Efsaneden Yeşil Işık

>ahm@t<

>HayalperesT
Altın Üye
Reaction score
0
Hollanda Milli Takımı'nın efsane kaptanı Türkiye'de çalışmaya sıcak bakıyor!
Hollanda Milli Takımı'nın eski kaptanlarından ve dünya futbolunun unutulmaz isimlerinden olan Ruud Gullit, teknik direktörlük için yeniden takım aramaya başladı. Türkiye için de yeşil ışık yakan efsane futbolcu, "Türkiye de çalışmak benim için büyük bir onur olur" diyerek Türkiye'de çalışabileceğinin sinyallerini verdi.

2018 ve 2022 Dünya Kupası Finalleri'ne ortak ev sahipliği yapmak için Hollanda ve Belçika Futbol Federasyonları tarafından ortak kurulan 'HollandBelgium Ortaklığı' çalışmasına başkanlık yapıp kısa süre önce görevi sona eren Ruud Gullit, yeniden teknik direktörlük yapabileceğini açıkladı. Dünya Kupası Finalleri'nin Rusya ve Katar'a verilmesine rağmen görevini başarılı bir şekilde yerine getirdiğini düşünen Gullit, "Hollandbelgium Ortaklığı'ndaki görevim sona erdi. Başarılı olduğumu düşünüyorum. Artık benim için yeni bir heyecan olabilecek teknik direktörlük hayatına geri dönmek istiyorum. Başarılı olabileceğimi düşündüğüm her kulüpte teknik direktör olarak görev yapmaya hazırım" diyerek teknik direktörlük yapmak istediğini açıkladı.

Türkiye'de teknik direktörlük yapmak isetermisiniz? sorumuza ise, "Türkiye'de futbola ne kadar değer verildiğini biliyorum. O ateşli taraftarı hayal ettiğim de bile heyecanlanıyorum. Hele de İstanbul cehennemleri bir başka oluyor. Tabii ki oradan da bana gelebilecek olan tekliflere açığım. Türkiye'de çalışmak, benim için büyük bir onur olur" diyerek yaptığı açıklamayla Türkiye'de çalışabileceğinin sinyallerini vermiş oldu.

1996 yılında futbolculuk kariyerine son noktayı koyan Ruud Gullit, teknik direktör olarak Chelsea (1996-1998), Newcastle United (1998-1999), Feyenoord (2004-2005) ve son olarak Los Angeles Galaxy'i (2007-2008) çalıştırmıştı. Ayrıca 21 yaş altı Hollanda Milli Takımı'nda da teknik direktör olarak bir dönem görev almıştı

Ekli dosyalar

• gullit.jpg
    gullit.jpg
    34.3 KB · Görüntüleme: 2,146
Futbolcuyken geleymiş ya =)

Geri