Emekli Deniz Kuvvetleri Komutanı, Türk Okullarını Savundu

Serdengeçti

Banned
Reaction score
0
Komutan Okulları Savundu

Türk okullarının eğitim kalitesiyle öne çıktığını belirten emekli Deniz Kuvvetleri komutanı, örnek olarak da kendi akrabalarını gösterdi.

Görev yaptığı dönemde yurtdışındaki Türk okullarını yakından takip eden eski bir Deniz Kuvvetleri komutanı, dünyanın dört bir yanında Türk bayrağını dalgalandıran okullara herkesin destek vermesini istedi. Günlük siyasî tartışmalara adının karıştırılmasını arzu etmediği için isminin açıklanmasını istemeyen komutan, eğitimin kutsal bir hizmet olduğunu belirtti. Türk okulları aleyhine bugüne kadar en küçük bir delil bulunmadığını vurgulayan oramiral, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'de Tevhid-i Tedrisat Kanunu'na uygun olarak Milli Eğitim Bakanlığı'na, yurtdışında da bulundukları ülkenin yasalarına bağlı faaliyet gösteriyorlar. Yani sürekli denetim ve kontrol altındalar. İlk açıldıklarından bugüne kadar laikliğe aykırı bir tavırları olduğuna dair resmî ya da gayri resmî hiçbir somut bilgi ya da belge ortaya çıkmadı."

Yurtdışındaki devlet görevlileri, bütün büyükelçiler ve yabancı diplomatların da eğitim kalitesi sebebiyle bu okulları tercih ettiğini anlatan emekli komutan, "Uğraşılacak, aleyhinde olunacak en son şey eğitimdir, bu okullardır. Kimse Türk okullarıyla uğraşmasın." uyarısında bulundu. Laik cumhuriyet ve Atatürkçülük konusundaki hassasiyetiyle bilinen oramiral, hiçbir dinî veya siyasî gruba yakın olmadığının altını çizdi. Sahip olduğu hassasiyetlerin, dünyanın farklı coğrafyalarına İstiklal Marşı'nı taşıyan Türk okullarını korumayı gerektirdiğini söyledi. Emekli komutan, kendi akrabalarının da söz konusu okullara gittiğini ve aldıkları eğitimden büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

Söz konusu okulların devletin denetim ve kontrolünde olduğunu hatırlatan emekli komutan, Türk bayrağını dalgalandıran kurumların Türkiye'de ve yurtdışında eğitim kalitesiyle öne çıktığını dile getirdi. Ardından da görev yaptığı dönemde yaşadığı bir olayı anlattı: "Resmi bir ziyaret için Arnavutluk'a gitmiştim. Tiran'da yaşayan akrabalarım, çocuklarını şehirdeki Mehmet Akif Koleji'ne yazdırmak istemişler; ama kontenjan dolu olduğu için başaramamışlar. Müdürle konuşmam için benden ricacı oldular. Meseleyi kolejin müdürüyle görüştüm. Öğrenci alımının son derece kısıtlı ve zor olduğu bu Türk okuluna akrabalarımın kaydını yaptılar. İdarecilerin bu jesti, akrabalarımı çok mutlu etti. Sonraki yıllarda kolejin eğitiminden çok memnun kaldılar. Şimdi her görüşmemizde kayda vesile olduğum için bana teşekkür ediyorlar. Çağdaş eğitim gibi kutsal bir olgu, kim tarafından yapılırsa yapılsın ve nerede olursa olsun desteklenmeli. Bu, eğitime katkıdır, fena bir şey değildir. Dünyanın her yerinde eğitim kutsal sayılır."

http://85.235.85.62/news_detail.php?id=168070

Komutan Okulları Savundu

Türk okullarının eğitim kalitesiyle öne çıktığını belirten emekli Deniz Kuvvetleri komutanı, örnek olarak da kendi akrabalarını gösterdi.

Görev yaptığı dönemde yurtdışındaki Türk okullarını yakından takip eden eski bir Deniz Kuvvetleri komutanı, dünyanın dört bir yanında Türk bayrağını dalgalandıran okullara herkesin destek vermesini istedi. Günlük siyasî tartışmalara adının karıştırılmasını arzu etmediği için isminin açıklanmasını istemeyen komutan, eğitimin kutsal bir hizmet olduğunu belirtti. Türk okulları aleyhine bugüne kadar en küçük bir delil bulunmadığını vurgulayan oramiral, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'de Tevhid-i Tedrisat Kanunu'na uygun olarak Milli Eğitim Bakanlığı'na, yurtdışında da bulundukları ülkenin yasalarına bağlı faaliyet gösteriyorlar. Yani sürekli denetim ve kontrol altındalar. İlk açıldıklarından bugüne kadar laikliğe aykırı bir tavırları olduğuna dair resmî ya da gayri resmî hiçbir somut bilgi ya da belge ortaya çıkmadı."

Yurtdışındaki devlet görevlileri, bütün büyükelçiler ve yabancı diplomatların da eğitim kalitesi sebebiyle bu okulları tercih ettiğini anlatan emekli komutan, "Uğraşılacak, aleyhinde olunacak en son şey eğitimdir, bu okullardır. Kimse Türk okullarıyla uğraşmasın." uyarısında bulundu. Laik cumhuriyet ve Atatürkçülük konusundaki hassasiyetiyle bilinen oramiral, hiçbir dinî veya siyasî gruba yakın olmadığının altını çizdi. Sahip olduğu hassasiyetlerin, dünyanın farklı coğrafyalarına İstiklal Marşı'nı taşıyan Türk okullarını korumayı gerektirdiğini söyledi. Emekli komutan, kendi akrabalarının da söz konusu okullara gittiğini ve aldıkları eğitimden büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

Söz konusu okulların devletin denetim ve kontrolünde olduğunu hatırlatan emekli komutan, Türk bayrağını dalgalandıran kurumların Türkiye'de ve yurtdışında eğitim kalitesiyle öne çıktığını dile getirdi. Ardından da görev yaptığı dönemde yaşadığı bir olayı anlattı: "Resmi bir ziyaret için Arnavutluk'a gitmiştim. Tiran'da yaşayan akrabalarım, çocuklarını şehirdeki Mehmet Akif Koleji'ne yazdırmak istemişler; ama kontenjan dolu olduğu için başaramamışlar. Müdürle konuşmam için benden ricacı oldular. Meseleyi kolejin müdürüyle görüştüm. Öğrenci alımının son derece kısıtlı ve zor olduğu bu Türk okuluna akrabalarımın kaydını yaptılar. İdarecilerin bu jesti, akrabalarımı çok mutlu etti. Sonraki yıllarda kolejin eğitiminden çok memnun kaldılar. Şimdi her görüşmemizde kayda vesile olduğum için bana teşekkür ediyorlar. Çağdaş eğitim gibi kutsal bir olgu, kim tarafından yapılırsa yapılsın ve nerede olursa olsun desteklenmeli. Bu, eğitime katkıdır, fena bir şey değildir. Dünyanın her yerinde eğitim kutsal sayılır."

http://85.235.85.62/news_detail.php?id=168070

paylaşım için sağolsın ancak zihinler kapalı olduğu için birileri başlıcak yine aynı haberleri ve yazıları buraya koyp birşeyler demeye...

Dünyaya Türkiye'yi ve Türklüğü öğretiyorlar.Bu vesileyle Türk sevgisi aşılıyorlar bence.
Her şeyden önemlisi kültürümüzü o coğrafyalara da tanıtmaları.Unutmamak lazım bi yeri gerçekten fethetmek için kültürünü empoze etmek şarttır.Tabi artık 21. Y.Y. da bahsettiğim fetih ekonomik fetihdir. Ancak dünyanın dört bi yanında iş yapacak şirketlerimizle büyüyebiliriz.Bunun yolu da oradaki insanlara güven vermekten ve kültür alışverişinden geçer....Bence bu okulların bu yöde büyük rolü olacak...

şimdi o komutana acıdım

adama fetullahcı diye saldıracaklar

Fethullah propagandası işte böyle oluyor.Kim Fethullahın okullarını savunuyor?Emekli Deniz Kuvvetleri Komutanı ismi ne? İsmi yok.Arkadaşım hiç bir normal Ordu personeli Fethullah okullarını savunamaz.O okulların ABD'ye hizmet ettigini herkes bilir.bende ordudan emekliyim ve Fethullahın 20 sene önce biz gelecekteki tehlike diye bize brifingler verildigini biliyorum.Hadi verin Şu emekli Deniz kuvvertleri komutanının ismini desem veremezsiniz.Öncedende Fethullah çetesi böyle uydurma haberler yaptı propaganda için ne oldu verdiği isimler teksip yaptı.Artık isimsiz yapmaya başladılar aynı tür haberler...

Fethullah propagandası işte böyle oluyor.Kim Fethullahın okullarını savunuyor?Emekli Deniz Kuvvetleri Komutanı ismi ne? İsmi yok.Arkadaşım hiç bir normal Ordu personeli Fethullah okullarını savunamaz.O okulların ABD'ye hizmet ettigini herkes bilir.bende ordudan emekliyim ve Fethullahın 20 sene önce biz gelecekteki tehlike diye bize brifingler verildigini biliyorum.Hadi verin Şu emekli Deniz kuvvertleri komutanının ismini desem veremezsiniz.Öncedende Fethullah çetesi böyle uydurma haberler yaptı propaganda için ne oldu verdiği isimler teksip yaptı.Artık isimsiz yapmaya başladılar aynı tür haberler...

ordumuzdaki bazı zihniyetler bir donem namaz kılanıda vatan tehlikesi olarak goruyordu...:goz:

at yalanı öpeyim inananı. kör ile sağırlar birbirini ağırlar. kaynak kişi kimdir. isim alalım. uydurma hayali kişilerle haber yapılmasına alıştınız. abd nin kucağında oturan hiç bir kişiden bu ülkeye hayır beklemem. zihnimi seveyimki böyle üçkağıtçılara kapalı. durmak yok, yalan habere devam...

afferin komutanımıza iste çanakkaledeki komutanlarımızda böyle parlak fikirlere destek çıkacak cinstendi isimsiz habermiş ismini verse ne olacakki ahmet demiş mehmet demiş ne farkeder önemli olan ne dediği yani hatice değil netice bir gün herkes anlayacak

namaz kılıyor diye birilerini vatan haini sayan zihniyeti KINIYORUM

afferin komutanımıza iste çanakkaledeki komutanlarımızda böyle parlak fikirlere destek çıkacak cinstendi isimsiz habermiş ismini verse ne olacakki ahmet demiş mehmet demiş ne farkeder önemli olan ne dediği yani hatice değil netice bir gün herkes anlayacak

namaz kılıyor diye birilerini vatan haini sayan zihniyetin ben ta A.Q

Küfür ettin... Haklıyken haksz oldun...

ordumuzdaki bazı zihniyetler bir donem namaz kılanıda vatan tehlikesi olarak goruyordu...:goz:

Saçmalıgın artık doruklarda gezmeyebaşladı.Laf başı geldimi Ben fethullahçı değilim diyorsun sonra kalkıp Ordu karalama kampanyalarına alet oluyorsun.Namaz kılan tehlikede o zaman ordumuzda bulunan mescitler ve görevli imamlar neyin nesi?İsteyen namazını kılar orduda kimsede karışamaz.Ama her isteyen her istediği zaman kılamaz.Burası Türk ordusu Patagonya Muz Cumhuriyeti Ordusu değil önce görevler gelir.Adam askerlikten kaçmak ister izin ver kaçmak için secdeden başını kaldırmaz.Ben 30 sene askerlik yaptınız her şeyi benden daha iyi biliyorsunuz.Yazık size yahu ordu düşmanı yapıp ortaya çıkartmışlar senin gibileri.

Tüm dünya fethullahcı olmuşta haberimiz yok

ozaman bu okulların ülkelerinde açılmalarına izin veren ve hatta çocuklarını bu okullarda okutan yöneticilerde fetullahcı olmuş

vey be desenize tüm dünyayı fetullah gülen yönetiyor

küfür etmeyi haklılık gören cehalete sözüm yok, altına imza koyana ise hiç yok. kötü söz sahibinindir..

Saçmalıgın artık doruklarda gezmeyebaşladı.Laf başı geldimi Ben fethullahçı değilim diyorsun sonra kalkıp Ordu karalama kampanyalarına alet oluyorsun.Namaz kılan tehlikede o zaman ordumuzda bulunan mescitler ve görevli imamlar neyin nesi?İsteyen namazını kılar orduda kimsede karışamaz.Ama her isteyen her istediği zaman kılamaz.Burası Türk ordusu Patagonya Muz Cumhuriyeti Ordusu değil önce görevler gelir.Adam askerlikten kaçmak ister izin ver kaçmak için secdeden başını kaldırmaz.Ben 30 sene askerlik yaptınız her şeyi benden daha iyi biliyorsunuz.Yazık size yahu ordu düşmanı yapıp ortaya çıkartmışlar senin gibileri.

ondanmı bir donem namaz kılanlar okuldan atılıyordu..benim yakın bir arkadaşm annesinin başı kapalı diye elendi..sen neyden bahsediyorsun..ve bak kendinde diyorsun TÜRK ordusu diye kendi ordumu niye karalım...benimki gerçekleri soylemek kaldıramyorsanda sus konuşma...ve asıl senin gibileri çıkartmışlar ortaya ki boş boş konuşupta laf kalabalığı yapsın diye...ben fethullahçı değilim ben bu insanların içinde bulunan birnlerce kişi gibi vatanı milleti için çabalıyan ve inancınıda yaşamya çalışan bir TÜRK genciyim...ancak sizlerin beyinleri okadar yıkanmışki doğruyla yanlışı ayırt edemicek duruma gelmişsiniz..ben hiç bir zaman f.gülen ve bağlı olduğu cemiyet hata yapmamıştır demedim..aksine içlerinde yanlış yapanlarda var biliyorum ve onları bende eleştiriyorum ancak içlernde iyi şeyler yapanlarda var ve onlarıda destekliyorum dedim..yani iyi ve kotuyu ayırt edebilecek kadar olgun bir insanım umarım Rabbim sanada bu olgunluğu nasip eder...

Söz konusu okulların devletin denetim ve kontrolünde olduğunu hatırlatan emekli komutan,

Yurt dışındaki okullar başka devletleri bilmem ama Türkiye Cumhuriyeti'nin yetki ve denetiminde değildir... Bu forumda bunu bilmeyen yoktur heralde....Ama koskoca amiral bilmiyor nasıl oluyorsa....

"Resmi bir ziyaret için Arnavutluk'a gitmiştim. Tiran'da yaşayan akrabalarım, çocuklarını şehirdeki Mehmet Akif Koleji'ne yazdırmak istemişler; ama kontenjan dolu olduğu için başaramamışlar. Müdürle konuşmam için benden ricacı oldular. Meseleyi kolejin müdürüyle görüştüm. Öğrenci alımının son derece kısıtlı ve zor olduğu bu Türk okuluna akrabalarımın kaydını yaptılar.

Türkiye'de kaç tane Arnavutluk'ta, Tiran'da akrabası olan emekli deniz kuvvetleri komutanı var.... bu basit bir araştırmayla tespit edilebilecek bir bilgiyken adını vermemenin saçmalığını anlayamadım....

FLAŞ! ! ! FLAŞ! ! ! FLAŞ! ! !

EMEKLİ DİYANET İŞLERİ BAŞKANI: "FETHULLAH GULEN VATAN HAİNİDİR" DEDİ ! ! !

Al sana haber...

Oyle başa boyle tarak...

Hadi yalan oldugunu ispat et...

Buna da inanacak cok insan bulurum...

Zaten sizden de ancak boyle bir haber beklenirdi...

Hem siz ne zamandan beri emekli pasaların sozune itibar eder oldunuz...

Başka bir sey dese bu paşalar sacmalıyor der cıkarsınız, ama yoookk efendinizi ovmus bir kere o adam buyuktur...

KÜFÜRlü mesaj editlenmiştir seviyeyi düşürmeyin
eğer haber doğru diyorlarsa çıksınlar adını versinler böyle habercilik olmaz!

Aman pasanin ismini verip hayatini karatmayin.
Malum Turk Ismini, Istiklal Marsini, bayragimizi, tarihimizi, adaletimizi ogreten, ABDye hizmet
etmeyen, gunun 9 saati din dersi vermeyen, orumcek kafali olmayan okullarimiz var :)
Fethullah Gulen'in yaptiklarinin bir gramini yapamayanlar boyle ne guzel de camur atiyorlar.
Kaynagi yalanlayamayanlar kartel medyasi taktigine geciyor. Soyleyin bu komutanimizin burcu ne,
hangi takimi tutuyor, boyu kac, yoksa inanmicam!! :)

Aman pasanin ismini verip hayatini karatmayin.
Malum Turk Ismini, Istiklal Marsini, bayragimizi, tarihimizi, adaletimizi ogreten, ABDye hizmet
etmeyen, gunun 9 saati din dersi vermeyen, orumcek kafali olmayan okullarimiz var :)
Fethullah Gulen'in yaptiklarinin bir gramini yapamayanlar boyle ne guzel de camur atiyorlar.
Kaynagi yalanlayamayanlar kartel medyasi taktigine geciyor. Soyleyin bu komutanimizin burcu ne,
hangi takimi tutuyor, boyu kac, yoksa inanmicam!! :)

eğer ki böyle bir açıklamayı yapıyorsa arkasında durması gerekir öyle değil mi?
dünyanın neresinde görülmüştür böyle bir habercilik anlayışı?
"eski bir Deniz Kuvvetleri komutanı" yerine "sarı çizmeli Mehmet ağa" dese bana daha tanıdık gelirdi ismi

yok eğer böyle bir açıklama yapmadıysa oraya eski bir Deniz Komutanı'nın ismini yazmaları durumunda büyük ihtimalle adı yazılan kişi tarafından haber yalanlanacaktır zaten.

söz konusu gazetenin ve okulların sahibinin aynı kişi olması da ayrı bir komedidir zaten
kendi okullarını övmek için daha iyi bir yol seçebilirdi bence

haber yalan haberden bile daha yalandır
ne zaman ki Zaman gazetesi oraya ismi yazar, ismi yazılan kişi de kendisi ağzından çıktığını doğrular o zaman haber niteliği taşır

ne cahilce savunma. bir bakalım dinci kesimden kaç kişi atatürkçülerce katledilmiş. komediye bakın, hem emekli hem korkuyorlar. öldürülürmü yoksa? gerçi ilginçtir bu ülkede dinci yazar çizer yada görüş sahiplerinin öldürüldüğü görülmemiştir. ama atatürkçüler ne hikmetse hep öldürüldü. acaba kim korkmalı? hadiyin ülen yalancı pehlivanlar. insanda ar, haya, utanma kalmamışsa yalan haberleri bile utanmadan ortaya koyar. kanıt kanıt diye yırtınan kardeşlerim, buyrun sıra sizin. az daha arsızlaşın, çünkü yakışıyor.
artı modatörleri uyarıyorum, burda uydurma bir haber var, ya kaldırın, yada uydurma olmadığını kanıtlasın yazıyı koyan kişi...

Geri