En Şaşırtıcı Fobiler

muratcolez

New member
Reaction score
0

27.jpg

BAZEN ÖYLE BIR ŞEYE TEPKI VERIYORSUNUZ KI ÇEVRENIZDEKI HERKES SIZE AKIL SAĞLIĞINIZI BIR ANDA KAYBETMIŞSINIZ GIBI BAKIYOR. YA DA ÇOĞUNLUĞUN MÜTHIŞ BIR DOĞALLIKLA YAPTIĞI ŞEYLER SIZE GERILIM FILMLERINI ÇAĞRIŞTIRIYOR.

26.jpg

NORMAL DIŞI KORKULARA SAHIP BIRI YANI FOBIKSENIZ BÜTÜN BUNLAR SIZIN IÇIN GAYET SIRADAN DURUMLAR! TABII SIZE NORMAL GELEN BIRÇOK DURUM DA BIR BAŞKASININ EN BÜYÜK KORKUSU OLABILIYOR.

25.jpg

UÇAK, KARANLIK, HAYVAN, BÖCEK, KAPALI ALAN, YÜKSEKLIK, KAN GÖRME GIBI FOBILERE ÇOK SIK RASTLANDIĞI IÇIN ARTIK ŞAŞIRMIYORUZ AMA ÖYLE FOBILER VAR KI GERÇEK OLDUKLARINA BILE INANAMIYORSUNUZ.

24.jpg

İŞTE EN YAYGIN FOBİLER...

23.jpg

AGORAFOBİ:
BÜYÜK ALIŞVERIŞ MERKEZI, KALABALIK DÜKKANLAR VE PAZARYERLERINE GITMEKTEN KORKMA. AGORAFOBIKLER YALNIZ KALABALIK YERLER DEĞIL, TÜNEL VE ASANSÖR GIBI HEMEN ÇIKMASI MÜMKÜN OLMAYAN YERLERDEN DE UZAK DURURLAR.

22.jpg

SOSYAL FOBİ:
BIREYIN SOSYAL ORTAMLARDA YA DA PERFORMANS GEREKTIREN DURUMLARDA UTANIP KÜÇÜK DÜŞECEĞINI DÜŞÜNEREK GEREKSIZ YERE KORKMASI DURUMU.

21.jpg

DİŞ HEKİMİ FOBİSİ:
TÜRKIYE’DE ÖZELLIKLE ÇOK YAYGINDIR. BU KORKU, AĞRILI BIR MÜDAHALE YAPILACAĞI ENDIŞESINDEN KAYNAKLANDIĞI GIBI DIŞ HEKIMLERINE YÖNELIK BIR GÜVENSIZLIK HISSINE DAYANDIĞI DA TESPIT EDILMIŞTIR.

20.jpg

DİSMORFOFOBİ:
KİŞİNİN KENDI BEDENINDEKI BIR ÖZELLIK NEDENIYLE UTANÇ VERICI BIR DURUMA DÜŞECEĞINE INANMASIDIR.

19.jpg

HASTALIK FOBISI:
AĞIR, BULAŞICI YA DA IYILEŞMEYECEK BIR HASTALIK TAŞIMA KORKUSU.

18.jpg

KİR FOBİSİ:
KIRLI BIR ŞEYE DOKUNMAK YA DA HERHANGI BIR YERDEN SIÇRAMASINDAN KORKMAK.

17.jpg

İŞTE BUNLAR DA EN ŞAŞIRTAN FOBİLER...

16.jpg

BATOFOBI:
DERINLIKTEN YA DA YÜKSEK BINALARIN YANINDAN GEÇMEKTEN KORKMA.

15.jpg

ARAKIBUTIROFOBI:
YERFISTIĞI EZMESININ DAMAĞA YAPIŞMASINDAN KORKMA.

14.jpg

VENÜSTRAFOBI:
GÜZEL KADINLARDAN KORKMA.

13.jpg

POLITIKOFOBI:
POLITIKACILARDAN KORKMA

12.jpg

PELADOFOBI:
KEL INSANLARDAN KORKMA

11.jpg

FOBOFOBI:
KORKMAKTAN KORKMA

10.jpg

EISOPTROFOBI:
AYNALARDAN KORKMA

9.jpg

FILOFOBI: AŞIK OLMAKTAN KORKMA

8.jpg

AGIROFOBI: CADDELERDEN KORKMA

7.jpg

ANTROPOFOBI: İNSANLARDAN KORKMA

6.jpg

TOKOFOBI: GEBE KALMAKTAN YA DA DOĞUM YAPMAKTAN KORKMA

5.jpg

TRISKAIDEKEFOBI: 13 SAYISINDAN KORKMA

4.jpg

OKOFOBI: TAŞITLARDAN KORKMA

3.jpg

ERITROFOBI: YÜZ KIZARMASI FOBISI

2.jpg

GAMETOFOBI: EVLENMEKTEN KORKMA

1.jpg

KSENOFOBI: YABANCIDAN KORKMA

bazılarını ilk kez duydum : )
ilginç, teşekkürler ..

kork Allahtan korkmayandan...... derler...

bunca korkusu olan insanın Allahtan korkmuyor olmasını listeye bile koyamıyan psikolog ruhbilimci vs. nin ,gece yorgan altında tris tris soluduğundan eminim....))

eline sağlık ..

SOSYAL FOBİ:
BIREYIN SOSYAL ORTAMLARDA YA DA PERFORMANS GEREKTIREN DURUMLARDA UTANIP KÜÇÜK DÜŞECEĞINI DÜŞÜNEREK GEREKSIZ YERE KORKMASI DURUMU.

bu bende var galiba

SOSYAL FOBİ:

bu bende var galiba

ufak yollu çaresini göstereyim; o bulunduğun ortamda bir anda aklına gelen korkun yüzünden sıkıntı duymaya başladığında şöyle düşünmeye çalış;'' karşımdakiler bu işi benden iyi bilmiyordur, sadece birilerinin sırtından o mevkiye gelmişlerdir, ben onlardan daha iyiyim.. yada; hem yanılsam nolurki dünyanın sonu değil, sıkılacağıma bunlarında benim gibi olduklarına eminim '' gibi fikirler dolaştır kafanda.. atlatırsın zamanla...

acaba bulan bilim adamları bunları telaffuz edebiliyorlarmı :D

peki benim fobimin adı ne lise öğrencisiyken 12 numara makine ignesiyle kendi parmagını diken ya da şöyle diyelim 12 numara makine ignesinin tırnagından girip etinden cıkmasıyla bütün kesici aletlere uzun süre bakamama =)

resmen iğne parmağıma monte olmuştu üstten batmıştı :) hastneye kaldırıldıgımda da doktorun onu oldugu yerden cıkarıp yere atmasıyla gelen o tiz sesten de tiksiniyorum hadi bakalım bunuN ADI NE :)

peki benim fobimin adı ne lise öğrencisiyken 12 numara makine ignesiyle kendi parmagını diken ya da şöyle diyelim 12 numara makine ignesinin tırnagından girip etinden cıkmasıyla bütün kesici aletlere uzun süre bakamama =)

resmen iğne parmağıma monte olmuştu üstten batmıştı :) hastneye kaldırıldıgımda da doktorun onu oldugu yerden cıkarıp yere atmasıyla gelen o tiz sesten de tiksiniyorum hadi bakalım bunuN ADI NE :)

eleiğne fobisi:)

Allaha şükür hiçbirseyden korkumuz yok ..yınede paylasım ıcıın sagol!!

hayvanlardan korkuorum bnde.... :))))

Sanırım Deneme-yanılma fobisi hocam. Ama Başına GeLen şey Korkunç Bir Durum. Görüntü Açısından tabi. =)

bi insan kellerden nası korkar ya ? tmm yansımadan dolayı biraz göz alıo amaa :D:D korkulacak kadarda diil yaniii :D

listede yok ama üstgeçitlerden geçerken köprunun cadde ortasına düşüp, araba çarpmasıyla ölme fobisi var bende:D

saol hacı güzelmiş :D

Geri