Erbakan Bunamış Olmalı (!)

hkfull61

New member
Reaction score
0
ERBAKAN BUNAMIŞ OLMALI

Siyasette aktif olmanın faydalarını inandığım kadar, halktan kopuk yaşayarak siyaset yapmanın insanı körleştirdiğine de inanırım. Ekonomik krizi bir ekonomistte sormak kadar, birkaç esnafa sormanın da insana çok şey öğrettiğine inanıyorum.
Kişisel olarak, eğitim ağırlıklı çalışmalar yapmam sebebiyle, siyaseti takip etsem de, ekonomik verilerden pek anlamadığımı iyi biliyorum. Ekonominin gidişatı hakkında bilgi sahibi olmak istediğim zaman, esnaf arkadaşlarıma sorarım.
İki üç yıldır hiçbirisinin yüzünün gülmediğini görmek, “işler nasıl?” sorusunu sormama engel oluyor. Arkadaşlarımın yarasını deşmemek adına, her seferinde ağızlarını yoklamamaya çalışıyorum.

* * * * * * *

İlk defa alış veriş yaptığım bir esnafa işlerini sordum, alışveriş sonrası çayını içerken.
“Ne sen sor ne de ben söyleyeyim” diye söze başladı esnaf. “Bir dokun, bin ah işit” sözüne hak verircesine başladı anlatmaya.

“Beş sene önce sattığım fiyatla mal satıyorum bugün. Ancak kiram beş yıldır artıyor. Faturalarım beş yıldır artıyor. Giderlerim artarken gelirim azalıyor.
İstanbul’un en işlek caddelerinden birisidir bu sokak. Kapının önünde oturup geçenleri saymaya kalkışsam saymayı yetiştiremem. Ancak insanlar dükkanlara uğramıyor. Hiç kimse elini cebine atacak durumda değil. Özellikle havalar soğuyunca millet fatura derdine düşüyor.
Yetkililerin “ekonomik kriz bizi vurmaz!” demeçlerini dinlerken, lokmalarım boğazıma düğümleniyor akşamları. Kriz bizi teğet geçiyormuş. Teğet geçmiyor delerek geçiyor, ancak feryadımızı duyan yok.

Ak parti iktidara geldiğinde Başbakan “bize üç yıl müsaade edin!” demişti. Ben o açıklamayı dinlediğim gün “üç yıl feda olsun!” dedim. Üst üstte yaşadığımız krizlerden bunalmıştık zaten. Üç yıl içinde düzelsin yeter ki diye düşünmüştüm. Ancak aradan altı yıl geçti. Biz hala ekonomik krizi konuşuyoruz.

Ak Parti ilk iktidara geldiği zaman tüm millet gibi bende çok şey bekledim. Ak Partiyi ve Başbakanı eleştirenlere kızıyordum. En çok Erbakan’a kızıyordum.

“Devleti yönetmek çoluk çocuk işi değil” demişti Erbakan hoca, Ak Partinin ilk yıllarında. Bu cümleleri duyduğumda çok kızmıştım. Bugün yaşananlara baktığım zaman, Erbakan hocanın ne kadar büyük bir Siyasetçi olduğunu, ne kadar büyük bir ferasete sahip olduğunu daha iyi anlıyorum.

“Kendi öğrencini, senin yanında yetişen birini bu kadar ağır eleştirmen çok ayıp!” diye düşünüyordum. Hatta ne yalan söyleyeyim “Erbakan kesin bunamıştır!” diyordum.
Ancak bugün görüyorum ki Erbakan hoca haklı çıktı.
Bunayan o değil, bizmişiz.
Kör olan Erbakan değil, benmişim.”

* * * * * * *

Bir dokunup bin ah işitmek buna denir işte.
“İşleriniz nasıl?” gibi iki kelimelik bir soru sonrası esnaf içini döktükçe döktü.
Yazar olduğumu, bu anlattıklarını bir köşe yazımda kullanmayı düşündüğümü söyleyince “Mutlaka yaz bunları hocam!” dedi, dertli esnaf.

“Bu millet Erbakan hocanın kıymeti bilemedi” diyerek çekmesinden bir şeyler aramaya başladı. Bir dergiden, küçük bir kağıda yazdığı notu bana uzatarak, “Yazını bu cümleyle bitirirsen sevinirim” dedi.
O kadar dertli olan esnafın hem muhabbeti, hem ısmarladığı çayı, hem de not olarak verdiği sözün güzelliği hatırına, yazımı o güzel sözle bitiriyorum.

Büyük dava adamlarının heykelleri, hayattayken üzerlerine atılan taşlardan yapılır.

Sait ÇAMLICA
Eğitimci – Yazar

laf tam lafmıs ama acı ama gercek kardes mıllet batılı medyanın haberlerını dınleyıp yanlıs taraflarda saf alınca ıyı ıyı dıyordu oyle zannedıyordu ama gel gorku ulke ne hale geldı oysakı ınsanlar bıraz arastırsaydı ekonomı ne zamn ıyı olmus hangı hukumetler ne gıbı adımlar atmıs arastırmadan batı lı medyanın gazını aldıkca aldılar halende alıyor mıllet mılletımızın hepsını kasdetmıyorum ama cogunlugu saf ama attımı mangalda kule bırakmıyor bu saf lar benım en uzuldugum nokta kanlar akıtılarak kazanılan bır ulke kalemle masa baslarında verılıyor ve kurunun yanında yas ınsanlarda yanıyor ........................

Erbakan haklı olsa ne olur olmasa ne olur. Dünya şartlarında neler oluyorsa bizde de oluyor. Fakat bizde halkın çektiği devlet yükü ço yüksek. Erbakan bu ara oğluyla kızını siyasette çok ön plana çıkardı.Doğru siyaset çocuk çoluk işe değil fakat yaşlanmış dinozorlaşmış artık son bir hamle yaparak nifak sokmaya çalışmak ta bu memlekete fayda getirmez. Günümüz de ülke ne çekiyorsa dinozorlaşmış politakacı gazeteci devlet emeklisi insanların söylemleri yüzündendir. Birisi çıkar başörtülüleri ortaya atar polisle karşı karşıya getirir. Birisi gider karşısına Türkiye laiktir der karşısına diker. Çalışarak memlekete bişeyler fayda verecek buluş adından söz ettirecek ya da ismini dünya da saygı ile uyandıracak bireyler yetişememiş toplumuzda. Erbakan mezara (Allah gecinden versin) girse
hala o olsaydı bu olsaydı diyecek fertler var.

Erbakan haklı olsa ne olur olmasa ne olur. Dünya şartlarında neler oluyorsa bizde de oluyor. Fakat bizde halkın çektiği devlet yükü ço yüksek. Erbakan bu ara oğluyla kızını siyasette çok ön plana çıkardı.Doğru siyaset çocuk çoluk işe değil fakat yaşlanmış dinozorlaşmış artık son bir hamle yaparak nifak sokmaya çalışmak ta bu memlekete fayda getirmez. Günümüz de ülke ne çekiyorsa dinozorlaşmış politakacı gazeteci devlet emeklisi insanların söylemleri yüzündendir. Birisi çıkar başörtülüleri ortaya atar polisle karşı karşıya getirir. Birisi gider karşısına Türkiye laiktir der karşısına diker. Çalışarak memlekete bişeyler fayda verecek buluş adından söz ettirecek ya da ismini dünya da saygı ile uyandıracak bireyler yetişememiş toplumuzda. Erbakan mezara (Allah gecinden versin) girse
hala o olsaydı bu olsaydı diyecek fertler var.

Zaten mesele bu kardeşim.

Müslümanların ifrad ve tefridden kaçınması gerekir.Hiç kimseye aşırı muhabbet duymaması gerekir.Maalesef Hocanın tebaasında tıpkı M.Kemalin tebaasının metbularına duydukları muhabbet gibi Hoca ya muhabbet duyan insanlar var.Bu hem İslami değil hem Hocaya çok zarar verir.Nitekim verdi de.

28 Şubat olmasaydı belki şu anda daha müreffeh bir ülke idik.

hala o olsaydı bu olsaydı diyecek fertler var.[/QUOT

arkadasım cok cahılsın bu ulkede basbakanlık yapmıs tum ınsanları arastır 30.40 yıllık tarıhımızı bırde erbakan denen sahsın hayatını arastır ben emege saygılı olurum dındar olsun laık olsun kemalıst olsun sol cu sagcı fark etmez emek veren bır ınsansa desteklerım sen cahıl cahıl konusuyorsun senın kotuledıgın adam 7 gobek profesor bılıyormusun sana bır kac yaptıklarını anlatayım
1 milli olmustur ve abd ye ısraıl e ab ye boyun egmemıstır
2motor muhendısıdır kendısı pancar motor ve bırkac motor un patentı ondandır
3 zaten zengındır dıger sıyasıler gıbı meclıste zengın olmamıstır
4 ılk devrım otomobılının yapımına onculuk etmıstır
5 almanya da ders vermıs motor uzerıne ve leopar tanklarının motorunu tasarlamıstır ve ulkemızede kazandırtmıstır
6 koalısyon donemınde kıbrıs ı almıslardır asıl kahraman kendısıdır ecevıt herzamankı gıbı on plana cıkarılmıstır cumhurıyet kuruldugundan berı ılk kazanımımız olan topraklardır
7 sanayılesmeye cok onem vermıstır ve bır cok fabrıkanın acılısını yapmıstır
8 emperyalıst dusmanlarımıza karsı cıkan ve dık duran ender ınsandır
9 D8 gıbı ab ye karsı G 7 lere karsı kurulan bolge ve musluman toplulugunu olusturmustur
10 en cok haksızlıga ugramıs abd darbelerını yemıs ınsandır
ama turk mılletının bır kısmı goruntu ve reklam hastası oldugu ıcın hep kandırılmıstır kaybeden ekonomımız kaybeden vatanımız kaybeden bolge ulkelerıdır sahsın hayatını oku sonra yorum yap arkadasım ben senı tanımıyorum sımdı kalkıp sana soyle boyle desem senın hosuna gıdermı ??????????????

Geri