1001Design
330i ///M3 Design

Her zaman olduğu gibi, web geliştiricilerin üzerinde en çok düşündüğü ve yıllardan beri bir türlü sonu gelmeyen düşüncelerin yoğunluklu olduğu konulardan birisi de şüphesiz HTML Editörleri.
Adobe’un uzun süreli tecrübesinin yanısıra, Notepad++ gibi alternatiflerin kolaylığı, ücretsiz olması ve sağladığı geniş dil desteği son zamanlarda Aptana’nın yaptığı çıkış ve IDE’nin sağladığı avantajar ile önümüzdeki süre içinde dengeler sürekli olarak değişmeye devam edeceğe benziyor.

16 Ekim 2009′da açıklanan woorkup anketinin sonuçlarına göre altı çizilmesi gereken en önemli sonuç bence de geliştiricilerin %68′lik kısmının birden fazla editör tercihi olması.
MAC kullanıcılarının favorisi beklendiği üzerine, neredeyse benim de favorim olan ve Windows sürümü olsa da kullansak dediğim Panic Coda olurken işletim sistemi Windows olan kullanıcıların ağırlıklı olarak, pek çok dili destekleyen ve eklentiler ile farklı özelliklerin hızlı bir şekilde adapte edilebildiği ücretsiz Notepad++ ‘ı tercih ettiği görülüyor… Pahalı olmasından mı yoksa eski inovasyonunu yitirdiğinden mi bilemiyorum fakat her şeye rağmen Dreamweaver üçüncülüğünü koruyor ve takipçileri TextMate ve yazının başında bahsettiğim yeni ve iddialı girişim Aptana oluyor. Bazı Linux kullanıcılarının tercihi ise yine beklendiği üzere Komodo.