ekranım garip şekilde titriyor ekran kartında şüpheleniyorum

ALLİANWARE

New member
Reaction score
0
bilgisayar ekranım titriyor yanlız normal titreme değil bilgisayarı açıyorum bişe yok 5 dk geçiyor oyunda beyaz noktacıklar çıkıyor yeniden başlatıyorum windows xp yazısına kadar titriyor sonra duruyor oyunda da durmuyor oyuna giriyorum 10 dk geçmeden ekran gidip geliyor sonra bilgisayar kendi kendine reset atıyor acil yardım oyun oynayamamaktan sıkıldım resimde beyaz noktalar kırmızı daire içindedir bu arada bu sorun ara ara geliyor ara ara gidiyor

windows xp profesyonel 2002 versiyon sp3
intel pentium D 3,40-3,42 çift çekirdek 1 gb ram ddr2
ATI radeon x serisi 1300/1550
ATI radeon x serisi 1300/1550 ikinci(aynı anda iki ekrana görüntü verme özelliği
LG flatron ez t730sh
başka bilgi lazımsa söyleyin
acil

olabilir baktığımda yavaş dönüyordu nasıl yağlayabilirim içine singer yağı damlatsam kendine gelirmi biraz? diğer forumlarda yazan şeyleri uyguladım ama geçmedi

Öncelikle makineyi kasa açık olarak çalıştır.
Sorun olmasını bekle sorun olunca ekran kartının soğutucu metallerini elle elini yakarsa soğutma sorunun vardır.
Yavaş dönmesinin iki sebebi olabilir aşırı kirlilik ve daha hızlı dönmesine gerek olmaması. :)
İnşallah elini yakar da kolay ca sorununu çözeriz :)

açık olarak denedim evimde yedek fan var altına koyup denedim o da olmadı

ekran kartını sök. Güzelce bir temizle. Kasanın iyi havalandığından emin ol diğer fanları da temizle. Sürücünün güncel olup olmadığını kontrol et. Oyun için gereken sistem gereksinimlerini donanımının karşıladığına emin ol.

denedim temizledim pili çıkarıp taktım ati nin son çıkan 2. güncellemesine sahibim oyunun demosu destekliyorsa orjinali neden desteklemesin fanlarıda sorunla karşılaşmadan 1 gün önce temizledim bilgisayar 5 saattir çalışıyor demir parçası sıcak fan yanıyor fan var

daha önce rahatça oynadığın bir oyun varmı? Onu bi dene sıkıntı vermez ise PC'n bu açmaya çalıştığın oyunda zorlanıyor.
Demoyu rahat çalıştıran pc tam sürümde sapıtabilir. Crysis 1'inn demosunu kütür kütür oynatan tam sürümnde kara kara düşünen bir pc bende de var :D

demo sürüm 1GB - PC açıyor
tam sürüm 7 Gb - PC takılıyor,oyun açılıyor, grafikler kayıyor.

hard diskine defrag yap,
fanlarının çalıştığına (normal devirde)emin ol.
Kasa sıcaklığını düşürmeye çalış.
Pc'ye takılı gereksiz, kullanmadığın donanım varsa çıkart.

12v de normal fan hava burda soğuk zaten daha nereyi soğutayım :D gereksiz olan tek şey kulaklık çıkarsam bişe yaramaz normalde 2,5 m civarıda uzak olan hoparlör kullanıyorum yanlız defrag ne onu almadım :)

daha önce rahatça oynadığın bir oyun varmı? Onu bi dene sıkıntı vermez ise PC'n bu açmaya çalıştığın oyunda zorlanıyor.
Demoyu rahat çalıştıran pc tam sürümde sapıtabilir. Crysis 1'inn demosunu kütür kütür oynatan tam sürümnde kara kara düşünen bir pc bende de var :D

1.Demoda oyun tam grafik ve çözünürlük alamassın
2.Full sürüm olma sebeblerinden 1 taneside bu zaten

eve benzer bir resim varmı orda ilk sayfada çünkü ben profil resminide göremiyorumda dalgalanan bayrak olması gerek

SpooKs ` kardeşim alıntıyı benden değilde oyunun demosunu açıyor, fullünü açması lazım diyen arkadaştan alsaydın :D bilmiyor durumuna düşürdün beni :D:D

Defrag : Harddisk birleştirme işlemidir. Birleştirme olayını C ile D yi birleştiricem die anlama. Parçalanmış dosyaları istifleme işlemidir. Bilgisayarım'dan C üzerine sağ tıkla Özellikler- Araçlar - Disk Birleştirme-C-Analiz Et- Birleştir.

Crysis 1'inn demosunu kütür kütür oynatan tam sürümnde kara kara düşünen bir pc bende de var :D

Bu cümle seni ilgilendiriyor

2.Pc bilgim normaldende fazla merak etme.

başka çözüm önerisi varsa söyle daha 5 dk geçti yüzde 5 olmadıda zamanım kısıtlı acil

@SpooKs ` peki öyle olsun. Yukarıda C/P yaptıkların arkadaşa örnek olması açısından yazılmış örnekleme idi. Demolarda Çözünürlük-Grafik-Ses kısıtlamalarının olduğunun bilincindeyim.

Neyse sen anlıyorsun pc den... Biz konuşuyoruz öyle...

Geri