Ehliyette E-Sınav Dönemi!..

Newwave

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0

ncmsu0.jpg

Ehliyette e-sınav dönemi!..

MİLLİ Eğitim Bakanlığı’nca (MEB) gerçekleştirilen sınavlarda “elektronik sınav” (e-sınav) uygulamasına geçiliyor.

Bakanlık, gelecek ay, “ehliyet sınavı” olarak bilinen Motorlu Taşıt Sürücü Adayı Sınavı’nı (MTSS), pilot il belirlediği Ankara’da elektronik ortamda gerçekleştirecek.

Buna göre, sınava katılacak aday, sürücü kursunu tamamladıktan sonra, belirlenen sınav merkezlerine başvurarak, önce randevu alacak. Aday, randevu saatinde sınav merkezine giderek, elektronik ortamda sınava girecek.

Sınav soruları bilgisayar tekniğine göre hazırlanmış olacak. Adaylar, sınava girdikten en geç 1 saat sonra sınav sonucunu öğrenebilecek.

E-sınav uygulaması, Ankara’da yapılacak denemeden sonra diğer illere yaygınlaştırılacak.

Kaynak

ben yararlanamıyorum

bende yarralanamıyorum tuh ya hehe ne tuhu ya almısım ıykı ama yuksletmek gerekırse ayvayı yedık bılgı ıcın tsk

E - devlet e - hukuk derken şimdi de ehliyette e - sınav bürokrasi yavaş yavaş ortadan

kalkıyor mu acaba : ) ? internetin hayatımıza kattığı güzel açılımları duymak hoş gerçekten.

Geri