Ekran görüntü kalitem çok düştü acil yardım..

feanaro

New member
Reaction score
0
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 2 yıldır 64 MB UniChrome ekran kartı kullanıyorum 1 ay önce format attım.. Herşey normaldi Yaklaşık 1 hafta önce bilgisayarin görüntüsüde değişiklikler oldu, Msn'de herkesin avatari bulanık çıkıyor, bazi yazilar sanki jpg uzantılı resim ile print çekilmiş gibi görüntü kalitesi düşük. Bu sorunu bir kaç kişiye sordum Driver'ı baştan yükle restart at dediler yapdım ama olmadı. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar tşk.

driverlari bastan yuklemek yerine farkli driverlar kurup tekrar denersen anlayabiliriz farki..

ayrica cleartype yenileme hizi ve cozunurlukte etkendir bilgine..

ya onun yerine başka bi ekran kartı alsan ??? 50-60 a senin hali hazırda bulunan kartından çok çok daha üstünlerini de bulabilrisin.

kardesim fanda ariza veya yavaslama olusmus olabilir,

virus girmis driver' lere veya yenilenen driver' lere zarar vermis, veya veriyor olabilir

monitor cozunurlugunden kaynaklanan bir problem olabilir, o cozunurlugu desktelememesi gibi,
bazen desteklemedegi cozunurlukleri zorlayarak kullanilabilir

monitor (refresh)yenileme hizi fazla veya az geliyor olabilir,

renk kalitesi dusmus olabilir,

son olarak monitor omrunu doldurmak uzere olabilir, veya gelen akimda problem olusuyor olabilir,

elektirik topraklamasinda sorun olabilir,

bir incele,

kolay gelsin

Bir bilgisayardan anlayan arkadaşım baktı, ekran kartınını güncelledi düzelmedi. Ya sistemden yada monitörden kaynaklanıyor dedi. Ayrıca ben fanı daha 3 hafta önce değiştirdim. Bana burda lazım olan çözüm değilde sorunun kesin olarak nerden geldiğinden emin olmak. Eğer ekran kartındansa ekran kartını değiştirecegim, eğer monitordense monitörü ama sorunun nerede oldugundan tam emin olamadıgım icin harekete geçemiyorum.

Geri