ekran kartı ?

andrei123

New member
Reaction score
0
PCI Express ® tabanlı PC X16 şeritli bir grafik yuvası, anakart üzerinde mevcut gereklidir
400 Watt veya üstü güç kaynağı (550 Watt, ATI CrossFireX ™ teknolojisi için çift modunda önerilir)
Blu-ray ™ oynatmayı Blu-ray sürücü ve tam 1080p ekranda 1080p yetenekli takip gerektirir
Çift mod, ATI CrossFireX ™ teknolojisi, bir ATI Radeon ™ HD 4600 Serisi grafik kartı, ATI CrossFireX Hazır anakart ve ATI CrossFireX Bridge Interconnect kablosu (dahil) ikinci gereklidir sağlamak.
1 GB sistem belleği CD ROM DVD ROm istemektedir ATİ RADeon HD 4650 ... Cümlelerde Geçen BLue-RAy Nedir bLue-Ray okuyucum yoqsa Ne olucak bide CrossFire X diyor Onedemektir bu arada 550 wattlık psu almayı pilanlıyorum PCI exprexx x16 girişimde war bana uyarmı pentium 4 1500 Mb ramim war , mesela Benim Anakartım dd2 se ama bu ekran kartı ddr3 se uyum sağlarmı ? http://translate.google.com.tr/tran...&resnum=1&ct=result&prev=/search?q=915G&hl=tr ana kartımda burda yazıyor tam olrak ismini bulamadım ama Chipseti herhalde Bu bide çok mu soru soruyorum :s =)

hmm özetleyeyim
bluray desteği var ekran kartının bu onunla alakalıdır

crossfire modu aynı ekran kartından bilgisayarına 2 tane takıp tek ekrana görüntü verme olayıdır
yani x2 performans (önerilmez yalnız.)
bilgisayarına uyum sağlar ama p4 müş kasan bilmiyorum kasanın ömrü bu kadar fazla değilken bu kadar masraf yapman doğrumudur..

Aslında Amacım Yeni Oyunları Mediumda Oynayabilmek Call Of duty 5 ,far cry 2 , gta IV fear 2 vs... HD 4550 almayi düşünüyordum hem fiyatı ii Hemde power değiştirmeme gerek yok 300 watt yetiormuş, ama 64 Bİt yol genişliği olduğu için Uzak durmaya calısıyorum Tanıdıklarım uzak dur diyorlar 64 bit ten .Şimdi Ekran kartını iyi bişe alıp uzun süre kullanmak isitiyorum aslında bilgisayarda 2.5 sene oldu alalı Erken Ölmez herhalde =)

i7ler çıktığı için işlemciler yavaş yavaş tarih olacak =)
ekran kartında bitlere bakma saat hızlarına bak bence
bide 3dmark raporlarını incele ona göre bi karar verirsin
4850 işini görebilir 4550 yi incelemedim bi onada kurulum yapayım bakalım ne performans verecek.

4850 Çok Pahalı :S Orta Sengmentlerde Ekran kartı Olsa birazda Ucuz 4550 120 lira Tam bana uygun aslında

Grafik Hızlandırma Teknik Özellikleri:
Bellek : 512MB DDR3
Chipset : HD 4550 / RV710
Çekirdek Hızı :600MHz
Bellek Hızı : 1800MHz
Steam İşlemcisi: 80
Bellek Veriyolu : 64bit
Vga Slot : PCI Express 16X V2.0
Üretim Teknolojisi : 0.55 Mikron
Soğutma : Fan

3D Görüntü Kalitesi:
Piksel Shader Versiyonu: 4.0
Vertex Shader Versiyonu : 3.0
DirectX : DX10,1 SM4,1
OpenGL : 2.0
Bellek Optimizasyonu : Hyper Z HD
Full Screen Anti-Aliasing : Smoothvision HD + Adaptive AA
Max.Multisample AA Modu : 6x
HDR(10:10:10:2) : 16-bit integer
TruForm : Truform 2.0

Video Kalitesi:
Adaptive De-Interlace : Video Shader HD, UVD
Video Hızlandırma : H.264 – HD DVD, DivX, WMV9, MPEG-2, MPEG-4, VC1

Görüntüleme Desteği:
HDMI : 1 Adet / Versiyon : 1.2
TV Out Desteği : Var - 1024x768 , 1080p
Çift Monitör Desteği : Var - Hydravision 3
DVI : Var
HDTV Uyumlu : Evet
HDCP : Evet
Doğal Görüntü Desteği : 10-bit / 1 Milyar Renk
3D Grafik Çözünürlüğü : 2048 x 1536 Max.

Kutu İçeriği:
Sürücü Cd’si : Var
TV-Out Kablosu : Var. S-Video ve Kompozit
HDTV Kablosu : Var. 7pin
DVI-HDMI Dönüştürücü : Opsiyonel
DVI-VGA Dönüştürücü : Var
Crossfire Köprüsü : Opsiyonel

baktımda aslında çok fazla birşey beklemiyorsun ve işini görebilecek bi ekran kartı =)

=) para olsa yüksek ekran kartlarınada bakarız ama malum krizin ortasındayız nabalım ...Oyunları ztn Ultra High yada High modunda oynamıcam medium yeter bana, orta kalite bi ekran donma kasma Olmasın ne mutlu bana :) herhalde güncel oyunları Orta Kalite ekranda Medium ayarda fln kasma donma olmadan oynarım call of duty 5 , far cry 2 , pes 2009 , fear 2 , GTA IV , VS...

Bilgisayarın Şuan kaç watt kullandığını nasıl Öğrenebilirim ?

Geri