Emekli Astsubaylardan Atatürk Konulu Resim Sergisi

1001Design

330i ///M3 Design
Reaction score
0
İskenderun Emekli Astsubaylılar Derneği Üyeleri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri Kapsamında Atatürk Konulu Bir Resim Sergisi Açtı. Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü Sergi Salonundaki Sergiye Özellikle Öğrenciler Büyük İlgi Gösterdi.

emekli-astsubaylardan-ataturk-konulu-resim-se-1787030_o.jpg

İskenderun Emekli Astsubaylılar Derneği üyeleri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Atatürk konulu bir resim sergisi açtı. Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü sergi salonundaki sergiye özellikle öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Emekli Astsubay Kadri Sevin'in 17, Coşkun Edirne'nin ise 34 eser ile katıldığı resim sergisinde Atatürk'ün portreleri, yaşamından kesitler yer alıyor. Yağlı boya çalışması olan resimlerin 2 yılda tamamlandığını söyleyen İskenderun Emekli Astsubaylılar Derneği Başkanı Kazım Çakır, "Dernek olarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Derneğimize üye olan meslektaşlarımızın uzun ve zahmetli çalışmalarının ardından bu eserler ortaya çıktı. Sergiyi açmamızdaki esas gaye ise Atatürk'ü ve hayatını insanlarımıza daha iyi anlatmak, onun esrelerini ve düşüncelerini yaşatmak amacıyla bu sergimizi açtık ve 29 Ekim Cumhuriyet haftası boyunca halkımız sergimizi gezebilirler." diye konuştu.

Kurtuluş İlköğretim okulu 3-D sınıfı öğrencisi Simgenur Çevik, Atatürk resimlerini çok sevdiğini ve resme çok meraklı olduğunu belirterek, "Ben de büyüyünce ressam olmak istiyorum. Evimde fırça ve paletlerim, boyalarım var, ailem de beni bu konuda destekliyor. Bugün bu sergide gördüğüm Atatürk portreleri ben çok etkiledi. Ben de bir gün Atatürk resimlerini yapmak istiyorum." dedi.

Namık Kemal İlköğretim Okulu öğrencisi Ulaş Sabahoğlu da resmi çok sevdiğini ve Atatürk'e da hayran olduğunu belirterek, ressam olmayı çok istediğini sözlerine ekledi.

Geri