin'in kapılarının bir an önce açılması çağrısında da bulundu. "Filistin için verdiğimiz sözleri yerine getirmek için kapıların açılmasını bekliyoruz" diyen Erdoğan, bütün dünyadan da bu konuda duyarlılık beklediğini ifade etti.

Erdoğan, dünyanın değişik yerlerindeki TRT muhabirleriyle canlı bağlantı yaptı. Kudüs muhabirinden canlı bağlantıda oradaki gelişmelerle ilgili bilgi alan Başbakan Erdoğan, bağlantıyı kapatmadan kendisi de dünyaya mesaj verdi.

Muhabire teşekkür ettikten sonra, "Üç semavi dinin başkentinden ben de gönlümden gelen şu duygularla dünyaya seslenmek istiyorum" diyen Erdoğan, şunları söyledi: "Gazze'de bir mücadele sona erdi. Fakat yeniden bombalamalar başladı. Bu anlamlı buluşmada diyorum ki, bir an önce Filistin'in kapıları açılsın. Gazze'de tahrip edilen okullar, hastaneler henüz yapılmaya başlanmadı. Herkes çadırlarda yatıyor kalkıyor. Bütün bunlara yönelik verdiğimiz sözler var. Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı olarak bu verdiğimiz sözü yerine getirmek istiyorum. Onun için de kapıların açılmasını bekliyoruz ki orada artık hastalar gidebilecek bir hastane bulabilsinler diyoruz. Bu duyarlılığı tüm dünyadan bekliyoruz."

-IMF ile görüşmeler-

IMF ile görüşmelere ilişkin soru üzerine de Erdoğan, IMF'de şu an bir kararsızlık görüldüğünü ifade ederek, şunları kaydetti:

''Tabii bu noktada bizim imzalama konusunda bir kararımız yok, ama biz diyoruz ki, kalkıp da sistemimizle akşam başka, sabah başka derseniz, öyle bir şeyde yokuz. Türkiye olarak biz eski Türkiye değiliz. Bizim önümüze getirip, şöyle masanın üzerine bir şablon koyup, (Bu şablonu imzala) derseniz, bizim iktidarımız böyle şablon imzalayacak bir iktidar değil. Menfaatlerimiz neyi gerektiriyorsa buna bakacağız. Türkiye ekonomide ayakları üzerinde duran bir ülke, öyle yıkılan bir ülke değil.

Kaldı ki, biz IMF'in ortağıyız. Yani ortağı olan bir ülkeye kriz döneminde destek olması gereken bir kuruluşun kalkıp da bazı durumlarda zorluklar çıkarması bizi de üzüyor. Kararsız kalırsa fazla üzülmeye de gerek yok yani.''

Kaynak:http://www.habervaktim.com/haber/71049/erdogan_isgal_kalksin_kapilari_acalim.html

Doğru söze ne denir...

bu kadar kopartılan yaygaraya değdimi ??

GünLerdir, Bu Tarzda AçıkLamaLar YapıLmakta Fakat Ne Hikmetse; Başkabanın Bu AçıkLamaLarı DeğiL, Azerbaycanın Sözde Tepkisi DiLe GetirLmektedir.Objektif HaberciLik AnLayışı Bu Olmasa Gerek.Sınır Kapısını AçıLdığı MaçıLdığı Yok.

burda nedyanın dansözlüğü görülüyor kimden çıkar sağlıyorsa ona oynuyor medya

her izlenilen haber aktarıldığı gibi olmuyor

işte cevap

bu adamı çözemedim gitti..

Geri