Efsunlu Kemal « Atatürk'ün Gizemi

kuzay

Pesimist
Reaction score
0
Kalamazsın Bu Hayatta Bakire ,En Azından Hayat Koy
Mustafa Kemal yönettiği savaşlarda cephenin ateş altında sık sık dururdu. Siperleri dolaşarak hatta bazen öne çıkarak askerlerin moralini yükseltmeye çalışır, tüm gelişmeleri yakından takip ederdi.

Atatürk'ü karalayan bir yazar olarak bir hayli eleştirilen ve bir zamanlar kitabı Türkiye'de yasaklanan H.C. Armstrong bile "Bozkurt" adlı kitabında Mustafa Kemal'in mucizevi bir şekilde vurulamadığından bahseder:

Bir keresinde yeni kazılmış bir siperin dışında duruyordu. Avcılarımızın yoğun ateşi altındaydı. Bir İngiliz Bataryası da o sipere ateş açtı. Toplar menzili ve hedefi buldukça şarapneller gitgide daha yakınlarına düşmeye başladı. Vurulması matematiksel olarak kesindi. Kurmayları sipere girmesi için yalvarmaya başladılar. Dürbünle görüyorduk. Fakat o sigara yakıp gayet sakin bir şekilde sigara içmeye başladı. Ne yakınında patlayan şarapneller, ne de yoğun avcı ateşi Mustafa Kemal'e bir şey olmuyordu. Çünkü O'nu vuramıyorduk.

O, zaman zaman eline bir tüfek alıp yoğun ateş altında, siperden dışarı çıkıyor, Avustralya siperlerine dikkatli, telaşsız ve isabetli atışlar yapıyordu. Bu kısa menzilde bile avcılarımız onu vurmayı başaramıyorlardı. Vurulmuyordu... Onu vuramıyorduk...

Bu inanılmaz gerçeği büyük bir şaşkınlıkla kaleme alan Armstrong, sonra şöyle devam ediyor: Sonra duyduk ki, Mehmetçik adı verilen Türk Neferleri bu inanılmaz olayı gördükten sonra Mustafa Kemal'e bir isim takmışlar: "Efsunlu Kemal..." Bu isim askerlerimizin moralini bozmuştu. Gelip soruyorlardı:

"Karşıdaki Türk Birliği'nin komutanı kim? O mu?"
"Hayır... Hayır..." diyorduk,
"O değil, O burada değil, sakin olun..."

işte bu ya duygulandım yemin ediyorum vuramazsınız tabi ne oldu zorunuzamı gitti

kolay mı öyle mermiyle topla gelmek Atam toprağın bol olsun ne diyelim sana yakışamadık

Atamızın gögsündeki saate isabet eden mermi gibi bunlar gerçekten inanılmaz olaylar Allah rahmet eylesin böyle bi insan dünya tarihinde yok ne kadar dua etsek ne kadar ansak ve minnet duysak yine de az olur...

ilk defa okudum eline sağlık.büyük insandı o.

Benim babam anlattı dedesi cephede savaşırken Fevzi cakmak paşayla beraber cepheye gelmiş atatürk bir isteğiniz varmı die askerlere soruyorlarmış.Babama anlattığına göre herkez eğilerek yürürken onlar ayakta rahat bir şekilde yürüyorlarmış.Normal askerlerden biri kafasını dışarı cıkarmasıyla vurulmasıyla bir oluyormuş.

ilk defa duydum güzel paylaşım olmuş.....

Geri