Herşey çok daha güzel olacak...
artık merhaba İRAN pardon yeni türkiye diyeceğiz. Bittik kısaca bittik
2002'Den beri Bu memleketi İRAN yapan sizlersiniz.. Korkuyorum 40 defa söyleyince bir şey olur ya... Sonunda sayenizde İRAN olucaz... Artık klişe cümlelerden vazgeçin,
İran olacağız,Şeriat Geliyor,Halifelik Geliyor...
Yapmayın Allah Aşkınıza...
Akp nin yargıyı eLe geçirmesine demokrasi diyenLere güLüyorum..Bu anayasayı dayatan dememişmiydi demokrasi amaç değiL araçtır diye..
Demekki otokrasiye giden yoL demokrasiden geçiyormuş..
Şu gaLeyanda üLkenin rejimini şeriata çevireLim deniLse kimse yok demez,ki şeriat geLecek demiyorum!geLse yok deniLmez hani demokrasi var ya!
Önceden kokan eti tuzLuyodun,şimdi tuz da kokmaya başLayacak..
Yazınızın küçük bir kısmı doğru olabilir ama büyük bir kısmı yanlış..
Şimdi Yargı tarafsızmı oldu yani size göre..?
Ya arkadaşım yapmayın tamam bu demokrasi değil deyin dayatma deyinde yargıya bağımsız demeyin bu hiç inandırıcı olmuyor.Bu kadar açıkken herşey nasıl bağımsız dersiniz ?
Anayasa Mahkemesi CHP'nin sözcülüğünü yapmıyor mu?
Anayasa Mahkemesinin İçerisinde CHP aşkıyla yanıp tutuşanlar yok mu?
Bunların verdiği karar ne kadar tarafsız ?
Niye işinize gelmiyor,çünkü düzen güzel işliyordu ecevit zamanında kadrolar ne güzel doldurulmuş oralara nasıl olsa biz bunu anayasa mahkemesine götürürdük hallederdi..
Olmadı danıştay var canım....İllaki bir yerde halledilirdi...
13 Eylül 2010 İster kabul etmeyin ister edin yeni demokratik darbe odaksız sivil çağdaş anayasadır... Bunun kararını zaten halk sandıkta vermiştir...
İşte ben de bunu diyorum yargı çok daha önceden tarafsızlığını yitirmişken nasıl yargının tarafsızlığını geri getirebiliriz.. Bunları konuşmak lazım daha çok...
İşin kötü tarafı şu oldu: Her gelen iktidar kendi yargısını oluşturacaktır.. Bu savunmayı yapanlara da hak veriyorum.. Ancak yargının şekillenmesi gerekiyor..
Millet iradesini göz önüne alması yargının tarafsızlık ilkesinde önemli rol oynamalıdır...
Yargı akp'ye geçince mi bağımsız oLuyor?Yargının sorunLarı yok mu?:hemde yüzLerce sorunu var..BunLardan hangisi çözüLdü?:Hiçbiri.
Tabiri caizse bu değişikLik koyunu hastaLıktan kurtarayım derken koyunu kurda tesLim edip hastaLığı da koyunu da yok etmek gibi birşey..
Anayasa mahkemesi chp'nin sözcülüğünü yapmıyor.Cumhuriyetin sözcülüğünü yapıyor.Tabi son yıLLarda cumhuriyet rejimini korumak suç varsayıLdığı için anayasa mahkemesine chp'nin sözcüsü vs yakıştırmaLar yapıLıyor..
Konunun ecevitLe aLakası yok.ecevit hükümeti 3 yıL iktidarda kaLdı.akp hükümeti 8.yıLını doLdurdu.Ki cumhuriyet tarihinin en büyük kadroLaşması,cumhuriyet tarihinin en büyük özeLLeştirmeLeri,cumhuriyet tarihinin en büyük laiklik karşıtlığı bu 8 yılda yaşandı..
HaLkın içinde en cahiLinden tut en kamiLine kadar miLyonLarca insan var..Bu üLkede okuma yazma biLmeyen 4,5 miLyon insan var.ilkokul mezunu 20 miLyon insan var.BunLardan hangisi anayasa değişikLiğinin içeriğini biLiyordu?
Neye oy verdiğini biLe biLmeyen,üLkenin kaderi eLLerine bırakıLmış miLyonLarca cahiL insan neyin demokrasisini getirecek?.
Bir üLkenin geLeceği şeriatçı ve cahiLLere kaLmışsa vay bu üLkenin haLine.YazıkLar oLsun..
Teşekkür ederım yorumunuz için..En azından gözü tamamen kapalı AKP Fanatiği degılsınız.Az yada çok birşeylerın farkındasınız.Bazı yorumlarınızı okuyorum ..Yorumlarınızın çoğuna katılmasamda sızın yorumlarınızı yınede futbol takımı tutar gıbı Akp tutan bazı uyelerın yorumlarından daha degerlı buluyorum..
Konu hakkındakı düşüncelerıme gelınce
Ne denerlerde desınler bana göre hiçbir yargı tamamen tarafsız olamaz.Belli etsede etmesede...az yada cok ıllakı kendını yakın gördugu bır partı olacak yargı uyelerınde....
Ama bunu en aza ındırmek bızım elımızde..en azından elımızdeydı....
Ayrıca Atatürk ılkelerıne baglı taraflı bır yargı ( Taraflıysa eger ) her zmaan Cumhurıyet düşmanı taraflı yargıdan kat ve kat ıyıdr ...