E - Ticaret Sistemi hakkında

free!

artık yok...
Reaction score
0
mymarket.png

Merhaba arkadaşlar..
Halen geliştirmekte olduğum e-ticaret sistemi hakkında önerilerinizi bekliyorum..
Sistemde şu an 2 yerde ajax teknolojisi kullanılmakta ve ilerleyen günlerde sürükle-bırak alışveriş sepeti özelliği eklemeyi düşünüyorum.

Gerek tasarım gerekse işleyiş olarak varsa deneyimlerinizi, yoksa bir müşteri olarak bir e-ticaret sitesinden ne beklerdiniz yazarsanız sistemin gelişmesinde bana yardımcı olmuş olursunuz..

Şimdiden arkadaşlara teşekkür ederim...

öncellikle kolay gelsin mesajı yeni gördüm şuan konum olarak ne durumdasın bilmiyorum ama bende e-ticaret ile ilgili bir site geliştirme aşamasındayım karşılıklı paylaşıma her zaman açığım.

beklenti yada öneri konusunda ise; öncellikle kargo sisteminin bence gelişmiş olması lazım benden istenen site içeriğinde şirketler ve müşteriler ençok buna önem veriyorlar. kargo ile ilgili fikirlerini paylaşmak isterim. benim geliştirmeye çalıştığım fikir... sipariş sepetinin onayı sonrası değişik kargo şirketlerinin seçenek halinde sunulması ve ürünün yola çıkışından adrese teslimine kadar tüm senaryonun müşteri tarafından dakika dakika izlenmesi bu güveni bir kat daha artırır. şimdi diyeceksin ki bu zaten kargo şirketlerinin sitesinden yapılabiliniyor. bir link atılarak olabilir. benim demek istediğim bunun tamamının otomatik sistem ile aynı url üzerinden yapılması inceleme yapıyorum. belkide tüm bunları yapan birileri vardır.

şimdilik kolay gelsin iyi çalışmalar

xmlhttp ile kargo sitesindeki veriyi çekip kendi sitende kullanabilirsin.
aras kargo yurtiçi kargo gibi kargolar, o anda kargonuz nerede? hangi transfer şubesinde, ne zaman indi nereye indi ne zaman teslim edildi gibi bilgileri yazıyorlar..
bunları aynen döviz bilgisi çeker gibi çekebilirsin.

hangi dili kullanıyorsun?

sayfada 3erli ürün yerine 5erli ürün listeletebilirsin. Ya da ilk satırda 3 diğerlerinde 5 olabilir. Bir de son 6 ürün popüler ürün tavsiye ürün içeriklerini alt alta bloklar şeklinde de gösterebilirsin.

tavsiye ürünler

Son 6 ürün

Popüler ürünler

gibi. Ayrıca tavsiye ürünleri de haber sitelerinde ve alışveriş sitelerinde kullanılan manşet flashları gibi yapabilirsin. Ama çok güzel bir sistem hazırlıyorsun.. Kullandığın dil nedir ? Sana tavsiyem sistemi şöyle test et. Al arkadaşını kardeşini yanına oturt, senin siteye girsin. Alışveriş yapsın.(Tabiki sadece deneme amaçlı) Daha sonra bunu 3-4 kişi üzerinde daha dene. En çok takıldıkları, sıkıntı yaşadıkları bölümler üzerine çalış. Bu bizzat denediğim bir yöntem çok faydalı oluyor gerçekten. Sadece bir öneri iyi çalışmalar...

Öncelikle teşekkürler...
Dil ASP... Veritabanı olarak deneme kolaylığı için MsAccess kullanıyorum.. Sistem bitince MYsql,MSsql ve MSaccess de olacak. Daha projem bitmeden müşteri çıktı, bir yayınevine uyarlamam gerekiyor. İlgili ürünler vesaire yazacağım.
ayrıca yukardaki Tab menüler Ajax la olduğundan alt alta göstermek istemedim. Üzerine gelir gelmez değişiyor içerik..
Ve şu tanıtım kısmını düşünüyorum. Acaba dinamik olarak Ajax ile değişen tanıtım şeridimi hazırlasam yoksa en sona bırakıp Flash action script ile yine dinamik XML ile çalışan bir dairesel dönen bir şeritmi karar veremedim...

flash ile yaparsan sınırların daha geniş olur sanıyorum ama yine de sen bilirsin. Bence iki seçenek koy :) Yönetim panelinden kontrol edilebilsin :) isteyen ajax isteyen flash olarak kullanır...

Ayrıca Kendine Bir Reseller veya Sunucu Kirala Kimseye verme Sadece Yönetim Panelini ver :D
Platin Market tarzı yani Benim bir arkadaş vardı Server Makinanın HDD sinin Kodunu şifre olarak kullanıyordu yani Sınırı yok Çalmak İmkansız Olsun Ayrıca Bana Ulaşırsan sevinirim Bi Görüşelim !

:) kaç tane sunucu istiyorsun verelim hemen... merak etmeyin 4 çekirdek sunucu halihazırda bu sistem için bekliyor, kaynak kodu çalınamayacak, çünkü kodların yarısı DLL olarak sunucuya REG edilecek :)
DLL de başka bir sunucudan XML olarak gerekli bilgileri çekecek.
Görüşmek istersen pm attım msn adresimi...

tekrar merhaba öncelikle sistemin yazılımını ben yapmıyorum. kurumsal olarak ben proje geliştirme ile ilgileniyorum. gerek müşteri gerekse şirket bazında istekleri ve önerileri denetleyip oluruna getirmeye çalışıyorum. kodlama dili olarak konu ile ilgilenen arkadaşa bunu iletecem önerin için teşekkürler ben çok olmasa da anlarım biraz bu işlerden :)

ancak senin tasarımın grafik bazında olsun ve kodlama konusunda olsun ilgimi çekti. sunum açısından geliştirse biz şirket olarak talip olabiliriz.

ancak yazılı mesajları okudum tabi ki hakkın olan bu tür bir sistemin kullanıcı panelini satman ancak benim senden istediğim mesela bayilik sistemi yani guest kullanıcılar bunlar sadece kendilerine ait bölümlere gircek ve oradaki her tür ürün değişikliği ürün takibi muhasebe gibi olaylara müdahele edebilecek örn. bilgisayar satıcısı bir şirket var ve kendine ait bilgisayar sayfasına gircek ve yukarda dediklerimi uygulayabilecek

bunları sölemenin nedeni şirket olarak yapmak istediğimiz üyelik sistemi olmadan sanal bayiler oluşturmak ama bu bayilerin legal ticari kimlikleri olacak tabi ki

lafın kısası amaç müşterileri bir e ticaret sitesine değil de bir tür sanal alışveriş merkezine sokmak temel olarak proje bunun üstüne kurulmak isteniyor.

belki bir önerin olabilir.

bilgileri paylaşmak dileği ile

iyi çalışmalar kolay gelsin

mevcut sistemi istediğiniz özelliklerde geliştirmemiz mümkün, yalnız yine dediğim gibi kaynak açılımı imkansız, bahsettiğiniz gibi sanal alışveriş merkezi tarzı geliştirebiliriz.

merhabalar arkadaşım,yaptığın sistemin tasarımı hoş olmuş benim online alış veriş sitelerinde
tek sorun ettiğim kısım hepsiburda.com olsun veya weblebi.com olsun sepete at kısmının çok kötü olması sepete at dediğin zaman sayfanın yenilenmesi okadar sinir bozucu ki benim hiç tavsir etmediğim bişey mesela www.netsiparis.com sitesini örnek alabilirsin sepete at kısmı çok hoş.

Geri