Einstein İzafiyet Teorisi ve Kur'an

DeRSaaDeT

Islambol
Altın Üye
Reaction score
0
Bugün modern bilim izafiyet teorisinin doğruluğunu yaptığı deneylerle kanıtlamıştır.

Karadeliklerin içinde zamanın ise yavaş aktığı ya da akmadığı tahmin edilmektedir. (Uzaydaki karadelikler.. Kaynak: Kara delik - Vikipedi)

Özel görelilik, kendi zamanı için inanılması güç pek çok öngörülerde bulunmuştur, bunlardan en önemlileri:
Cisimler hızlandıkça zaman cisim için daha yavaş akmaya başlayacaktır, ışık hızına ulaşıldığında zaman durmalıdır.
Cisimler hızlandıkça kinetik enerjilerinin bir kısmı kütleye dönüşür, durağan kütleye sahip cisimler hiçbir zaman ışık hızına erişemeyeceklerdir.
Cisimler hızlandıkça hareket doğrultusundaki boyları kısalmaya uğrayacaktır.
Özel görelilik, mantığımıza ve sağ duyumuza aykırı bir evren tanımladığından bilimciler 100 yılı aşkın bir süredir bunun doğruluğunu gözleri ile görmek ve bir açık bulmak umudu ile deneyler yapıp durmaktadırlar. Bu öngörülerin pek çoğu 1905'ten günümüze dek defalarca denenmiş ve doğru çıkmıştır:
İçlerinde çok hassas atom saatleri taşıyan uçaklar değişik yönlere doğru değişik hızlarla hareket ettirilmiş ve saatlerin kuramın hesaplarına yeterince uygun olarak yavaşladığı/hızlandığı gözlenmiştir[1].
Zamandaki yavaşlamanın sadece saatte meydana gelmediğini, gerçekte yaşandığının kanıtı ilk olarak nötrino ve mü-mezon deneylerinde ortaya çıkmıştır. Güneşten dünyamıza gelen nötrino ve müonların ışık hızına çok yaklaştıkları (%99.5) için ömürlerinin (yaşam sürelerinin) Dünya'da üretilen durağan olanlara göre çok daha uzun olduğu görülmektedir[2].
Parçacık hızlandırıcılarındaki hızlandırma deneylerinde bugüne kadar kütlesi olan hiçbir cisim, atom veya elektron, ışık hızına çıkarılamamıştır. Hız arttıkça kütlesi de arttığı için ivmelendirilmesi zorlaşmaktadır. (Kaynak)

Bir de senden acele azap istiyorlar. Halbuki Allah asla va’dinden caymaz. Şüphesiz Rabbinin nezdinde bir gün, sizin saydığınız bin yıl gibidir. (22 Hac Suresi, 47)
Gökten yere kadar bütün işleri Allah yürütür. Sonra bu işler, süresi sizin hesabınızla bin yıl olan bir günde ona yükselir. (32 Secde Suresi, 5)
Melekler ve Ruh (Cebrail) ona süresi elli bin yıl olan bir günde yükselir. (70 Mearic Suresi, 4)

Diyanet Meali...

Tabi yine de en doğrusunu Allah bilir...

Buradan,melekler ışık hızıyla gittiği için zaman duruyor ya da çok yavaş akıyor sonucunu çıkardım.Hep ilgilendiğim iki konu; neden yaratıldım ve zaman nasıl işliyor...

bu güzel paylaşım için teşekkürler üstad

şimdi aslında tehlikeli de bir konu... Neden açtım bilmiyorum... ANlatmak istediğim Kur'anda size en mantıksız gelen bir şeyin bile mutlaka bu veya bu olmasa bile buna benzer bir açıklaması olduğudur. Kuşkusuz sonsuz ilim sahibi allahtır...Amacımız kur'anı bilim kitabı olarak algılamak değil emirler ve yasaklarına uymaktır. Kur'anda anlatılmak istenen tevhid ilkesini tam olarak kapabilmektir... Kuşkusuz kuranda 1400 yıl önce bilinmeyip de günümüzdeki bilim seviyesi ile anlaşılmış birçok ayet vardır.. Bunlar da allah'ın hikmetleridir...

Geri