En Son Bugün Seçim Olsa Anketi

Newwave

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0

2vl63o7.jpg

En son bugün seçim olsa anketi

İşte son bugün seçim olsa anketi: AKP'SİZ İKTİDAR GELİYOR

29 Mart yerel seçimlerinde “İl Genel Meclisi” oyları itibarıyla yüzde 38 oy alan AKP’nin oy oranı aradan geçen 6 ayda yüzde 34’lere kadar düştü. Kamuoyu yoklamaları, AKP’nin düşüşünü “ekonomi politikalarındaki yetersizliğe” bağlarken, son dönemde gündemi meşgul eden “demokratik açılım” tartışmalarının da düşüşte etkili olmaya başladığını gösteriyor.

Sonar Araştırma Şirketi’nce 1-20 Eylül tarihlerinde “Türkiye Siyasi Eğilimler ve Beklentiler: Eylül 2009” başlığı ile gerçekleştirilen araştırma, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Kayseri, Konya, Mersin, Samsun ve Van illerindeki 20 ilçe ve 20 köyde yaşayan 3 bin kişinin katılımıyla yapıldı.

AÇILIM'IN ETKİSİ

Araştırmaya göre, Ağustos 2009’da parlamento dışı siyasi partilere oy verme eğilimi gösteren seçmenler, Kürt açılımı nedeniyle Eylül ayında MHP ve CHP’yi tercih etmeye başladı. Ağustos ayında yüzde 35 oy oranına sahip olan AKP ise 30 günlük periyotta yüzde 1’lik düşüşle yüzde 34’lere geriledi. Eylül ayı araştırma verilerine göre, CHP 29 Mart seçimlerinde aldığı yüzde 23’lük oy oranı 27.21’ye, MHP ise yüzde 15’lik oy oranını 19.03’a çıkardı. DTP’nin oy oranı ise yüzde 1’lik bir artışla yüzde 6.08 olarak belirlendi.

EN ÖNEMLİ SORUN

“Türkiye’nin en önemli sorunu ne?” sorusuna katılımcıların yüzde 66.7’si işsizlik ve istihdam, yüzde 50.2’si pahalılık, yüzde 24.8’nin ise güvenlik yanıtını vermesi, yurttaşların oy tercihlerinin değişmesindeki en büyük etkenin ekonomik istikrarsızlık olduğunu ortaya koydu.

Hükümetin Kürt açılımı çalışmalarının gelecek 6 aylık dönemde siyasi partilerin oy oranları üzerinde belirgin bir değişiklik yaratması bekleniyor.

TEK PARTİ DÖNEMİ BİTEBİLİR

Araştırma verilerine göre, ilk genel seçimlerde AKP’nin yüzde 34 oranında oy alması durumunda yeterli milletvekili sayısı sağlayamayacağı için parlamentodaki “AKP iktidarı” dönemi sona erecek. CHP, MHP ve DTP’nin eylül ayı araştırma sonuçlarına paralel bir oy oranına sahip olmaları durumunda ise AKP’siz bir koalisyon kurulmasının önü açılacak.

Kaynak

Yanlış hatırlamıyorsam halkın %71i açılımdan rahatsızdı.

isterse %100 ü oLsun ne fark eder ki?

Türkiye'de her 10 kişiden 6 sı akpye oy veriyor ama kime sorarsam sorayım ben vermedim dior =) anLadın mı demek istediğimi? ; )

o yüzden hiç böle anket yapmasınlar bosuna hatta secimde yapmasınLar.. nsLsa secim sandıkları sayılırken trafolar bozuluyor :durdurun

Ülkede Bukadar Saf Olunca Gelir Tabi

Hayır yanlış hatırlıyorsun. % 71 CHP ve MHP'nin açılıma karşı bağırıp çağırmasına kızan kesimin oranı... İnanmıyorsan anket yap hep birlikte görelim. :sneaky2:

bana göre yarın seçim olsa yine akp %40 üzerinde oy alır.. çünkü bşişryler yapmak isteyen sadece akp var. diğerlerinin işi herşeye muhalefet etmek.. ben daha hiç çözüm önerilerini görmedim diğerlerinin.

bana göre yarın seçim olsa yine akp %40 üzerinde oy alır.. çünkü bşişryler yapmak isteyen sadece akp var. diğerlerinin işi herşeye muhalefet etmek.. ben daha hiç çözüm önerilerini görmedim diğerlerinin.

Çözüm öneriler olsaydı zaten iktidar olurlardı.Yıllardır bu millet Başta CHP yi iktidar yapmaz

Çünkü muhalefetteyken bile sürekli kriz çıkaran bir partiye iktidarı teslim etmek ülkeyi perişan etmektir

velevki öyle bile olsa;

alıntı;
CHP 29 Mart seçimlerinde aldığı yüzde 23’lük oy oranı 27.21’ye, MHP ise yüzde 15’lik oy oranını 19.03’a çıkardı. DTP’nin oy oranı ise yüzde 1’lik bir artışla yüzde 6.08 olarak belirlendi.

burdan bakılınca gelecek koailsyon chp+mhp=%46...mhp herzamanki gibi yardımcı..ve bu 2li ortaklara yeni bir necdet sezer yeni bir derviş, yeni bir kriz, yeni bir muhtıra, hatta olmadı yeni bir ihtilal çağrısıyla işi kotaracak derin güç birlikteliğine maya teşkil edecek fragmanlar, sübvansiyonlar, ve toplumu manipüle edecek taşeron örgütlenmelerin desteği lazım.. hadi hayırlısı.. yaşasın yeni yeni hükümet..

e-r-i-y-o-r

anketler bence pek sonuçlara yakın olmuyo insanlar herşeyi unutmaya meyilli yani yapılan doğruyu da yanlışı da çabuk unutuyo...

seçime yakın gene bi one minüt der tayyip götürür işi...

3 ay sonra da suriye sınırını vermeye kalkar gene :)

Evet bencede öyle. Diğerlerinin tek söylediği şey yok onun parçası olmayız, bu na alet olmayız, karşıyız... Neyin parçası olacaksınız kardeşim hep muhalefet. Ne zaman ülke için bişeylerin parçası olacaklar...

akp erir, fettonun oyunları erimez...
sadece kukla değişir, it ürür kervan yürür!
bu memlekete İsmet İnönü'den sonra vatansever başbakan mı gelmiş?

Hiçbirşey değişmez. Herşey yine bugün nasılsa aynı olacaktır.

Ne bekliyorsunuz!.. Bir mucize mi?

Bu saatten sonra artık seçim olsa bile oy sandıklarında herşey değişiyor.

akp erir, fettonun oyunları erimez...
Sadece kukla değişir, it ürür kervan yürür!
Bu memlekete ismet inönü'den sonra vatansever başbakan mı gelmiş?

ecevit..................

BÜLENT ECEVİT

AKP'nin bu açılımı Kürt kökenlilerin DTP'ye değil AKP'ye çalışması adına idi.
Ancak bu yanlış algılandığı yada medya tarafından oyle nakledildiği için oylar yine DTP'ye geçtiği gibi
AKP'de daha çok oy kaybetti.

ne kadar eknomiyi saklarasa saklasın millet cebine bakıyor. artık Taraf gazetesi bile etkileyemeçek bir kere düşmeye başlayınca düşüş durmaz. Herkeste necmettine gitmiz. ayaz da kalmaları yakın görünüyor. Amerika Sarı gül kozunu oynayaçak gibi görünüyor.

AKP'nin açılımdan dolayı oy kaybetmesi geçici olabilir, eğer açılımı gayet net ifade edip
içini doldurabilirlerse eriyen oylar dirilen oylar olabilir, ama kritik nokta açılımın akibetinin ne olacağı..

Geri