En Sonunda Bunuda Yapıyorlar Boğaziçi Köprüsü Ve Fatih...Körüleri Satılıyıor

Kaçan Aşık

Yönetmen
Katılım
16 Ara 2006
Mesajlar
7,939
Reaction score
0
Puanları
0
kopru-istanbul.jpg

04 Aralik 2007 00:00 AKP Hükümeti'nin "köprüler özelleşsin" adımı Avrupalıların iştahını kabarttı... Otoyollarla birlikte özelleştirilecek olan Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerine Japon, İtalyan, İspanyol, Portekiz ve Avustralya firmaları talip

Önümüzdeki yıl yapılacak olan karayolları (otoyolar) ve köprülerin işletmesi ihalelerine Japon, İtalyan, İspanyol, Portekiz ve Avustralya firmalarının yoğun ilgisinin olduğu öğrenildi.

Bu satışlar için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na (ÖİB) danışmanlık yapan Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nın (TSKB) Genel Müdürü Halil Eroğlu, köprü ve otoyolların satışının gelecek yılın ilk altı ayında tamamlanacağını söyledi. Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin özelleştirilmesine yabancı firmaların büyük ilgi gösterdiğini açıklayan TSKB Genel Müdürü Eroğlu, yabancıların büyük gruplar olduğunu belirterek şu bilgileri verdi:

"Köprü ve otoyolların satışı 2008 yılının ilk altı ayında gerçekleşip, yılın sonuna kadar da bunların yeni alıcılarına devrinin yapılacağını öngörüyoruz.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden çok büyük gruplar alıcı olarak varlar. Bu şirketlerin en önemlileri Japon, İtalyan, İspanyol, Portekiz ve Avustralya firmaları. Bu kadar yüksek bir talebin olması da bu özelleştirmenin yapılabileceğini gösteriyor. Karayolları özelleştirmesinin 2008 yılı içinde bitirilebileceğini düşünüyoruz."

Süreyi bakanlık belirleyecek

Köprü ve paralı yol satışında kullanım süreleri için ÖİB'ye önerilerde bulunacaklarını söyleyen Halil Eroğlu, imtiyaz anlaşmalarının kaç yıl olacağına Ulaştırma Bakanlığı'nın karar vereceğini bildirdi.

Eroğlu, "İşletme süreleri 15 - 20 - 35 yıl olabilir. Hangi koşullarda ülke menfatinin daha fazla olacağına bakılacak.

İlgi gösteren firma ülkeleri olan İtalya, İspanya ve Portekiz'de otoyollar özelleştirilmiş durumda. Bu ülkeler sadece kendi ülkelerinde değil, Amerika ve Avustralya'da da bu işleri yapıyorlar. Bu nedenle onların modellerine bakacağız. Ülke menfaatimize en uygun modeli seçeceğiz" dedi.

'Yerli ortak arıyorlar'

Bu tür satın almalarda yabancıların Türkiye'yi Doğu'ya açılan bir kapı olarak gördüklerini söyleyen Eroğlu, gelecekte Asya ve Ortadoğu'ya gitmek istediklerini söyledi. Yabancıların köprü ve paralı yolların alımında yanlarına yerli ortak almak istediklerini anlatan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Özelleştirmelere talip olan yabancılar mutlaka bir yerli ortak istiyor. Çünkü yabancının yalnız başına gelip Türkiye'de bu işleri yapması mümkün değil. Yerli ortak tercih ediyorlar. "

'10 milyar dolar bekliyoruz'

2008'de yapılacak özelleştirmelerde en önemli alanların elektrik dağıtım, şeker fabrikaları ve otoyollar olacağını söyleyen Eroğlu, bu satışlardan 10 milyar dolar gelir beklediklerini belirtti.

Eroğlu, "2006 - 2007 yıllarında yaklaşık olarak 10 milyar dolar civarında olan ÖİB'nin doğrudan özelleştirme gelirleri, 20 milyar dolarla tamamlandı. Yani toplam 40 milyar doların 20 milyar doları buradan. 2008'de de bütçeye özelleştirme geliri olarak toplam 10 milyar dolar rakam kondu. Biz bu rakamın da çok rahatlıkla tutturulacağını düşünüyoruz" diye kaydetti.

KOBİ'ye 1.3 milyar dolar kredi

Türkiye Sınai ve Kalkınma Bankası Genel Müdürü Halil Eroğlu, bu yıl 700 milyon dolar kredi kullandırdıkları küçük ve orta boy işletmelere gelecek yıl 1 milyar 300 milyon dolar kredi vereceklerini söyledi.

2007'de yatırım ihtiyaçları için kullandırmayı planladıkları kredi rakamını aşarak yıl sonunda 1 milyar dolara ulaşacaklarını söyleyen Eroğlu, "Bu yıl özel sektörün yatırım ihtiyaçlarının finansmanı için en fazla 750 milyon dolar kredi vermeyi hedeflerken bu rakam şu anda 850 milyon dolar civarında. Yıl sonunda 1 milyar doları geçeceğini düşünüyoruz. Bunun temel nedeni yatırım aktivitelerinin sürmesidir" dedi.

Milliyet
Kadife ŞAHİN

http://www.etikhaber.com/content/view/45881/77/
 
Elimizde bir akarsular birde ormanlar kalacak yakında . Onlara da sıra gelecektir. Bu adamlar askeri hiç sevmiyorlarya, ben ce askeriye yi de satsınlar. Nede olsa yabancı sermaye delisi bunlar
 
satacak yeri kalmadı sata sata bitirdiler be ülkeyi yeter !
 
bu kadarınada yuh denir yani yakında maho ağanın köyü sattığın gibi hepimizide satarlar
 
Kemal Sunal filminde gördüğümüzde Gülüyorduk... Kahkalar atıyorduk...

Bugün ise ağlanacak halimize gülelim....
 
Elimizde bir akarsular birde ormanlar kalacak yakında . Onlara da sıra gelecektir. Bu adamlar askeri hiç sevmiyorlarya, ben ce askeriye yi de satsınlar. Nede olsa yabancı sermaye delisi bunlar

Ormanlık arazilerde akarsularda satılıyor merak etmeyin:goz:
Hükümet, küresel ısınma, yağışların azlığıyla ortaya çıkan "su krizi" ni çözmek için akarsulara göz dikti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler , proje çerçevesinde belirlenecek bölgelerin sulanması için akarsuların yap-işlet-devret modeliyle özel sektöre açılacağını bildirdi. Sistemle akarsu ve göletlerin kullanım hakkı 49 yılı geçmeyecek şekilde devredilecek. İşi üstlenecek yatırımcılar "ihale" yöntemi yerine, nükleer santral projesinde olduğu gibi "yarışmayla" belirlenecek.


Daha önce iki kez Sezer tarafından veto edilen ormanlık arzilerin talanı ile ilgili 2B yasası kapsamı dahada genişletilerek yeni anayasa taslağındada yer aldı.

Yani akpnin elinden onlarda kurtulamadı.:victory
 
Bakalım elde bir şey kalmayınca neyi satacaklar?Ülkeler eskiden topla,tüfekle,askerle ele geçiriliyordu.Şimdi ise parayla bir ülke satın alınabiliyor.Üstüne üstlük Bağımsızlığına düşkün olan ülkeler askerine düşkündür ama bu iktidar askeriyle düşman ve askerini düşman etmek içinde hiçbir fırsatı kaçırmıyor.
 
abi bunlaR YAKINDA VATANDAŞLARI DA SATMAYA BAŞLARSALAR ŞAŞMAYIN
 
Yakında seri üretime geçerler artık, köprü yapıp satarlar.
 
Üstteki mesajdan alıntıdır.............................................


'Yerli ortak arıyorlar'
Bu tür satın almalarda yabancıların Türkiye'yi Doğu'ya açılan bir kapı olarak gördüklerini söyleyen Eroğlu, gelecekte Asya ve Ortadoğu'ya gitmek istediklerini söyledi. Yabancıların köprü ve paralı yolların alımında yanlarına yerli ortak almak istediklerini anlatan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Özelleştirmelere talip olan yabancılar mutlaka bir yerli ortak istiyor. Çünkü yabancının yalnız başına gelip Türkiye'de bu işleri yapması mümkün değil. Yerli ortak tercih ediyorlar. "



Türkiyede Satılacak bir şey kalmayınca ne yapılacağı belli oldu; ASYA ve ORTADOĞU Satılacak


Eğer kızdığın bir ülke varsa, o ülkeyi mahvetmek için yapılacak tek şey var;
AKP hükümetini o ülkeye ihraç etmek.
:biggrin:biggrin
 
Yola deaaawaaaam... yürü be tayyyip kim tutar seni :)
 
türkiyenin zatn olup olucağu stratejik önemi olan 2 köprü var..

kullanım hakkı o mal üzerinde söz sahibi olma hakkınıda verir..

elin ülkemizdeki birkaç önemli noktadan ikisine sahip çıkması, bunlar üzerinde söz hakkını elinde bulundurması bağımsızlık düşüncesiyle ne kadar bağdaşıyor..?

bu sizin evinizdeki televizyonda ne izliceğinize yada hangi saatler içinde izliyeceğinize komşunuzun karar verip bide bunun üzerine sizden üzret talep etmesi gibi birşey..sizce bu normal mi..?

bir savaş çıksa hani olmaz ya ama bu çocuk oyuncağı değil devlet yönetmek olur olur (zaten bugünyaşadıklarımız 5 sene önce kimin aklına gelirdi ki..) öle bşşi olduğunu düşünün köprüden asker tahliye etmemize bile yabancı karar vercekse ben kusura bakmayın bu hale getirilen TC'ye bağımsız diyemem..
 
köprüleri satarlar fabrikaları satarlar ..... satarlarda satarlar; sonra giderler ogullarına yat kat alırlar.
 
mrk etmeyin siz o patronları için bi tarafını bile satar ;)
 
Yapılan şey kötü , tasvip etmiyorum lakin şöyle durum var. Ortakların yüzdesine göre verilen bir aylık para, devletteki BAZI kişilerin cebine girdiği paradan kat be kat az olacak onu biliyorum
 
Daha sırada galata köprüsü falanda var... fikrimiz değişmedi durmak yok satmaya devam...
 
iyide köprülerin hisseleri çok daha önce satılmamışmıydı zaten.2 kere mi satacaklar :D..
 
Yabancı, bankayı fabrikayı götüremez ama kârı götürür

Maliye Bakanı Sayın Unakıtan, "Yabancılar gümrükten dışarı çıkarken, ceplerine Türkiye'de satın aldıkları bankaları ve fabrikalara koyarak ülkeden ayrılmıyorlar. Bankalar, fabrikalar ülkede kalıyor" dedi.
Sayın Unakıtan'ın söyledikleri doğrudur. Bizim kurduğumuz ama yabancılar tarafından satın alınan bankalar ve şirketler ülkede duruyor. Bunları dışarıya çıkaran yok ama, yabancılar kârlarını dışarıya döviz olarak çıkarıyorlar. Çıkaracaklar. Eskiden ülkede Türk parası olarak kalan kârlar, bundan sonra dövize dönüştürülecek ve döviz olarak dışarıya gidecek.
Sayın Unakıtan'ın konuşmasından sonra, Mülkiyeli üstadımız Cahit Kayra beni uyardı. "Yunanlıların 2.7 milyar dolara satın aldıkları Finansbank'ın 9 aylık (yıllık değil) net kârı 380 milyon dolar (458 milyon YTL)... Yunanlılar ödedikleri parayı nerede ise 4 yılda geri götürecekler" dedi.

İdeal yabancı sermaye
Üstadımız Cahit Kayra'nın uyarısı üzerine, "Bankacılıkta durum böyle ise, acaba imalat sanayiinde durum nedir?" diyerek, İstanbul Sanayi Odası'nın 500 büyük sanayi kuruluşu rakamlarına baktım.
500 büyüklerin 140'ı yabancı sermayeli kuruluş. 2006 yılında 500 büyüklerin toplam vergi öncesi kârlarının toplamı 4.5 milyar dolar. 500 büyüklerin vergi öncesi kârının yüzde 40'ını bu yabancı sermayeli kuruluşlar elde etmiş ve de (çok tabii olarak kanuni hakları olarak) yurtdışına götürmüş.
Tekrarda yarar var: Yabancı sermaye düşmanlığının modası geçti. Tam tersine, her ülke yabancı sermaye peşinde. Ama biz bazı şeyleri birbirine karıştırıyoruz.
(1) Ülkeye faiz için, borsa için gelen yabancı sermaye ile, yatırım için gelen yabancı sermaye farklıdır.
(2) Ülkeye daha önce Türkler tarafından kurulmuş bankayı, fabrikayı satın almak için gelen yabancı sermaye ile, yeni banka, fabrika kurmak için gelen yabancı sermaye farklıdır.
Biz ülkeye fabrika kurmak için gelecek yabancı sermaye istiyoruz. Türk ekonomisinde ek yatırım, ek üretim yapacak, ek istihdam yaratacak yabancı sermaye budur.

İçeride yapılsın da...
Ekonomi denilen şeyin esası üretmektir. Üretmek demek katma değer yaratmaktır. Katma değer denilen şey (1) Kira, (2) Ücret, (3) Faiz, (4) Kârdan oluşur.
Eğer yabancı sermaye ülkeye yeni bir işyeri açmak için gelir, yeni bir banka, fabrika kurar ise, katma değer yaratır. Üretimi, istihdamı, geliri artırır. Buna karşılık kendi yarattığı kârı yurtdışına götürür.
Fakat yabancı sermaye daha önce bizim kurduğumuz, bankayı, şirketi satın alır ise, üretim, istihdam ve geliri artırmadan, daha önce tamamı ülkede kalan katma değerin bir bölümünü kâr olarak yurtdışına çıkarır. Bunu yaptı diyerek de yabancı sermaye ayıplanamaz.
Bir ayıp var ise o ayıp, yabancıları yeni banka, fabrika kuracak yerde, Türklerin kurduklarını almaya teşvik eden sistemdedir.Yanlışları anlatmanın yabancı sermaye düşmanlığıyla ilgisi yoktur. Ülkenin ihtiyacı olan yeni yatırım ve üretim için gelecek yabancı sermayedir. Doğrusu budur.

Güngör URAS
 
Geri
Üst