En Popüler Oruç Tutmama Mazeretleri

Newwave

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0

29paoo2.jpg

En popüler oruç tutmama mazeretleri

Benim kalbim temiz'le başlıyor devamı..

Ramazan ayında sıkça rastlarsınız oruç tutmayanların bir dünya mazeretleri vardır. Taraf'ın Sivilay ablası da en popüler oruç tutmama mazeretlerini sıraladı. Benim kalbim temiz'le başlıyor devamı aşağıda..

PROTEİNİNİ ALMIŞ OLARAK FİNK ATMAK AYIP KAÇAR

İslamın beş şartı arasında en fazla mahalle baskısına neden olan ibadet oruçtur. Kimse sizin kelime-i şahadet çekip çekmediğinizi bilemez. Namaz kılmak tek başına yapılabilen, kılmadığınızı kimsenin ispatlayamayacağı bir ibadettir. Zekat ve hac zaten parası olanlar için geçerlidir. Oysa oruç öyle mi? Güneşin doğumundan batımına kadar aç susuz gezen, şekeri düşmüş insanların arasında kahvaltısını yapmış, kalorisini, proteinini almış olarak fink atmak en iyimser ifadeyle ayıp kaçar..

ORUÇ NAMAZ GİBİ DEĞİLDİR

Hoşgörünün beşiği Anadolu’da alenen oruç tutmamak hâlâ tercih edilen bir davranış değildir. Ancak oruç namaz gibi değildir, ortalıkta yemek yemeseniz bile, oruç tutmuyorsanız bunu saklayamazsınız. Dilinizin üzerinde beyaz bir tabaka olmamasından oruç yerine kaşığın sapını tuttuğunuz şıp diye anlaşılır. Bu yüzden halk arasında başvurulan mazeretler vardır.

EN POPÜLER ORUÇ TUTMAMA MAZERETLERİ

Seferiyim: Yaşadığı şehirden 90 km uzağa gidenler seferi sayılır ve oruç tutmayabilirler. En ünlü seferimiz Kenan Evren’dir. Bildiğimiz gibi darbeci Kenan Paşa, 12 Eylül darbesini yaptıktan sonra il il dolaşıp yediği halt için toplumdan destek toplamaya çalışıyor. En çok destek bulmayı umut ettiği yerlerden biri olan Erzurum’da düzenlediği miting Ramazan’a denk geliyor. Konuşması sırasında ağızı kuruyunca önündeki suyu içiyor. Kenan Paşayı alkışlamak için meydanı dolduran dadaşlar, ıslıklamaya başlıyorlar. Kenan Paşa da tarihi cümlesini sarfediyor: ‘Ben seferiyim’

Antibiyotik alıyorum: Bu mazeret günahkârlarla müminlerin ortak kullandığı mazeretlerdendir. Çalıştığı devlet kurumunun kokteylinde kendisine uzatılan içki bardağını şeriatçı damgasını yemeden geri çevirmek isteyen dindarların da sıkça başvurdukları bir mazerettir. Antibiyotik ortalama sekiz saatte bir alınması gerektiği için pekala oruç tutmaya da engel olabilir. Ancak oruçlu kalınan sürenin çok kısaldığı kış günlerine denk gelen Ramazanlarda başvurulmaması tavsiye olunur. Çünkü bu kısa günlerde bir sahurda, bir iftarda bir de ikisinin ortasında ilaç almak mümkündür.

Çalışmak da ibadettir: Özellikle Protestan müslümanların mazeret olarak değil, gerçekten inanarak başvurdukları bir mazerettir. Yaptıkları işin ne olduğunu sormayın. Otomobil lastiği satış temsilcisi de olabilirler, bir bankada kredi kartı uzmanı da. Bu gruba giren insanlar hafta içi oruç tutmazlar. Haftasonu da iftara kadar uyurlar yani orucu uykuya tuttururlar.

Benim kalbim temiz: ‘Dini yükümlülükler bana çok angarya geliyor ama bir taraftan cehennemin gerçekten varolması ihtimalinden de tırsıyorum’ diyenlerin her şart ve koşulda başvurdukları en popüler mazerettir.

Aç olunca sinirli oluyorum, etrafımı kırıp geçiriyorum, daha çok günaha giriyorum: Tanrı, bu ibadeti kulları aç insanlarla empati kurabilsin, merhamet duyguları gelişsin, nefislerini, arzularını kontrol altında tutabilsinler diye emretmiş. Buradan bakınca; oruç halinin sinir yaptığı insanlar üretim hatası olan kullar olsa gerek ki, tezahürleri yaratıcının öngörülerinden farklı olabiliyor.

Ülserden gastrite bilimum mide hastalıkları: En geçerlilerinden biri olsa da ramazan süresince gerçekten ülserli gibi tatsız tuzsuz haşlanmış gıdalar tüketmek; kızartmadan, gazlı içeceklerden uzak durmak gibi ağır bedelleri olan bir mazeret.

Kaynak

kalbim temiz :D sağol

Benim en çok duyduğum şudur: "Tutanda kendineeee,tutmayanda..." :D
Tabi orası öyle ama bu şekilde söylenince sanki "tutanda tutmayanda eşittir" veyada "tutmak gibi bir zorunluluk yoktur,ama tutarsan daha iyi" gibi lanse ediliyor.Kesinlikle tasvip etmiyorum,benim için tek geçerli mazeret sağlık problemi olabilir.

Benim en çok rastladıgım Mazaret;

Açlıga dayanamıyorum. O Yüzden tutmuyorum.

kalbim temizle aç olunca sinirli oluyorum süper :D:D:D bu anketin amacı ne ama? boş hiçbir yerde kullanılmayacak bilgiler :D

iyi de mazerete ne gerek var ki

istemiyorsan tutmazsın kimse de bi şey diyemez veya demez ..

χ∂αηтє23χ;4631442' Alıntı:
iyi de mazerete ne gerek var ki

istemiyorsan tutmazsın kimse de bi şey diyemez veya demez ..

bizim halkımız "hafif" herşeye karıştığı için insanlar korunmak için zırh arıyor :D:D

oruçla fakirin halinden anlamaya çalışıyoruz da fakirler zenginin halini nasıl anlayacak :S

Her inanç insanın kendi içinde olacak mazeretler bahane olmamalı diye düşünüyorum.

Analayamadığım şu.. Her birey oruç tutmak zorunda mı? Tutanda kendine tutmayanda.. Öyle bi hale geldik ki Kafamıza uymayanları lanetler durumdayız. Bırakın tutmayan tutmasın..

Benim kalbim temiz: ‘Dini yükümlülükler bana çok angarya geliyor ama bir taraftan cehennemin gerçekten varolması ihtimalinden de tırsıyorum’ diyenlerin her şart ve koşulda başvurdukları en popüler mazerettir.

TIRSAR TIRSAR yapacağından da geri kalmaz ))) eline sağlık.. güzel konuydu new..

Açıkca SöyLeyim.Tutmuyorum Oruç.Bu benim Kendi Görüşüm.Ramazanın Başlarında izmirdeydim.İnsanlar okadar Rahatki anlatamam size izmirli olanlar Bilir veya Ramazanda izmirde geçirenler.Harbiden aşık oldum memlekete.Kmse kimseye aç gibi bakmıyor,Bu nie tutmuo die. İnsanlar aşmışlar Artık.Ama Samsunda Yaşıorum Ben ve eMinim Çoğu Kiside tutmuo ama tutuomus gibi yapıo Ve benim zoruma gidende Bu.Sgra iciorm Sokakda Yürüorm.MaL gibi BakıoLar.asLında Çoğuda Tutmuo...aŞalım arTık BunLarı...

isteyen tutar isteyen tutmaz .. tabi ki karışacak değiliz.. ama gözümüze sokar gibi bahanen her ne olursa olsun tutanların karşısında yemek yada sigara içmek de büyük saygısızlık....

bence oruç ve diğer ibadetler kul ile ALLAH arasında dır...
islam dininde zorlama yoktur...kolaylık vardır...
ama zorlama çıkaranada kolaylık yoktur...

o yüzden insanları tutmadıkları için yargılayamayız...

Kişi Oruç tutup tutmamakta hiçbir zorunlulugu yoktur. Herkesin inancı düsüncesi farklı. Ama sen tutmuyorsun diye Tutanların karsısında yiyip içersen saygısızlık ve edepsizlik olur ! Allah kullarına yükümlülükler vermiştir bunları yerine getirip getirmemekte herkes özgürdür. Kısaca her koyun kendi bacağından asılır.

Oruç tutanlar oruç tutmayanlara ters gözle bakarsa tuttukları orucunda anlamı kalmaz,
Ve oruç tutmayan bir kişi oruçlu olduğunu bildiği bir insanın yanında onu özendirecek bir biçimde
birşey içmesi ve yemesi de aynı şekilde günahtır

BunLara dikkat etmek lazım...

Geri