'Elimizde belge var'

srkngncy

New member
Reaction score
0
Kılıçdaroğlu, Marmara gemisine saldırının sorumlusunun AKP ve İsrail hükümeti olduğunu ileri sürdü​
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Genel Merkezinde VATAN Gazetesi Ankara Temsilcisi Bilal Çetin ve Parlamento Muhabiri Hale Gönültaş’a gündemi değerlendirdi.

Gazze olayından BM Güvenlik konseyi’ndeki İran’la ilgili oylamaya, anayasa değişikliğinden Cihaner dosyasına, CHP’nin iç krizi niteliği kazanan Gürsel Tekin’den erken seçime kadar uzanan çeşitli konularda çarpıcı açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu’nun değerlendirmeleri şöyle:

İRAN İÇİN ‘HAYIR’ OYU: Ortadoğu kaynayan bir kazan. Ortadoğu’da barış sürecinin mutlaka egemen kılınması lazım ve bunda Türkiye dahil bir hiçbir komşumuzun nükleer silaha sahip olmaması çok önemli. İran’ın bu kaygıyı yaratması herkes için sorun olabilir. Hükümetin bu kaygıyı taşımamasının gerekçesi nedir bilmiyorum. Biz isteriz ki İran’ın gerçekten silah üretme gibi bir düşüncesi, çabası olmasın. Bunu da uluslararası kuruluşlara açarak kanıtlasın. Elbette bunu yaparsa zaten sorun kalmamış olur. Bu kaygıyı gidecek bir politikayı sürdürürseniz başarılı olursunuz.

AB’DE GÜVEN KAYBI CİDDİ SORUN: Biz batıdan hukuku insan haklarını, demokrasiyi alan ve kabul eden bir ülkeyiz. AB’ye üyelik süreçlerimiz var çağdaş değerleri yakalamak istiyoruz. Bu değerler büyük ölçüde batıda var. Bu değerlerden kopmak değil, biraz daha sahip olmak gerekiyor. AB ile müzakerelerde ciddi bir tıkanma noktasına geldik. Bu tıkanmanın nereden kaynaklandığını çıkıp hükümetin anlatması lazım. Eğer sizin izlediğiniz politikalar batıda güven kaybına yol açıyorsa bu çok ciddi bir sorundur.

DIŞİŞLERİ DEVRE DIŞI: Dışişleri’ni neredeyse devre dışı bıraktınız. Dış politikayı AKP’nin genel merkezinde yürütüyorsunuz, olmaz. Bir ülkenin dış politikası o ülkeyi yöneten partinin genel merkezinde üretilemez. Devletin hafızası vardır. O hafıza da bürokrasidedir. Çünkü siyasi iktidarlar ülkeyi yönetmek izin belli bir süreliğine gelir. Sonra gider. Bir daha seçime gidilir. Ama devlet dediğimiz bir kurum var. O kurumun arşivi var. Dış politikanın ana özü ulusal çıkarlar üzerine kuruludur.

AKP PANİKTE: Son süreçte AKP’nin oy kaybına uğradığını hükümet de biliyor. Bunu öğrendikten sonra bir panik de var. Dolayısıyla gündemin değiştirilmesi lazım. Sayın Başbakan’ın danışmanlarından biri de söylemişti. ’Yeri geldiğinde biz gündem değiştiriyoruz’diye. İşçinin esnafın sorunları unutulsun başka bir gündemle uğraşsınlar. Bugün geldiğimiz noktada iç politikayı dış politikanın bir unsuru haline getirerek oy devşirmeye çalışıyorsunuz. Bu çok tehlikeli bir şey. Dost yaratalım derken düşman kazanıyorsunuz.

ELİMİZDE BİLGİLER VAR: Grup toplantısında Gazze’ye giden gemilere yönelik kaygılarımızı dile getirdik. Bazı sorular sorduk. Hükümet biliyor muydu saldırının olacağını? Tabii elimizde bazı bilgiler var. Biz bu konuda Meclis Araştırması önergesi verdik. Bu konu TBMM tarafından araştırılsın, doğrular ortaya çıksın diye. Örneğin Murat Mercan’ın yaptığı açıklama. İsrail ile Türk Dışişleri Bakanlığı arasında çok sayıda yazışmanın olduğunu biliyoruz.

AKP VE İSRAİL HÜKÜMETİ SORUMLU: Bu işin suçlusu kimdir derseniz AKP ve İsrail hükümetidir. Bu insanların ölümlerine yol açan bu iki ülkenin izlediği ortak politikalar. AKP, araştırma önergesine olumlu oy verirse bundan mutluluk duyarız. Ama olumsuz oy verirse, o zaman bütün olumsuzların temel sorumlusu olarak ortaya çıkacaktır. AKP’nin dış politikasının başarısız olduğu da bu olayda ortaya çıkmıştır. Ne Arap Birliği, ne İslam Konferansı Örgütü, ne AB ne NATO ne BM bu olayı sahiplenmiştir. Sonuçta ölen bizim yurttaşlarımız. Biz ölen yurttaşlarımızla baş başa kaldık. Geldiğimiz nokta bu.

İÇ POLİTİKA MALZEMESİ: Türkiye ülkelerin iç işlerine karışmaz. Hükümetlerden yana net tavır koymaz. Gazze ciddi bir sorun. Ambargonun kaldırılması lazım. Doğrudur. Eğer hükümet olarak biz Gazze’ye yardım etmek istiyorsak bizim Kızılay’ımız var. Ambargonun kaldırılması için bir kampanya başlatabilirdik. Buna destek de alabilirdik. AKP dış politikadaki olayı iç politika malzemesi haline getirmek istedi ve dışarıda da çok ciddi sorunla karşılaştı.

ERKEN SEÇİM: Orada birden fazla olaya bakmak lazım. AYM nasıl bir karar verecek, bilmiyoruz. AKP’nin tavrı nasıl olacak, onu da bilmiyoruz. Erken seçim kararı alacak olan AKP’dir, Parlamento’daki çoğunluğu gereği. AKP izlenen ekonomik politikanın sonucu olarak gittikçe kronikleşen ekonomik ve sosyal sorunlar yumağını oluşturan parti haline gelmiştir. AKP daha da ileriye götürürse oy kaybının hızlanacağını görüp erken seçimi de gündemine alabilir.

VAHİM SONUÇLAR: Biz, bu Anayasa değişikliğinin 12 Eylül Anayasası’ndan daha vahim sonuçlar doğuracağına inanıyoruz. Neden? Güçler ayrılığı ilkesini ortadan kaldırıyor. Biz AYM ve HSYK’na ilişkin maddelere karşıyız.Bunlar yargıyı ele geçirmek ve kontrolleri altına almak için düzenleme yaptılar. Yargının siyasallaşması hiç kimseye yaramaz. Biz halkımıza anlatacağız. Ama tabii takdir millete aittir. Bu anayasa değişikliği işsizliği, özgürlük sorununu çözmüyor. Yargı siyasallaşıyor. Ne olacak adalet mi gerçekleşecek? Sonuçta yine kararı halk verecek.

BÖLGEYE ÖNCE AŞ VE İŞ: Ben insanların etnik kimliklerine ve inançlarına göre ayrım yapılmasını doğru bulmuyorum. Bunun siyaset malzemesi yapılmasını uygun bulmuyorum. Terörün çözümünde bir toplumsal uzlaşma aranması gerektiğini biliyorum. Terör ortak bir politika ile çözülmeli. Ayak üstü verilen demeçlerle ya da AKP’nin açıklamaları ile çözülmüyor. Bunda gerçekten toplum bilimciler devreye girmeli ve biz böyle yapacağız. Bir insan işsizse ya dağa gider ya da mafyaya. Önce aş ve işi sağlamak lazım.

“DOĞU SORUNU”: Biz 1989’da hazırlanan çözüm raporunun arkasındayız. İnsanları Kürt ve Türk diye ayırmanın doğru olmadığına inanıyoruz. Öncelikli olarak insan. Etnik kimliği çağrıştıracak bir ifade kullanmak istemiyoruz. Bu nedenle Doğu ve Güneydoğu Anadolu sorunu diyoruz.

SAVCININ DOSYASI TÜRKİYE TURUNDA: (Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı iken tutuklanan Cihaner’in durumu) Bir kişinin hapse girmesi kişinin mahkum edildiği anlamına gelmez. Kamu vicdanı zaten kanıyor. Özel yetkili mahkemelerin kesinlikle kaldırılması lazım. Ne adına hukuk adına. Bütün bunlar AB’ye tam üyelik sürecinde olan bir Türkiye’de oluyor. Ne adına oluyor? Hukuk adına, adalet adına oluyor. Biz buna isyan ediyoruz. Kişi yargılanabilir elbette. Ama yargılanacak insanın adalet beklentisi yok mudur? Devlet suçluya bile avukat tayin ediyor. Ama öbür tarafta bir savcıyı kelepçeleyip cezaevine atmışsınız. Yargıtay, ’senin yetkin yok, dosyayı bana gönder’diyor. Aylardır dosya gitmiyor. Dosya Türkiye turuna çıkmış.

KORKU İMPARATORLUĞU VAR: Türkiye’de gerçekten korku imparatorluğu oluştu. Sanayicisi korkudan konuşamıyor. İşadamları konuşamıyor. Toplumda “AKP’yi eleştirirsem acaba başıma ne gelecek?” diye kaygı var. Eleştirirse üç gün sonra kapısına bir bakıyor, denetim elemanı. Şimdi de yargıyı tam ele geçirmek için anayasa değişikliği yapıyorlar. O anayasa değişikliği çıkarsa göreceksiniz mafya daha güçlenecek. İnsanlar mafyada arayacak adaleti.

DAHA ONURLU AB SÜRECİ: AB sürecinde daha kararlı daha tutarlı daha onurlu bir tablonun içine gireceğiz. AB bizi alır, almaz. Ama bizim AB standartlarını yakalamak için sosyal, hukuk, ekonomi alanlarında hamle yapmamız lazım. Bizi alır ya da almazlar. Biz taleplerimizi ileteceğiz. “Kabul etmiyoruz” derlerse onların bileceği iştir. Ama AB normları neyse, kişisel hakların, özgürlüklerin geliştirilmesi neyse, onların tamamını ülkeye getirmeye kararlıyız. Nasıl bu ülkeyi kuranlar Medeni Kanun’u getirdiler, Borçlar Kanunu’nu getirdiler. Anayasa Mahkemesi’ni, yargının bağımsızlığını getirdiler. Türkiye 19. yüzyılın devleti değildir. Türkiye birilerinin isteği üzerine politika oluşturan bir devlet değildir.

Kritik görüşme bugün
Kılıçdaroğlu, CHP Kurultayı’nda Parti Meclisi’ne seçildiği için tüzük gereği İl Başkanlığı sona eren ancak MYK dışında kalınca yeniden İl Başkanlığı’na dönmesi gündeme gelen Gürsel Tekin’le bugün görüşecek. Kılıçdaroğlu, “Gürsel Tekin’e ’gel görüşelim’diye bir çağrıda bulundunuz. Görüşme yapacak mısınız?” sorusu üzerine “Sayın Tekin dün (çarşamba) telefon etti, gelmek istediğini söyledi. Yarın (bugün) görüşeceğiz. Niye görüşmeyelim?” dedi.

'Elimizde belge var' - Mynet Haber

akepe bu saldırgan , kabadayı havasıyla giderse yakında 2. iranı yaratır
böylece dünyadan soyutlanmış bir ülke olarak devam ederiz hayatımıza

bu adam elindeki belgeleri ne vakit savcılıklara verecek ben cok merak ediyorum açıkcası tbmm de herhan gibi bir yasa için anayasa mahkemesının onunde solugu alan zihnıyet nasıl oluyorda savcılıga bu konularda gitmiyor elimizde belge var demek kolayda ispat zor kardeşim

şimdi, soracaklar adam elindeki belgeyi savcılıga verdı diyelimde savcı başbakanımı gozaltına mı alacak hayır alamayacak ama en azında durust ce sereflice bir durus sergileyecek bu işler elimde belge var demekle olmuyor

Aga varsa belgen ver biz de diyelim AKP satılmış ...
Ama böyle yaparak 2 3 gün idare edersin millet saf değil o belge çıkmazsa sandıktan çıkanı beğenmezsin Kılıçdaroğlu...

Ropörtajdan başlıklara baktım da kırmızıyla verilmiş yerlerden bir çoğu başlı başına KILIÇDAROĞLUNUN bağlı olduğu yerleri işaret ediyor gibi hani...

1- AB İLE GÜVEN SORUNU HAT SAFHADA..'' Diye buyurmuş sayın başkan.. Buna sadece AB değil ABD de diyecekti sanırım ama dili varmamış galiba.. Evet ABD de çok huzursuz oldu, güven sorunu başladı, vahh vahh vahh napacaz şimdi?? değilmi kılıçdaroğlu?Şu ABD ci Eşbaşkan profiline uymuyor şimdiki Tayyip bey, öylemi? yada şöyle diyelim ; sen muhallefet olarak ABD ci dediğin başbakanın yön değştirdi galiba ve senin bundan memnun olman gerekmezmiydi, yoksa asıl yönü ABD olan sizsinizde, Türkiyenin eksen kaymasından ABD sözcüsü gibi bundan gocunmanız gözönüne alınırsa asıl sizin yönünüzün ABD olduğu çıkmıyormu ortaya?dilinize doladığınız argümanların hepsi tek tek eksiliyor diyemi bu ABD sözcülüğü? nedense sizin açıklamalarla İSRAİLİN VE ABD nin açıklamarı rahatsızlıkları birebir örtüşüyor.. hayret!!!

2-DIŞİŞLERİ DEVRE DIŞI '' demişsiniz!!

eyvallah ; hani şu 60 yıldır bana dokunmayan yılan abd de olsa israilde olsa bin yaşasın denilen monşerlerin dış işleri sanırım devre dışı öylemi?

lobilerde elin oğlu gerçek lobi faaliyeti yaparken, ermeni, kıbrıs, 12 adalar, meselesi gibi sürencemede bırakılan kanserleşmiş sorun yumağından , 60 yıl sonra sorunlara eğilen ve çözüme dönük kendi adına hesaplar yapan, bu masalarda bundan sonra viski yudumlayarak papyon takarak pısırık pısırık gülen güdümlü dışişleirnden, işi bilen bakan seviyesinde masaya oturup lobiciliğin alasını yapan, dünyada düzen kurucular arasında hesap ve ezber bozan bir siyaset seni çookk aşar değilmi sayın klıçdaroğlu?

Sen ve partin batıda Keşandan Doğuda Dersim den öteye yol bulmuşmusun ki hayatında hiç, kaldıki Seçim zamanı bile DERSİM e gidebileceğini sanmıyorum ama büyük ihtimal aşiret reisiliğiniz olmasa ne sen ne kamer GENÇ tunceliye bile giremessiniz...

Sizin anladığınız monşer dışişleri bitti..Dışilerini bırakında İstanbulun semtlerini güzel öğrendinizmi artık ben onu merak ediyorum.. ne tepeydi hani şu çamurlu istanbulun semti?

PKK nın sponsor olan isralin amerikanın vede AB nin hala aramızda kötü günler gecmesin diye naralar atanlar var bu ülkede helal olsun size oy verenler belki görmek istemiyor yada bazıları aptal (%40 aptal yapıyolar umarım bunu dememden gocunmazlar :D ) onların yerine ben söyliyem oyların hepsi haram zıkkım olsun bu ne yagcılık bu ne Yahudi uşaklıgına sevdalılık yazık harbiden yazık

akepe bu saldırgan , kabadayı havasıyla giderse yakında 2. iranı yaratır
böylece dünyadan soyutlanmış bir ülke olarak devam ederiz hayatımıza

Dünya bizi kendinden soyutlamasın .Farkında mısın bilmem ama Türkler tarihin ve geleceğin en medeni insanlarıdır.Medeniyet derken insanlıktan bahsediyorum çünkü teknolojinin bi anlam ifade etmediği bir çağda yaşıyoruz.Dünya bizim gibi bir insanlık abidesinden mahrum kalmasın bizim kimsenin değerleriyle hareket etmemize gerek yok bizim kendi değerlerimiz çok daha muteberdir.

Kitabın ortasından konuşan LOOPUSED'e gönülden teşekkürler....

MUHALEFET'E YÖNELİK BİR ELEŞTİRİ YAZISI

Ya böyle ucuz siyaset yapanlara gıcık oluyorum belgeleri varmış! Ne belgen olabilir? Belge Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Türk Dışişleri Bakanlığı'na ait değilse ne hükmü var? İsrail'in belgesini mi açıklayacaksın?

Bir de yok İHH şöyleymiş böyleymiş. Değil kardeşim, İsrail'in sözleri bunlar biz tekrarlamayalım bari. Bizde birileri koyver gitsin derken, birileri rakı alemlerinde sarhoş olup nara atarken, Suudi Kralı 5 milyon dolar'a dünyanın en ünlü dansözünü 1 saatliğine kiralayıp yılbaşı partisi verirken, dünya tarihinin en karanlık zamanları yaşanıp masum bacılarımıza tecavüz edilirken, çaresiz esir gençler beynine sıkılan kurşunla öldürülüp toplu mezarlara hayvanmışçasına gömülürken, sözde ambargo pençesinde kıvranan Bosna'da İHH vardı.

Belgeci geldi haaanıııımmmm!!!
Alman ajanlarının sağladığı belgelerle bile AK Parti iktidarını deviremediniz, sözde yeni belgelerle iktidar olmayı mı hayal ediyorsunuz? Anlamıyor musunuz? Milletin dünyayı hiçe sayan ve mazlumları zulme ve kana boğan İsrail'le hesabı var. Ve bu hesabı İsrail'le görmek istiyor! Araya girmenin ne manası var! Bırakın İsrail savunsun kendi kendini, siz onun adına cevap vermeyin. Bu nasıl siyasettir anlamıyorum Sn.Başbakan İsrail'e mesaj gönderiyor, cevabı Tekirdağ'dan geliyor. Ya böyle milli bir meselede bari biraz milliyetçi olun kardeşim. Hem böyle konularda bile birlik olamayacaksak ne zaman olabileceğiz?

Anketler yaptırın, çizgimiz şaştı, eksen değiştirdik deyin. Dün İran'la Avrasyacılık birlikteliğini savunurken bugün AKP İrancı oldu bizi de yalnızlığa sürüklüyor deyin. Dedeleriniz babalarınız gibi ne Şam'ın şekeri ne Arab'ın yüzü, Kabe Arabın olsun bize Çankaya yeter deyin. Araplar'la Ortadoğu Birliği fikrini de AB'ci diye saldırdığınız iktidara hani AB ne oldu niye yüzünü doğuya döndün diye hesap sorun bu kez de... İş muhalefet etmek olunca ahlaki davranmaya ne gerek var? Nalına da mıhına da vurun, şişi de yakın kebabı da, gemiyi de delip batırın ama batsa da geminin kumandası sizde olsun yeter ki? (Gemi=Vatan).

Her şey iktidar olmak, her şey anketlerde 3-5 puan artış göstermek, her şey yeni bir lider olarak rüşdünü ispatlamak demek değildir. Orada 9 şehidimizi kahredecek Türk Milleti'nin haktan hukuktan yana tavrını zedeleyecek, dışta cesaretle dururken içte böyle Milli konularda bile bölünmeyi çatışmayı körükleyecek söylemlerin ne alemi var?

İçe kapanık, kendi unsurlarını iç tehdit tanımlamalarıyla tehdit olarak gören, yargının, tüm stratejik bürokratik kurumların belli bir ideoloji doğrultusunda yönetildiği, kararların TBMM kisvesinde ama MGK'da alındığı Demokrasi ve Ulus Egemenliğinin sözde olduğu, beş altı kişinin yine yan yana gezmesinin eylem ve suç sayıldığı bir Türkiye'ye geri dönelim. Sözlerimizden ötürü de yargılanalım 312 geri gelsin, hatta Özal'ın kaldırdıkları geri gelsin, 141, 142, 163 geri gelsin. Bizim değişimle ne işimiz var ya? Dünyaya açılmanın Bağımsız ve oyun kurucu bir uluslar arası aktör olmanın ne gereği varmış yüce Nato ve ekseni varken Rusya ile atom işbirliğinin ne gereği varmış hem atom enerjisi zararlıymış dünyanın en temiz enerjisiymiş ama ya patlarsa imiş... Falan filan....

Ben daha fazla yazmıyorum zira anlayana yeter! Ama millet sandıkta yapacak tüm bunların değerlendirmesini.. Az kaldı bekleyin. Ha ağababalarınız Milletten korkmaz, mahkeme iptal demezse sandıkta Anayasa değişikliği sonuçlarını da bekleyin, görün az kaldı...

İzleyin... Siz ancak izleyebilirsiniz, eleştirin kıyasıya çünkü tek bildiğiniz eleştirmektir, zira proje tabanlı bir siyasetiniz yok, hiç olmadı da.....

Yapılan yorumlar Kemal Beyi israil uşağı olmakla itham ediyor...

Daha zaman vardır arkadaşlar.
Araştırma komisyonu kuruduğu zaman, kim kimin uşağı ortaya çıkacaktır.

Kemal Beyin bazı soruları hala iktidar cephesi tarafından cevaplanmadı.
Sanırım uzun sürede cevaplanmayacak...

Birileri hala savcılığa vermedi belgeleri, filan diyor...
Açıkçası laf ebeliği yapıyor.
Pardon ama vermediğini nereden biliyorsunuz?

Kaldı ki belgelerin hepsinin yargıda. Yanılıyorsunuz.
Henüz sonuçlanan bir soruşturmada yok.
Sanıyorum akp iktidardan düşene kadar da sonuçlanmayacak.

Dur şu meşhur soruları sizede sorayım bakalım yanıtlayanınız çıkacak mı?

Filistin’in bütün itirazlarına rağmen İsrail’İn OECD üyeliğine Türkiye neden izin vermiştir?
Gemilerin içinde Türkiye Cumhuriyeti bandıralı gemi var mıydı?
Gemileri göndermeyin diyorlar. Vururuz diyorlar. Hükümet bu uyarıları dikkate aldı mı?
Aldıysa neden vatandaşlarını bile bile ölüme gönderdi?

Hani ben şimdi bu adama oy vereceğim ya, ben sormadan olur mu?
Bende soruyorum yanıtlayanınız çıkacak mı acaba?

Gemilere, geri dönün mesajı iletilmiş ve akabinde saldırı gerçekleşmiş.
Gemiler niye bile bile ölüme gitmiştir?
Gemiye binecek olan akpli milletvekilleri neden son anda vaz geçmişler ya da geçirilmişler?
akp neden deklerasyondaki askeri işbirliğini içeren ilgili madde hakkında 2 saat boyunca direnmiştir?

Bir takım belgeler mutlaka vardır. Hemen yazıdan çekiyorum sizin için "Örneğin Murat Mercan�n yaptığı açıklama. İsrail ile Türk Dışişleri Bakanlığı arasında çok sayıda yazışmanın olduğunu biliyoruz."

Birileri hala diyor ki akp israilin karşısında(!) Bu CHP yi rahatsız etti falan filan.

Hayır canım bu olayların tezgah olması rahatsız etti.

Göremeyen körlerin oylarını avlayabilmek için kurulan bir tezgah bu.
Benide rahatsız ediyor ayrıca.

Siz posta koymayı grup toplantısında nutuk atmak mı sanıyorsunuz?
bm de hayır oyu kullanıyorsunuz sonra çıkıp açıklama yapıyorsunuz:
Bu karar abd için süpriz olmadı diye...

Pardon ama siz kimi kekliyorsunuz.

Delikanlı gibi cevap vereceksiniz sorduğum sorulara ondan sonra çamur atacaksınız o yana bu yana...

Sevgilerimle...

İki gün sonra sorun elindeki belge ne idi diye. eğer " NE BELGESİ " diye sormazsa ben ne olayım.

Geri