Erciyes Kurultayını artık BBP düzenleyecek

türk ocağı

serdengeçti
Reaction score
0
Erciyes’i BBP Düzenleyecek

MHP’nin bundan sonra yapmayacağını açıkladığı Erciyes Kurultayını artık BBP yapacak MHP’nin böyle bir karar alması ülkücü camianın tepkisine sebep olmuştu.

Erciyes Kurultayının iptalinin MHP nin efsanevi başbuğu Alparslan Türkeş'in vasiyeti olduğuna inanmadıklarını belirten BBP liler, Başbuğun kurultayına da, derneğine de, davasına da sahip çıkılacak dediler.

Bu kurultayı şenlik olarak ARTIK BBP düzenleyecek..

BBP Kayseri İl Başkanlığının açıklaması şöyle :

Büyük Birlik Partisi İncesu İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen Erciyes Şenliği, kasabamız sınırları içerisinde yer alan ve Yılbant Dağı'nın arka tarafında bulunan (Erciyes'in batısı) Uzunyayla'da yapılacak.

Şenlikleri organize eden BBP İncesu İlçe Başkanı Mustafa Emekçi'nin verdiği bilgilere göre şenlikler 25-26-27 Temmuz günlerinde düzenlenecek. Emekçi, şenlikler için oldukça iyi bir organizasyon yaptıklarını ve şenliklere tüm hemşerilerimizin davetli olduğunu söyledi.
Şenliklere il ve ilçe başkanları başta olmak üzere geniş bir katılımın olması bekleniyor.

Bildiğim kadarıyla Alpaslan Türkeş her Türk cumhuriyeti için bir şenlik düzenlenmesini düşünmüştür.
BBP ye yakışır.

her türk ülkes için 1 kere düzenlenmesini istemiş oda bitti
ama bbp nin düzenlemesi etik olarak doğru olmaz yada
aynı isimle aynı yerde aynı amaçla dzenlemesi doğru olmaz

buna anca taşra da yaşayanlar inanır.
17 tane düzenlendi sonuncusu Kıbrıs için düzenLendi?
E orta asyadaki 6 tane Türk devleti ne olacak?
Hem açıklama yapıldı okumadınız mı böyle bir olay rahmetlinin karakterine uygun değildir diye :goz:
Bahçeli kendisine biçilen rolü çok iyi oynuyor!
Alparslan Türkeş Vakfı Başkanı Seval Türkeş, Erciyes Kurultayı'nın iptal gerekçesine karşı çıktı.

Alparslan Türkeş Vakfı Başkanı Seval Türkeş, Erciyes Kurultayı’nın merhumun vasiyeti üzerine belli bir sayıdan sonra kesildiği yönündeki iddianın, “Türkeş’in karakterine aykırı olduğunu” söyledi.

Alparslan Türkeş Vakfı Başkanı Seval Türkeş: “Erciyes Zafer Kurultayı’nın belli bir sayıdan sonra kesilmesi hususunda, son günlerde kamuoyuna yansıyan, Alparslan Türkeş’in vasiyeti olduğu iddiası bana göre Türkeş’in karakterine ve misyonuna aykırıdır. Merhum Alparslan Türkeş’in sağlığında, kanuni şekillere uyarak yapmış olduğu böyle bir vasiyeti kesinlikle yoktur”

Alparslan Türkeş Vakfı Kurucu Başkanı Seval Türkeş, Erciyes Zafer Kurultayı’nın Alparslan Türkeş’in vasiyeti üzerine belli bir sayıdan sonra kesildiği yönündeki iddianın, “Türkeş’in karakterine aykırı olduğunu” belirterek, “Merhum Alparslan Türkeş’in sağlığında, kanuni şekillere uyarak yapmış olduğu böyle bir vasiyeti kesinlikle yoktur” dedi. Seval Türkeş, ilki 26 Ağustos 1990 tarihinde Alparslan Türkeş’in desteği ile yapılan ve geleneksel hale gelen “Erciyes Zafer Kurultayı’nın belli bir sayıda kesilmesiyle ilgili iddialar” konusunda yazılı açıklama yaptı. “Kurultayın sona ermesinin Alparslan Türkeş’in vasiyeti olduğu yolundaki” iddianın kamuoyuna yansıdığını belirten Seval Türkeş, “iddianın Türkeş’in karakterine ve misyonuna aykırı olduğunu” kaydetti.

Seval Türkeş açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Merhum Alparslan Türkeş’in sağlığında, kanuni şekillere uyarak yapmış olduğu böyle bir vasiyeti kesinlikle yoktur. Bu hususta sözlü bir vasiyeti ve konuşması da yoktur. Bu konuda ısrarlı olanlar, kamuoyu önünde iddialarını belgelendirmekle mükelleftirler. Bunu yapmadıkları takdirde bu büyük insanın ruhunu incitmiş ve iftira atmış olurlar. Böyle bir şey hiç kimseye yakışmaz. Kimseye de bir şey kazandırmaz. Temennimiz 19. kurultayın da yapılarak bu geleneğin, benimseyenler tarafından sonsuza kadar sürdürülmesidir.”

Sudan sebeplerle kaldırılamaz

MHP Mersin eski Milletvekili Cahit Tekelioğlu, Erciyes Kurultaylarının, Ülkücü hareketin kendini yenilediği, inanç, iman tazelediği bir yer olduğunu vurgulayarak, “Her yıl orada hareket kendini yeniler ve gücünü tekrar görür. Oradan aldığı güç ile döner mevzilerine ve çalışmalarını sürdürür. Bu bir şevktir. Bunun devam etmesi gerekir. Bu geleneğin öyle sudan sebeplerle kaldırılması doğru değildir. Eğer bu makul bir gerekçeye dayanmadan böyle sudan sebeplerle kaldırılırsa Ülkücü hareketin güç aldığı dinamonun kapatılması anlamı çıkar” dedi. Bu yapılanların bir hata olduğunu bundan dönülmesini gönülden istediğini ifade eden Tekelioğlu, “Erciyes bütün Ülkücülerin bir yıl bekleyip gidip tabiri caiz ise şarj oldukları, güç depoladıkları ve bir yıl o güçle çalıştıkları bir yerdir. Bu şartelin kapatılmamasını istiyorum. Bunu bir hata olarak görüyorum ve düzeltilmesini parti yönetiminden istiyorum” diye konuştu.

Öyle bir vasiyet hatırlamıyorum

MHP Çorum eski Milletvekili Melek Denli Karaca, özel bir sebebi yoksa alınan kararın çok yanlış olduğunu söyledi. Karaca, “Orada Ülkücüler bir araya geliyordu. Dertleşiyorduk, konuşuyorduk, yurt dışından geliyorlardı. Türk dünyası bir araya gelmiş oluyordu. Bu kurultayın iptali yazık oldu. Biz zamanında Başbuğ’un çok yanında olan bir insandık. Onun öyle bir vasiyeti olduğunu ben hatırlamıyorum. Fazlasıyla üzüldüğümü söyleyebilirim” dedi.

Alparslan Türkeş fikrinin tasfiyesi

MHP eski Genel Sekreter Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili adayı Saim Tekin, tüm yapılanların Alparslan Türkeş fikrinin tasfiyesi anlamına geldiğini söyledi. Tekin, “Yeni değil. Birkaç adım daha atılmış bugüne kadar. Adım adım da gidiliyor. Bunu tahmin etmemek ya da görmemek mümkün değil. Evvela milliyetçiliğin tarifi değiştirildi. Ardından Türkçülük Günü Milliyetçiler Günü oldu. Arkasından Türk Kurultayı’na katılınmadı. Kısacası tekrar ediyorum Alparslan Türkeş fikrinin tasfiyesidir bu” diye konuştu.

Böyle bir vasiyete inanmıyorum

MHP Konak eski İlçe Başkanı Mehmet Karal, böyle bir vasiyete inanmadığını söyledi. Karal, “Şimdi oraya gitmek gerekiyor. Şimdi sormak lazım. Bu vasiyet kime teslim edildi. Kurultayın durdurulmasına gelince. Belki oradaki kalabalığa söyleyecek artık bir şey kalmamıştır. Söyleyecek yeni bir şeyler yok demek ki. Veya oraya gittiği zaman birileri hesap sorabilir ona.

Erciyes Kurultayı yaşatılmalı

MHP MYK eski üyesi Osman Şen, ” Böyle bir kararın alınacağı benim aklımın ucundan bile geçmezdi “ dedi. Erciyes kurultayının kuruluş amacının Müslüman Türklerin Cami’de, Kabe’de, Erciyes’te, bilahare de Altay’larda buluşması gibi bir idealden kaynaklandığını ifade eden Şen, ” Rahmetli Başbuğ’un yanında yaklaşık 30 yıl boyunca bulundum ama böyle bir vasiyetten hiç haberim olmadı. Ne yapılmak istendiğini anlamak mümkün değil. Bugün Ülkücü hareketi hâlâ yaşayan, yaşatan ancak dışlanan arkadaşlarımıza artık büyük bir görev düşüyor. Bir araya gelinip mutlak surette Erciyes’i yaşatmanın yolunu aramak lazım “ diye konuştu.

ŞEN OLSUN KURULTAYIN

Onsekiz mayıs bugün, hele bak sen, bak hele...
Bugün burda maaşallah, inananlar elele,
Bu yedinci kurultay, Allah`ın izni ile,
Dokuzyüzdoksandokuz, bin olsun kurultayın,
Şen olsun ülküdaşım, şen olsun kurultayın.

Birliğini hiç bir şey bölmesin, bölemesin,
Allah`ım yardım etsin, sırtın yere gelmesin,
Ben bin dedim, velâkin binde bile kalmasın,
Kıyamete kadar her an olsun kurultayın,

Ne yazıyor her yerde, ne yazıyor oku bak,
Her taraf bayrak bayrak, her taraf sancak sancak,
Bize böyle Kurultay yakışır zaten ancak.
Kurultaylar başına han olsun kurultayın,

'Hazreti Ebu Bekir, Sıddık'`da ki sadakat,
'Hazreti Ömer'`deki hiç lekesiz adalet,
O 'Allah`ın Aslanı Ali'`deki güç, kuvvet,
'Hazreti Osman'`daki fen olsun kurultayın,

Geçmezsiniz zaten ya, bu ölçüden geçmeyin,
Dirayetli olun da sakın zulme kaçmayın,
Fakat sevgi diye de, acze kapı açmayın.
Sadece küfre karşı kin olsun kurultayın,

Bize gelen hoş geldi, tek şartımız şu gardaş:
Kemiğini şeker yap, kanını da su gardaş,
Türk ve İslâm ülküsü, işte vahdet bu gardaş,
Bu vahdet helvasına un olsun kurultayın,

Bu dâvânın şehidi, bu dâvânın gazisi,
Çile ile süslüdür bu dâvânın mâzisi,
Şimdi hâlâ zindanda nice ana kuzusu,
Gelecek nesillere yön olsun kurultayın,

Kaderimiz bu bizim, bize ülkücü denmiş,
Cümle Ehl-i İslâm`ın derdi bize yüklenmiş,
Vatanımın üstüne karanlık çökerlenmiş,
Karanlığı yırtacak tan olsun kurultayın,

Bu gidişe dur deyip, buna bir son vermeli,
Bir 'İbrahim' çıkmalı, putları devirmeli,
Bu milleti titretip kendine döndürmeli,
Bu millete yeni ruh, can olsun kurultayın,

Vatanın baştan başa köy, kasaba, ilin,
Yayla, ova, tepe, dağ, tarlasının, yolunun,
Şah damarı sensin sen, bütün Anadolu`nun,
Bu damara inşallah kan olsun kurultayın,

Almanya ne ki gardaş, Almanya bunun biri,
Türk yaşayan bilimum Avrupa devletleri,
Kurultaya temsilci göndermiş yiğitleri,
'Alp'`lerin kükrediği gün olsun kurultayın,

Bu dâvânın kudreti nerden nereye varmış,
Amerika`dan tut da... Hong-Kong`a bayrak açmış,
Aha Avustralya; yine çiçek göndermiş,
Tüm cihanı saracak kın olsun kurultayın,

Allah izin verirse çok kurultay yaparız,
Ne bu yoldan saparız, ne de O´ndan koparız,
Hasretle 'Başbuğ`umun' ellerinden öperiz,
Haykır 'Arif', haykır be... Şan olsun kurultayın,

Ozan Arif​

bence sonsuza kadar o kurultaylar düzenlenmeli bbp düzenlediginde katılım nası olur bilemem ama olsun......

eskilerden tv ler canlı yayında kurultayı gösterirlerdi.. ama artık haberlerde bıle rastlayamıyoruz..

Partiler geçici davamız bakidir demiştin başbuğum.
Yeminimizi zaten 12 yaşında etmiştik ama ne yazık ki artık başımızdakiler bizi temsil etmiyor ya da başka bir deyimle bizim istediklerimiz başa gelmiyor.
Ben tekrar o meydana esselamunaleykumlerle giren namazlarda en önümüzde saf tutan bir lider istiyorum.
Ne mozaiği ulan diye haykırabilecek,karşısındaki çakalı amansız susturabilecek.
Mekanın cennet olsun Başbuğum!
Her ne olursa olsun;
ÖLMEYECEK BU HAREKET ÖLMEZ BU DAVA!

Evvela başbuğun böyle bir düşüncesi yok, Başbuğun hayatını incelerseniz, ideolojik kadro hareketini ömrü boynca benimsemiştir, yani merkeze açılalım diye bazı gelenekleri yok saymaktan ziyade, farklı olduğunu, alternatif olduğunu her daim cümle aleme gösterme amacını zinde tutardı.

MHP nin 86-87 lerde tekrar MÇP ismiyle devam etmesinin sebebi de budur, yoksa o dönemde de gerek yok merkez sağda farklı partilerde mücadelemize devam edelim diyenler de vardı. Ancak başbuğ buna şiddetle karşı çıkmıştı.

BBP nin aynı isimle aynı yerde faliyeti devam ettirmesi tartışılır. Ancak bu duruma parti gözlüğüyle değil, ülkücü gözlükle bakılması gerekmektedir. Ülkücü için kurultayı yapan, kurultayın ismi, veya yeri önemli değildir. Önemli olan ülkücülerin kurultayda toplanmasıdır.

Mhp bu organizasyonu terkedebilir ama ülkücülerin bundan vazgeçeceği anlamı çıkarılmamalı.

Kayseride olmaz, Erzurumda olur, zafer kurultayı olmaz, şahlanış kurultayı olur. FARKETMEZ, MHP veya BBP nin yapmasıda farketmez. Önemli olan o kurultayın yapılmasıdır.

Kurultayı BBP yapsın sen al Üç-Hilalli bayrağını git katıl. Oyunuda kime istersen ona ver artık bunları aşmamız gerekiyor.

En son antalyada düzenlenen Türk Kurultayıda MHP nin sahip çıkmamasından dolayı yapılamayacağı düşünülürken AKP sahip çıkmış ve kurultaya damgasını vurmuştur, sizce iyimi oldu? MHP nin hiçe saydığı, AKP nin ekmeğini yemek için sahip çıktığı kurultaya BBP el koysa kötümü olur? Başbuğun onca emeği zayi edildi.

Zafer kurultayınıdamı AKP ye kaptıralım? Bırakalım bu tür organizasyonları ülkücüler yapsın başbuğun mirasına sahip çıkılsın, partisine, derneğine, bakmayalım Ülkücülüğü sadece MHP ye mahsus olarak görürsek yanlış yaparız. Bugün Türkiyede hatta tüm dünyada Ülkücü Hareket artık farklı isimler, partiler, dernekler, ocaklar vasitasıyla yaşatılmaya çalışılıyor. Gönül isterdiki tek yürek tek bilek olalım ancak şu gönlün istediğini istemeyecek olan iç ve dış mihraklar çoktur ve malesef onların borusu ötmektedir.

Ülküdaşım genede ümitvar olunuz...

Yarın elbet bizim, elbet bizimdir.
Gün doğmuş gün batmış ebet bizimdir.

Birleşin, ey yolları Kur’an’da birleşenler
Birleşin, itikatta, imanda birleşenler
Ayrılık yakışmıyor, bölünmek günah size
Birleşin, ey Secde-i Rahman’da birleşenler

Abdurrahim KARAKOÇ

Şimdi keyfim yerine geLdi
Bu sene çadırLarı nerde kuracağız diyordum bende
Bu sene oLacakmıymış temmuz ayında acaba?

mhp kurultay dan vazgeçeçiyor ülkü ocaklarının etkinliği azaltılyor bu bir değişim mi yoksa yeniden yapılanmamı acaba?

benden alıntı yapan arkdaşlara teşekkür ederim ama ben haberlerde böyle duymuştum k.bakmayın cahilliğim için

bi kendini bilmezz yüzünden kurultay biitti bole işin ben koltuktan da kalkmıo

ђєάVєηśįś;3163498' Alıntı:
MHP nin yaptığıyla BBP nin yaptığı bir olurmu doğru düzgün katılım bile olmucaktır...

Ülkücüler orada olacaklardır.Gelebilen herkes orada olmalı.

sonuçta bu kurultay,rahmetli Türkeş den kalan bir miras niteliğindedir bana göre.mhp bu mirasa sahip çıkamadı,umarım bbp bu kurultayı eskisi gibi düzenleyebilir.

Geri